La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
studeni76

#8426 Re: La Liga Santander

Post by studeni76 »

Meni nije jasno ni sto su se zaletili pa kupili to govedo. 6 golova dao u 32 utakmice za Dortmund, godinu ranije nije htio iz Rena u Barcu, i ovi polete pa izvale 150 naredne sezone :-) mene ovi sto rade s parama iz Barce podsjecaju na nase politicare i tenderase. Ubise se parama, ko znaju da nece odgovarat!
kory_galaktikos

#8427 Re: La Liga Santander

Post by kory_galaktikos »

Ni meni uopste nije jasno odkud tolika cifra za tog Dembele-a. Ok Bale, Grizman pa donekle i Coutinjo al ovaj mali pa sta je on uradio prije ? Bio brz ?
Ne znam meni se cini da je to bas idiotsko isforsiran transfer..
Korovjev

#8428 Re: La Liga Santander

Post by Korovjev »

Evo jedno kviz pitanje.
Koji veliki igrač Barce je kao mlad (istina mlađi od Dembelea), igrao igrice, jeo junk food, spavao do kasno i kasnio na treninge jer je po noći gledao prenose argentinske lige?
Ne tvrdim da je Dembele novi Mesi, jer je ovaj imao dobre savjetnike u toj fazi razvoja, prije svega trenere u timu, ali igranje igrica po meni ne predstavlja neki veliki problem. Nek se igraju djeca.
Problem koji ja imam se Dembeleom je samo na terenu, gdje ne vidim ni mrvicu napretka u ove dvije godine. Tako da mislim da je problem u glavi, plus povrede, konstitucija, zbog čega sam i ja da ode, to sam već i pisao, samo mislim da zbog cijene i svega drugog do toga neće doći.
Samo reći da nije talentiran mi je isto šuplja. Ima lijevu, desnu, dribling, brzinu, zna i ošutat i dati loptu. Liči na mogućeg kompletnog igrača.
°u°

#8429 Re: La Liga Santander

Post by °u° »

Igranje igrica u sitne sate jest problem, šta god ko pričao. Pitati Lowa i njemačke igrače na svjetskom. I jedan je od mnogo problema zbog kojih taj još uvijek samo liči na igrača. I zbog čega nema nikakvog napretka.
°u°

#8430 Re: La Liga Santander

Post by °u° »

Šta je Messi rekao svom klincu nakon gola Griezmana? I tata bi sine :mrgreen:
turbofolk

#8431 Re: La Liga Santander

Post by turbofolk »

Barcelona tek od drugog kola krenula u odbranu titule. Na kraju će opet uzet. Možda ne s prevelikom razlikom, taman da se ostali ponadaju :D
I dodao bih: I ovoj večerašnjoj Barceloni je trener Valverde, pošto u ovakvim utakmicama uglavnom nije vrijedan pomena.
Crvena Tifoza

#8432 Re: La Liga Santander

Post by Crvena Tifoza »

turbofolk wrote:Barcelona tek od drugog kola krenula u odbranu titule. Na kraju će opet uzet. Možda ne s prevelikom razlikom, taman da se ostali ponadaju :D
I dodao bih: I ovoj večerašnjoj Barceloni je trener Valverde, pošto u ovakvim utakmicama uglavnom nije vrijedan pomena.

Bog te čuo :D
turbofolk

#8433 Re: La Liga Santander

Post by turbofolk »

Ma.. Daleko je ovo što sam napiso od onog što bih ja volio. Jučer odgledah Real na nekom streamu sa engleskim komentarom. Prije izjednačenja Valladolida, komentator reče nešto kao:
Ukoliko Real pobijedi, imat će 6 bodova prednosti u odnosu na Barcelonu (bar narednih 24 sata) što se nije desilo čitavih 840 i kusur dana. Eto, Real ni to nije mogo.
Što opet dovoljno govori o tome koliko je ova liga postala rutina za Barcelonu. Govorim samo o prvenstvu, ne o Evropi. Nadam se da griješim, ali Realovi igrači će morati krv propišati ako misle napast titulu. Atletiko mi zasad izgleda puno ozbiljniji konkurent :) Što bi rekle ljubomorne duše: igraju ko Bate Borisov potiv Sarajeva. Onolko kolko im treba :run:
ifus

