Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
tcz

#8426 Re: FK Sarajevo

Post by tcz »

"Nismo se ništa pitali i za postojeće stanje nismo odgovorni", rekao je Baljak.

pa jesil se pitao prije BP, majmune jedan dugove koje si ti napravio BP i Blekic su uplatili igracima.
ibizza

#8427 Re: FK Sarajevo

Post by ibizza »

Nuclear Winter wrote:
ibizza wrote:
mahalaš wrote:Jedina greska koju je nova uprava napravila oko ovih plata je to da su trebali reci

Mi plate placamo od ovog mjeseca, a zaostatke od stare uprave cemo namirti kad se mogne!!!

I onda ne bi bilo problema sa novim igracima koji su dosli, a ni sa ostlim. Al mislili ljudi da ce moci fino raditi pa nece biti problema kojim redom isplacuju plate...
Bravo :thumbup:
Upravo je u tome fazon.Trebali su im placati plate od onog dana od kad su oni tu.ove plate koje FKS duguje od prije,jednostavno isplatiti kad se bude imalo vishe love.Ovako,napravilo se sranje,novi igraci su dobili samo jednu platu,za 4 mjeseca,dok su stari igraci dobijali svaki mjesec plate.

Majke ti jarane imaš li ti oči?? Pogledaj "fakturu" malo iznad-novi igrači:arsenijević 10.000KM,kojašević 10.500KM,šćepanović 7.500KM,todorović i gutić 5.000KM.Znači ako su primili JEDNU platu(što naravno NIJE istina) onda arsenijević igra u Sarajevu za 120.000 KM godišnje.
Imas li ti oci???Fino pise...ISPLATA PLATA ZA MART,APRIL I MAJ 2010.tada Kojasevic ili Arsenijevic itd nisu ni sanjali da ce igrati u FKS.Sad pitanje za tebe i druge,sta se podrazumjeva pod tih 10 hiljada sto je Arsenijevic dobio,ako gore pise da su isplate plata za navedena 3 mjeseca?
edit:vidio-skontao :thumbup:
Last edited by ibizza on 12/11/2010 14:47, edited 1 time in total.
tacna

#8428 Re: FK Sarajevo

Post by tacna »

emigrazione wrote:
tacna wrote:Gamad zaboravila da je zbog njih ubijen VEDRAN PULJIC, bagro odvratna.
e jebiga sad, pa mislim fakat se pojedini previse preseravaju ovdje
Sta je ovdje preseravanje, o cemu ti majke ti. Da nisam mozda nesto pogrijesio.
Lakat Jebić

#8429 Re: FK Sarajevo

Post by Lakat Jebić »

moj neutralni savjet: svi po paket virsli i na istok. kad budu izlazili sa stadiona, zaspite ih tim virslama i izadjite....
Baltazar_khan

#8430 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Zemljo otvori se. Baljku najveće zlo Džemidžić :shock: Pa imaš li obraza smrade onaj ljudski :x
jovanbl

#8431 Re: FK Sarajevo

Post by jovanbl »

vecina igraca ima dvije vrste primanja :

1. Jedan iuznos na potpis ugovora ( koji se uglavnom dijeli nna ugovorne rate to je ovih npr 10000) a drugi dio primanja je redovna plata koja se ugovara u jmjesecnom iznosu

prema tome ovim igracima su ocito isplacene ugovorne rate ili njiho duzni dio, koji ide na potpis ugovora, ali im redovne plate nisu isplacene
nosara

#8432 Re: FK Sarajevo

Post by nosara »

jovanbl wrote:vecina igraca ima dvije vrste primanja :

1. Jedan iuznos na potpis ugovora ( koji se uglavnom dijeli nna ugovorne rate to je ovih npr 10000) a drugi dio primanja je redovna plata koja se ugovara u jmjesecnom iznosu

prema tome ovim igracima su ocito isplacene ugovorne rate ili njiho duzni dio, koji ide na potpis ugovora, ali im redovne plate nisu isplacene
U pravu si, ali se bespotrebno petljas gdje ti nije mjesto... :wink:
emigrazione

