Papanluk na automobilima

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#8426 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

Prejako ozvucenje!
amar1994

#8427 Re: Papanluk na automobilima

Post by amar1994 »

Image
Image

323f :lol: :lol: :lol:
amar1994

#8428 Re: Papanluk na automobilima

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8429 Re: Papanluk na automobilima

Post by bitanga_sa_otesa »

original motor je bacen u smece garant... :? :run:
tempuser

#8430 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

Hebo li ga TDS.
citroen xm

#8431 Re: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

Sudbina svih luksuznih auta koja u jednom momentu postanu povoljna za široke narodne mase.
tempuser

#8432 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

Ovaj nikad nije trebao postati povoljan...
citroen xm

#8433 Re: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

U nekom trenutku je dospio kod vlasnika koji u njemu nije vidio dragulj već samo atraktivniju i manje praktičnu seriju 5. Sumnjam da je takav čovjek dao za njega neku ozbiljnu sumu.

Eno imaš na PIK-u CX Prestige koji takođe nikada nije trebao biti jeftino auto za svaki dan pa je opet u njega neko nekada stavio dizelčinu.
amar1994

#8434 Re: Papanluk na automobilima

Post by amar1994 »

tempuser

#8435 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

citroen xm wrote:U nekom trenutku je dospio kod vlasnika koji u njemu nije vidio dragulj već samo atraktivniju i manje praktičnu seriju 5. Sumnjam da je takav čovjek dao za njega neku ozbiljnu sumu.

Eno imaš na PIK-u CX Prestige koji takođe nikada nije trebao biti jeftino auto za svaki dan pa je opet u njega neko nekada stavio dizelčinu.
Za tog CX-a se tvrdi da je bio sluzeni auto Emerika Bluma koji je, bez obzira koliko je mocan bio i koliko je mogao birati koji ce auto, bio zaljubljenik u Citroena.
Ovim komentarom si zapravo vratio neke price na pocetak, sto se voziti skupo kad moze i jeftino? Bas kao sto si napisao, nije svrha svakog auta da bude jeftin i ekonomican. Isto kao sto nije bilo smisla u CX-a Prestigea ugraditi dizelcinu tako nema smisla u neka auta ugradjivati LPG, nije im svrha da se jeftino voze.
Dope_Man

#8436 Re: Papanluk na automobilima

Post by Dope_Man »

tempuser wrote:
citroen xm wrote:U nekom trenutku je dospio kod vlasnika koji u njemu nije vidio dragulj već samo atraktivniju i manje praktičnu seriju 5. Sumnjam da je takav čovjek dao za njega neku ozbiljnu sumu.

Za tog CX-a se tvrdi da je bio sluzeni auto Emerika Bluma koji je, bez obzira koliko je mocan bio i koliko je mogao birati koji ce auto, bio zaljubljenik u Citroena.
Ovim komentarom si zapravo vratio neke price na pocetak, sto se voziti skupo kad moze i jeftino? Bas kao sto si napisao, nije svrha svakog auta da bude jeftin i ekonomican. Isto kao sto nije bilo smisla u CX-a Prestigea ugraditi dizelcinu tako nema smisla u neka auta ugradjivati LPG, nije im svrha da se jeftino voze.
Istina nisu tako zamisljeni, neka auta su jednostavno zamisljena kao znak prestiza, i to sto trose puno je usputna pojava sa tim da je auto snazno, tecko i sa jakim motorom koji trosi dosta. Medjutim, ljudi uvijek teze da imaju sto vise, za sto manje, pogotovo u situaciji kakva je kod nas gdje nekome dodje XY clan porodice iz inostranstva sa nekom novijom limuzinom, pa onda i onaj ovdje naprosto MORA da je ima. E onda skonta koliko kosta sipanje, odrzavanje.. pa stedi gdje moze, ugradi plin, sitne kvarove ignorise sve dok auto ide itd..
citroen xm

#8437 Re: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

Ja sam uvijek za to da se vozi ono što se može priuštiti pa makar to bio Yugo star 20 godina, ali neka bude uredan i ispravan. Ako imaš da hadžijaš onda kupuj šta hoćeš.

Ne znam čiji je bio taj CX, ali po priči nekih ljudi do prije par godina je bio savršen, sa originalnim motorom i odličnim interijerom. Izgleda da ga stiže sve ono što ide sa čestim mjenjanjem vlasnika kojima je glavni cilj samo da zarade. A niko od njih ne konda da zarada i stari Citroen ne idu baš ruku pod ruku, pogotovo ne kod nas.
direstraits0078

#8438 Re: Papanluk na automobilima

Post by direstraits0078 »

citroen xm wrote:Ja sam uvijek za to da se vozi ono što se može priuštiti pa makar to bio Yugo star 20 godina, ali neka bude uredan i ispravan. Ako imaš da hadžijaš onda kupuj šta hoćeš.

Ne znam čiji je bio taj CX, ali po priči nekih ljudi do prije par godina je bio savršen, sa originalnim motorom i odličnim interijerom. Izgleda da ga stiže sve ono što ide sa čestim mjenjanjem vlasnika kojima je glavni cilj samo da zarade. A niko od njih ne konda da zarada i stari Citroen ne idu baš ruku pod ruku, pogotovo ne kod nas.
I sam sam slicnog misljenja, ali treba biti tolerantan i prema onima koji zele da kupe nesto van svojih mogucnosti, pa se ugradi plin, pa se vozi protekt, itd. Njima na izbor. Ja mogu smatrati to papanlukom, mogu se nasmijati u sebi ili na forumu, ali mozda ti isti ljudi zele po svaku cijenu da ispune neki svoj san, a za 100% ispunjavanje, u smislu da je vozilo 100% stock, ili poboljsano na nacin da to ide u skladu s namjenom vozila, periodom iz kojeg je vozilo i uopce temom u koju vozilo spada, jednostavno nemaju novaca.

