Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#8426 Re: Real Madrid C.F.
Pa već ima najveću na svijetu... a ugovor mu ističe 2015, znači ubrzo će se razgovarati o novom, u kojem će dobiti povišicu.
-
missko
#8427 Re: Real Madrid C.F.
Moze i treba biti nezadovoljan sto nije bio zlatna lopta ove sezone. Niko nije prokomentarisao iz kluba mozda nista u vezi ove prevare. Ne stoje ga jer nije spanac i bio je najbolji lani, ako je Iniesta kad trebao dobiti zlatnu loptu onda je trebao lani a ne ove godine. Igrao je cijelo vrijeme pod pritiskom em najveceg kluba (Reala) em najjaceg rivala (Barcelone) ciji najbolji igraci nisu ni upola bili pod pritiskom kao on i opet je pokazao vise i bio je bolji. Jel iko primjetio kako se mali Mesi supacki smijao kad prozvase Iniestu da je osvojio nagradu? Ajd sve je to proslo mozda u miru al ga je neko u klubu ili suigrac ili neko od vodecih nesto izjebo i prelilo je casumiki.ba wrote:Moguce da je suplja, al isto tako nije van pameti da Kristina trazi vecu platu.
Zbog cega drugog može biti nezadovoljan?
- Charuga
- Globalni moderator
#8428 Re: Real Madrid C.F.
Ako je ovo tacno, nema najvecu ... mislim na platu ...ultima_palabra wrote:Pa već ima najveću na svijetu... a ugovor mu ističe 2015, znači ubrzo će se razgovarati o novom, u kojem će dobiti povišicu.
1. Samuel Eto'o (Anži Mahačkala) 20 miliona eura
2. Zlatan Ibrahimović (PSG) 14,5
3. Wayne Rooney (Manchester United) 13,8
4. Yaya Toure (Manchester City) 13
5. Sergio Agüero (Manchester City) 12,5
6. Didier Drogba (Shanghai Shenhua) 12
7. Fernando Torres (Chelsea) 10,8
8. Dario Conca (Goangzhou Evergrande) 10,6
9. Lionel Messi (Barcelona) 10,5
10. Cristoano Ronaldo (Real Madrid) 10
-
miki.ba
#8429 Re: Real Madrid C.F.
Mislim da Eto ima najvecu, razlog sto ja mislim da nece dobiti povišicu je što on možda još jednu sezonu može odigrati na ovom nivou, a onda slijedi pad forme.ultima_palabra wrote:Pa već ima najveću na svijetu... a ugovor mu ističe 2015, znači ubrzo će se razgovarati o novom, u kojem će dobiti povišicu.
On sad ima 27 i pol punih, a na kraju sezone 28 i pol, u Realu znaju da je pred njim još jedan veliki transfer i mislim da ce to iskoristiti, tacnije nadam se.
- Logovan
#8430 Re: Real Madrid C.F.
Što ja mrzim ovo kad se kaže.miki.ba wrote:Mislim da Eto ima najvecu, razlog sto ja mislim da nece dobiti povišicu je što on možda još jednu sezonu može odigrati na ovom nivou, a onda slijedi pad forme.ultima_palabra wrote:Pa već ima najveću na svijetu... a ugovor mu ističe 2015, znači ubrzo će se razgovarati o novom, u kojem će dobiti povišicu.
On sad ima 27 i pol punih, a na kraju sezone 28 i pol, u Realu znaju da je pred njim još jedan veliki transfer i mislim da ce to iskoristiti, tacnije nadam se.
- Clover
#8431 Re: Real Madrid C.F.
Tačno je. Ovo se odnosi samo na platu od kluba (bez sponzora, reklama, itd.).Plavih_11 wrote:Ako je ovo tacno, nema najvecu ... mislim na platu ...ultima_palabra wrote:Pa već ima najveću na svijetu... a ugovor mu ističe 2015, znači ubrzo će se razgovarati o novom, u kojem će dobiti povišicu.![]()
-
miki.ba
#8432 Re: Real Madrid C.F.
Mesi je dosta mlađi od njega.zlo87 wrote:Što ja mrzim ovo kad se kaže.miki.ba wrote:Mislim da Eto ima najvecu, razlog sto ja mislim da nece dobiti povišicu je što on možda još jednu sezonu može odigrati na ovom nivou, a onda slijedi pad forme.ultima_palabra wrote:Pa već ima najveću na svijetu... a ugovor mu ističe 2015, znači ubrzo će se razgovarati o novom, u kojem će dobiti povišicu.
On sad ima 27 i pol punih, a na kraju sezone 28 i pol, u Realu znaju da je pred njim još jedan veliki transfer i mislim da ce to iskoristiti, tacnije nadam se.Kada će Messiju pasti forma ?
![]()
-
missko
#8433 Re: Real Madrid C.F.
A gdje je RvP na listi, zar mu nisu dali platu kao Runiju?Plavih_11 wrote:Ako je ovo tacno, nema najvecu ... mislim na platu ...ultima_palabra wrote:Pa već ima najveću na svijetu... a ugovor mu ističe 2015, znači ubrzo će se razgovarati o novom, u kojem će dobiti povišicu.![]()
Last edited by missko on 04/09/2012 13:09, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#8434 Re: Real Madrid C.F.
