i tada 90-te Pape sa 35 godina biva najbolji jugoslovenski igrac na mundijalu 90-teCiprol wrote:
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
oridjidji
#8426 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-
Tarik19
#8427 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
“ Da je najveći problem u igračima, a ne selektoru, pokazuje činjenica da naša reprezentacija pod vodstvom Sušića uistinu igra najljepši fudbal od svog nastanka, naravno onda kada su naši igrači raspoloženi da provedu selektorove zamisli na teren, te da ne možemo kriviti u potpunosti selektora najbolje pokazuje činjenica da smo sa identičnom formacijom u kakvoj smo igrali jučer pobjedili u novembru četvrtfinalistu Svjetskog prvenstva, reprezentaciju Slovačke. Sve je do pristupa igrača! ”
S ovim se slazem u potpunosti. Ruku na srce, jucer su glavne greske ucinili igraci a ne selektor. Uostalom, nemozemo ga mi blatiti cim gubi a onda ga dizati u zvijezde cim pobjedi. To nema nikakvog smisla!
S ovim se slazem u potpunosti. Ruku na srce, jucer su glavne greske ucinili igraci a ne selektor. Uostalom, nemozemo ga mi blatiti cim gubi a onda ga dizati u zvijezde cim pobjedi. To nema nikakvog smisla!
-
Glanzer
#8428 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sve mi vise ovaj Spahic pada u ocima,od njegovih ispada na terenu se moze dobar video napraviti,samara Pjanica ,baca mikrofon na Kosevu,samara Marina,neki igraci u Francuskoj bi bili sretni da su prosli s samarom,a htio bi u Arsenal! 
- slobodni armirach
#8429 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
valjda ej Pape napokon skonto da mu novinari ne bi trebali sastavljati ekipu i taktiku.
o igracima mislim sve najgore kao i dosad, ima izuzetaka ali o njima ne bih.
jednim dijelom jeste Pape kriv ali ne i najvise. Sad kad je konacno progledo, NE TREBA da ide, nek rastjera manekene i poslozi ekipu kako on misli a ne neko drugi
jednim dijelom jeste Pape kriv ali ne i najvise. Sad kad je konacno progledo, NE TREBA da ide, nek rastjera manekene i poslozi ekipu kako on misli a ne neko drugi
- Van Halen
#8430 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Spahić je naš najlošiji igrač, ali pape opet ne smije da kaže išta protiv njegaa. Valjda se boji da i on ne popije šamar odd Spahića mangupa.
-
Tarik19
#8431 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jucer je bio slab ali je inace vrlo dobar. Uostalom, svaki put kad on neigra, odbrana je znatno oslabljena.Van Halen wrote:Spahić je naš najlošiji igrač, ali pape opet ne smije da kaže išta protiv njegaa. Valjda se boji da i on ne popije šamar odd Spahića mangupa.
- Bosanski_kralj
#8432 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma šta vi pričali Sušić je limitiran trener, koji nikako da nauči iz vlastitih grešaka.
Još on sinoć fali Hasagića, koji se razbranio nakon što je sve bilo gotovo. One greške nakon auta ili prolaska lopte kroz peterac se ne broje.
Još on sinoć fali Hasagića, koji se razbranio nakon što je sve bilo gotovo. One greške nakon auta ili prolaska lopte kroz peterac se ne broje.
-
Tarik19
#8433 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Uvjeren sam da nisi govorio da je Pape limitiran trener kada smo pobjedili Rumune 2-1 u Zenici.
- smoki_choko
#8434 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
pa ni za igrace niko nije govorio isto pa se sad po njima pljuje. ne kazem da nisu zasluzili. itekako jesu al je i susic zasluzio istoTarik19 wrote:Uvjeren sam da nisi govorio da je Pape limitiran trener kada smo pobjedili Rumune 2-1 u Zenici.
-
Tarik19
#8435 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne kazem ni ja da nisu zasluzili ali mi smo naviknuti da ih blatimo kada gube a onda da ih dizemo u nebesa kada pobjede. Nemozemo vise ovako!smoki_choko wrote:pa ni za igrace niko nije govorio isto pa se sad po njima pljuje. ne kazem da nisu zasluzili. itekako jesu al je i susis zasluzio istoTarik19 wrote:Uvjeren sam da nisi govorio da je Pape limitiran trener kada smo pobjedili Rumune 2-1 u Zenici.
