Izgleda...plain vanilla wrote:
pa ocito si previse ocekivao..ili nesto veliko izgubio
SDP
- nosara
#8426 Re: SDP
- nosara
#8427 Re: SDP
Treba javit ovima u Mostar da je sve u redu...VjecitiStudent wrote:Mirno spavajte, vlast bdi nad nama
Gdje ih samo pronalaze????šef Kluba poslanika SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Jasenko Selimović smatra da je reakcija nadležnih bila dobra, uključujući Civilnu zaštitu, policiju i vojsku, a prije svega predstavnike izvršne vlasti, od federalnog i kantonalnih premijera, pa do načelnika općina.
-
VjecitiStudent
#8428 Re: SDP
Halo Mostar, Jasenko javlja, sve ok, snijeg ste samo sanjali.nosara wrote:Treba javit ovima u Mostar da je sve u redu...VjecitiStudent wrote:Mirno spavajte, vlast bdi nad nama
Gdje ih samo pronalaze????šef Kluba poslanika SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Jasenko Selimović smatra da je reakcija nadležnih bila dobra, uključujući Civilnu zaštitu, policiju i vojsku, a prije svega predstavnike izvršne vlasti, od federalnog i kantonalnih premijera, pa do načelnika općina.
-
popajic
#8429 Re: SDP
Ikad cuo za NVZ ?HAVANA wrote:Alfons Kauders wrote:samo automobilizam je siguranHAVANA wrote:Jebo mater,odem na snijeg-vjera,odem na politiku-vjera,na ljubav i sex-vjera...Koji vam je qrac vise
al tamo haraju golfisti vehabije
Ma vala toga mi preko glave.Dje cu jadan i nesretan
- Opetja033
#8430 Re: SDP
Hajmo sad sve na stranu, prepucavanja itd.plain vanilla wrote:ja samo cekam da @nosara pocne pricati o ugrozenosti muslimana u BiH![]()
izvini nosara
Ja ne smatram da su meni, kao muslimanu, prava ugrozena u BiH. Ko kaze da jesu - laze. Ovo odgovorno tvrdim. Medjutim cinjenica je da su konstantni udari na ta prava i da se provodi medijska hajka na muslimane (pod ovim mislim na IZ, za onima u Maoci i Mevlida mi puca neka stvar).
Ljudi moraju shvatiti da u demokratskom drustvu vjera ne moze biti vracena na mjesto koje je imala u komunistickom sistemu. To je glavni problem. Cinjenica je da bih licno prvi ustao protiv uvodjenja serijatskih zakona u BiH, ali cinjenica je isto tako da neki ljudi samo zbog svoje islamofobije npr. seru o trznim centrima u kojima se ne sluzi alkohol, protiv serijatskih banaka i omogucavanju obicnim bankama da u svoje usluge uvrste i serijatsko bankarstvo (dok zemlje Zapada godisnje par desetina milijardi na tome uzimaju). Taj strah od vjere je ostao iz proslog sistema. Ono sto je najbolnije, jeste da je rijesenje i vise nego jednostavno - prava vjernika ne ugrozavaju prava onih koji ne vjeruju i obratno. A to je ono sto recimo danasnji model u skolama KS nudi. Medjutim necete cuti IZ ili vjernike da se bune protiv tog modela, ne - bune se samo oni koji smatraju da je SDP izdao njihova nacela i koji vjeru zele u potpunosti istjerati iz javnog zivota. Sto se naravno nikada nece desiti. Ovo je neko moje vidjenje, mozda se neko nece sloziti sa tim ali bih volio da vidim argumente.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#8431 Re: SDP
nije Mostar dosao na red jer Sarajlijama moraju ocistiti svaki sokaknosara wrote:Treba javit ovima u Mostar da je sve u redu...VjecitiStudent wrote:Mirno spavajte, vlast bdi nad nama
cijeli dnevnik se posveti Sarajevu kao da je jedini grad u drzavi
kad se ocisti zadnja pahulja u Sarajevu, onda MOZDA drugi gradovi dodju na red
-
VjecitiStudent
#8432 Re: SDP
Nema potrebe bilo sta u Mostar slati, Jasenko je rekao da je sve u redu.plain vanilla wrote:nije Mostar dosao na red jer Sarajlijama moraju ocistiti svaki sokaknosara wrote:
Treba javit ovima u Mostar da je sve u redu...
