Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Kralj Tvrtko I.
#8426 Re: Zeničani
zaboravio si napisati da je generalno reno..., pardon, zakrpljena.
-
kakavdanakneiskustvu
#8427 Re: Zeničani
Kralj Tvrtko I. wrote:zaboravio si napisati da je generalno reno..., pardon, zakrpljena.
ja boze,to zaboravih,bas zakrpljena
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8428 Re: Zeničani
uh bio sam vam u srijedu u gradu
na ulazu u grad momak ide i priča s likom preko puta i lupi u saobraćajni znak
od stida nije smio pogledati ni lijevo ni desno samo u pod
štošta se gradi, vidim kružni tokovi na svakom ćošku... ko jedno veliko gradilište
tržni centar je super a pica i teleća čorba pogotovo
vidim voli se zenica i čelik
nisam šetao po gradu nego smo preko čajdraša produžili ka vitezu i dalje...
uglavnom fino izgleda ovako iz auta
na ulazu u grad momak ide i priča s likom preko puta i lupi u saobraćajni znak
štošta se gradi, vidim kružni tokovi na svakom ćošku... ko jedno veliko gradilište
-
Ci-Nick
#8429 Re: Zeničani
infrastrukturno ima napretka ali bojim se da gadno ostajemo bez stanovništa.Black swan wrote:uh bio sam vam u srijedu u gradu
na ulazu u grad momak ide i priča s likom preko puta i lupi u saobraćajni znak![]()
![]()
od stida nije smio pogledati ni lijevo ni desno samo u pod
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#8430 Re: Zeničani
Ostaje cijela Bosna. Ali upravu si, ja znam najmanje desetak ljudi koji su zadnju godinu dana spakovali kofere i otišli.
-
kakavdanakneiskustvu
#8431 Re: Zeničani
ima li neko ko popravlja konvektore u gradu?
-
Ci-Nick
#8432 Re: Zeničani
Ne znam da li se možeš sjetiti npr. perioda 1998. - 2003., na ulici je uvijek bila gužvara. Ljeti hiljade ljudi od Bosanke do Lamele. Sad nema neke velike gužve čak ni ljeti.Jimmy McNulty wrote:Ostaje cijela Bosna. Ali upravu si, ja znam najmanje desetak ljudi koji su zadnju godinu dana spakovali kofere i otišli.
- Truba
#8433 Re: Zeničani
to je trend u cijeloj europiCi-Nick wrote: infrastrukturno ima napretka ali bojim se da gadno ostajemo bez stanovništa.
samo kod nas nema ko da se doseljava
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#8434 Re: Zeničani
Ne mogu se baš sjetit jer sam 91 godCi-Nick wrote:Ne znam da li se možeš sjetiti npr. perioda 1998. - 2003., na ulici je uvijek bila gužvara. Ljeti hiljade ljudi od Bosanke do Lamele. Sad nema neke velike gužve čak ni ljeti.Jimmy McNulty wrote:Ostaje cijela Bosna. Ali upravu si, ja znam najmanje desetak ljudi koji su zadnju godinu dana spakovali kofere i otišli.
-
Ci-Nick
#8435 Re: Zeničani
Moja sjećanja idu čak i predaleko, do sedamdesetih godina.Jimmy McNulty wrote:Ne mogu se baš sjetit jer sam 91 godCi-Nick wrote:Ne znam da li se možeš sjetiti npr. perioda 1998. - 2003., na ulici je uvijek bila gužvara. Ljeti hiljade ljudi od Bosanke do Lamele. Sad nema neke velike gužve čak ni ljeti.Jimmy McNulty wrote:Ostaje cijela Bosna. Ali upravu si, ja znam najmanje desetak ljudi koji su zadnju godinu dana spakovali kofere i otišli.ali znam o čemu pričaš, kad sam ja počeo hodat sa nekih 14-15 god pa danas desetak godina kasnije već se primjeti drastična razlika, a mogu samo da zamislim kako je tek tebi čije se sjećanje proteže duže...
- ExNihilo
#8436 Re: Zeničani
Komi bio u Zenici. Kakva čast. 
- Warashii
#8437 Re: Zeničani
Who the Fuck is Komi?ExNihilo wrote:Komi bio u Zenici. Kakva čast.