#8433 Re: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

tacna wrote:
emigrazione wrote:
tacna wrote:Gamad zaboravila da je zbog njih ubijen VEDRAN PULJIC, bagro odvratna.
e jebiga sad, pa mislim fakat se pojedini previse preseravaju ovdje
Sta je ovdje preseravanje, o cemu ti majke ti. Da nisam mozda nesto pogrijesio.
Prvo Vedran nije ubijen zbog njih, a drugo kad formulises recenice ukljuci malo mozak a ne srce, znam sta si zelio reci ali ovo kako si napisao i nije bas u dure jeboga ti
vicious

#8434 Re: FK Sarajevo

Post by vicious »

nosara wrote:
jovanbl wrote:vecina igraca ima dvije vrste primanja :

U pravu si, ali se bespotrebno petljas gdje ti nije mjesto... :wink:
Pa ako je u pravu, onda nije nikakvo bespotrebno petljanje, čovjek samo objašnjava ono što neki nisu skontali iz onog papira.
tacna

#8435 Re: FK Sarajevo

Post by tacna »

Dobro izvini ali sam fakat ljut i nervozan, cekam samo sutra tekmu da se istresem i j...m im sve.
ultra@rajvosa

#8436 Re: FK Sarajevo

Post by ultra@rajvosa »

Koja su to govna,Baljak,Merdanovic,Alihodzic,cije dvije kcerke su ozenili Varesanovic i Repuh,sve je to povezano,oni su klan,oni su tu godinama i nas klub su unazadili nenormalno,preko 3 miliona duga,a govno baljak za sve optuzuje Dzemidjica,covjeka koji je prije par mjeseci dosao da pomiogne klubu :x I zamolio bi ove dusebriznike strumfoce i ovoga radeta iz bl da se okane nase teme,znam da im je srce puno zbog ovih desavanja u nasem klubu i da nam zele sve najgore,ja im porucujem da odjebu u skokovima :!:
emigrazione

#8437 Re: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Mislim da su toso i avdic povezani preko sestara, ili tako nekako
Baltazar_khan

#8438 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

http://sportsport.ba/bh_fudbalp-46524.htm

evo video su izbacili pogledajte facu akrepu

cijelo vrijeme udara šakom od sto ko pravi diktator kluba neku silu prosipa na press konferenciji :x
Last edited by Baltazar_khan on 12/11/2010 15:09, edited 1 time in total.
Hordas_7

#8439 Re: FK Sarajevo

Post by Hordas_7 »

Ljudi moji malo se zapitajte da li igraci nasi zasluzuju sve ovo sto ste pisali gore....pa svatite da ljudi moraju da zive od neceg i imaju pravo na platu koja treba da bude redovna...a oni je nemaju nikako...skontajte malo da li momci u koje smo se kleli do juce a oni nisu htjeli pometnju u klubu pa su sutili i krili sve,sad da ima ovako vracamo...dodjimo sutra na tekmu i podrzimo nji...a naravno baljka i sl sto prije istjerati ako ne milom ,silom....
tcz

#8440 Re: FK Sarajevo

Post by tcz »

evo jedan primjer u vezi plata.

kad sam ja dosao u firmu radnicima je kasnila plata dva mjeseca i ja sam tek platu primio treci mjesec moga rada. Sto znaci nisu mogli radnicima reci ''sad ce mo preskociti ova dva mjeseca koja vam dugujemo i dacemo vam kad mognemo'' vec smo isli mjesec po mjesec a kad je bilo para onda smu u jednom mjesecu primili dvije plate.
Dammme

#8441 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

Šta je ovo Tita mi izbliza!
Otkako je krenulo ovo sranje puca me prehlada, temperatura, a sad i glava počela boliti, ne prestaje.
Sutra ako bog da na Istok i pokazati smradovima jesu li uopšte zaslužili da imaju za kifle, a kamoli za hrenovki i sijalica. Naravno ako stav obadva udruženja bude da se ne ide na utakmicu, to ću ispoštovati. Teška je odluka, kao što neko reče, jer znamo da bi te pare od karata otišle u ruke baljku i ostatku kriminalne organizacije.
dinGospo_SA