- MrBega
#8436 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jest, a Mravac je najbolji, Spahić je ubjedljivo najbolji odbrambeni igrač kojeg imamo, jedan loš potez ili utakmica to ne mjenjaju.Van Halen wrote:Spahić je naš najlošiji igrač, ali pape opet ne smije da kaže išta protiv njegaa. Valjda se boji da i on ne popije šamar odd Spahića mangupa.
Pape je, izgleda izabro kolko mu bodova treba za svaku tekmu, i sad kad je napravio ekipu za jedan bod, svi su mu krivi.
Meni se čini da smo igrali sito kao u Zenici samo su se Rumuni malo probudili, i sinoć, kao i u Zenici glavni asistenti su bili Spahić i Hasagić, nidje veze..bukvalno!
- Obuca9
#8437 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A da pogledamo istini u oči? Kakve uloge naši igrači imaju u svojim (ionako slabim) klubovima danas, a kakve su imali prije dvije godine u ova doba?
Džeko je zabijao 20 golova u Bundesligi, a sad sjedi na klupi kretenu Balotetliju. Pjanić je bio prvi asistent Lige prvaka, a sad sjedi na klupi i dobija 5 minuta po utakmici. Miske je bio prvi strijelac Bundeslige dvije godine zaredom, a sad se potuca po nekakvim ruskim i turskim ligama. Salihović kod Papeta i ne igra radi suspenzije, a sad povrede, Ibišević i Muslimović su također često na klupi, a za svoje klubove zabijaju golove svake prestupne godine. Rahimić je dvije godine stariji, plus za CSKA igra samo zadnjih 10-tak minuta. Spahić je u zadnjih pola godine, tri mjeseca proveo na tribinama radi suspenzije.
Sve se to moglo sinoć vidjeti. Nijedan jedini igrač nema ni "F" od one forme koju je imao u vrijeme prošlih kvalifikacija. Fudbal je puno više od onoga što vi igrate na sokerima i menadžerima.
Ne bi njima sinoć onakvima mrtvima pomogao ni najbolji motivator kojeg je ova reprezentacija imala, u vidu Ćire Blaževića.
A ja da se pitam, danas ne bi imali trening, nego bih ih okupio i doveo im Švabu Osima na oči, da stanu ispred njega, pa da ih pitam koji od njih ima obraza da tog Čovjeka pogleda u oči? Čovjek na samrti, sa moždanim udarom iza sebe, zadnjih 90 dana je izložio svoj živo riziku, samo da bi oni sinoć mogli igrati, a oni sinoć nisu bili u stanju 90 minuta ginuti na terenu da mu se oduže.
Pič.ke prodane, kojima je novac jedini bog i jedina svetinja.
Džeko je zabijao 20 golova u Bundesligi, a sad sjedi na klupi kretenu Balotetliju. Pjanić je bio prvi asistent Lige prvaka, a sad sjedi na klupi i dobija 5 minuta po utakmici. Miske je bio prvi strijelac Bundeslige dvije godine zaredom, a sad se potuca po nekakvim ruskim i turskim ligama. Salihović kod Papeta i ne igra radi suspenzije, a sad povrede, Ibišević i Muslimović su također često na klupi, a za svoje klubove zabijaju golove svake prestupne godine. Rahimić je dvije godine stariji, plus za CSKA igra samo zadnjih 10-tak minuta. Spahić je u zadnjih pola godine, tri mjeseca proveo na tribinama radi suspenzije.
Sve se to moglo sinoć vidjeti. Nijedan jedini igrač nema ni "F" od one forme koju je imao u vrijeme prošlih kvalifikacija. Fudbal je puno više od onoga što vi igrate na sokerima i menadžerima.
Ne bi njima sinoć onakvima mrtvima pomogao ni najbolji motivator kojeg je ova reprezentacija imala, u vidu Ćire Blaževića.
A ja da se pitam, danas ne bi imali trening, nego bih ih okupio i doveo im Švabu Osima na oči, da stanu ispred njega, pa da ih pitam koji od njih ima obraza da tog Čovjeka pogleda u oči? Čovjek na samrti, sa moždanim udarom iza sebe, zadnjih 90 dana je izložio svoj živo riziku, samo da bi oni sinoć mogli igrati, a oni sinoć nisu bili u stanju 90 minuta ginuti na terenu da mu se oduže.