- ExNihilo
#8438 Re: Zeničani
Black Swan.Warashii wrote:Who the Fuck is Komi?ExNihilo wrote:Komi bio u Zenici. Kakva čast.
- Truba
#8439 Re: Zeničani
nabijem vas u zenici
nisam nikad ni u tuzli bio
nisam nikad ni u tuzli bio
- Truba
#8440 Re: Zeničani
nabavili tablete i uveli internetCi-Nick wrote:Ne znam da li se možeš sjetiti npr. perioda 1998. - 2003., na ulici je uvijek bila gužvara. Ljeti hiljade ljudi od Bosanke do Lamele. Sad nema neke velike gužve čak ni ljeti.Jimmy McNulty wrote:Ostaje cijela Bosna. Ali upravu si, ja znam najmanje desetak ljudi koji su zadnju godinu dana spakovali kofere i otišli.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8441 Re: Zeničani
Puno je raje otislo (inkluding majself), svaki dan cujem za nekog novog ko uci njemacki i pakuje kofere, ali da primijetim neku razliku u brojcanom smislu, bas i ne.
Jedina razlika koju vidim je ona tipicna, medjugeneracijska-"neki novi klinci". I gledam svoje vrsnjake, a i one mladje kako hodaju sa bracnim supruznicima i djecom
To mi je bas ovako nadrealna situacija.
@ Black swan, naredni put svrati na pivu
@kakav danak-sta je to vec vrisnuli konvektori?
Koje su marke?
Jedina razlika koju vidim je ona tipicna, medjugeneracijska-"neki novi klinci". I gledam svoje vrsnjake, a i one mladje kako hodaju sa bracnim supruznicima i djecom
@ Black swan, naredni put svrati na pivu
@kakav danak-sta je to vec vrisnuli konvektori?
- Warashii
#8442 Re: Zeničani
Hmmm uveli internet a onda nabavljali tablete ( oralna primjena ).Black swan wrote:nabavili tablete i uveli internetCi-Nick wrote:Ne znam da li se možeš sjetiti npr. perioda 1998. - 2003., na ulici je uvijek bila gužvara. Ljeti hiljade ljudi od Bosanke do Lamele. Sad nema neke velike gužve čak ni ljeti.Jimmy McNulty wrote:Ostaje cijela Bosna. Ali upravu si, ja znam najmanje desetak ljudi koji su zadnju godinu dana spakovali kofere i otišli.

-
kakavdanakneiskustvu
#8443 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Puno je raje otislo (inkluding majself), svaki dan cujem za nekog novog ko uci njemacki i pakuje kofere, ali da primijetim neku razliku u brojcanom smislu, bas i ne.
Jedina razlika koju vidim je ona tipicna, medjugeneracijska-"neki novi klinci". I gledam svoje vrsnjake, a i one mladje kako hodaju sa bracnim supruznicima i djecomTo mi je bas ovako nadrealna situacija.
![]()
@ Black swan, naredni put svrati na pivu![]()
@kakav danak-sta je to vec vrisnuli konvektori?Koje su marke?
ma nije bas da je vrisnuo,dijete nesto ubacilo pa malo smrdi kad radi,bosch
gdje si to ti otisao,do sarajeva?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8444 Re: Zeničani
Cini mi se da sam vidio u onoj zgradi naspram autobuske stanice da ima radionica za Bosch. Beko ima sigurno, a mislim da je i Bosch.kakavdanakneiskustvu wrote:
Ma ja, u Sarajevo.
-
kakavdanakneiskustvu
#8445 Re: Zeničani
e dobro si,hvala_BataZiv_0809 wrote:Cini mi se da sam vidio u onoj zgradi naspram autobuske stanice da ima radionica za Bosch. Beko ima sigurno, a mislim da je i Bosch.kakavdanakneiskustvu wrote:
Ma ja, u Sarajevo.
