if you don't know me by noooooooooooooooooooowwwwwwwwyoda82 wrote:Ma ti šmekaš hoće li ko kakve obnažene slike postavljatiBloo wrote:ne brini i ja naletimdust in the wind wrote:ajd stavite... kako vidim jedino žensko na ovoj temi sam ja...pa neću valjda ja stavljati![]()
šmeknem ima li kakvih savjeta
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Bloo
- Globalna šefica
#8426 Re: Teretana
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8427 Re: Teretana
Dajte kakav plan i program vjezbi za prsa, nesto su stala zadnju godinu?!

-
enisss
#8429 Re: Teretana
Prsa je mnogo tesko pogoditi , narocito kod ljudi koji prirodno imaju jaka ramena,...meno se desavalo da mi ramena rastu vise i da vise osjecam bol u ramenima kad radim prsa....
Najbolje rjesenje za to je da se provjeri forma i uglovi pod kojima se izvode pojedine vjezbe...nemojte misliti ako su vam drugi rekli da nesto radi za njih da ce isto raditi i za vas...
Morate naci ugao koji odgovara vasem tijelu i najbolji dokaz za to je bol u misicu koji radis...eh sad, ako osjetis bol, i ako imas dobar pump a misic ne raste onda je definitivno stvar u losoj dijeti...
Ljudi ce traziti nove vjezbe, raditi duze treninge, raditi vise serija a niko nece priznati jednostavno da mu je forma losa ili da ne odgovara njegovom tijelu...
Najbolje rjesenje za to je da se provjeri forma i uglovi pod kojima se izvode pojedine vjezbe...nemojte misliti ako su vam drugi rekli da nesto radi za njih da ce isto raditi i za vas...
Morate naci ugao koji odgovara vasem tijelu i najbolji dokaz za to je bol u misicu koji radis...eh sad, ako osjetis bol, i ako imas dobar pump a misic ne raste onda je definitivno stvar u losoj dijeti...
Ljudi ce traziti nove vjezbe, raditi duze treninge, raditi vise serija a niko nece priznati jednostavno da mu je forma losa ili da ne odgovara njegovom tijelu...
- skafiskafsnjak
#8430 Re: Teretana
Ljudi , moze mala pomoc. Nisam odavno u teretanu isao, a sad sam inspiraciju dobio. Eh caka je sto ide ramazan, a ja postim.
Moze li se u teretanu i tako... poslije iftara 3-4 puta sedmicno ? Nabacio sam dosta kila, volio bih smrsati ...
Da li je moguce ? Kupovati whey odmah ili ne ... itd itd ? (imam osjecaj da ne bi lose bilo jer svakako ce se slabo hrane unositi u organizam)
Hvala .
Moze li se u teretanu i tako... poslije iftara 3-4 puta sedmicno ? Nabacio sam dosta kila, volio bih smrsati ...
Da li je moguce ? Kupovati whey odmah ili ne ... itd itd ? (imam osjecaj da ne bi lose bilo jer svakako ce se slabo hrane unositi u organizam)
Hvala .
-
Astrix
#8431 Re: Teretana
Može naravno, ja sam prošli ramazan cijeli ispostio a i ovaj aBd planiram. Meni još više odgovara jer će teretana duže raditi za ramazan tako da ću čak pojačati malo jer sam malo utanjio sa treninzima.
Nezgodno je zbog hrane ali može se izdržati tako da samo lagano. Pošto nisi odavno trenirao možda bi tek nakon ramazana trebao početi uzimati whey dok malo ojačaš i uđes u fazon...
Nezgodno je zbog hrane ali može se izdržati tako da samo lagano. Pošto nisi odavno trenirao možda bi tek nakon ramazana trebao početi uzimati whey dok malo ojačaš i uđes u fazon...
-
Mustang1
#8432 Re: Teretana
Ma kakvo ulazenje u fazon. Udji ti odmah u fazon. Organizmu hrana treba odmah. I ja cu poslije iftara. Zeznuto je kad se najedes pa treniras ali moze se izgurati.
- skafiskafsnjak
#8433 Re: Teretana
Planiro sam poslije iftara ici, kao sto sam i rekao 3-4 puta sedmicno.Astrix wrote:Može naravno, ja sam prošli ramazan cijeli ispostio a i ovaj aBd planiram. Meni još više odgovara jer će teretana duže raditi za ramazan tako da ću čak pojačati malo jer sam malo utanjio sa treninzima.
A whey sam konto da kupim jer svakako ce semalo.hrane unositi, pa da nadoknadim..
-
hali gali halid
#8434 Re: Teretana
Je li ovo ok: Whey, kreatin monohidrat, riblje ulje-omega3, multivitamini, aminokiseline (BCAA, beta alanin), glutamin? Treba li mi još šta? I ima li nešto da je višak?