cijeli dnevnik se posveti Sarajevu kao da je jedini grad u drzavi
kad se ocisti zadnja pahulja u Sarajevu, onda MOZDA drugi gradovi dodju na red
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#8433 Re: SDP
ja nemam svoju djecu, brat ima dvojeOpetja033 wrote:Hajmo sad sve na stranu, prepucavanja itd.plain vanilla wrote:ja samo cekam da @nosara pocne pricati o ugrozenosti muslimana u BiH![]()
izvini nosara
Ja ne smatram da su meni, kao muslimanu, prava ugrozena u BiH. Ko kaze da jesu - laze. Ovo odgovorno tvrdim. Medjutim cinjenica je da su konstantni udari na ta prava i da se provodi medijska hajka na muslimane (pod ovim mislim na IZ, za onima u Maoci i Mevlida mi puca neka stvar).
.
braticna ide u dzamiju u mejtef, a u skoli je odabrala religijsku kulturu
bratic ide vec 2 godine u mejtef, tek je krenuo u skolu
kako su njihova prava ugrozhena?
ako prije i nije bilo, sad svaka mahala ima dzamiju, i djeca mogu ici u mejtef ako vec roditelji zele da im djeca nesto nauche..jest da tamo nema petica
i da, ja nisam za ukidanje vjeronauke iz skola, samo smatram da je ljepse da djeca uce o vjeri u dzamiji/crkvi nego u skoli
- Karl Hungus
#8434 Re: SDP
S obzirom ko im je konkurencija nasi crveni su odlicni. Eto realno, pogledaj ostalih 20-tak godina dok su crveni bili u opoziciji i gledaj malo opsirnije, ne samo na vjerska pitanja nego sve ostalo sto se tice drzave, rata, postavljanja podobnih umjesto sposobnih na najvaznije pozicije, poslijeratnog stanja, (ne)povratka izbjeglica, donacija koje su isparile i tako dalje.kamen spoticanja wrote:zeleni u turskoj dohakali su toj praksi uprkos visegodisnjoj vojnoj sekularistickoj diktaturi...nasi crveni vladali su iza rata dva puta u BiH..prvi put ih se sjecamo kao one koji su na guantanamo poslali neke ljude)na kraju se ispostavilo da bas i nisu bili nesto krivi)Karl Hungus wrote: jos su u turskoj na vlasti najzeleniji medju zelenima a kod nas crveni
ovaj drugi put najcesce ih pominjemo po slucaju vjeronauka a haman cemo ih pominjat po snjeznoj krizi iz februara 2012.
-
Murisno1
#8435 Re: SDP
ova tema kad ode na dno, zbog neodgovorenih par kokretnih pitanja, ministar suljaga digne ponovo u top 2 teme na politiKi .. evo i od mene jedan cinični 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#8436 Re: SDP
Svaka drzava dobija epitet i vjerska ako je vjera direktno umjesana u uredjenje drzave. Dalje ja nikad necu biti manjina u svom gradu niti ces ti biti vecina koja ce moci da me mlati po usima. I komunisti su govorili da se nikada nece promjeniti sistem komunizma pa odletise kao sto ce odletiti i ovo danas, daleko nakaradnije, uredjenje drustva u kojoj vjerski sluzbenici pod plastom vjere i sarenih laza uzivaju a narod se sve vise pati iz dana u dan. Padaju takvi sistemi u svijetu jedan po jedan pa ce pasti i ovaj. Nisam ja islamofobican jer ja zivim sa muslimanima citav svoj zivot i nikada mi nisu smetali kao i drugi vjernici oni koji svoju vjeru drze u svom srcu ali ovi novokomponovani kao sto si ti e pa sa tim imam velikih problema. Obisao sam skoro pa citav svijet i nije tacno da je vjeronauka obavezan predmet a jos manje je obavezno da budes vidjen u prvim safovima pa da bi bio neko i nesto. Na kraju krajeva najrazvijenija zemlja na svijetu USA u kojoj ljudi nisu nista manji vjernici nego sto su u Bosni ili Iranu politiku i drzavu razdvajuju od vjere i ja ne vidjeh nikada da neki svecenik sjedi u politickim klupama kada se odlucuje o drzavi. Ali naravno sve je do svjesti gradjana jer ako dopustis da te zavedu suplje price vjerskih sadrzaja u stilu ako ides na mise i u crkvu ides u raj a ako ne u pakao onda jednostavno postajes bice sa kojim je lako manipulirati. E pa vidis ima nas koji to ne dozvoljavamo ili jednostavno ne zelimo i to je nas izbor o kojem nec odlucivati neka vecina. A ako se vec tako zdusno boris za tzv ravnopravnost vjere sto onda te