Peke. Zaboravio sam na pripadnike ljudske rase kojima je Sulejman Tihić ideal političara.Corto Maltese wrote:Pošto se i sam vodim pripadnikom ljudske rase, preporučujem ti da malo smanjiš ribu. Očito je da nas ima, među ljudima, u kojima ta negativna reakcija nije izazvana. Naprotiv.ultima_palabra wrote: Osobe koje su svoje materijalne brige prebrinule, obično ne traže produžavanje tog "hajra" koji je imala kad joj je bio potreban. Sad je potrebno prikazati se društveno prihvatljivim, socijalno svjesnim, približenim patnjama običnog puka... za te svrhe je mogla osnovati i humanitarnu organizaciju, umjesto što će ljudima izazivati negativnu reakciju na pomen NS.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- ultima_palabra
#8426 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-
Innovation
#8427 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Dragonz, znas li ciji je prostor iznad Benetona, a i onaj poslovni u dvoristu? 
- Corto Maltese
#8428 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zaboravio si štošta. Recimo i to da pričamo o Emini, koja je primljena u NS, a njima ST, uglavnom, nije ideal političara. Što će reći da, provjereno, imamo najmanje dvije vrste pripadnika ljudske rase koji se ne slažu sa tobom. Raznovrsnost ljudske rasa, očito, nije svakome isto dokučiva.ultima_palabra wrote:Peke. Zaboravio sam na pripadnike ljudske rase kojima je Sulejman Tihić ideal političara.Corto Maltese wrote: Pošto se i sam vodim pripadnikom ljudske rase, preporučujem ti da malo smanjiš ribu. Očito je da nas ima, među ljudima, u kojima ta negativna reakcija nije izazvana. Naprotiv.
- Sezam
#8429 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma ovi napadi postaju pateticni...prvo napadose Pedju Kojevica da je kukavica, dezerter i sl...pa im onda covjek spusti da je bio u BiH sve do proljeca 1995...sad kad to nije upalilo, sad se napada Denis sto je promjenio ime (kao stidi se), a recimo kad se raspravlja o Kusti, onda se uvijek spomene kako svaki covjek ima pravo birati sta ce biti...e sad smo dosli do Emine Ganic, pa se ovdje predstavlja kao da joj je babo maltene kupio diplomu u Oxfordu, pa pravi zurke na kojima poznati konzumiraju opijate
Mislim, fakat niski udarci, pateticni pokusaji licne diskreditacije.
Ova tema koju je P.K. otvorio je u stvari dvosjekli mac, jer se tu pojavljuje svakakvih delgata, koji se lafo kao raspituju, pa te peru u 7 voda, i ako i nakon sedmog pranja izadjes cist, onda ce ti reci da nece glasati za tebe jer...(sta god im padne na pamet taj dan)...
Nasoj Stranci podrska, jer fakat izgledaju normalni, ali kod nas su ljudi izgleda zaboravili sta je normalno.
Ova tema koju je P.K. otvorio je u stvari dvosjekli mac, jer se tu pojavljuje svakakvih delgata, koji se lafo kao raspituju, pa te peru u 7 voda, i ako i nakon sedmog pranja izadjes cist, onda ce ti reci da nece glasati za tebe jer...(sta god im padne na pamet taj dan)...
Nasoj Stranci podrska, jer fakat izgledaju normalni, ali kod nas su ljudi izgleda zaboravili sta je normalno.
-
MT87TM
#8430 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Moze li mi neko reci zasto NS nije usla u vlast u KS kad im je ponudjeno Ministarstvo kulture? Koliko ja znam oni su to glatko odbili. Po meni je to nakaradno ponasanje da ne kazem amaterskom u političkom životu. Jedna od fuunkcija politicki stranaka je pokusaj dolaska na vlast i participacija u istoj. Zasto se NS onda bavi politikom ako nece da kreira bolji kulturni milje ili koji vec sto dobije. Da li je ovo licemjeran potez NS? Mene su licno ovim potezom iznenadili.