-
Astrix
#8435 Re: Teretana
Naravno da mu treba hrana odmah, govorim za trening i snagu cu mu trebati vremena da se uhoda, a suplementi po volji kako mu više odgovara.Mustang1 wrote:Ma kakvo ulazenje u fazon. Udji ti odmah u fazon. Organizmu hrana treba odmah. I ja cu poslije iftara. Zeznuto je kad se najedes pa treniras ali moze se izgurati.
Ja inače treniram navečer kasno i pijem neke suplemente pa hoću izluditi od žeđi, ne želim ni pomisliti kako će mi biti uz ramazan...
-
enisss
#8436 Re: Teretana
Ja se za ramazan znam probuditi 3 do 4 puta nocu i fino se najesti 
-
enisss
#8437 Re: Teretana
Koji ti je cilj?hali gali halid wrote:Je li ovo ok: Whey, kreatin monohidrat, riblje ulje-omega3, multivitamini, aminokiseline (BCAA, beta alanin), glutamin? Treba li mi još šta? I ima li nešto da je višak?
-
hali gali halid
#8438 Re: Teretana
Treniram mješovite borilačke vještine, a kada nisam na tom treningu, onda radim s tegovima. Šta je dobro za brži oporavak mišića?
-
Mustang1
#8439 Re: Teretana
Kad spavasenisss wrote:Ja se za ramazan znam probuditi 3 do 4 puta nocu i fino se najesti
-
enisss
#8440 Re: Teretana
Sve ono sto si nabrojao i uz to dobra dijeta..hali gali halid wrote:Treniram mješovite borilačke vještine, a kada nisam na tom treningu, onda radim s tegovima. Šta je dobro za brži oporavak mišića?
BCAA su najvazniji sto se tice oporavka a takodje i ugljikohidrati koje bi trebao jesti poslije treninga...
Ja bi ti samo preporucio da uzmes kratin HCL umjesto monohidrat, mnogo je bolji...
Potasium i kalcijum isto tako bi bili od pomoci, oba ova minerala se nalaze u vocu tako da jedna banana poslije treninga je itekako preporucljiva..
Istezanje, masaza i sauna bi takodje mnogo pomogli kod oporavka
Na kraju najvaznije, a to je , SPAVANJE
-
enisss
#8441 Re: Teretana
Izmedju ovih obroka haha, svakako i ovako koliko vode pijem budim se po 5 puta za wcMustang1 wrote:Kad spavasenisss wrote:Ja se za ramazan znam probuditi 3 do 4 puta nocu i fino se najestiKod mene je tako da iftarim, klanjam, u teretanu, dodjem ima uvijek nekih obaveza ili vani malo i vrijeme i sehuru
Ne pamtim kada sam spavao prije sehura
-
Mustang1
#8442 Re: Teretana
Ma ja sam se poceo buditi koliko sam vode pio jbt nisam imao sna nikako. Onda sam smanjio vodu. Sta se imam muciti 
-
enisss
#8443 Re: Teretana
Nemoj se onda mučiti ni sa obrocima i teretanomMustang1 wrote:Ma ja sam se poceo buditi koliko sam vode pio jbt nisam imao sna nikako. Onda sam smanjio vodu. Sta se imam muciti
-
Mustang1
#8444 Re: Teretana
- edo82
#8445 Re: Teretana
Kad već postavljamo pitanja o suplementaciji, da i ja koju priupitam,
Pijem whey poslije treninga, Bcaa u toku, omega 3, B12, C vitamin i Glucozamine (za zglobove). Cilj je prije svega gubitak viška kilograma (čitaj šlaufa), pa onda sve ostalo.
Osim toga, kakva su iskustva sa treningom neposredno pred iftar. Neki laki trening?
Hvala.
Pijem whey poslije treninga, Bcaa u toku, omega 3, B12, C vitamin i Glucozamine (za zglobove). Cilj je prije svega gubitak viška kilograma (čitaj šlaufa), pa onda sve ostalo.
Osim toga, kakva su iskustva sa treningom neposredno pred iftar. Neki laki trening?
Hvala.
-
Mustang1
#8446 Re: Teretana
Ja sam jednom trenirao prije iftara i mantalo mi se, jedva se kuci dovukao. Mozda nekome odgovara ali ne preporucujem 
- MOSALJOZE
#8448 Re: Teretana
Mrsko mi uslikat dva tanjira graha,maloprije pojeo.

-
enisss
#8449 Re: Teretana
Vise kod tebe ima proteina nego ovdje kod meneMOSALJOZE wrote:Mrsko mi uslikat dva tanjira graha,maloprije pojeo.
- MOSALJOZE
#8450 Re: Teretana
Kad predjem 300,prestajem brojati.enisss wrote:Vise kod tebe ima proteina nego ovdje kod meneMOSALJOZE wrote:Mrsko mi uslikat dva tanjira graha,maloprije pojeo.