Pič.ke prodane, kojima je novac jedini bog i jedina svetinja.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8438 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
jednom je jedan trener reko da su uvijek igrači zaslužni za pobjedu, a za poraz trener.slobodni armirach wrote:valjda ej Pape napokon skonto da mu novinari ne bi trebali sastavljati ekipu i taktiku.
Trener je plaćen da sastavi ekipu, odredi taktiku i podijeli zadatke na terenu. Ukoliko igrač ne odradi šta mu je rečeno svaki pravi trener mu prvo održi lekciju ( to ide u rasponu od finog objašnjavanja ko, šta, kad i zašto pa do kopačke u glavu što je Ferguson znao raditi) i onda ga pošalje na kondiciono da malo provjetri mozak, pa na klupu da meditira. I trener nije dužan nikome objašnjavati zašto šta radi sve dok tim pobjeđuje. Kad krene pad rezultata onda je itekako prvi pod lupom.
Mada Sušića i ne treba klati za ovo sinoć...isto ne treba ni igrače jer nije realno da mi dignemo Rumune u Bukureštu. Remi bi nam bio extra uspjeh, a pobjeda veličanstveni podvig.
Nego saberimo se i navijamo utorak za BiH a ne za Džeku, Spahića, Sušića ili bilo koga drugog.
-
Dead Man Walking
#8439 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jos poslije Albanije sam govorio da Safet nema autoritet i da je atmosfera u ekipi qratz. I tada je Dzeko setkao, Miske pokrivao radijus sestara osrednje velicine, Mravac letio u prazno, Spahic odredjivao ko ce izvoditi slobodnjake i pickarao, a za utakmice se pripremalo u Jezu i kod Bice. Selektor koji to dozvoli nema autoritet! Ono sto se desilo sinoc samo je preslikan scenarij iz Albanije, s tim da Rumuni ipak imaju dosta vise kvaliteta da to iskoriste i rastave nas na proste faktore. Tad si Safete trebao lupiti sakom od hastal i objasniti pojedincima da tako ne moze, tad je javnost bila ogorcena na njihovo setkanje i ponasanje na terenu i imao si i priliku i podrsku da tome stanes u kraj, ali si ispao naivan druze, mislio si da ti je Spaha jaran, pa te jos ubjedio da je i munja dio tog tima. E moj Safete.
Vidim ponekom je doslo uz guzice u glavu ono sto pricam o klanovima u ekipi, a neki jos zmire. Neka, polako, skontacete i vi. Dzaba si Sajo rastjero novinare i cirkus OKO ekipe kad si ostavio cirkus UNUTAR ekipe. Iskreno, Safet je dobar covjek, mozda i dobar trener, ali autoriteta mu fali. Cini se da je ipak progledao i shvatio da je zavaljen. Prva prilika da nesto promjeni je utorak, pa bujrum selektore, pokazi da si mudonja.
Vidim ponekom je doslo uz guzice u glavu ono sto pricam o klanovima u ekipi, a neki jos zmire. Neka, polako, skontacete i vi. Dzaba si Sajo rastjero novinare i cirkus OKO ekipe kad si ostavio cirkus UNUTAR ekipe. Iskreno, Safet je dobar covjek, mozda i dobar trener, ali autoriteta mu fali. Cini se da je ipak progledao i shvatio da je zavaljen. Prva prilika da nesto promjeni je utorak, pa bujrum selektore, pokazi da si mudonja.