ravnopravnosti nema u drugim sferama zivota ili u skolama. Sto recimo djeca koja nisu muslimani ne mogu u skolama da kupe dorucak sa svinjskom proizvodima? Ah da zaboravio sam vi ste vecina u Sarajevu a vecina diktira silu zakona a to podrazumjeva da ako me uspijete natjerati da mi dijete pohadja vjeronauku vrlo brzo cete izdejstvovati i zabranu prodaje svinjskih proizvoda sto je licno Reis i uradio u ratu. Jebi ga manjina mora da klapi usima pred vecinom ali kad bi se zajebavali. Taj film nece igrati u kinima osim u onim kucne produkcije.Opetja033 wrote:Upravo si ti taj koji forsira pricu medvjeda iz Laktasa. Ovdje se niko ne zalaze za vjersku drzavu, niko se ne zalaze za uvodjenje Serijata, apsolutno podrzavam odluku da se uvede alternativni predmet vjeronauci. Ali zapamti jedno: nikada, ni ti ni tvoja djeca necete docekati da vjeru i vjernike smjestite medju cetiri zida i u vjerske objekte. Upravo onih 70 i nesto % roditelja i njihova djeca ti to nece dozvoliti. Nece se bosnjacka djeca u Sarajevu diskiminirati, toga budi svjestan! Narod ne zeli. Zato je SDP morao da ustukne. Neces ti kao manjina nametati volju vecini. Tvojoj djeci treba obezbjediti alternativni predmet (sto je i uradjeno), niko ih ne treba tjerati da idu na vjeronauku (sto se nikada nije ni radilo). Suljagic je ponudio diskriminaciju vjernika u Sarajevu, a to u ovom gradu NIKADA nece proci. Da je Suljagic samo ponudio alternativni predmet vjeronauci ja bih prvi bio za to, jer je zaista diskriminirajuce da djeca nemaju alternativni predmet. Ako treba zajedno sa tobom bih se borio za pravo tvoje djece. A to je razlika izmedju nas dvojice - ja branim prava tvoje djece, a ti zelis da diskriminiras prava moje djece.hrasno38 wrote:Da si imalo razmislio o onome sto si napisao skontao bi da je taj "metak" vracen u celo u figurativnom znacenju jer da sasm mislio drukcije onda bih fino napisao da toga sto je poslao metak treba ubiti kao psa, ali nisam.U svakom normalnom drustvu vjera je nesto sto je zagarantovano ljudskim pravima ali nije zagarnovano da moze da urdjuje ustavni poredak zemlje osim ako nije u pitanju Iran i druge "visoko razvijene i demokratske zemlje". Nema komunizma i slazem se sa tim ali nece biti ni vjerske drzave vjeruj mi po svaku cijenu. Moje dijete nece uciti nista sto ima veze sa vjerom pa cemo se tjerati ako treba sve do Strazbura. Sto se tice izbora mozes i ti da razgulis u visoko razvijene demokratije Afganistana, Irana itd itd pa onda proganjaj one sto sa vjerom nece da imaju ista blisko. Neces ti i IZ meni nametati vjeru u zemlji u kojoj sam rodjen pa sve da vas je licno poslanik poslao da radite taj posao. Vjeruj mi da cete biti potisnuti u toj agresivnosti na mjesta koja su za to predvidjena a to su vase kuce i vjerski objekti. Svojim izlaganjem i te kako puses u jedra onima koji su rusili ovu drzavu govoreci kako su ugrozeni od islamskog fundamentalizma. I ja nikada nisam rekao da vjernike i vjeru treba protjerati iz javnog zivota i nikada nisam rekao nista ruzno o onima koji zele svoju djecu da daju na vjeronauku ali ja hocu i jos masa gradjana da imamo opciju da necemo da budemo vjernici a to je Suljagic ponudio. I ako su necija razmisljanja idiotska onda su to tvoja jer je to sto ti pricas jednoumlje koje nece moci proci. I kad me vec vuces za jezik pa gdje su te tvoje vjerske vodje i vjera sada kad je ljudima dogorilo ispod noktiju. Gdje su to Reis ili Kardinal odnijeli pakete pomoci, spasili neku porodicu, izveli covjeka iz pecine i potrudili se da dobije smjestaj......E sve to sto oni ne rade i ne radi bog rade ljudi bez obzira na svoje ime i prezime, vjeru, bogatstvo. Onog trenutka kada vidim da je vjera spasila neku porodicu iz 2m snijega ili ih bog pomilovao svojom rukom i kada vidim NLO onda cemo ovu raspravu nastaviti. Dotle bar sto se mene tice sve to sto si napisao mozes objesiti macku o rep!!!