#8442 Re: FK Sarajevo

Post by dinGospo_SA »

KAKVA GOSPODA, i koja razlika u SVEMU, pocevsi od nacina komuniciranja pa nadalje... tuga da pored ovakvih ljudi klub vode POLUPISMENI MAHALASI :x

Povodom posljednjih dešavanja u FK Sarajevo ovim putem obraćamo se javnosti i iznosimo naše stavove o novonastaloj situaciji. Udruženje Bordo Prijatelji 1946 od svog osnivanja ukazuje na potrebu sistemskih promjena u FK Sarajevo želeći pridonijeti transformaciji FK Sarajevo iz stanja beznađa, besperspektivnosti, tavorenja i laganog propadanja, u stanje u kome će FK Sarajevo biti ponos armije navijača koja ga podržava, našeg grada čije ime nosi i države BiH, a kao što je bilo u prošlosti dugi niz godina.

Sa ovom željom UBP 1946 je pripremilo „Plan razvoja kluba FK Sarajevo 2010-2014” koji je dana 21.06.2010 godine jednoglasno usvojen na Skupštini FKS kao zvanični razvojni dokument kluba za navedeni period. Činom usvajanja ovog dokumenta od Skupštine FKS kao najvišeg organa kluba njegova implementacija postala je obavezujuća za UO i menadžment FKS.

Polazeći od ovog saznanja UBP 1946 je, iako svjesno svih realnih problema u FKS, donijelo jednoglasnu odluku da delegira svoje članove u rad UO i menadžmenta FKS prije svega kao eksperti iz oblasti iz kojih je procijenjeno da postojeća klupska administracija nije sposobna impementirati „Plan razvoja kluba FK Sarajevo 2010-2014”.

Članovi UBP 1946 bili su maksimalno angažovani bilo kao članovi UO i menadžmenta FKS, ili radeći aktivno na projektima koje je pokrenulo UBP 1946, „Ja sam Sarajevo”, direktni prijenosi utakmica FKS putem interneta, osmišljavanje programa za gledaoce na stadionu AFH, te najjednostavnije poslove oko organizacije utakmice FKS poput poslova interne kontrole na ulazima stadiona AFH, da bi se na taj način jednostavnim primjerom pokazalo da je FKS iznad sviju nas i da smo spremni besplatno raditi bilo koju aktivnost vezanu za svakodnevne poslove u klubu.

U želji da se ovo ostvari voljenom klubu smo bezrezervno stavili na raspolaganje sve svoje resurse, kako materijalne (finansijski pomažući klub u granicama svojih mogućnosti), tako i nematerijalne (intelektualne usluge na osnovu potpisanog Ugovora između FKS i UBP 1946). Od samog početka našeg aktivnog angažmana u FKS, svi naši članovi koji su se na bilo koji način angažirali nailazili su na otpore postojećeg menadžmenta kluba. Planeri i implementatori opstrukcije rada svih onih koji su željeli boljitak kluba FKS su gospoda Mirsad Alihodžić, Nihad Baljak, Salko Čimić i Senad Merdanović koji su blokirali sve promjene neophodne da FKS krene prema ozdravljenju.

Nakon četiri i pol mjeseca rada u strukturama FKS u kome su naši članovi pretrpili različite vrste šikaniranja od gore navedene gospode,uvjerili smo se da u postojećoj konstalaciji odnosa naši članovi nisu u stanju implementirati „Plan razvoja kluba FK Sarajevo 2010-2014”, i u potpunosti podržavamo njihovu moralnu odluku da podnesu neopozive ostavke na sve funkcije koje su obavljali u FKS. Podatke i dokumentaciju o načinu rada FKS i SD Sarajevo kojom raspolažemo ćemo staviti na raspolaganje nadležnim organima. Ovim putem pozivamo gospodina Adnana Hadžimuratovića predsjednika Skupštine FKS da u skladu sa Statutom kluba zakaže održavanje vanredne skupštine kluba, na kojoj bi se izabrali novi organi FKS.