-
okolonaokolo
#8431 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sezam wrote:Ma ovi napadi postaju pateticni...prvo napadose Pedju Kojevica da je kukavica, dezerter i sl...pa im onda covjek spusti da je bio u BiH sve do proljeca 1995...sad kad to nije upalilo, sad se napada Denis sto je promjenio ime (kao stidi se), a recimo kad se raspravlja o Kusti, onda se uvijek spomene kako svaki covjek ima pravo birati sta ce biti...e sad smo dosli do Emine Ganic, pa se ovdje predstavlja kao da joj je babo maltene kupio diplomu u Oxfordu, pa pravi zurke na kojima poznati konzumiraju opijate![]()
![]()
Ova tema koju je P.K. otvorio je u stvari dvosjekli mac, jer se tu pojavljuje svakakvih delgata, koji se lafo kao raspituju, pa te peru u 7 voda, i ako i nakon sedmog pranja izadjes cist, onda ce ti reci da nece glasati za tebe jer...(sta god im padne na pamet taj dan)...![]()
Bingo, ne kazem da su najbolji, al imal sta bolje, ko misli da ima neka glasa za tu opciju, nisam protiv kritika, ali kritike na nivou divi joj vugla, sta on, ona zna su mi na vrh glave
-
spacek
#8432 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
...
Last edited by spacek on 23/04/2016 13:08, edited 2 times in total.
-
Pedja Kojovic
#8433 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
MT87TM
Detaljnije o razlozima zbog kojih smo odbili ponudjene pozicije( nije bilo "na stolu" samo to ministarstvo) mozete naci na prethodnim stranicama ovog foruma.
Ukratko. Procjena da u ovoj, novoj, koaliciji ne bismo mogli doprinjeti poboljsanju sektora koji bismo preuzeli na nacin koji smatramo da je potreban je prevagnula naspram nase zelje da preuzmemo odgovornost ucescem u vlasti.
p.k.
Detaljnije o razlozima zbog kojih smo odbili ponudjene pozicije( nije bilo "na stolu" samo to ministarstvo) mozete naci na prethodnim stranicama ovog foruma.
Ukratko. Procjena da u ovoj, novoj, koaliciji ne bismo mogli doprinjeti poboljsanju sektora koji bismo preuzeli na nacin koji smatramo da je potreban je prevagnula naspram nase zelje da preuzmemo odgovornost ucescem u vlasti.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#8434 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
o Emini Ganic...
Mi se zalazemo za drustvo u kome niti jedan pojedinac nece snositi odgovornost za postupke nekog drugog.
(Niti neko treba biti privilegovan zbog toga sto je neciji sin, niti "kaznjen" jer je necija kcerka).
Svako je odgovoran za svoje postupke.
(Ukljucujuci i optuzbe bez pokrica, odnosno, neprijavljivanje krivicnog djela nadleznom tuzilastvu).
p.k.
Mi se zalazemo za drustvo u kome niti jedan pojedinac nece snositi odgovornost za postupke nekog drugog.
(Niti neko treba biti privilegovan zbog toga sto je neciji sin, niti "kaznjen" jer je necija kcerka).
(Ukljucujuci i optuzbe bez pokrica, odnosno, neprijavljivanje krivicnog djela nadleznom tuzilastvu).
p.k.
- nosara
#8435 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne moze te izvadit ni "katerpilar"... Na stranu to sto se ona idealno uklapa u profil vase stranke, koja predstavlja cirkus sama po sebi...Pedja Kojovic wrote:o Emini Ganic...
p.k.
Corto Maltese wrote: Čisto sumnjam. Još otkada je umro drug Staljin, djeca nemaju ni moralnu ni zakonsku obavezu raskrinkavanja roditelja. Kada bi osoba tog kapaciteta došla u stranku koju ja predvodim, glavni interes bi mi bio da radi ono što najbolje umije (u ovom slučaju PR), a ne da glumi reinkarnaciju Pavela Trofimovicha Morozova.
Ova dva posta cu pripisat nevidjenom vazdusnom pritisku pred nevrijeme i cestim podrhtavanjima tla ovih dana... Losu salu na stranu, ali si u nekoliko rijeci sazeo zasto ns ima 1500 glasaca, sa tendencijom daljnjeg pada...Corto Maltese wrote: Ali Emina nije odabrala ni SDA, ni SBB, ni SDP, stranke poznate po tome da se posao dobija na babine, tatine, bratove, kumine lijepe oči, nego je odabrala NS koja takvu vrstu usluge, trenutno, ne može ponuditi. Samim tim najveći dio priče o lijepim očima pada u vodu.