Gdje je Lagumdzija, gdje je Niksic, gdje je Hadzic? To se ti zalazes za vjersku drzavu gdje ce posao politicara obavljati vjerski lideri? Odluci se vec jednom. Bacas pricu van svih mogucih mjerila - sada je pravo na vjeronauku u skoli jednako sa islamizacijom BiH? Kako onda to da se u vecini zemalja EU pohadja ta ista vjeronauka i da je ta vjeronauka ravnopravna ostalim predmetima? Ne, nije problem zato sto je u pitanju krscanstvo. Ovdje postoji samo jedan problem u vasim glavama: islam i islamofobija. Bacimo maske, budimo barem jednom iskreni.
-
VjecitiStudent
#8437 Re: SDP
Nazalost, tu je i pocetak i kraj svih reformi skolstva u nas.Sasvim_Obican wrote: Za početak to da djeca svih vjeroispovijesti, pa i ona koja vjeroispovijest uopšte i nemaju, nisu diskriminirani po pitanju pohađanja vjeronauke.
Generalno, čovjek je bio spreman da uradi i puno više, da ga nisu skresali. Prvo Cerić zazivanjem krvoprolića, pa onda i njegova stranka izdajući ga.
Vjeronauka je tu stavljena kao kost oko koje ce se publika i crvena i zelena svadjati, dok je sve ostalo istinski bitno u nasem obrazovnom "sistemu" potpuno, potpuno zapostavljeno.
- nosara
#8438 Re: SDP
Bivsi sistem nije dozvoljavao da vjerski poglavari vode drzavu... A vjernici su imali sva prava koja su u okviru zdravog razuma... Nije bilo straha ni od rusa i amera, a kamoli vjere...Opetja033 wrote:Hajmo sad sve na stranu, prepucavanja itd.plain vanilla wrote:ja samo cekam da @nosara pocne pricati o ugrozenosti muslimana u BiH![]()
izvini nosara
Ljudi moraju shvatiti da u demokratskom drustvu vjera ne moze biti vracena na mjesto koje je imala u komunistickom sistemu. To je glavni problem. Cinjenica je da bih licno prvi ustao protiv uvodjenja serijatskih zakona u BiH, ali cinjenica je isto tako da neki ljudi samo zbog svoje islamofobije npr. seru o trznim centrima u kojima se ne sluzi alkohol, protiv serijatskih banaka i omogucavanju obicnim bankama da u svoje usluge uvrste i serijatsko bankarstvo (dok zemlje Zapada godisnje par desetina milijardi na tome uzimaju). Taj strah od vjere je ostao iz proslog sistema. Ono sto je najbolnije, jeste da je rijesenje i vise nego jednostavno - prava vjernika ne ugrozavaju prava onih koji ne vjeruju i obratno. A to je ono sto recimo danasnji model u skolama KS nudi. Medjutim necete cuti IZ ili vjernike da se bune protiv tog modela, ne - bune se samo oni koji smatraju da je SDP izdao njihova nacela i koji vjeru zele u potpunosti istjerati iz javnog zivota. Sto se naravno nikada nece desiti. Ovo je neko moje vidjenje, mozda se neko nece sloziti sa tim ali bih volio da vidim argumente.
Posljedice nove doktrine koja je na snazi vise od 20 godina su poznate i rasirene u svim segmentima drustva... Bas kako i treba...
- sinuhe
#8439 Re: SDP
Begovat. Njima taman to odgovara. Nije drzava -protektorat je, ali imanje osigurano.
- Eleonora
#8440 Re: SDP
VRATIO SE VALTER, REJSMU piiiiiiiiiiip MATER!
