Papanluk na automobilima
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#8426 Re: Papanluk na automobilima
Prejako ozvucenje!
- amar1994
- amar1994
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#8429 Re: Papanluk na automobilima
original motor je bacen u smece garant...

-
tempuser
#8430 Re: Papanluk na automobilima
Hebo li ga TDS.
-
citroen xm
#8431 Re: Papanluk na automobilima
Sudbina svih luksuznih auta koja u jednom momentu postanu povoljna za široke narodne mase.
-
tempuser
#8432 Re: Papanluk na automobilima
Ovaj nikad nije trebao postati povoljan...
-
citroen xm
#8433 Re: Papanluk na automobilima
U nekom trenutku je dospio kod vlasnika koji u njemu nije vidio dragulj već samo atraktivniju i manje praktičnu seriju 5. Sumnjam da je takav čovjek dao za njega neku ozbiljnu sumu.
Eno imaš na PIK-u CX Prestige koji takođe nikada nije trebao biti jeftino auto za svaki dan pa je opet u njega neko nekada stavio dizelčinu.
Eno imaš na PIK-u CX Prestige koji takođe nikada nije trebao biti jeftino auto za svaki dan pa je opet u njega neko nekada stavio dizelčinu.
- amar1994
-
tempuser
#8435 Re: Papanluk na automobilima
Za tog CX-a se tvrdi da je bio sluzeni auto Emerika Bluma koji je, bez obzira koliko je mocan bio i koliko je mogao birati koji ce auto, bio zaljubljenik u Citroena.citroen xm wrote:U nekom trenutku je dospio kod vlasnika koji u njemu nije vidio dragulj već samo atraktivniju i manje praktičnu seriju 5. Sumnjam da je takav čovjek dao za njega neku ozbiljnu sumu.
Ovim komentarom si zapravo vratio neke price na pocetak, sto se voziti skupo kad moze i jeftino? Bas kao sto si napisao, nije svrha svakog auta da bude jeftin i ekonomican. Isto kao sto nije bilo smisla u CX-a Prestigea ugraditi dizelcinu tako nema smisla u neka auta ugradjivati LPG, nije im svrha da se jeftino voze.
- Dope_Man
#8436 Re: Papanluk na automobilima
Istina nisu tako zamisljeni, neka auta su jednostavno zamisljena kao znak prestiza, i to sto trose puno je usputna pojava sa tim da je auto snazno, tecko i sa jakim motorom koji trosi dosta. Medjutim, ljudi uvijek teze da imaju sto vise, za sto manje, pogotovo u situaciji kakva je kod nas gdje nekome dodje XY clan porodice iz inostranstva sa nekom novijom limuzinom, pa onda i onaj ovdje naprosto MORA da je ima. E onda skonta koliko kosta sipanje, odrzavanje.. pa stedi gdje moze, ugradi plin, sitne kvarove ignorise sve dok auto ide itd..tempuser wrote:Za tog CX-a se tvrdi da je bio sluzeni auto Emerika Bluma koji je, bez obzira koliko je mocan bio i koliko je mogao birati koji ce auto, bio zaljubljenik u Citroena.citroen xm wrote:U nekom trenutku je dospio kod vlasnika koji u njemu nije vidio dragulj već samo atraktivniju i manje praktičnu seriju 5. Sumnjam da je takav čovjek dao za njega neku ozbiljnu sumu.
Ovim komentarom si zapravo vratio neke price na pocetak, sto se voziti skupo kad moze i jeftino? Bas kao sto si napisao, nije svrha svakog auta da bude jeftin i ekonomican. Isto kao sto nije bilo smisla u CX-a Prestigea ugraditi dizelcinu tako nema smisla u neka auta ugradjivati LPG, nije im svrha da se jeftino voze.
-
citroen xm
#8437 Re: Papanluk na automobilima
Ja sam uvijek za to da se vozi ono što se može priuštiti pa makar to bio Yugo star 20 godina, ali neka bude uredan i ispravan. Ako imaš da hadžijaš onda kupuj šta hoćeš.
Ne znam čiji je bio taj CX, ali po priči nekih ljudi do prije par godina je bio savršen, sa originalnim motorom i odličnim interijerom. Izgleda da ga stiže sve ono što ide sa čestim mjenjanjem vlasnika kojima je glavni cilj samo da zarade. A niko od njih ne konda da zarada i stari Citroen ne idu baš ruku pod ruku, pogotovo ne kod nas.
Ne znam čiji je bio taj CX, ali po priči nekih ljudi do prije par godina je bio savršen, sa originalnim motorom i odličnim interijerom. Izgleda da ga stiže sve ono što ide sa čestim mjenjanjem vlasnika kojima je glavni cilj samo da zarade. A niko od njih ne konda da zarada i stari Citroen ne idu baš ruku pod ruku, pogotovo ne kod nas.
-
direstraits0078
#8438 Re: Papanluk na automobilima
I sam sam slicnog misljenja, ali treba biti tolerantan i prema onima koji zele da kupe nesto van svojih mogucnosti, pa se ugradi plin, pa se vozi protekt, itd. Njima na izbor. Ja mogu smatrati to papanlukom, mogu se nasmijati u sebi ili na forumu, ali mozda ti isti ljudi zele po svaku cijenu da ispune neki svoj san, a za 100% ispunjavanje, u smislu da je vozilo 100% stock, ili poboljsano na nacin da to ide u skladu s namjenom vozila, periodom iz kojeg je vozilo i uopce temom u koju vozilo spada, jednostavno nemaju novaca.citroen xm wrote:Ja sam uvijek za to da se vozi ono što se može priuštiti pa makar to bio Yugo star 20 godina, ali neka bude uredan i ispravan. Ako imaš da hadžijaš onda kupuj šta hoćeš.
Npr. ovaj BMW je posljednji vlasnik kupio s tim motorom. A vjerovatno mu nije bila zarka zelja da nadje originalni motor, pa da se handri s brojem motora, pa sve to plati lovom koju nema. Lako je pricati, ali nekad i uz jako velika sredstva na raspolaganju, nije moguce neke stvari dovesti u 100% stock stanje. Sto ne znaci da ne treba pokusati.
- amar1994
#8439 Re: Papanluk na automobilima
najprije ce bit radi potrosnje
, ovi motori su neunistivi
bolje da ga je prodao pokvarenog ako je bio , nego ovo

