Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#84276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

XEnergija wrote: ja sam dobio na još godinu isto dakle do 2020 mart
Ma hajte molim Vas :mrgreen:
XEnergija

#84277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by XEnergija »

Benq wrote:
XEnergija wrote: ja sam dobio na još godinu isto dakle do 2020 mart
Ma hajte molim Vas :mrgreen:
e jebaji ga sad, nemam razloga da lažem, treba znat pregovarat :D
zateznistub

#84278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Benq wrote:
zateznistub wrote: Ovo prije nije moglo.
Važilo je isključivo za nove korisnike...ali izgleda ko na pijaci, kako se dogovoris tako i dobiješ
Ti sad kao novi korisnik uzmes Trio Grande paket, daju ti akcijsku cijenu 12mj po 32,90KM, u medjuvremenu dodju novi EON paketi, ti predas zahtjev da predjes na EON Premium ali da ti ostane akcijska cijena koju si poceo placati za Trio Grande paket, nastavljas placati dok ti ne istekne ta akcija.
Ja ti garantujem da je na početku cijena od 32.90 bila ekskluzivitet za NOVE korisnike, kad su skontali onda su i to dozvolili...
Benq

#84279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zateznistub wrote: Ja ti garantujem da je na početku cijena od 32.90 bila ekskluzivitet za NOVE korisnike, kad su skontali onda su i to dozvolili...
Znam i ne sporim to, ali po njegovoj prici se moze jedino zakljuciti da je u startu postao korisnik Trio Grande paketa (novi korisnik), i da je prenio akciju na EON Premium poslije par mjeseci koristenja. Ako je ovo sve uopste istina, ne znam, sve je moguce...
XEnergija

#84280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by XEnergija »

Benq wrote:
zateznistub wrote: Ja ti garantujem da je na početku cijena od 32.90 bila ekskluzivitet za NOVE korisnike, kad su skontali onda su i to dozvolili...
Znam i ne sporim to, ali po njegovoj prici se moze jedino zakljuciti da je u startu postao korisnik Trio Grande paketa (novi korisnik), i da je prenio akciju na EON Premium poslije par mjeseci koristenja. Ako je ovo sve uopste istina, ne znam, sve je moguce...
ja sam htjeo odjavit skroz uslugu, jer skoro i ne koristim uslugu jer ne boravim na tom mjestu stalno već 2-3 puta u mjesecu, međutim premuntaše me za ovaj eon i dali mi opet isto još jedna godina 32 marke, to je sva priča.
zateznistub

#84281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Benq wrote:
Ma pusti na, pogledaj datum prijave. Ne vjerujem mu sekunde.
Znaš i sam da na početku nije bilo moguće ni akcijske pogodnosti prenijeti.
XEnergija

#84282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by XEnergija »

bože ove hablečine :lol: kakve veze ima datum prijave na forum sa telemah ugovorom :lol:
ZOB

#84283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZOB »

Ako se je prenjela akcija sa starih paketa na nove onda prilikom potpisivanja ugovora na dnu se navodi šta se korisniku odobrava,na mom konkretno piše "+ 6.mjeseci stara cijena",i to se to potpisiva prilikom podnešenja zahtjeva za prelazak i na samom ugovoru,jer ako korisnik dobija kakvu vrstu pogodnosti onda se to i navodi na ugovorima da ne bi tko iz Telemacha došao poslije 5.dana i rekao "hajde sad plaćaj punu cijenu" a ti nemaš nikakvog dokaza.
XEnergija

#84284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by XEnergija »

ZOB wrote:Ako se je prenjela akcija sa starih paketa na nove onda prilikom potpisivanja ugovora na dnu se navodi šta se korisniku odobrava,na mom konkretno piše "+ 6.mjeseci stara cijena",i to se to potpisiva prilikom podnešenja zahtjeva za prelazak i na samom ugovoru,jer ako korisnik dobija kakvu vrstu pogodnosti onda se to i navodi na ugovorima da ne bi tko iz Telemacha došao poslije 5.dana i rekao "hajde sad plaćaj punu cijenu" a ti nemaš nikakvog dokaza.
ja nisam ništa prenjeo već su napravili novi ugovor sa istom akcijom jel vama jasno?
sami su mi ponudili, nakon što sam htio odjavit uslugu i donjeo resiver i ruter sa sobom u kesi, fino mi žena rekla gospodine ako želite mi vam možemo ponuditi isti ugovor i za eon premium i to je sva pamet.
sad što vi ne vjerujete vaša stvar
Mirzareli

#84285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mirzareli »