- nosara
#8441 Re: SDP
Tako je...sinuhe wrote:Begovat. Njima taman to odgovara. Nije drzava -protektorat je, ali imanje osigurano.
Ceka se samo da u Turskoj "legne" vojska, povalja sve i onda krene ovamo, da donese drzavu i ostale lijepe stvari...
-
VjecitiStudent
#8442 Re: SDP
Jel' moze rasprava o religiji i sistemima negdje drugo?
Hvala
Hvala
- quasar
#8443 Re: SDP
Sta si se sakrio iza Chea kad ne dijelis njegovu ideologiju, niti se trudis da shvatis sta ti se replicira. Lijepo sam se pridruzio postu koji sam citirao, a ti ga ponovo procitaj.Opetja033 wrote:cuj "no pasaran"quasar wrote:+1
no pasaran
![]()
![]()
Pa vjeronauka je skolski predmet vec 20-tak godina. Jedina razlika u odnosu na prethodne skolske godine je ta sto je uveden alternativni predmet - sto i nije bilo problematicno i protiv toga se niko nije bunio.
Vjeronauka ostala kao jedan od alternativnih predmeta, ocjena iz vjeronauke ulazi u prosjek. Sta ste konkretno postigli? no pasaran
I smanji dozivljaj sa smajlicima.
Last edited by quasar on 09/02/2012 12:25, edited 1 time in total.
- Opetja033
#8444 Re: SDP
Pa procitao sam sta je napisano, zbog toga sam ti i replicirao.quasar wrote:Sta si se sakrio iza Chea kad ne dijelis njegovu ideologiju, niti se trudis da shvatis sta ti se replicira. Lijepo sam se pridruzio postu koji sam citirao, a ti ga ponovo procitaj.
Off topic - pogledaj sta pise na liku Chea na mom avataru pa ce ti mozda biti jasnije.
- quasar
#8445 Re: SDP
Slabo vidim, niti si mi zanimljiv da zumiram.Opetja033 wrote:Pa procitao sam sta je napisano, zbog toga sam ti i replicirao.quasar wrote:Sta si se sakrio iza Chea kad ne dijelis njegovu ideologiju, niti se trudis da shvatis sta ti se replicira. Lijepo sam se pridruzio postu koji sam citirao, a ti ga ponovo procitaj.
Off topic - pogledaj sta pise na liku Chea na mom avataru pa ce ti mozda biti jasnije.
Adios.
Last edited by quasar on 09/02/2012 12:25, edited 1 time in total.
- Opetja033
#8446 Re: SDP
Ne mogu da vjerujem o kakvim glupostima pises. Ko je ikada tvoje dijete tjerao na vjeronauku? Vjeronauka nikada nije bila obavezan predmet, nije ni danas, niti se iko ikada zalagao za takvo rijesenje. Ponavljam da je danasnji model najbolji - vjeronauka onome ko zeli, alternativni predmet onome ko ne zeli a ocjene iz oba predmeta ulaze u prosjek. Posteno.hrasno38 wrote:Svaka drzava dobija epitet i vjerska ako je vjera direktno umjesana u uredjenje drzave. Dalje ja nikad necu biti manjina u svom gradu niti ces ti biti vecina koja ce moci da me mlati po usima. I komunisti su govorili da se nikada nece promjeniti sistem komunizma pa odletise kao sto ce odletiti i ovo danas, daleko nakaradnije, uredjenje drustva u kojoj vjerski sluzbenici pod plastom vjere i sarenih laza uzivaju a narod se sve vise pati iz dana u dan. Padaju takvi sistemi u svijetu jedan po jedan pa ce pasti i ovaj. Nisam ja islamofobican jer ja zivim sa muslimanima citav svoj zivot i nikada mi nisu smetali kao i drugi vjernici oni koji svoju vjeru drze u svom srcu ali ovi novokomponovani kao sto si ti e pa sa tim imam velikih problema. Obisao sam skoro pa citav svijet i nije tacno da je vjeronauka obavezan predmet a jos manje je obavezno da budes vidjen u prvim safovima pa da bi bio neko i nesto. Na kraju krajeva najrazvijenija zemlja na svijetu USA u kojoj ljudi nisu nista manji vjernici nego sto su u Bosni ili Iranu politiku i drzavu razdvajuju od vjere i ja ne vidjeh nikada da neki svecenik sjedi u politickim klupama kada se odlucuje o drzavi. Ali naravno sve je do svjesti gradjana jer ako dopustis da te zavedu suplje price vjerskih sadrzaja u stilu ako ides na mise i u crkvu ides u raj a ako ne u pakao onda jednostavno postajes bice sa kojim je lako manipulirati. E pa vidis ima nas koji to ne dozvoljavamo ili jednostavno ne zelimo i to je nas izbor o kojem nec odlucivati neka vecina. A ako se vec tako zdusno boris za tzv ravnopravnost vjere sto onda te ravnopravnosti nema u drugim sferama zivota ili u skolama. Sto recimo djeca koja nisu muslimani ne mogu u skolama da kupe dorucak sa svinjskom proizvodima? Ah da zaboravio sam vi ste vecina u Sarajevu a vecina diktira silu zakona a to podrazumjeva da ako me uspijete natjerati da mi dijete pohadja vjeronauku vrlo brzo cete izdejstvovati i zabranu prodaje svinjskih proizvoda sto je licno Reis i uradio u ratu. Jebi ga manjina mora da klapi usima pred vecinom ali kad bi se zajebavali. Taj film nece igrati u kinima osim u onim kucne produkcije.