-
LSD
#8440 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ako je tako kao što kažeš (namjerno naglašavam AKO), a i ja sam cuo za te klanove...ako je cirkus UNUTAR tima, kao što kažeš...e onda se zna šta treba raditi i šta bi svaki normalan insan poduzeo radi mira u svojoj kuci - odmah odstraniti kabadahije i one koji prave frku...jel to Spahić, Džeko , peti deseti, sasvim nebitno....ako misli da ima mir u svlacionici...uvijek se vadi ono ucrvano voce, da ne bi citava korpa bila crvava.Dead Man Walking wrote:Jos poslije Albanije sam govorio da Safet nema autoritet i da je atmosfera u ekipi qratz. I tada je Dzeko setkao, Miske pokrivao radijus sestara osrednje velicine, Mravac letio u prazno, Spahic odredjivao ko ce izvoditi slobodnjake i pickarao, a za utakmice se pripremalo u Jezu i kod Bice. Selektor koji to dozvoli nema autoritet! Ono sto se desilo sinoc samo je preslikan scenarij iz Albanije, s tim da Rumuni ipak imaju dosta vise kvaliteta da to iskoriste i rastave nas na proste faktore. Tad si Safete trebao lupiti sakom od hastal i objasniti pojedincima da tako ne moze, tad je javnost bila ogorcena na njihovo setkanje i ponasanje na terenu i imao si i priliku i podrsku da tome stanes u kraj, ali si ispao naivan druze, mislio si da ti je Spaha jaran, pa te jos ubjedio da je i munja dio tog tima. E moj Safete.
To što bi kasnije svaki drugi navijac i novinar zakukao Gdje je Džeko ,gdje je Spaha - to selektor mora informisati javnost i objasniti zbog cega su hirurški odstranjeni.
Samo transparentno.
- alphonse kauders
#8441 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Izvini Pape, bio si igrački car ali:
1. Nije zabranjeno napraviti izmjenu i nakon 20 minuta, pa makar i dvostruku (eto da ima neko za poslije) ako vidiš da ti igrači nemaju namjeru potrčati. Ali ne, ti mirno presjediš čitavu utakmicu, boli te racku.
2. Nije zabranjeno na prijateljskim utakmicama dovesti barem desetak novih igrača, da vidiš može li se iko uklopiti u tim kada ovoj prvoj postavi ne ide. Malo je neprofesionalno sjediti u Francuskoj i čekati da ti novinari i Munib Ušanović sufliraju koga ćeš pozvati na utakmicu.
3. Nije zabranjeno pogledati protivnika prije utakmice, pokušati mu naći slabije tačke, pokušati sklopiti kakvu-takvu taktiku, a ne izabrati prvih 11 pa - hajmo, igrajte momci!
4. Glupo je kalkulisati svaku hebenu utakmicu koliko trebamo bodova osvojiti i čime si zadovoljan, te razmišljati o tome kako igra Bjelorusija sa Francuskom, hoće li Albanija kiksati itd... To se zove gubitnički mentalitet i nigdje ne možeš s njim dospjeti. S ovom ekipom očekujem da se igra borbeno i na pobjedu, pa makar izgubili zbog tog pristupa poneku utakmicu.
5. Nije zabranjeno otputovati u UK, razgovarati sa Asmirom i Papcem, vidjeti šta je problem, a ne izmišljati neke stvari preko novina. Također, glupo je primjenjivati dvostruke aršine - za privilegovane (npr. hajdučko srce) kazne ne vrijede, a za druge itekako vrijede.
Igrači igraju koliko i Pape selektira - sa pola srca.
Kladim se da kada odstupi više ga nikada naše oči neće vidjeti niti će ikada više voditi bilo koji tim.
Pogrešan izbor od početka, nažalost.
1. Nije zabranjeno napraviti izmjenu i nakon 20 minuta, pa makar i dvostruku (eto da ima neko za poslije) ako vidiš da ti igrači nemaju namjeru potrčati. Ali ne, ti mirno presjediš čitavu utakmicu, boli te racku.
2. Nije zabranjeno na prijateljskim utakmicama dovesti barem desetak novih igrača, da vidiš može li se iko uklopiti u tim kada ovoj prvoj postavi ne ide. Malo je neprofesionalno sjediti u Francuskoj i čekati da ti novinari i Munib Ušanović sufliraju koga ćeš pozvati na utakmicu.
3. Nije zabranjeno pogledati protivnika prije utakmice, pokušati mu naći slabije tačke, pokušati sklopiti kakvu-takvu taktiku, a ne izabrati prvih 11 pa - hajmo, igrajte momci!
4. Glupo je kalkulisati svaku hebenu utakmicu koliko trebamo bodova osvojiti i čime si zadovoljan, te razmišljati o tome kako igra Bjelorusija sa Francuskom, hoće li Albanija kiksati itd... To se zove gubitnički mentalitet i nigdje ne možeš s njim dospjeti. S ovom ekipom očekujem da se igra borbeno i na pobjedu, pa makar izgubili zbog tog pristupa poneku utakmicu.