Pored toga, njene reference su nenadjebive. Diploma sa prestižnog svjetskog univerziteta (babo ju je samo mogao poslati u Oxford, ali joj diplomu nije mogao kupiti), SFF je već odavno festival sa najjačim PR-om u regiji, velika uloga koju je odigrala pri izbavljanju svog oca iz zatvora...
emina ganic u nekoj stranci, to je kao kiselina u oci potencijalnim glasacima... Hocemo deena i hanu avdagic, kad je bal, nek' i hala gori...!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#8436 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja Kojovic wrote:o Emini Ganic...
p.k.
Pedja, ja ne zelim sebi da priznam da Ti (licno ti se obracam) ne zelis da uvidis koliku ce stetu Emina proizvesti po pitanju glasackog tijela NS u Sarajevu. Danas bacih probni balon u razgovoru sa prijateljima, a vezano za ovu temu. Vecinu njih sam vec premuntao da vam na slijedecim izborima daju svoj glas, par njih i nisam (jos bar
I nemoj mi molim te odgovoriti, pa neka ne glasaju za NS. To nije nacin na koji se jedna stranka odnosi prema vec aktivnim svojim glasacima, kao ni prema potencijalnim. Razumijem da stranka donosi odluke na svojim internim sastancima, i unutar svojih tijela odgovornih za to. Ali svaka ozbilja stranka itekako osluskuje puls svog glasackog tijela i uopste skupine ljudi koji bi mogli biti potencijalno vasi glasaci.
Dajete sebi autogol, vjeruj mi.
-
pemanapemani
#8437 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Potpisujem.-LIBERO- wrote:Pedja Kojovic wrote:o Emini Ganic...
p.k.
Pedja, ja ne zelim sebi da priznam da Ti (licno ti se obracam) ne zelis da uvidis koliku ce stetu Emina proizvesti po pitanju glasackog tijela NS u Sarajevu. Danas bacih probni balon u razgovoru sa prijateljima, a vezano za ovu temu. Vecinu njih sam vec premuntao da vam na slijedecim izborima daju svoj glas, par njih i nisam (jos bar)..i mogu ti reci da je kod sviju bila ista reakcija na ovu informaciju. Cudjenje, negodovanje i nevjerica.
I nemoj mi molim te odgovoriti, pa neka ne glasaju za NS. To nije nacin na koji se jedna stranka odnosi prema vec aktivnim svojim glasacima, kao ni prema potencijalnim. Razumijem da stranka donosi odluke na svojim internim sastancima, i unutar svojih tijela odgovornih za to. Ali svaka ozbilja stranka itekako osluskuje puls svog glasackog tijela i uopste skupine ljudi koji bi mogli biti potencijalno vasi glasaci.
- JThomas
#8438 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
jel to moralno do kraja ispravno ili nije, o tome se može raspravljati. ali emina ganić u očima najvećeg broja potencijalnih glasača predstavlja dio postojećeg i ustoličenog kleptokratskog establišmenta. a NS ide na ljude koji su protiv tog establišmenta. i to je jako jednostavno.
-
detroit-mercy
#8439 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da se je istinitom pokazala ona vijest da je Sasa Karadzic presao devedeset druge ili bijase trece u redove Armije, da li bi ga u Armiji odbili ili bi ga prihvatili. Sta je tvoje misljenjeJThomas wrote:jel to moralno do kraja ispravno ili nije, o tome se može raspravljati. ali emina ganić u očima najvećeg broja potencijalnih glasača predstavlja dio postojećeg i ustoličenog kleptokratskog establišmenta. a NS ide na ljude koji su protiv tog establišmenta. i to je jako jednostavno.
- JThomas
#8440 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
teško pitanje
ovisi kod koga bi došao da se prijavi
ovisi kod koga bi došao da se prijavi
- Sezam
#8441 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vidim ja da vecina ovih tzv potencijalnioh glasaca uopste ne konta koncept Nase Stranke.
Ljudi su dobili priliku da u svoje redove dovedu osobu, koja je majstor svoga posla, kojoj kod nas nema puno ravnih, a eto usput je diplomirala na jednom od najcjenjenijih univerziteta na svijetu. Naravno da ce Nasa Stranka iskoristiti takvu priliku. Ili treba i dalje ici linijom "podobni, a ne sposobni"?
Koliko ja vidim, najveca greska Emine Ganic je to sto joj je otac Ejup Ganic.
Ako vam je to dovoljan razlog da ne glasate za Nasu Stranku, onda vam halal bilo.
