Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#8426 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

mixone1995 wrote:Tacno bi se trebalo poceti gledati opet od 1. epizode pa bi se onda kao moglo sve "pohvatati", ko je kome sta, ko je koga, itd itd :mrgreen:

"kao",bas tako
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8427 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

kakavdanakneiskustvu wrote:i hajd se ti snadji u svemu ovome,ja se morao podsjetiti ko je gendry,a @pici spominje neke koji se nisu nikad ni pojavili u seriji

to je istorija GOTa nisu ni spominjali jer bi sezona bila po 50 epizoda zapravo ko safunjara... samo sam pojasnio zašto onog malog je crvena vještica ganjala i rekla da ima kraljevske krvi kao i Stannis, dijelom su Targaryeni... ako se sječate njušila je i Jona da u njemu ima nešto zato se htjela sexast sunjime :izet: :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#8428 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

pici wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:i hajd se ti snadji u svemu ovome,ja se morao podsjetiti ko je gendry,a @pici spominje neke koji se nisu nikad ni pojavili u seriji

to je istorija GOTa nisu ni spominjali jer bi sezona bila po 50 epizoda zapravo ko safunjara... samo sam pojasnio zašto onog malog je crvena vještica ganjala i rekla da ima kraljevske krvi kao i Stannis, dijelom su Targaryeni... ako se sječate njušila je i Jona da u njemu ima nešto zato se htjela sexast sunjime :izet: :mrgreen:

da,da
medjutim

#8429 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by medjutim »

pici wrote:

Pici, jesi ti citao knjige?
AleksoMKD

#8430 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Robert Baratheon, Demon of the Trident.

Najjaci covek u Westerosu i sigurno najsmrtonosniji vitez sedam kraljevstva (svakako dok je bio mlad) 201 cm visok i njegov cekic je samo on mogao da vitla, drugi bi ga jedva drzali.

Image

KAda bih morao birati nekoga da me predstavlja u trial by combat to je definitivno Robert pre svadbe sa Cersei.
pici

#8431 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

nisam čitao knjige nego sam tabirio istoriju GOTa, bila mi je privlačnija a i ubijo godinu dana izmedju sezona, ima par stranica unazad sam postavio klipove animirane sa jutjubeta pa ko voli nek izvoli, lakše će shvatit seriju jer puno toga u seriji je ne dorečeno pa se pogubimo začas
kakavdanakneiskustvu

#8432 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

AleksoMKD wrote:Robert Baratheon, Demon of the Trident.

Najjaci covek u Westerosu i sigurno najsmrtonosniji vitez sedam kraljevstva (svakako dok je bio mlad) 201 cm visok i njegov cekic je samo on mogao da vitla, drugi bi ga jedva drzali.

Image

KAda bih morao birati nekoga da me predstavlja u trial by combat to je definitivno Robert pre svadbe sa Cersei.

a u seriji prosjecne je visine
Pandakonda

#8433 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Niko sa ovim čovjekom ne može 8-)

Image
karanana

#8434 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

u seriji je prosjecne visine i nadprosjecne sirine. opustio se.

a ja sam mislio da je crvena karindzala gendrija zbog tog sto je kraljevske krvi u liniji baratheona a ne targerijena. znaci da robert nije imao dijelic targerijeneve krvi dzaba bi crvena karindzala gendrija? to mi nije jasno jer robert je kralj imo nemo targerijenove krvi. ili su targerijenovi bas bogom dani da budu kraljevi od pamtivjeka?
Pandakonda

#8435 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

karanana wrote:u seriji je prosjecne visine i nadprosjecne sirine. opustio se.

a ja sam mislio da je crvena karindzala gendrija zbog tog sto je kraljevske krvi u liniji baratheona a ne targerijena. znaci da robert nije imao dijelic targerijeneve krvi dzaba bi crvena karindzala gendrija? to mi nije jasno jer robert je kralj imo nemo targerijenove krvi. ili su targerijenovi bas bogom dani da budu kraljevi od pamtivjeka?
Nisu bogom dani nego čovjek koji je ujedinio svih 7 kraljevstva je bio Aegon "The Conqueror" Targaryan, tako da su poslje njega samo oni bili dok ih nisu Robert i Ned skinuli.
pici

#8436 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

karanana wrote:u seriji je prosjecne visine i nadprosjecne sirine. opustio se.

Targaryeni vuku korjenje iz Valyrian Freehold to je u Essosu ( one ruševine kad Tyrion i Jorah prolaze sa čamcem i vide Drogona a onda ih napadaju kameni ljudi i zaraze Joraha)...Valyrian Freehold doživljava kataklizmu poznatiju kao Doom of Valyria a Targaryeni bježe na Dragonstone i tu ostaju stotinama godina dok Aegon I Targaryen jašuči zmaja Baleriona i osvaja sedam kraljestava i postaje prvi Kralj željeznog prestolja... eto to im daje pravo da karindjaju koga hoĆe, kad hoĆe i kako hoĆe :izet: :mrgreen:

evo opet slikovito :mrgreen:

Image

Image
pici

#8437 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Inaće samo da nadodam što prebacujemo Jaime i Cersei za inces, čitava loza tj dinastija Targaryena je incesna, debeli prdonja uživa u ovim sodomizmima :mrgreen:

EDIT: zato i sumljam da će Daenerys ikad vidjet Iron Throne, zapravo mnogi su joj i rekli od Tyrion, Daaria, Joraha itd kako ona pripada Essosu i da je to njezin dom a da željezno prijestolje prepusti sudbini... ja mislim da ona nikad neće otići u westeros e jedino da pomogne Jonu u sudbonosnoj bitci izmedju živih i mrtvih...
Azrail

#8438 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

pici wrote:Inaće samo da nadodam što prebacujemo Jaime i Cersei za inces, čitava loza tj dinastija Targaryena je incesna, debeli prdonja uživa u ovim sodomizmima :mrgreen:

EDIT: zato i sumljam da će Daenerys ikad vidjet Iron Throne, zapravo mnogi su joj i rekli od Tyrion, Daaria, Joraha itd kako ona pripada Essosu i da je to njezin dom a da željezno prijestolje prepusti sudbini... ja mislim da ona nikad neće otići u westeros e jedino da pomogne Jonu u sudbonosnoj bitci izmedju živih i mrtvih...
Vidim nisam jedini čitao wikiu :)
AleksoMKD

#8439 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Image
Azrail

#8440 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

AleksoMKD wrote:Image
That's sick dude!
Pandakonda

#8441 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Jel' samo meni čudno kako je ona debela minutu poslje poroda normalno počela hodat ? :-)
kakavdanakneiskustvu

#8442 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Pandakonda wrote:Jel' samo meni čudno kako je ona debela minutu poslje poroda normalno počela hodat ? :-)
:thumbup:
AleksoMKD

#8443 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Meni su najcudniji Boltonovi vojnici.

"Ludo kopile je ubio svoga neverovatno sposobnog oca koji nas je vodio decenijama, svoga polubrata koji uzgred ima Frejovu majku i dedu koji drzi jedini put za trgovinu sa jugom te nas sprema za rat sa Lanisterima i zeli napasti Nocnu Strazu? Nema frke, dobar plan."
Tito_i_Partija

#8444 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

AleksoMKD wrote:Meni su najcudniji Boltonovi vojnici.

"Ludo kopile je ubio svoga neverovatno sposobnog oca koji nas je vodio decenijama, svoga polubrata koji uzgred ima Frejovu majku i dedu koji drzi jedini put za trgovinu sa jugom te nas sprema za rat sa Lanisterima i zeli napasti Nocnu Strazu? Nema frke, dobar plan."
Ima tu malo vise od toga. K'o prvo, "Roose was poisoned by his enemies". Znaci niko ne zna sta je bilo s njim osim onog vodje Karstarka (koji mrzi Starkove i hoce da ih za sva vremena izbrise iz istorije), i Maestera koji je se gotov pa usr'o od straha kad ga je Ramsey pogled'o.

K'o drugo, svi dobro znaju ko je Ramsey i sta je sve spreman pocinit', tako da tu ima dosta straha. I ne samo to, dosta samih tih vojnika su sadisti bas k'o i Ramsey, i samim tim ga "cijene"; sjeti se sta je onaj vojnik rek'o Theonu kad je nas'o Sansu da se krije.

K'o trece, vidjeli smo isto da je Ramsey prilicno sposoban vojskovodja, tako da je vjerovatno jos dodatno zasluzio respekt i povjerenje vojnika na taj nacin. Stannisova vojska je sravnjena sa zemljom, a Ramsey je tu odigrao kljucnu, cak bi rek'o i najvazniju ulogu.

A k'o cetvrto, kad si cuo da se obicni vojnici u srednjem vijeku sikiraju za trgovinu za drugim kraljevstvom? :lol:

Sve u svemu, nema razloga zasto bi sad trebali ocekivat' neki ustanak Boltonovih vojnika protiv Ramseya.
Juliuscezar

#8445 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Pandakonda wrote:Jel' samo meni čudno kako je ona debela minutu poslje poroda normalno počela hodat ? :-)
:thumbup:
Nije to nista, cini mi se da za ilirske zene (moze bit slavenske nisam siguran) navodi kako bi se porodi u polju i onda samo nastave radit.
pici

#8446 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

evo sad bašh odgledo na HBO "poslije prijestolja" emisija sa podosta objašnjenja i uglavnom su objasnili uskrsnuće Jona na taj naćin da je Melisandra izgubila vjeru to je ono kad je Davos moli da pokuša oživjet Jona, njezine molitve i na kraju jedna molitvena očajna riječ "Molim te" i onaj sveštenik u 3 sezoni je izgubio vjeru i oživio prijatelja slićno...i kažu da Ramsey ide na crni zamak sa vojskom...normala da ubije Jona
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8447 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

Image

najbolja metoda za oživljavanje
House

#8448 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by House »

btw ramsay je gazda :lol: :thumbup:
dezurni_ucenik

#8449 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Zmajevi lete, ozivljavaju mrtve, wargovi ulaze u tijela zivotinja a ti se cudis kako Walda normalno hoda nakon poroda :D :-)
SanskiBiser

#8450 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

:lol:
Post Reply