5. Nije zabranjeno otputovati u UK, razgovarati sa Asmirom i Papcem, vidjeti šta je problem, a ne izmišljati neke stvari preko novina. Također, glupo je primjenjivati dvostruke aršine - za privilegovane (npr. hajdučko srce) kazne ne vrijede, a za druge itekako vrijede.
Igrači igraju koliko i Pape selektira - sa pola srca.
Kladim se da kada odstupi više ga nikada naše oči neće vidjeti niti će ikada više voditi bilo koji tim.
Pogrešan izbor od početka, nažalost.
-
(ne)forumas
#8442 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ne treba biti zaslijepljen patriotizmom vec prvenstveno iskren prema sebi pa priznati igraci su za .urac, selektor je za .urac, a samim tim i taktika i postavka igre je za isti taj .urac, isto tako treba biti iskren prema sebi pa reci 90% reprezentacije u "svojim" klubovima sjedi na klupi sto dovoljno govori... mislim jebiga iskrenost prije svega
-
LSD
#8443 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa ako je tako i ekipa i selektor za qurac, onda treba sve rastjerati...a mi mjenjamo samo selektore redovno, dok ti qurci od igraca ostaju....sve tjerati i tražiti druge koji ne sjede na klupama...iskreno do kraja.(ne)forumas wrote:ne treba biti zaslijepljen patriotizmom vec prvenstveno iskren prema sebi pa priznati igraci su za .urac, selektor je za .urac, a samim tim i taktika i postavka igre je za isti taj .urac, isto tako treba biti iskren prema sebi pa reci 90% reprezentacije u "svojim" klubovima sjedi na klupi sto dovoljno govori... mislim jebiga iskrenost prije svega
Last edited by LSD on 04/06/2011 19:47, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8444 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
(ne)forumas wrote:ne treba biti zaslijepljen patriotizmom vec prvenstveno iskren prema sebi pa priznati igraci su za .urac, selektor je za .urac, a samim tim i taktika i postavka igre je za isti taj .urac, isto tako treba biti iskren prema sebi pa reci 90% reprezentacije u "svojim" klubovima sjedi na klupi sto dovoljno govori... mislim jebiga iskrenost prije svega
-
Tarik19
#8445 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sve je za qurac kad izgubimo a cim ponovo pobjedimo onda je sve odlicno.
-
upaljac01
#8446 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
JoseMujica wrote:(ne)forumas wrote:ne treba biti zaslijepljen patriotizmom vec prvenstveno iskren prema sebi pa priznati igraci su za .urac, selektor je za .urac, a samim tim i taktika i postavka igre je za isti taj .urac, isto tako treba biti iskren prema sebi pa reci 90% reprezentacije u "svojim" klubovima sjedi na klupi sto dovoljno govori... mislim jebiga iskrenost prije svegaa ponašamo se ko da smo Španija
nema taktike sa mrtvacima... kratko i jasno
- nemam_ideje
#8447 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Što se Ćire tiče, slažem se. Po meni je šarlatan i to sretni šarlatan.oridjidji wrote:
Za kriticare Papeta evo rezime proslog i sadasnjeg selektora:
Izgubio od Bugarske u Zenici, Rijeke, od Irana na Kosevu, remizirao sa Uzbekistanom, dobio na jade Oman, u mecevima kvalifikacija dobio Belgiju obje i dobio sve male ekipe u grupi, protiv Turaka u dvomecu dobio bod, protiv Spanije nije izvukao nijedan, u barazu zijanili obje protiv Portugala koji se vise napatio sa Albanijom u grupi nego sa nama u barazu.
Pape je igrao protiv daleko jacih protivnika prijateljske utakmice. Dobio je Ganu na Kosevu (Ganu koja je bila medju 8 najboljih ekipa svijeta na zadnjem SP-u), popusio od Sveda (koje je samo bod djelio da igraju sa nama u barazu umjesto Portugala), dobili nas Njemci koji su treci na svijetu i to kuci, Katar nam remizirao na Grbavici, dobili Slovake na gostovanju i to Slovake koji su bili medju 16 ekipa na mundijalu, poslje toga sljedi pobjeda protiv Luksemburga, poraz od Francuza, remi u Albaniji, pobjeda nad Rumunima i poraz od njih.
