Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
manekenka u penziji

#8426 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by manekenka u penziji »

@sarajevo_84: hvala ti puno!

Mene slomi ovaj moj iscjedak.
Prisutan je čitavu trudnoću, nekad me samo oblije neka "voda" po gaćicama dok je većinom ta "voda" popraćena nečim sto lici na bijelo pranje i ima neugodan miris, srećom nemam nikakav svrabez.
Dva puta sam koristila Macmiror i nakon terapije situacija se smiri na neki kraci period.
Sad sam dobila Plimycol vaginalete. Ginekolog kaže da imam gljivičnu infekciju. Veceras treba posljednju (treću) vaginaletu da iskoristim, ali i dalje imam taj iscjedak.
Ima li neko slično iskustvo?
Koliko to može stetiti bebi?

Edit: I danima imam menstrualne bolove popraćene bolovima u kicmi. Čini mi se da ce mi se kičma odvojiti od tijela. Nekad mi bol iz kičme udari na jajnike pa ne znam sta bih od bola (inače predisem).
Koja sam ja peka, kakva li cu biti tek na porodu.
blondina

#8427 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by blondina »

manekenka u penziji wrote:@sarajevo_84: hvala ti puno!

Mene slomi ovaj moj iscjedak.
Prisutan je čitavu trudnoću, nekad me samo oblije neka "voda" po gaćicama dok je većinom ta "voda" popraćena nečim sto lici na bijelo pranje i ima neugodan miris, srećom nemam nikakav svrabez.
Dva puta sam koristila Macmiror i nakon terapije situacija se smiri na neki kraci period.
Sad sam dobila Plimycol vaginalete. Ginekolog kaže da imam gljivičnu infekciju. Veceras treba posljednju (treću) vaginaletu da iskoristim, ali i dalje imam taj iscjedak.
Ima li neko slično iskustvo?
Koliko to može stetiti bebi?

Edit: I danima imam menstrualne bolove popraćene bolovima u kicmi. Čini mi se da ce mi se kičma odvojiti od tijela. Nekad mi bol iz kičme udari na jajnike pa ne znam sta bih od bola (inače predisem).
Koja sam ja peka, kakva li cu biti tek na porodu.
Draga moja probaj sa cajem od persuna,i ja imam isti problem kao i ti.Od vaginaleta mi se stanje smiri ali samo na koji dan i onda opet sve po starom.Sad sam na caju od peršuna i kazu da je to naj bolji lijek.To sam cula od jedne trudnice na psihofizickim vjezbama,i njoj isto nista vaginalete nisu pomogle.Pa vrijedi probati. :)
manekenka u penziji

#8428 Re: Trudnjače i porodilje online

Hvala ti, odoh odmah da napravim čaj.
Mis mekinjas

#8429 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Mis mekinjas »

A sta caj od persuna radi?
Ja znam da ga zene piju kad hoce prestati dojiti. Navodno capne mlijeko za cas. :roll:
blondina

#8430 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by blondina »

Mis mekinjas wrote:A sta caj od persuna radi?
Ja znam da ga zene piju kad hoce prestati dojiti. Navodno capne mlijeko za cas. :roll:
Dobar je za urinarne infekcije,to mi je jedna trudnica savjetovala,kaze da joj je jedino to pomoglo u trudnoci.Ni jedne vaginalete joj nisu pomogle.Ja ga pijem vec par dana i moram priznati da mi pomaze.
manekenka u penziji

#8431 Re: Trudnjače i porodilje online

Sad sam ja zaguglala malo peršin i piše da se preporučuje za prekid dojenja, kao sto @Mis mekinjas reče, a isto tako pise da je dobar protiv urinarnih infekcija kao sto @blondina kaže.
Stvarno ne znam sta da radim. Saznala sam da ove gljivice sto mene muče ne mogu naškoditi bebi dok je u stomaku, ali ih vrlo lako može pokupiti pri porodu.
Sad sam cula da je kantarionovo ulje odlična alternativa za suzbijanje virusnih, gljivičnih infekcija, upala i sl. Ima li neko drugačija saznanja?
duboka_misao

#8432 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

Imas vaginalete od kantariona odlicne su.
manekenka u penziji

#8433 Re: Trudnjače i porodilje online

Znaci da su sigurne u trudnoci
duboka_misao

#8434 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

manekenka u penziji wrote:Znaci da su sigurne u trudnoci
Jesu,imas ih u skoro svakoj apoteci,prirodna baza skroz
manekenka u penziji

#8435 Re: Trudnjače i porodilje online

Hvala ti puno!
(Nemojte mi zamjeriti sto sam ja ovdje dežurni smarac na temi)
duboka_misao

#8436 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

manekenka u penziji wrote:Hvala ti puno!
(Nemojte mi zamjeriti sto sam ja ovdje dežurni smarac na temi)
samo ti smaraj kad se djete rodi neces imati kad ovdje prismrditi, mislim hoces ispocetka dok bude spavalo pola dana ali kasnije :D
kadinica

#8437 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by kadinica »

Manekenko, kad je tebi termin?