bolje da ga je prodao pokvarenog ako je bio , nego ovo
-
citroen xm
#8440 Re: Papanluk na automobilima
Ma i ja sam tolerantan sve dok ne ugrožava okolinu svojim ponašanjem. Samo mi nekada žao auta koja su vrijedna pažnje. Da je bar uz auto ostavio motor koji je bio u originalu.
-
tempuser
#8441 Re: Papanluk na automobilima
To se jednostavno kaze da je auto u pogresnim rukama!Dope_Man wrote:Istina nisu tako zamisljeni, neka auta su jednostavno zamisljena kao znak prestiza, i to sto trose puno je usputna pojava sa tim da je auto snazno, tecko i sa jakim motorom koji trosi dosta. Medjutim, ljudi uvijek teze da imaju sto vise, za sto manje, pogotovo u situaciji kakva je kod nas gdje nekome dodje XY clan porodice iz inostranstva sa nekom novijom limuzinom, pa onda i onaj ovdje naprosto MORA da je ima. E onda skonta koliko kosta sipanje, odrzavanje.. pa stedi gdje moze, ugradi plin, sitne kvarove ignorise sve dok auto ide itd..tempuser wrote:Za tog CX-a se tvrdi da je bio sluzeni auto Emerika Bluma koji je, bez obzira koliko je mocan bio i koliko je mogao birati koji ce auto, bio zaljubljenik u Citroena.citroen xm wrote:U nekom trenutku je dospio kod vlasnika koji u njemu nije vidio dragulj već samo atraktivniju i manje praktičnu seriju 5. Sumnjam da je takav čovjek dao za njega neku ozbiljnu sumu.
-
Drogo_rooq
#8442 Re: Papanluk na automobilima
Lik koji je uradio tu "alteraciju" je prodavao uz auto originalni motor. Ovaj vjerovatno spustio cijenu time sto ga nije uzeo.citroen xm wrote:Ma i ja sam tolerantan sve dok ne ugrožava okolinu svojim ponašanjem. Samo mi nekada žao auta koja su vrijedna pažnje. Da je bar uz auto ostavio motor koji je bio u originalu.
O ostalim segmentima "restauracije" ne vrijedi ni pričati.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8443 Re: Papanluk na automobilima
Danas na nekom kanalu spot od onog Soljanina i u njemu Pežo 404 bez krova. 
- insomnia78
#8444 Re: Papanluk na automobilima
Mozda je originalni kabrio?
Bas sam neki dan negdje naletio na clanak koji kaze da prema istrazivanjima ovih iz kluba 404 u zivotu postoji jos 2015 coupé/kabrioleta od 17223 koja su proizvedena
Bas sam neki dan negdje naletio na clanak koji kaze da prema istrazivanjima ovih iz kluba 404 u zivotu postoji jos 2015 coupé/kabrioleta od 17223 koja su proizvedena
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8445 Re: Papanluk na automobilima
4 vrata koliko sam vidio, bruda.insomnia78 wrote:Mozda je originalni kabrio?![]()
Znam da je Pežo imao koncept "Makarena" kao kabrio sa 4 vrata, prije par godina, ali nije otislo u seriju.
EDIT: Evo spot
- insomnia78
#8446 Re: Papanluk na automobilima
Ma sredio ga neki majstor
samo sto je 404 maltene rjedja od kabrioleta
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8447 Re: Papanluk na automobilima
Bas me zanima je li radio pojacanja na sredisnjem mostu. Ako nije inzinjera koji je potpisao na robiju
Mada se ili vozi na divljaka ili sluzi samo za spotove.
Meni licno grijeh i zlocin nad jednim od najljepsih automobila ikad i papanluk.
Mada se ili vozi na divljaka ili sluzi samo za spotove.
Meni licno grijeh i zlocin nad jednim od najljepsih automobila ikad i papanluk.
-
almir90
#8448 Re: Papanluk na automobilima
Hebote Pežo, vidi žeMske fajne u spotu.

- klaki
#8449 Re: Papanluk na automobilima
ja kod god ovo vidim zgrozim se.citroen xm wrote:Ma i ja sam tolerantan sve dok ne ugrožava okolinu svojim ponašanjem. Samo mi nekada žao auta koja su vrijedna pažnje. Da je bar uz auto ostavio motor koji je bio u originalu.
isto tako se uvijek sjetim turbo rx7 mazde druge generacije sa org motorom. gdje li je ona sad, dabodga da je neko vratio u zivot, prije ce bit motor na smecu a ona negdje truhne,a jedna jedina u bih
-
almir90