U pojedinim prijateljskim mecevima smo pokazali vecu pozrtvovanost u igri nego sa Francuzima na Kosevu ili Rumunijom u gostima. Normalno je ocekivati vise kada igras tako bitne utakmice, normalno je ocekivati pozrtvovanost protiv ovih ekipa. I prije smo gubili bitne utakmice na Kosevu, u Zenici, ali tada su ginuli na terenu. Tada smo imali svoje periode igre, tada smo imali kontrolu na lopti imali smo nesto, sto sinoc i tada na Kosevu nismo imali. Mi imamo srecu, sto smo u grupi gdje svak svakome moze uzeti bodove i ako napravimo isto sto smo sa Cirom, a to je da dobijemo sve losije rangirane ekipe od nas, mi mozemo uhvatiti 2 poziciju cak i prvu. Mi imamo tri meca kuci koja moramo dobiti. Rumuni su gubili bodove protiv Albanije, Bjelorusije kuci. Francuzi takodjer. Albanija je gubila bodove, kao i Bjelorusija, cak su Bjeloruse ocesali i Luksemburzani. Mi nesmijemo sebi to priustiti, mi moramo pobjediti 4 naredne utakmice pa makar i sa jednim golom razlike. Pa onda s Francuzima na megdan. Jos ce u ovoj grupi biti prosutih bodova, bitno je da ih mi kuci neprosipamo, a bogme i na strani protiv Bjelorusa.
Ni Ciro nam nije valjao jer smo mu zamjerali vaseraj oko reprezentacije iako nas je doveo do baraza. Pape nam nevalja, iako znamo da nije do njega to sto nam se historija ponavlja. Covjek je od njih trazio ozbiljnost pred mec u Rumuniji objasnio im zasto bi bilo bitno da izgore u jucerasnjoj utakmici, sta su uradili, provalili su i sebe i selektora igrom u kojoj su se bukvalno bojali da cuvaju loptu, udare Rumune, nigdje nije bilo ni trun pozrtvovanosti, isto ko da ste 11 macica bacili na teren, pa nestali sa terena sa pojavom Rumuna. Igrali su kukavicki i kaznjeni su za to.
I normalno je da Susic plane kad se onako gubi, niko im nebi tu tricu osporio da su oni ginuli na terenu, da su golove primili tesko, da su imali pozrtvovanost, da su izgorili, da su bilo sta pokazali...
Pa do Vede, Muslimovica i Stilica na terenu mi nismo imali nista, ali tad su Rumuni vec obezbjedili 3 boda...
Al brate previše glorificiraš Sušića. Ko biva, uradio je šta je mogao. Realno, nije, ni blizu. Nije ništa naučio iz svojih grešaka i nije isprobao dovoljan broj igrača. Da je imao prilika, imao je.
Da se igrači zajebavaju vidjelo se već na utakmici sa Švedima. Njima pauza(kompletna ekipa je sačinjena od internacionalaca) kao i nama. Oni grizu, naši se zajebavaju. Igra nam je bila odron. Iz dvije prilike smo dali dva gola. 2:4 je na kraju bio odličan rezultat. Bajrami i Safari su nas uništili
BIH: Asmir BEGOVIC, Emir SPAHIC (66' Sanel JAHIC), Adnan MRAVAC, Sejad SALIHOVIC, Samir MURATOVIC (46' Mehmed ALISPAHIC), Boris PANDZA (46' Safet NADAREVIC), Haris MEDUNJANIN, Zvjezdan MISIMOVIC, Miralem PJANIC, Zlatan MUSLIMOVIC (64' Vedad IBISEVIC), Edin DZEKO (80' Ermin ZEC).