Npr. ovaj BMW je posljednji vlasnik kupio s tim motorom. A vjerovatno mu nije bila zarka zelja da nadje originalni motor, pa da se handri s brojem motora, pa sve to plati lovom koju nema. Lako je pricati, ali nekad i uz jako velika sredstva na raspolaganju, nije moguce neke stvari dovesti u 100% stock stanje. Sto ne znaci da ne treba pokusati.
amar1994

#8439 Re: Papanluk na automobilima

Post by amar1994 »

najprije ce bit radi potrosnje :-) :lol: :lol: , ovi motori su neunistivi :run:
bolje da ga je prodao pokvarenog ako je bio , nego ovo :oops: :)
citroen xm

#8440 Re: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

Ma i ja sam tolerantan sve dok ne ugrožava okolinu svojim ponašanjem. Samo mi nekada žao auta koja su vrijedna pažnje. Da je bar uz auto ostavio motor koji je bio u originalu.
tempuser

#8441 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

Dope_Man wrote:
tempuser wrote:

Istina nisu tako zamisljeni, neka auta su jednostavno zamisljena kao znak prestiza, i to sto trose puno je usputna pojava sa tim da je auto snazno, tecko i sa jakim motorom koji trosi dosta. Medjutim, ljudi uvijek teze da imaju sto vise, za sto manje, pogotovo u situaciji kakva je kod nas gdje nekome dodje XY clan porodice iz inostranstva sa nekom novijom limuzinom, pa onda i onaj ovdje naprosto MORA da je ima. E onda skonta koliko kosta sipanje, odrzavanje.. pa stedi gdje moze, ugradi plin, sitne kvarove ignorise sve dok auto ide itd..
To se jednostavno kaze da je auto u pogresnim rukama!
Drogo_rooq

#8442 Re: Papanluk na automobilima

Post by Drogo_rooq »

citroen xm wrote:Ma i ja sam tolerantan sve dok ne ugrožava okolinu svojim ponašanjem. Samo mi nekada žao auta koja su vrijedna pažnje. Da je bar uz auto ostavio motor koji je bio u originalu.
Lik koji je uradio tu "alteraciju" je prodavao uz auto originalni motor. Ovaj vjerovatno spustio cijenu time sto ga nije uzeo.
O ostalim segmentima "restauracije" ne vrijedi ni pričati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8443 Re: Papanluk na automobilima

Post by _BataZiv_0809 »

Danas na nekom kanalu spot od onog Soljanina i u njemu Pežo 404 bez krova. :-)
insomnia78

#8444 Re: Papanluk na automobilima

Post by insomnia78 »

Mozda je originalni kabrio? :D
Bas sam neki dan negdje naletio na clanak koji kaze da prema istrazivanjima ovih iz kluba 404 u zivotu postoji jos 2015 coupé/kabrioleta od 17223 koja su proizvedena
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8445 Re: Papanluk na automobilima

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote:Mozda je originalni kabrio? :D
Bas sam neki dan negdje naletio na clanak koji kaze da prema istrazivanjima ovih iz kluba 404 u zivotu postoji jos 2015 coupé/kabrioleta od 17223 koja su proizvedena
4 vrata koliko sam vidio, bruda. :-?

Znam da je Pežo imao koncept "Makarena" kao kabrio sa 4 vrata, prije par godina, ali nije otislo u seriju.

EDIT: Evo spot :hm: meni djeluje kao da je otfikaren krov, ali eto sve je mogucno. :roll:

insomnia78

#8446 Re: Papanluk na automobilima

Post by insomnia78 »

Ma sredio ga neki majstor :D samo sto je 404 maltene rjedja od kabrioleta
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8447 Re: Papanluk na automobilima

Post by _BataZiv_0809 »

Bas me zanima je li radio pojacanja na sredisnjem mostu. Ako nije inzinjera koji je potpisao na robiju :run:

Mada se ili vozi na divljaka ili sluzi samo za spotove.

Meni licno grijeh i zlocin nad jednim od najljepsih automobila ikad i papanluk.
almir90

#8448 Re: Papanluk na automobilima

Post by almir90 »

Hebote Pežo, vidi žeMske fajne u spotu. :D :izet:
klaki

#8449 Re: Papanluk na automobilima

Post by klaki »

citroen xm wrote:Ma i ja sam tolerantan sve dok ne ugrožava okolinu svojim ponašanjem. Samo mi nekada žao auta koja su vrijedna pažnje. Da je bar uz auto ostavio motor koji je bio u originalu.
ja kod god ovo vidim zgrozim se.

isto tako se uvijek sjetim turbo rx7 mazde druge generacije sa org motorom. gdje li je ona sad, dabodga da je neko vratio u zivot, prije ce bit motor na smecu a ona negdje truhne,a jedna jedina u bih

:(
almir90

#8450 Re: Papanluk na automobilima

Post by almir90 »

http://www.olx.ba/artikal/22813979/alfa-romeo/

Kakve su ovo jebačke lajsne??? :lol:
Post Reply