Zasto Telemache nema vise u ponudi Duo Tel paketa ?... Sad imam ovaj koji mi je istekao i za koji sam bio vezan 2 godine.Cim mi je istekao odmah ste mi iskljucili arenesport,prosireni paket,cinestar 1.2 kao i brzina koja je sad 256/128 kb,a koja je prije bila 512/128 Kb/s... Ja necu da placam skoro 33 KM prakticki za fiksni telefon i neke osnovne kanale ... Interesuje me hocete li vracati ovaj paket u ponudu ili ce te naci neku slicnu alternativu za ove pakete ... Ako ne da predjem na MOJU TV ili TXTV !* 8-)
Benq

#84286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Mirzareli wrote:Zasto Telemache nema vise u ponudi Duo Tel paketa ?
U ponudi su i dalje Duo Tel paketi, https://telemach.ba/Binary/10690/Cjenov ... 4.2019.pdf ( str 38 )
Last edited by Benq on 21/03/2019 20:16, edited 1 time in total.
ZOB

#84287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZOB »

pa novi sam korisnik prelazim sa trio na eon paket
Druže ja sam se osvrtao na ovo,sam si rekao nešto što ja još u ovih par godina kod Telemacha nisam doživio,a mjenjao sam sa manjeg na veći Trio Grande i sad na EON Full,ti ako prelaziš sa jednog paketa i postojeći su korisnik onda nema toga sad sam novi korisnik što sam prešao sa EON Light na EON Full,novi korisnik bi bio kad bi sve odjavio,komplet sve zatvorio sa Telemachom i onda otišao ponovo uslugu prijaviti.Onda sam i ja i ostali koji su prelazili sa Grande na Eon pakete bili novi korisnici koji bi mogli koristiti te pogodnosti.U ostalom ja nigdje nisam rekao da ne vjerujem,to je tvoja stvar ako imaš te pogodnosti.
nedobih

#84288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nedobih »

Telemach wrote:
nedobih » Today, 6:15 pm

Upit za telefonski aparat - molim razjašnjenje

Javite nam se u inbox, sa podacima.
Pokušavam poslati PM ali dobijam obavještenje 'The requested users to be added do not exist'. Izgleda da nešto ne radim dobro ali ne znam šta.
Mirzareli

#84289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mirzareli »

Benq wrote:
U ponudi su i dalje Duo Tel paketi, https://telemach.ba/Binary/10690/Cjenov ... 4.2019.pdf ( str 38 )
Nema BENQ ovo su stari dokumenti ,cak i ovaj trio light je davno izbacen ... Duo tel paketi vise ne postoje izbaceni su prije par mjeseci...Mislim novi je dokumment,ali su prepisali stari tekst za duo tel i trio light pakete i ovo vazi za one korisnike koji su jos pod ugovorom za ove pakete.. :? 8-)
Last edited by Mirzareli on 21/03/2019 20:30, edited 2 times in total.
Benq

#84290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

nedobih wrote: Pokušavam poslati PM ali dobijam obavještenje 'The requested users to be added do not exist'. Izgleda da nešto ne radim dobro ali ne znam šta.
Najlaksi nacin ti je da kliknes na dio za kontakt ispod nicka, napises sta zelis i kliknes Submit.

Image
Benq

#84291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Mirzareli wrote:
Benq wrote:
Nema BENQ ovo su stari dokumenti ,cak i ovaj trio light je davno izbacen ... Duo tel paketi vise ne postoje izbaceni su prije par mjeseci... :? 8-)
Ovo je cjenovnik koji stupa na snagu 1.4.2019., samo skrolaj na stranu 38 i 39, tu su Duo Tel, Duo Tel Senior i Trio Light paketi.
Mirzareli

#84292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mirzareli »

*BENQ *
Znam brate sta govoris oni ostaju na snazi-validni,ali se ponovo na njih ne moze produzit ugovor na 12 ili 24 mjeseca da bih dobio pogodnosti,meni cim je istekao ugovor odmah su ga iskasapili skoro sve sto je valjalo su i iskljucili od TV Kanala.. Cak recimo ako hoces da postanes novi korisnik telemacha za ovakve i slicne pakete nema ih uopce u ponudi tako su mi rekli preko telefona,uz to najbolje vidis kad odes na http://www.telemach.ba i vidis da uopce tih paketa nema u ponudi vise... :run:
nedobih

#84293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nedobih »

Benq wrote:
nedobih wrote: Pokušavam poslati PM ali dobijam obavještenje 'The requested users to be added do not exist'. Izgleda da nešto ne radim dobro ali ne znam šta.
Najlaksi nacin ti je da kliknes na dio za kontakt ispod nicka, napises sta zelis i kliknes Submit.