Spominješ pobjedu protiv Gane. Da vidimo ko je sve igrao
BIH: Kenan HASAGIC (45' Asmir BEGOVIC), Sanel JAHIC (64' Dzemal BERBEROVIC), Emir SPAHIC, Safet NADAREVIC, Sejad SALIHOVIC, Elvir RAHIMIC (45' Samir MURATOVIC), Miralem PJANIC, Senijad IBRICIC (45' Zlatan MUSLIMOVIC), Edin DZEKO, Vedad IBISEVIC (79' Ermin ZEC), Zvjezdan MISIMOVIC (73' Haris MEDUNJANIN)
Petorica otpisanih
Neko će reći da se uvodila disciplina. Poštujem. Zašto se nije onda disciplinovao Ibričić koji se NIJE ODAZVAO selektoru kada smo igrali sa Meksikom a odmah potom nastupio u prijateljskoj utakmici za HAJDUK
Idemo da vidimo ko je igrao protiv Njemačke:
BIH: Kenan HASAGIC, Emir SPAHIC, Adnan MRAVAC (45' Senijad IBRICIC), Sanel JAHIC, Safet NADAREVIC, Zvjezdan MISIMOVIC (79' Zlatan MUSLIMOVIC), Elvir RAHIMIC, Sejad SALIHOVIC (78' Dzemal BERBEROVIC), Miralem PJANIC, Edin DZEKO, Vedad IBISEVIC (73' Ermin ZEC)
Mravac je ispadao idiot(po običaju) i ovaj put igrao na beku čini mi se. Nesposoban kakav jeste Švabe su pravile od njega majmuna. Opet, rezultat 1:3 i nije bio tako loš, Švabe pred SP mi totalno van forme. Opet nedostaje par igrača koji su sasvim sigurno bolji i kvalitetniji od Mravca. AL džaba, Mravac je zacementiran u ekipi. Kako, ne znam.
Utakmica sa Katarom i opet isti igrači. Čovjek uopšte ne pokušava sa novim igračima, iste vrti konstantno. Zašto. To treba pitati Sušića. Jedino "novo ime" je Mujdža.
Total: četiri odigrane utakmice i JEDNO NOVO IME. J E D N O(brojem: 1) ; Za mene, to je katastrofa. Nismo Brazil al su se mogli isprobati neki drugi igrači tipa Bekrića, Cocalića, Mahmutovića, Ljevakovića, Bunoze i xy likova. Ako je Lulić mogao da bude starter i debitant protiv Luksemburga na osnovu TV prijenosa Young Boys Totenham onda je i dio navedenih igrača mogao i morao biti isproban u prve četiri utakmice. To se nije desilo. Čija je to greška. Moja sigurno nije. Nije ni do igrača.
Kvalifikacije su već počele. Na tri utakmice(Francuska, Luksemburg i Albanija) smo imali jedno novo ime. Lulića.
Total: 7 odigranih utakmica i DVA NOVA IMENA. D V A(brojem: 2)
Utakmica protiv Slovačke:
Šehić, Vranješ (od 79. Bešić), Pandža, Spahić, Lulić, Rahimić, Medunjanin, Pjanić (od 85. Ibričić), Misimović (od 75. Muslimović), Salihović (od 62. Subašić), Džeko (od 83. Ibišević)
Jedina prava prijateljska utakmica gdje su se isprobala 4 nova igrača. Šehić, Vranješ, Bešić i Subašić. Bešić je dobio malu minutažu. Trojica su dobila solidnu minutažu. Opet, Šehić je branio jer Hasagić nije mogao i jer je zacementiran na jedinici.
Utakmicu sa Poljskom ne računam jer je bila van svih termina. Naša C ekipa sa Misimovićem protiv njihove C ekipe. Niđe veze.
Utakmica protiv Meksika
Hasagić, Mujdža, Spahić, Mravac, Salihović(Subašić), Medunjanin(Vranješ), Bešić, Lulić(Muslimović), Pjanić, Misimović i Ibišević.
U dvije utakmice protiv Rumunije nije bilo novih imena.
Znači, u 11 utakmica(ne računam Poljsku) je isprobano ŠEST novih igrača(brojem: 6)
Priliku su dobili: Mujdža, Lulić, Šehić(samo jer je Hasagić bio povrijeđen), Bešić(22 nastupa za HSV 2
Otpisani su : Begović, Jahić, Nadarević, Muratović, Berberović, Papac.
Priliku nisu ni dobili: Bekrić(26 utakmica za 1,5 sezonu), Cocalić(32 utakmice u Panioniosu za 1,5 sezonu), Ljavaković(56 utakmica), Mahmutović(76 utakmica u Teplicama od 2008, 22 gola), Bunoza(41 utakmica u Wisli u dvije sezone), Krstanović(74 utakmice u Zagrebu od 2008, 31 gol).
