IRAN

Post Reply
Challenger__

#8426 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

O čemu ti to? O dužini uda? Pa i moj otac je prije 20 godina (kaže) bio hiperaktivan a danas kupuje stimulative u apoteci. BTW, nemoj ti mene intepretirati, ne ide ti od ruke. Poradi na artikulaciji sopstvenih stavova, JA TEBE NIŠTA NE RAZUMIJEM.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8427 Re: IRAN

Post by pici »

Challenger__ wrote:O čemu ti to? O dužini uda? Pa i moj otac je prije 20 godina (kaže) bio hiperaktivan a danas kupuje stimulative u apoteci. BTW, nemoj ti mene intepretirati, ne ide ti od ruke. Poradi na artikulaciji sopstvenih stavova, JA TEBE NIŠTA NE RAZUMIJEM.
Image
Danguba

#8428 Re: IRAN

Post by Danguba »

Odakle ovoga Pici izvuce... :lol:
to onaj sto je mlatio rukama da ga niko nije mogao razumjeti. :lol:
sarajevoxxxx

#8429 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:O čemu ti to? O dužini uda? Pa i moj otac je prije 20 godina (kaže) bio hiperaktivan a danas kupuje stimulative u apoteci. BTW, nemoj ti mene intepretirati, ne ide ti od ruke. Poradi na artikulaciji sopstvenih stavova, JA TEBE NIŠTA NE RAZUMIJEM.
Hehehe dobaar si.
pici wrote:
Image
:lol:
sarajevoxxxx

#8430 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

Orient:Revolucionari iz Ahvaza i zvanično objavili da počinju sa djelovanjem protiv Irana.

http://orient-news.net/index.php?page=n ... w&id=86454
Fantassin

#8431 Re: IRAN

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:Orient:Revolucionari iz Ahvaza i zvanično objavili da počinju sa djelovanjem protiv Irana.

:lol: Ovde se ne zna koja je strana ludja :D
Chalanger sa Iranskom svemirskom flotom ili ovaj sarajevoxxx sa "revolucionarima iz Ahvaza" :lol:
sarajevoxxxx

#8432 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

Fantassin wrote:
sarajevoxxxx wrote:Orient:Revolucionari iz Ahvaza i zvanično objavili da počinju sa djelovanjem protiv Irana.

:lol: Ovde se ne zna koja je strana ludja :D
Chalanger sa Iranskom svemirskom flotom ili ovaj sarajevoxxx sa "revolucionarima iz Ahvaza" :lol:
Nedavno su bile veluke demonstracije, demonstranti su nosili zastave sirijske revolucije, a danas su zvanično na Orient Newsu izdali saopćenje da počinju sa djelovanjem protiv Irana.
Challenger__

#8433 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Fantassin wrote: :lol: Ovde se ne zna koja je strana ludja :D
O čemu ti to? Kakva svemirska flota? Na kojim si ti drogama?
salik79

#8434 Re: IRAN

Post by salik79 »

Ti djeluju, zajedno sa Mudzahidin Halk i ostalim teroristickim organizacijama, od svrgavanja saha - ali su najobicnija prdina bara, sto su dokazali i za vrijeme iracke agresije, jer i tada su iranski arapi cvrsto stali u odbranu svoje domovine I.R. Iran. Cak mislim da je to najveci Sadamov zajeb bio...Kada u to vrijeme nista nisu uspjeli napraviti, mo's mislit' sto ce sada, kada je Iran stabilna drzava, s ustrojenim vojno-policijsko-obavjestajnim aparatom.
Fantassin

#8435 Re: IRAN

Post by Fantassin »

Challenger__ wrote:
Fantassin wrote: :lol: Ovde se ne zna koja je strana ludja :D
O čemu ti to? Kakva svemirska flota? Na kojim si ti drogama?
To malo docaravam tvoje vidjenje Iranskih oruzanih snaga :D nepobjedljivih heroja :D
Challenger__

#8436 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

To nema blage veze sa mojim upisima. Šta više, nikada nisam pisao o iranskim oružanim snagama. Lijepo sam ti rekao, probaj da artikulišeš svoje stavove, intepretacije tuđih ti ne idu od ruke.
Albosnawe

#8437 Re: IRAN

Post by Albosnawe »

Challenger__

#8438 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

- Teheran: susret Ruhani-Edogan.

Image
walter kurtz

#8439 Re: IRAN

Post by walter kurtz »

Challenger__ wrote:- Teheran: susret Ruhani-Edogan.

Image
Meanwhile in syria :mrgreen:
bogoljub

#8440 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Trend kontra američkog dolara se nastavlja -
Turska i Iran dogovorili trgovanje u vlastitim nacionalnim valutama: "To će ojačati naše zemlje"

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan poručio je kako su Ankara i Teheran dogovorili kako će trgovati u vlastitim nacionalnim valutama. Informaciju je potvrdio danas za vrijeme novinske konferencije u Teheranu sa svojim iranskim kolegom Hassanom Rouhanijem.

"Ne želimo biti pod utjecajem dolara ili eura, ili pod utjecajem njihovih tečaja, stoga smo dogovorili kako ćemo između nas koristiti tursku i iransku nacionalnu valutu. To će dodatno ojačati naše zemlje, rekao je Erdogan te naglasio kako želi da se trgovinska razmjena između Irana i Turske, koja sada godišnje iznosi 14 milijardi USD, poveća na 30 milijardi USD.
Fantassin

#8441 Re: IRAN

Post by Fantassin »

bogoljub wrote:Trend kontra američkog dolara se nastavlja -
Turska i Iran dogovorili trgovanje u vlastitim nacionalnim valutama: "To će ojačati naše zemlje"

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan poručio je kako su Ankara i Teheran dogovorili kako će trgovati u vlastitim nacionalnim valutama. Informaciju je potvrdio danas za vrijeme novinske konferencije u Teheranu sa svojim iranskim kolegom Hassanom Rouhanijem.