Image
Uradio upravo tako i preko Send private message i unesenog teksta klik na Submit a onda dobijem 'odbijenicu'. Očito me danas ne ide!
Benq

#84294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Mirzareli wrote:*BENQ *
Znam brate sta govoris oni ostaju na snazi-validni,ali se ponovo na njih ne moze produzit ugovor na 12 ili 24 mjeseca da bih dobio pogodnosti,meni cim je istekao ugovor odmah su ga iskasapili skoro sve sto je valjalo su i iskljucili od TV Kanala.. Cak recimo ako hoces da postanes novi korisnik telemacha za ovakve i slicne pakete nema ih uopce u ponudi tako su mi rekli preko telefona,uz to najbolje vidis kad odes na http://www.telemach.ba i vidis da uopce tih paketa nema u ponudi vise... :run:
Ova 3 paketa o kojima pricamo, u cjenovniku nisu uvrsteni pod pakete koji nisu vise u komercijalnoj upotrebi, samim tim su i dalje dostupni, bar bi trebali biti, sudeci po cjenovniku. Te benefite si dobio uz ugovor, sto znaci po isteku ugovora gase se i benefiti. Ti ako ne zelis drugi paket, vec da ostanes na tom svom paketu, mozes obnoviti ugovor bez problema i ostvariti odredjene benefite. To je Telemach vise puta ponovio na forumu, pa bi najbolje bilo da im se obratis na PP sa zahtjevom, pozvace te sektor za brigu o korisnicima i sa njima sve dogovoris.
ulli

#84295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ulli »

Telemach wrote:
ulli » 48 minutes ago

Danas me zovu sa BH Telecoma budući da Telemach mijenja cijene da do 1.04. mogu raskinuti ugovor i preći na moja TV full brzina interneta 100 49 KM mjesečno 6 mjeseci. Inače na Telemachu imam paket od 93.5 KM. Nazovem poslije toga Telemach da vidim šta mi mogu ponuditi osim povećanja cijene da bi zadržali dugogodišnjeg pretplatnika, javi se Slobodanka i kaže mrtva hladna ništa vam ne nudimo slobodno se odmah odjavite!? OMG svašta u božijoj bašti
Naravno da želimo da Vas zadržimo kao korisnika. Dostavite nam broj Ugovora, u pp :)
Ne znam zbog čega ali mi ne prolazi privatna poruka prema vama
c_g

#84296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Na Sport Klub 1 krenu Hrvatska - Azerbejdžan, ma nije trajalo par minuta, nestade prenos i puštiše neku drugu utakmicu. Koji klinac!?
Telemach

#84297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

ulli » 16 minutes ago

Telemach wrote:
ulli » 48 minutes ago

Danas me zovu sa BH Telecoma budući da Telemach mijenja cijene da do 1.04. mogu raskinuti ugovor i preći na moja TV full brzina interneta 100 49 KM mjesečno 6 mjeseci. Inače na Telemachu imam paket od 93.5 KM. Nazovem poslije toga Telemach da vidim šta mi mogu ponuditi osim povećanja cijene da bi zadržali dugogodišnjeg pretplatnika, javi se Slobodanka i kaže mrtva hladna ništa vam ne nudimo slobodno se odmah odjavite!? OMG svašta u božijoj bašti

Naravno da želimo da Vas zadržimo kao korisnika. Dostavite nam broj Ugovora, u pp :)

Ne znam zbog čega ali mi ne prolazi privatna poruka prema vama
Dobili smo poruku :)
crnivrag

#84298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

c_g wrote:Na Sport Klub 1 krenu Hrvatska - Azerbejdžan, ma nije trajalo par minuta, nestade prenos i puštiše neku drugu utakmicu. Koji klinac!?
Moraju, Nova BH ima ekskluzivno pravo na prenos utakmice za područje BiH :-)
Telemach

#84299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Mirzareli » 54 minutes ago

Zasto Telemache nema vise u ponudi Duo Tel paketa ?... Sad imam ovaj koji mi je istekao i za koji sam bio vezan 2 godine.Cim mi je istekao odmah ste mi iskljucili arenesport,prosireni paket,cinestar 1.2 kao i brzina koja je sad 256/128 kb,a koja je prije bila 512/128 Kb/s... Ja necu da placam skoro 33 KM prakticki za fiksni telefon i neke osnovne kanale ... Interesuje me hocete li vracati ovaj paket u ponudu ili ce te naci neku slicnu alternativu za ove pakete ... Ako ne da predjem na MOJU TV ili TXTV !* 8-)
Javite nam se u inbox, za novu ponudu usluga.
XEnergija

#84300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by XEnergija »

zašto na eon aplikaciji piše da nisam pretplaćen na nova tv kanal, sk analogija od 1-3 takođe?
još na eon aplikaciji piše trio grande premium a nije nego eon premium, ali opet trebao bi imati sve otključano, alo telemah kakve su vam ovo marifetluci
Last edited by XEnergija on 21/03/2019 21:15, edited 1 time in total.
Locked