Pozivamo sve navijače FKS na strpljenje i zajedništvo jer je postojeće stanje u FKS neodrživo i ne može dugo trajati. Gore navedenu gospodu Alihodžića, Baljka, Čimića i Merdanovića ovim putem pozivamo da podnesu neopozive ostavke na funkcije koje obavljaju u menadžmentu kluba i tim moralnim činom pokažu da im je interes FKS iznad vlastitog interesa.

Udruženje Bordo Prijatelji 1946 posebno naglašava da NIKADA neće odustati od borbe za bolje sutra svog voljenog kluba, njegov napredak i prosperitet u budućnosti, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i etikom ponašanja.

Udruženje Bordo Prijatelji

Sarajevo, BiH
emigrazione

#8443 Re: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Hordas_7 wrote:Ljudi moji malo se zapitajte da li igraci nasi zasluzuju sve ovo sto ste pisali gore....pa svatite da ljudi moraju da zive od neceg i imaju pravo na platu koja treba da bude redovna...a oni je nemaju nikako...skontajte malo da li momci u koje smo se kleli do juce a oni nisu htjeli pometnju u klubu pa su sutili i krili sve,sad da ima ovako vracamo...dodjimo sutra na tekmu i podrzimo nji...a naravno baljka i sl sto prije istjerati ako ne milom ,silom....
Apsolutno sam za to, dakle podrska igracima jer su je zasluzili apsolutno, zasto petljati recimo Arsenijevica ili Scepanovica sa ovim sranjima koja se godinama desavaju oko naseg kluba. Toliko puta su me obradovali da im nikad necu, niti mogu, zvizdati i psovati
Dammme

#8444 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

A ovi što ne kontaju za plate. Pa znate li da se plate po zakonu moraju dijeliti mjesec za mjesec? Dakle nema preskakanja tipa "dođem ti za april, ali ću ti platiti za oktobar". To ne kontaju samo pravno nepismeni. Ne moraš baš završiti pravo da ovo skontaš. Ako se uzme u obzir da je nova uprava za 4,5 mjeseca isplatila 4 plate, ne vidim u čemu je problem. Ako gospodi nije dovoljno 4-5 hiljada za ovih par mjeseci da normalno žive, onda ne znam šta je dovoljno.
Sarajevski

#8445 Re: FK Sarajevo

Post by Sarajevski »

mene nisu nijednom obradovali
ispali su iz kupa, kaskaju za vodecim, nisu dobili zelju niti jednom otkako je mirza na klupi
cime su me obradovali? obradovao me je husref prije tri godine i niko vise
kokuz_sa

#8446 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

Baltazar_khan wrote:http://sportsport.ba/bh_fudbalp-46524.htm

cijelo vrijeme udara šakom od sto ko pravi diktator kluba neku silu prosipa na press konferenciji :x
uh sto mi dize pritisak :x :x
mlacenje prazne slame :x
evo ga dosao je isto kao Mamic iz dinama..da kako moze sarajevo bi upisao 1/1 u vlasnistvo baljka
cuj Adi 2006 god kad je titula osvojena narucivao transparente i pisanje po fasadama
Baltazar_khan

#8447 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

kokuz_sa wrote:

evo ga dosao je isto kao Mamic iz dinama..da kako moze sarajevo bi upisao 1/1 u vlasnistvo baljka
cuj Adi 2006 god kad je titula osvojena narucivao transparente i pisanje po fasadama
Brate moj ne znam kud me đavo natjera da gledam ovo skratilo mi je 5 godina života.
kokuz_sa

#8448 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

:x :x :x :x
Last edited by kokuz_sa on 12/11/2010 18:59, edited 1 time in total.
kokuz_sa

#8449 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

Baltazar_khan wrote:
kokuz_sa wrote:

Brate moj ne znam kud me đavo natjera da gledam ovo skratilo mi je 5 godina života.
ma i meni je vala..kad god onom rukom lupi po onom stolu meni pritisak za 30 skoci :x :x
tacna

#8450 Re: FK Sarajevo

Post by tacna »

Koja bolan podrska igracima, sto nisu srali kad su Blekic i ostali bili uklubu nego sad sa baljkom lopovom press odrzali da se zale,a sto im baljak i co duguju tcetri plate od ranije to im ne smeta prodane duse.
Locked