Ljudi su dobili priliku da u svoje redove dovedu osobu, koja je majstor svoga posla, kojoj kod nas nema puno ravnih, a eto usput je diplomirala na jednom od najcjenjenijih univerziteta na svijetu. Naravno da ce Nasa Stranka iskoristiti takvu priliku. Ili treba i dalje ici linijom "podobni, a ne sposobni"?
Koliko ja vidim, najveca greska Emine Ganic je to sto joj je otac Ejup Ganic.
Ako vam je to dovoljan razlog da ne glasate za Nasu Stranku, onda vam halal bilo.
Last edited by Sezam on 30/07/2012 19:18, edited 1 time in total.
-
pemanapemani
#8442 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Emina nikad nije javno istupila i kritikovala beskrupuloznu pljačku i prodaju države koju je uradila SDA. Da sam čuo bar jednu malu, sićušnu kritiku, njeno djelovanje unutar NS za mene ne bi bio problem. Mislim, svakako ću glasati za NS, ali ovim definitivno gubite mnoge glasove.
Kako je to fino obrazložio kolega @LIBERO, ovim ćemo mi koji pokušavamo druge ubjediti u ispravnost glasanja za NS biti "poklopljeni".
Kako je to fino obrazložio kolega @LIBERO, ovim ćemo mi koji pokušavamo druge ubjediti u ispravnost glasanja za NS biti "poklopljeni".
-
pemanapemani
#8443 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa nije nuklearni fizičar.Sezam wrote:Vidim ja da vecina ovih tzv potencijalnioh glasaca uopste ne konta koncept Nase Stranke.
Ljudi su dobili priliku da u svoje redove dovedu osobu, koja je majstor svoga posla, kojoj kod nas nema puno ravnih, a eto usput je diplomirala na jednom od najcjenjenijih univerziteta na svijetu. Naravno da ce nasa Strana iskoristiti takvu priliku.
Koliko ja vidim, najveca greska Emine Ganic je to sto joj je otac Ejup Ganic.![]()
Ako nečega ima u BiH, onda je to tih famoznih PR-ova.
- Sezam
#8444 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A kad i zasto je bas ona to trebala uraditi? Zasto ti nisi to uradio?pemanapemani wrote:Emina nikad nije javno istupila i kritikovala beskrupuloznu pljačku i prodaju države koju je uradila SDA. Da sam čuo bar jednu malu, sićušnu kritiku, njeno djelovanje unutar NS za mene ne bi bio problem. Mislim, svakako ću glasati za NS, ali ovim definitivno gubite mnoge glasove.
-
detroit-mercy
#8445 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa nije kritikovala ni beskrupuloznu pljacku i prodaju drzave od strane SDPa, ZaBiHa i svih drugih koji su ucestvovali u vlasti od 92epemanapemani wrote:Emina nikad nije javno istupila i kritikovala beskrupuloznu pljačku i prodaju države koju je uradila SDA. Da sam čuo bar jednu malu, sićušnu kritiku, njeno djelovanje unutar NS za mene ne bi bio problem. Mislim, svakako ću glasati za NS, ali ovim definitivno gubite mnoge glasove.
-
pemanapemani
#8446 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Izvini, ali kritikujem ih gdje god mogu i kada god mogu. To radim već godinama. To sam radio u završnoj godini srednje škole kada sam se počeo zanimati za politiku. To sam radio tokom fakultetskih godina. To radim i ovih šest postfakultetskih godina.Sezam wrote:A kad i zasto je bas ona to trebala uraditi? Zasto ti nisi to uradio?pemanapemani wrote:Emina nikad nije javno istupila i kritikovala beskrupuloznu pljačku i prodaju države koju je uradila SDA. Da sam čuo bar jednu malu, sićušnu kritiku, njeno djelovanje unutar NS za mene ne bi bio problem. Mislim, svakako ću glasati za NS, ali ovim definitivno gubite mnoge glasove.
Jebi ga, nisam javna ličnost. Eto, da me "uhvati" kamera u gradu i nešto priupita, skršio bih im sve na kamaru i onda bi ta moja kritika bila zabilježena na "televizoru".
Druga stvar, možemo se praviti budale koliko hoćemo, ali je ona za veći dio BiH javnosti ne Emina, nego Ganićeva kćerkica. Znam da je to nakaradno, ali tako je. Razumijem takve stavove, nekad ih i sam imam, mada se trudim da ih sputam, ali nakon dvadesetogodišnjeg mentalnog silovanja šta drugo očekivati od prosječnog građanina BiH?