#8434 Re: La Liga Santander

Post by ifus »

Korovjev wrote:Evo jedno kviz pitanje.
Koji veliki igrač Barce je kao mlad (istina mlađi od Dembelea), igrao igrice, jeo junk food, spavao do kasno i kasnio na treninge jer je po noći gledao prenose argentinske lige?
Samo se prisjeti Messijevih povreda s početka karijere - onda su ljudi skontali da mu uvedu režim u svakodnevni život, a ostalo je legenda. Porediti upravu tadašnju i sadašnju nema smisla, ovi likovi ne bi granap znali voditi, a ne FCB. Nije ni čudo sto ih svako vrti gdje stigne.
°u°

#8435 Re: La Liga Santander

Post by °u° »

Prisjetiti se i Messievog ponašanja, kao i pridržavanja savjeta trenera i šefova. To se otprilike poklopilo s dolaskom Pepa. Rijkaard također nije mogao kontrolisati neke igrače. Pep je najgore prodao a ostalo je istorija.
Jednostavno disciplina, kazne po ušima ird. Ako ne vrijedi onda noga, i po cijenu gubitka love. Bolje i to nego govedo u svlačionici koje pravi pizdarije a skupo košta. I svakako bolja opcija je forsirati djecu željnu dokazivanja poput Fatia i Pereza.
B6Redhell

#8436 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

Jeli ovo katalonci osvojili ligu vec... Pitam za jarana :D. da mu javim nek se I on veseli...
ovaj betis sila ne zna se u kojoj je utakmici bio jaci u prvom kolu ili ova u drugom.. kako onako da izgube... :wink:
Korovjev

#8437 Re: La Liga Santander

Post by Korovjev »

B6Redhell wrote:Jeli ovo katalonci osvojili ligu vec... Pitam za jarana :D. da mu javim nek se I on veseli...
ovaj betis sila ne zna se u kojoj je utakmici bio jaci u prvom kolu ili ova u drugom.. kako onako da izgube... :wink:
Čekamo da nam kastiljanci jave jesu li i ove sezone u ‘tranziciji’ ili će se ova La Liga pikati. Dosadilo nam da osvajamo ove koje se ne računaju jer se RM igračima ne igra protiv ‘malih’ timova.
Premda kakav je tim izveo Zizu sad u subotu, nema tu ni t od tranzicije. Ja kontao ovi u režiji pogriješili pa nam pustili neki snimak od prije 5 godina samo mi čudno nema Ronalda.
B6Redhell

#8438 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

Korovjev wrote:
B6Redhell wrote:Jeli ovo katalonci osvojili ligu vec... Pitam za jarana :D. da mu javim nek se I on veseli...
Čekamo da nam kastiljanci jave jesu li i ove sezone u ‘tranziciji’ ili će se ova La Liga pikati. Dosadilo nam da osvajamo ove koje se ne računaju jer se RM igračima ne igra protiv ‘malih’ timova.
Premda kakav je tim izveo Zizu sad u subotu, nema tu ni t od tranzicije. Ja kontao ovi u režiji pogriješili pa nam pustili neki snimak od prije 5 godina samo mi čudno nema Ronalda.
Pa dobro sad ovi iz kastilje su pokusavali prosle godine tranziciju sa mnogo golobradih nepoznatih faca i vidio si kako je uspijelo... evo vidim kod vas par golobradih i ovaj francuski feminista su odigrali prvu utakmicu na nekom bejagi nivou i mnogi vec tripletu i “ove” godine najavljuju. Gotovo. :wink:
Svaka cast. :-D. Kod vas tranzicija vec uspijela nakon prve utakmice.
:-D
Tako su i kastiljci mislili
Korovjev

#8439 Re: La Liga Santander

Post by Korovjev »

B6Redhell wrote:
Korovjev wrote:
Pa dobro sad ovi iz kastilje su pokusavali prosle godine tranziciju sa mnogo golobradih nepoznatih faca i vidio si kako je uspijelo... evo vidim kod vas par golobradih i ovaj francuski feminista su odigrali prvu utakmicu na nekom bejagi nivou i mnogi vec tripletu i “ove” godine najavljuju. Gotovo. :wink:
Svaka cast. :-D. Kod vas tranzicija vec uspijela nakon prve utakmice.
:-D
Tako su i kastiljci mislili
Ni približno isto, ali nema veze.
Samo se slažem da ne treba na temelju jedne tekme donositi neke haman zaman zaključke, ali se mora priznati da je igra Barce za promjenu bila dobra.
AmiĐa_Idriz