-
clio_dci120
#8446 Re: Zeničani
Da se nadovezem na raspravu oko fontane u kruznom toku, mislim da je to najveca glupost u cijelom projektu GGM-a. Ukoliko dodje do kontakta vozila u kruznom toku i eventualnog izlijetanja istih u povrsinu unutar kruznog toka, zar nije logicnije da je prostor prazan? A ovako tu ceka betonski zidic (fiksna prepreka) koji moze uzrokovati samo vecu materijalnu stetu na vozilima, cak i pri malim brzinama, a i prouzrokavati samo veci stepen povreda vozaca i saputnika. Takodjer, preglednost samog kruznog toka se znatno smanjuje (npr. ljetos one ko palme nekakve na kruznom toku kod SDA). Mislim da bi unutar kruznog toka trebala biti samo neka trava zasadjena, a bilo kakvo sadjenje cvijeca je nepotrebno, pored hiljadu drugih problema u cije rjesavanje bi trebalo presumjeriti za to odredjeni novac iz budzeta.
A opet dzaba i GGM, svi silni kruzni tokovi, kada raja ide iz Zenice zbog posla, naprije u Sarajevo (autobus za Sarajevo pun navece nedjeljom), te ostale zemlje EU, a bGM i bliskog istoka.
A opet dzaba i GGM, svi silni kruzni tokovi, kada raja ide iz Zenice zbog posla, naprije u Sarajevo (autobus za Sarajevo pun navece nedjeljom), te ostale zemlje EU, a bGM i bliskog istoka.
- Freamon Lester
#8447 Re: Zeničani
Kad nisu uspjeli sacuvati oni pored zgrade Opcine gdje je policija 12 metara udaljena malo mi je optimisticno da ce ova ostati citava. A ima se moRe. Sutra ce najbolje pokazati u kakvom je stanju ovaj grad. Ako ne dodje minimalno 3000 ljudi na protest onda komotno moze svako ko ima imalo sposobnosti, znanja i vjestina da se odseli odavde. Ostace samo uhljebljeni u drzavnoj sluzbi, nesposobni, kao i oni bez znanja i vjestina.clio_dci120 wrote:Da se nadovezem na raspravu oko fontane u kruznom toku, mislim da je to najveca glupost u cijelom projektu GGM-a. Ukoliko dodje do kontakta vozila u kruznom toku i eventualnog izlijetanja istih u povrsinu unutar kruznog toka, zar nije logicnije da je prostor prazan? A ovako tu ceka betonski zidic (fiksna prepreka) koji moze uzrokovati samo vecu materijalnu stetu na vozilima, cak i pri malim brzinama, a i prouzrokavati samo veci stepen povreda vozaca i saputnika. Takodjer, preglednost samog kruznog toka se znatno smanjuje (npr. ljetos one ko palme nekakve na kruznom toku kod SDA). Mislim da bi unutar kruznog toka trebala biti samo neka trava zasadjena, a bilo kakvo sadjenje cvijeca je nepotrebno, pored hiljadu drugih problema u cije rjesavanje bi trebalo presumjeriti za to odredjeni novac iz budzeta.
Narod ce hladno poltronski posmatrati i nadati se da ce i njih sreca ogrijati od lokalnih mocnika, a nisu ni svjesni kad se dovoljno nakradu da oni odose, a evo vama vas grad i zivite u njemu kako znate i umijete.
- jasko_ba
#8448 Re: Zeničani
Kakav protest? Sutra prolazim kroz Zenicu, malo do Rajvose, ali nije problem skrenuti na sat vremena.
- Not My Idea
#8449 Re: Zeničani
5 do 12 je pred Bosankom protest protiv gasenja Celika.jasko_ba wrote:Kakav protest? Sutra prolazim kroz Zenicu, malo do Rajvose, ali nije problem skrenuti na sat vremena.
vidimo se sutra, raja
hocemo li ponijet kakve oznake da se prepoznamo?
@eborg, ako ti uhvatim pogled, mahnut cu ti
- kamen spoticanja
#8450 Re: Zeničani
Sutra je u isto vrijeme prodaja kolacica i skupljanje novca za mirzu bjeloglavica-svi za zivot akcijaNot My Idea wrote:5 do 12 je pred Bosankom protest protiv gasenja Celika.jasko_ba wrote:Kakav protest? Sutra prolazim kroz Zenicu, malo do Rajvose, ali nije problem skrenuti na sat vremena.
vidimo se sutra, raja
hocemo li ponijet kakve oznake da se prepoznamo?![]()
@eborg, ako ti uhvatim pogled, mahnut cu ti
ubacimo po jednu marku za malca...i pokazimo hamki da sutra nece biti nadrogirana rulja s druge strane