Probaj natopiti tampon u jogurt, pa to stavljaj par noći pred spavanje, meni to pomogne. Ja imam na kantarion neku alergiju, nikako ga ne podnosim.

Ali, svakako to riješi prije poroda, hem što može preći na bebu, a poslije poroda će ti biti teže liječiti.
manekenka u penziji

#8438 Re: Trudnjače i porodilje online

10.5. mi je termin. Zato mi je stalo da ove silne "gljivetine" riješim. Pretrpila bih ja tu infekciju i poslje poroda ali zao mi bebice.
vazi

#8439 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by vazi »

menekenko, ja sam cula da curekotovo ulje pomaze kod tih infekcija, znam za sigurno da uklanja bradavice a one su virusne ...Taj iscjedak je kazes gljivicni..vjerovatno si radila bris...moze biti i da grlic maternice polako meksa pred porod ...

Iz iskustva znam da je 100% efikasno lavandino ulje ali ne znam ima li kontraindikacija za trudnice. primjena jednostavna, nekolike kapi ulja na ulozak i to je to...
manekenka u penziji

#8440 Re: Trudnjače i porodilje online

Nisam radila bris, samo sam se požalila doktoru prilikom gin.pregleda i rekao mi je da kupim te vaginalete uz konstataciju da je gljivična infekcija.

Edit: Grlić je odavno skraćen ali je i dalje prisutan sudeći po zadnjem pregledu koji je bio u utorak.
vazi

#8441 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by vazi »

pa valjda mu je vjerovati , zna sta govori :) vaginalete mozes koristiti bez ikakvih problema

jos malo strpljenja, hoce te infekcije u trecem tromjesecju kazu...
suza81

#8442 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by suza81 »

manekenka u penziji wrote:Nisam radila bris, samo sam se požalila doktoru prilikom gin.pregleda i rekao mi je da kupim te vaginalete uz konstataciju da je gljivična infekcija.

Edit: Grlić je odavno skraćen ali je i dalje prisutan sudeći po zadnjem pregledu koji je bio u utorak.
I ja sam imala bas pojacan iscjedak pred kraj, nisam nista govorila ginu niti tretirala bilo kako i poslije porodjaja je samo prestalo. Ja ne bih nesto puno eksperimentisala sa raznim vaginaletama i prirodnim lijekovima u trudnoci. A ti bolovi s obzirom da ti je termin tako blizu su uobicajeni, tijelo ti se priprema za big day :)
manekenka u penziji

#8443 Re: Trudnjače i porodilje online

Sinoć sam se oprala kantarionom i natapkala ga na tufer i stavila par sati na gacice da "djeluje", mada opet sto vise o tome mislim skontam kako je vrlo teško da mi bilo sta prirodno pomogne za tako kratak vremenski period (6 dana ako je suditi po terminu).
Jutros me opet zasula "voda".
Sutra cu kod doktora pa cu vidjeti sta on kaže.
I da mi je vise da se porodim da mi je bebica na ocima, da ne brinem ni za pupcanik, ni za staru posteljicu, ni za gljivice jer ovako cu samo poluditi od pregleda do pregleda.
semii

#8444 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by semii »

Ima li negdje u SA da se ne mora narucivati za ultrazvuk u domovima zdravlja? Nisam sigurna da li sam trudna pa bih trebala neki brzi ultrazvuk, a kod svoje dr. u skerlicevoj moram cekati mjesec. a testovi mi nisu 100% pouzdani. Hvala
kadinica

#8445 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by kadinica »

U DZ nema, ali možeš uraditi nalaz iz krvi, on je 100% siguran.
semii

#8446 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by semii »

Hvala ti na odgovoru. Gdje mogu taj nalaz uraditi I treba li mi uputnica? Izvini ako sam dosadna :)
bizet

#8447 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by bizet »

@sve najbolje novim mamama i tatama :kiss:

@manekenko, lactogyn tecni sapun, nemoze naskoditi, meni je bio odlican tokom trudnoce i nastavila sam svakodnevno da ga koristim...nema bijelog pranja, niti losih mirisa
beba kroz porodjani kanal pokupi sve sto majka ima, ali to, koliko sam upoznata, obicno nema nikakve ozbiljne posljedice i svaka zena ima neku bakteriju, to nikad ne moze biti sterilno podrucje
posto ti se blizi termin ti bolovi u ledjima mogu biti i od tog pa ne brini
niko_niko_kao_ja

#8448 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

:roll: :shock: :?
semii

#8449 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by semii »

Jel niko ne zna gdje se rade testovi za trudnocu putem krvi i treba li uputnica?? :-D
insomnia78

#8450 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by insomnia78 »

Mozes ja mislim u bilo kojoj labaratoriji

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Post Reply