#8440 Re: La Liga Santander

Post by AmiĐa_Idriz »

Šta ovo Valverde radi sa De Jongom :lol: :-x
studeni76

#8441 Re: La Liga Santander

Post by studeni76 »

AmiĐa_Idriz wrote:Šta ovo Valverde radi sa De Jongom :lol: :-x
Jos jedan pogresan transfer u najavi! Ne zna mu naci mjesto
AmiĐa_Idriz

#8442 Re: La Liga Santander

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma zna se Frenkijevo mjesto itekako samo je problem što je tu jedan starosjedioc kojeg bi ja iskreno žrtvovao za njega al aj.
°u°

#8443 Re: La Liga Santander

Post by °u° »

Pogotovo će se problemi s tim starosjediocem vidjet protiv jačih ekipa koje znaju igrat žešći presing. A momka obavezno stavit đe mu je pravo mjesto.
Bravo mali, dijete samo ne može vjerovat da je dao gol.
I šta je s ovim Arthurom, zašto ga do sad nije bilo? Podigli su igru kako je on ušao, drastično.
studeni76

#8444 Re: La Liga Santander

Post by studeni76 »

Taj strasni strateg Valverde :-)
turbofolk

#8445 Re: La Liga Santander

Post by turbofolk »

Otrese Levante Valladolida 2-0. Ekipu protiv koje Real u prošlom kolu nije mogao sačuvati 1-0.
Korovjev

#8446 Re: La Liga Santander

Post by Korovjev »

Protiv prve jake ekipe koja igra jači presing (Bilbao) je počeo Frenkie na toj poziciji u prvom kolu, pa je bilo drž, ne daj, mjenjaj na poluvremenu. Mora još puno, puno pure da bi mogao zamijeniti vi kažete starosjedioca, a ja kažem igrača po kojem je nazvana ta pozicija. Prije svega u pozicioniranju kad da loptu, a onda i u distribuciji lopte. Ne završi slučajno lupam 60% odbijenih lopti nakon neuspješnih napada Barce u Buskeovim nogama.
Nadam se da će nadoći, samo je nezgodno što se radi o ključnoj poziciji za Barcinu igru, pa ako tu šteka, šteka cijela igra a to se baš ne može trpiti predugo. A opet sve tri mu je odigrao od početka do kraja, tako da mu daje priliku da se uigra. S tim što ako i ne zamjeni Buskea, ne znači da se ne radi o odličnom fudbaleru, nisu njega adekvatno mogli zamijeniti ni Masch, Rakitić...
Eventualno onda mjenjati sistem igre, ali mislim da je prerano o tome.
°u°

#8447 Re: La Liga Santander

Post by °u° »

Ako je ičija igra zavisila od tiki take, Xavia i Inieste onda je to Biskvitova. Kako oni odoše tako i on ispuha, sve njegove mane postadoše očitije. Sporost, često zadržava, melja i gubi loptu gdje ozbiljan igrač to ne smije, blizu svog 16ca itd itd Prošle sezone je često bivao najlošiji ba terenu.
De Jong je tipični primjerak modernog igrača i sudit o njemu nakon jedne utakmice je besmislica. Momak će uskoro pokazat da je on svoju puru pojeo, samo se treba malo prilagoditi, kao što i trener treba prilagoditi igru prema njegovim osobinama. Starosjedioc nema više šta tražit protiv dominantnih ekipa iz Premier lige, sklonih pravom presingu. Bilbaova igra nije baš takva.
B6Redhell

#8448 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

Na kojoj poziciji ce vam nejmar igrati u barSeloni...???
Kad je predstavljanje... :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#8449 Re: La Liga Santander

Post by Tomahawk11 »

Ša he ovo ba, Cholo's Warriors ni po sata fasovali 2 komada kući od Eibara :?
Sad je i remi puno :mrgreen:
B6Redhell

#8450 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

To ti je ova nova napadacka ekipa. Hebe ih odbrana. Sad ce cholo popizditi mahati rukama ko pomahnitali. I vratiti sve u odbranu.
Post Reply