Ne kažem da su gore navedene igračine i da imaju mjesta u reprezentaciji al ih nije trebalo prelako otpisivati, odnosno ako se već provodila disciplina onda se trebala provoditi dosljedno. Ibričić neće da dođe. Noga. Isto kao svim ostalim. Jel se to desilo. Nije.
Šta se na kraju desilo. Premalo novih igrača je pozvano u 11 utakmica. Polovina i više od toga novih igrača(trojica odnosno četvorica)
Jel do Sušića i njegovog selektiranja igrača. Nego da jeste. Jel do glupih igrača. Jašta je. Jel treba napraviti čistku. po meni, treba. Kotarisati se barem dvoje-troje kolovođa, javno obznaniti zašto je to urađeno, onda će pući bruka u mahali a naši novinari jedva dočekati, dovesti par novih, ovi starosjedioci će valjda zagristi a ovi otjerani će možda moliti da se vrate u ekipu. Mahala je ovo. Đeš komšiji na oči a otjerao te Safet Sušić iz reprezentacije
Ovo je realno i moguće. Isto tako svete krave ne postoje. Pričati da su samo igrači krivi je nonsens i glupost a kategorije. Ja nisam da se skida glava Sušiću dok imamo šanse da se kvalifikujemo. Isto tako on mora napraviti rez u ekipi i nekoga odstraniti jer je očito bio nedosljedan i pogrešne odstranio ili nije sve odstranio koji to zaslužuju. Neka srednja varijanta nije dobra. Dokaz za to je sve gore navedeno. Iato tako on mora probati još igrača, čisto zbog konkurencije. Što bi se Spahić trudio kada vidi da su mu alternative Maravac, Bešić i Pandža
Eto, referat. Al argumentovan
-
(ne)forumas
#8448 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tarik19 wrote:Sve je za qurac kad izgubimo a cim ponovo pobjedimo onda je sve odlicno.
i to je za .urac jer ako slavimo jednu pobjedu nasuprot u prosjeku tri poraza onda mi nismo normalni, ali bigaje opet ono volimo mi pusit fore i volimo kad' nam mazu oci... narodu treba hljeba igara i krvi... a u tome smo najbolji
-
LSD
#8449 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tacno
što bi se Spahić i trudio kad zna da su mu alternative Mravac ili Pandža - oj zemljo otvori se
dovoljno je da igra i sa 30% snage bice barem u rangu sa pomenutim poluigracima....ništa se nije poduzelo da se pozovu neki igraci koji ce se isprobati i pokušati napraviti neka konkurencija u timu na najkriticnijim pozicijama.
I za te kolovođe je izgleda tacno...riješiti se tih kabadahija što prije ,dok mu nisu došli glave...a doci ce mu najprije, jer Pape to ne vidi ili ne želi da vidi...a morao je razmišljati o tome, imao je primjere u predhodnim selektorima.
Ti naši Zmajevi koji bljuju vatru se moraju ustrojiti samo silom jer fino ne može.
I za te kolovođe je izgleda tacno...riješiti se tih kabadahija što prije ,dok mu nisu došli glave...a doci ce mu najprije, jer Pape to ne vidi ili ne želi da vidi...a morao je razmišljati o tome, imao je primjere u predhodnim selektorima.
Ti naši Zmajevi koji bljuju vatru se moraju ustrojiti samo silom jer fino ne može.
Last edited by LSD on 04/06/2011 20:02, edited 1 time in total.
-
Tarik19
#8450 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Samo se sjeti kako je dobar dio javnost proslavilo pobjedu u Zenici protiv Rumunije pa ce ti sve biti jasno. O toj pobjedi smo govorili ko da smo jednu Francusku dobili a ne prosjecnu Rumuniju. Treba smanjiti dozivljaj, jednom za sva vremena!(ne)forumas wrote:Tarik19 wrote:Sve je za qurac kad izgubimo a cim ponovo pobjedimo onda je sve odlicno.![]()
i to je za .urac jer ako slavimo jednu pobjedu nasuprot u prosjeku tri poraza onda mi nismo normalni, ali bigaje opet ono volimo mi pusit fore i volimo kad' nam mazu oci... narodu treba hljeba igara i krvi... a u tome smo najbolji