Ti pricas o SAD a ako si takav pustolov kakvim se predstavljas, valjda znas da je politicko samoubistvo za nekog kandidata da se deklarise kao ateista. Pa tamo trce crkvenim vjerodostojnicima na noge kako bi prigrabili glasove njihovih sljedbenika. To je cinjenica, nemoj me tjerati da ti sada nalazim konkretne dokaze za to jer cu izgubiti i tvoje i svoje vrijeme.
Sto bi kupovala svinjetinu? Valjda se skolama ne isplati kupovati svinjetinu iz razloga sto je malo onih koji je koriste. Sto djeca muslimani ili jevreji na zapadu u skolama ne mogu jesti halal ili kosher hranu? Nije u pitanju nikakva diskriminacija nego obicna trzisna ekonomija - neisplativost.
I opet lazes kada tvrdis da je Reis ul ulema (ili bilo ko drugi) izdejstvovao zabranu prodaje svinjskih proizvoda - opet je na djelu obicni zakon isplativosti. Ja nikada recimo ne bih kupovao meso u mesarama koje prodaju svinjetinu, zbog sumnje da je to meso bilo u kontaktu sa svinjetinom. Tako razmislja i vecina, samim time ljudima se ne isplati prodavati svinjetinu. Sa dolaskom velikih trznih centara u grad i taj problem je rijesen.
U pravu si kada kazes da vjeronauka nije obavezan predmet ni na Zapadu. Ko je tvrdio da jeste? Zasto lazes i potvaras? Nije obavezan predmet ni u BiH, ali je - poput ostalih zemalja u EU gdje postoji taj predmet - ocjena iz vjeronauke ulazi u prosjek.
To su pravila demokratskog drustva, nauci se vec jednom da zivis u njemu.
- nosara
#8447 Re: SDP
Zanimljivo... Dijelis isto stajaliste glede Che Guevare sa onima koji su razbucali Irak, Afganistan, Libiju, uskoro Iran... i zbog kojih u Turskoj posten covjek ne moze dahnut...Opetja033 wrote:Pa procitao sam sta je napisano, zbog toga sam ti i replicirao.quasar wrote:Sta si se sakrio iza Chea kad ne dijelis njegovu ideologiju, niti se trudis da shvatis sta ti se replicira. Lijepo sam se pridruzio postu koji sam citirao, a ti ga ponovo procitaj.
Sto ti je princip...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8448 Re: SDP
VjecitiStudent wrote:Jel' moze rasprava o religiji i sistemima negdje drugo?
Hvala
hebemu više...sve raspamećeno od strane svojih vračeva
- agnostic_front
#8449 Re: SDP
Ce Gevara je bio ubica ciji je uzor bio Mao, najevci ubica u historiji covjecanstva. Zar treba dalje da se ide?
- nosara
#8450 Re: SDP
Nemoj dalje, doci ces do AVNOJA koji ti je stvorio ovo malo drzave... Mani...agnostic_front wrote:Ce Gevara je bio ubica ciji je uzor bio Mao, najevci ubica u historiji covjecanstva. Zar treba dalje da se ide?