"Ne želimo biti pod utjecajem dolara ili eura, ili pod utjecajem njihovih tečaja, stoga smo dogovorili kako ćemo između nas koristiti tursku i iransku nacionalnu valutu. To će dodatno ojačati naše zemlje, rekao je Erdogan te naglasio kako želi da se trgovinska razmjena između Irana i Turske, koja sada godišnje iznosi 14 milijardi USD, poveća na 30 milijardi USD.
30 Milijardi da oslabi USD :lol:
bogoljub

#8442 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Fantassin wrote:
bogoljub wrote:Trend kontra američkog dolara se nastavlja -

30 Milijardi da oslabi USD :lol:
Turska je u sličnim pregovorima i s Kinom.

Dakle postoji TREND, niko nije rekao da će srušiti dolar, ali će zasigurno ustabiliti i ojačiti njihove zemlje!!!
Fantassin

#8443 Re: IRAN

Post by Fantassin »

I kolika je razmijena Kine i Turske... pa onda pogledaj razmjenu SAD i Kine .... koja se u $ radi :mrgreen:
Challenger__

#8444 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Između Kine i Rusije, Rusije i niza zemalja, Kine i niza zemalja plus ovo danas. Lijepo ti čovjek kaže, dedolarizacija je kotrljajući, ubrzani trend a ne izolovani incident.
Last edited by Challenger__ on 07/04/2015 20:49, edited 1 time in total.
bogoljub

#8445 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Avetinho

#8446 Re: IRAN

Post by Avetinho »

Samo kompletna neznalica moze ocekivati razmjenu u rijalu. Ili mozda rublji. Za te valute se ne zna da li ce sutra postojati, a kamoli kolika ce im vrijednost biti.
Fantassin

#8447 Re: IRAN

Post by Fantassin »

Challenger__ wrote:Između Kine i Rusije, Rusije i niza zemalja, Kine i niza zemalja plus ovo danas. Lijepo ti čovjek kaže, dedolarizacija je kotrljajući, ubrzani trend a ne izolovani incident.
Ajd da ti nacrtam :D 59.0% 62.1% 65.2% 69.3% 71.0% 70.5% 70.7% 66.5% 65.8% 66.0% 66.4% 65.7% 64.1% 64.1% 62.1% 61.8% 62.3% 61.1% 61.0% 62.3%

To sto ti je napisano su svjetske monetarne rezerve (znaci ne postoji bolji pokazatelj snage jedne valute) od 1995 do danas :) ..... lijepa moja "dedolarizacija" :D
bogoljub

#8448 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Američki Fed svakog mjeseca (!) kupuje državne obveznice u vrijednosti od 85 milijardi dolara. A dok se još uvijek vode rasprave kamo uopće vodi ovakav "incest" gdje državna središnja banka preuzima tako golemi dio duga vlastite države, Josef Braml iz Njemačkog društva za vanjsku politiku (DGAP) ima prilično jednostavan i ciničan odgovor: Fed kupuje obveznice, jer nitko drugi neće, ni Kinezi, niti Japanci.

Pitanje se nameće kako još uopće valuta SAD-a koji još čini tek oko četvrtine gospodarstva ove planete, još uvijek ima tako golem udio deviznih rezervi u svijetu. "Zapravo je zapanjujuće, koliko malo je do sada bilo reakcija na ono što se događa u Washingtonu", konstatira Eichengreen. Po njemu, jedino objašnjenje jest da svi drugi uopće ne mogu shvatiti dubinu problema koji potresa Ameriku!
haos1

#8449 Re: IRAN

Post by haos1 »

Trend kontra američkog dolara se nastavlja - Turska i Iran dogovorili trgovanje u vlastitim nacionalnim valutama: "To će ojačati naše zemlje"

Image
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i Iranski predsjednik Hassan Rouhani zajedno protiv anglocionista

Turska je u sličnim pregovorima i s Kinom.

Za vrijeme susreta u Teheranu oba državnika su izbjegla spominjanje trenutačne eskalacije sukoba u Jemenu gdje se, još jednom, kao i u Siriji, nalaze na oprečnim stranama vanjske politike.
Challenger__

#8450 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Fantassin wrote:Ajd da ti nacrtam :D
Umišljaš da ti možeš nekom nešto crtati. Ono što je započelo s kraja prošle godine će biti vidljiva statistika toga tipa tek na isteku fiskalne godine i vremenu iza nje. Do tada je to rastući trend koji neko zapaža, neko ne zapaža a neko neće da zapaža. A sve je moglo biti drugačije da bolesnici nisu uradili ono što se raditi ne smije, a fino im je rečeno i nacrtano:

Image
Field Marshal Bernard Montgomery: "Rule 1, on page 1 of the book of war, is: "Do not march on Moscow". Various people have tried it, Napoleon and Hitler, and it is no good. That is the first rule.".
___

Zbog te bahatosti, drskosti i primitivizma, za kaznu je iniciran proces dedolarizacije i više ga niko ne može zaustaviti.
Post Reply