Opet ponavljam, nebitna je moja malenkost, ako sam mogao prelaziti preko različitih bljuvotina samozvanih "ljevičara", onda su Emina i "grijesi" NS kao melem. Problem je prosječan građanin BiH koji je razočaran u sve i svakoga, posebno nakon ovog cirkusa koji nam je priredio SDP. Ljudi traže RESET i ne žele glasati za nekoga ko je i najmanje povezan sa kleptomanskom strukturom.
Nadam se da sam objasnio.
-
pemanapemani
#8447 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
U pravu si.detroit-mercy wrote:Pa nije kritikovala ni beskrupuloznu pljacku i prodaju drzave od strane SDPa, ZaBiHa i svih drugih koji su ucestvovali u vlasti od 92epemanapemani wrote:Emina nikad nije javno istupila i kritikovala beskrupuloznu pljačku i prodaju države koju je uradila SDA. Da sam čuo bar jednu malu, sićušnu kritiku, njeno djelovanje unutar NS za mene ne bi bio problem. Mislim, svakako ću glasati za NS, ali ovim definitivno gubite mnoge glasove.
Kako je to fino obrazložio kolega @LIBERO, ovim ćemo mi koji pokušavamo druge ubjediti u ispravnost glasanja za NS biti "poklopljeni"..
SDA sam uzeo kao "personifikaciju" svih onih koji su nas jeb.vali u mozak svih ovih godina.
- SmokingMan
#8448 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ok,možda si upravu kaka tako kažeš,a iako bi narod nekada izabrao tu stranku,ko bi mogao garantovati da se koncept i strategija stranke neće promjeniti za jednu noć ili određeno vrijeme,ljudi se mjenjaju skladno sa situacijom,to je naš mentalitet od kojeg nemoremo pobjeći,danas se nešto obećava a sutra kada se dođe na vlast iznevjeri,ljudi olahko shvataju takve dužnosti prema državi i njemim građanima,prošlo je mnogo vremena od kraja rata,a situacija se nikada nije pomjerila sa mrtve tačke.Većinom,političarima nije stalo da se situacija promjeni na bolje,kako politički tako i ekonomski,svi sada hoće da imaju stranke i da budu političari (muzičari,glumci,itd...),što da ne,unosan posao,ne znojiš se a kapa ti u džep.Na broj stanovnika imamo zavidan broj stranaka,brojne ministre,zamjenike,itd,itd,budžet je enormno opterećen zbog prenapućene administracije,a zbog pojedinih stranaka i njenih ljudi mnogo uspješnih firmi je uništeno.I na kraju šta mi više imamo od praznih obećanja koja se plasiraju od izbora do izbora,ja lično neću nikada za svoga života glasati,a i ostalima dobro preporučujem da dobro razmisle.Sezam wrote:Vidim ja da vecina ovih tzv potencijalnioh glasaca uopste ne konta koncept Nase Stranke.
- Skijaš
#8449 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Takva isključivost vodi do tog da na kraju ostaneš sam sebi dovoljan. Možda to ima smisla kad govorimo o tvom privatnom životu, ali u politici imaš odgovornost prema društvu i moraš iskoristiti kapacitete svih koji se stave na raspolaganje političkoj opciju za koju smatraš da je ispravna. Nemaš ovdje 50 miliona ljudi, nego jako ograničen potencijal u svakom obliku.-LIBERO- wrote:Pedja Kojovic wrote:o Emini Ganic...
p.k.
Pedja, ja ne zelim sebi da priznam da Ti (licno ti se obracam) ne zelis da uvidis koliku ce stetu Emina proizvesti po pitanju glasackog tijela NS u Sarajevu. Danas bacih probni balon u razgovoru sa prijateljima, a vezano za ovu temu. Vecinu njih sam vec premuntao da vam na slijedecim izborima daju svoj glas, par njih i nisam (jos bar)..i mogu ti reci da je kod sviju bila ista reakcija na ovu informaciju. Cudjenje, negodovanje i nevjerica.
- Skijaš
#8450 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Tako što ne glasaš nećeš nauditi političarima, ali ako i druge uvjeravaš da ne glasaju, štetiš društvu.z1xter wrote:I na kraju šta mi više imamo od praznih obećanja koja se plasiraju od izbora do izbora,ja lično neću nikada za svoga života glasati,a i ostalima dobro preporučujem da dobro razmisle.