Odnekud mi je ostao taj podatak, vjerovatno je imao najveću kad je potpisivao
Nema šanse da će se Florentino odreći zlatne koke... CR ima igračku, marketinšku i simboličku vrijednost... kakvu bi poruku Real Madrid poslao prodajom najboljeg igrača? Da će prepustiti vladavinu Barceloni i novodolazećim bogatašima tipa City, PSG, Kinezi, Arapi?
Moguće je da je uprava zavlačila sa novim ugovorom zbog ukidanja Beckhamovog zakona i većeg poreza... ovako si je CR izgradio bolju poziciju za pregovore.
Nema šanse da će se Florentino odreći zlatne koke... CR ima igračku, marketinšku i simboličku vrijednost... kakvu bi poruku Real Madrid poslao prodajom najboljeg igrača? Da će prepustiti vladavinu Barceloni i novodolazećim bogatašima tipa City, PSG, Kinezi, Arapi?
Moguće je da je uprava zavlačila sa novim ugovorom zbog ukidanja Beckhamovog zakona i većeg poreza... ovako si je CR izgradio bolju poziciju za pregovore.
-
miki.ba
#8435 Re: Real Madrid C.F.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/manche ... /120904083
Bože dragi budala, pa za ove pare bi Dodik prodao Srpsku, a ne Real Kristinu.
Bože dragi budala, pa za ove pare bi Dodik prodao Srpsku, a ne Real Kristinu.
- Charuga
- Globalni moderator
#8436 Re: Real Madrid C.F.
Nisi ti puno masio. Drugi je na listi igraca koji najvise zaradjuju, odmah iza Bekama ...ultima_palabra wrote:Odnekud mi je ostao taj podatak, vjerovatno je imao najveću kad je potpisivao![]()
- skenderija04
#8437 Re: Real Madrid C.F.
Ultima je najbolje objasnio. Stupa na snagu novi zakon o porezovanju tako da je racunica vrlo jednostavna. Do sada je Cristiano kostao Reala 12,5 miliona godisnje. Povecanje koje izgleda trazi je 15 miliona godisnje cisto od poreza, jer smatra da treba da bude najbolje placeni fudbaler a mjerilo je izgleda Zlatan. U tom slucaju, Real bi morao da izdvoji vise od 22 miliona godisnje samo za Cristiana. Ogroman novac. Logicno je da ce u Realu dobro razmisliti sta i kako. Samo sto Criatiano zaboravlja jednu stvar : Real Madrid je najveci brend u svijetu fudbala uz dozvolu Uniteda. Njegova promocija kao brenda CR7 u mnogome zavisi od toga sto igra u Realu. Ne sumnjam da ce se dogovoriti jer Portugalac zna vrlo dobro koliko bi marketinski izgubio odlaskom iz Reala. Sigurno da bi na drugom mjestu dobio mnogo vece pare ali bi bio samo fudbaler a sad je na srecu ili ne socijalni fenomen. Primjera radi, Samuel Eto´o le najplaceniji fudbaler na svijetu sa 20 miliona eura. Da je Samuel u proslu nedjelju rekao da je tuzan svi bi se nasmijali i bio bi zaboravljen istog trenutka a u medijima bi bio jedva primjecen. Nije isto biti zvijezda u Realu i u Anziju.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#8438 Re: Real Madrid C.F.
jest ali sa marketinškim ugovorima, a ne striktno ugovorima sa klubom.Plavih_11 wrote:Nisi ti puno masio. Drugi je na listi igraca koji najvise zaradjuju, odmah iza Bekama ...ultima_palabra wrote:Odnekud mi je ostao taj podatak, vjerovatno je imao najveću kad je potpisivao![]()
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#8439 Re: Real Madrid C.F.
Nije ni isto biti Samuel Eto'o i Cristiano Ronaldoskenderija04 wrote:Ultima je najbolje objasnio. S
tupa na snagu novi zakon o porezovanju tako da je racunica vrlo jednostavna. Do sada je Cristiano kostao Reala 12,5 miliona godisnje. Povecanje koje izgleda trazi je 15 miliona godisnje cisto od poreza, jer smatra da treba da bude najbolje placeni fudbaler a mjerilo je izgleda Zlatan. U tom slucaju, Real bi morao da izdvoji vise od 22 miliona godisnje samo za Cristiana. Ogroman novac. Logicno je da ce u Realu dobro razmisliti sta i kako. Samo sto Criatiano zaboravlja jednu stvar : Real Madrid je najveci brend u svijetu fudbala uz dozvolu Uniteda. Njegova promocija kao brenda CR7 u mnogome zavisi od toga sto igra u Realu. Ne sumnjam da ce se dogovoriti jer Portugalac zna vrlo dobro koliko bi marketinski izgubio odlaskom iz Reala. Sigurno da bi na drugom mjestu dobio mnogo vece pare ali bi bio samo fudbaler a sad je na srecu ili ne socijalni fenomen. Primjera radi, Samuel Eto´o le najplaceniji fudbaler na svijetu sa 20 miliona eura. Da je Samuel u proslu nedjelju rekao da je tuzan svi bi se nasmijali i bio bi zaboravljen istog trenutka a u medijima bi bio jedva primjecen. Nije isto biti zvijezda u Realu i u Anziju.
Mogao je Eto'o pričati da nije sretan i kad je bio u Barceloni, opet bi se to brzo zaboravilo.
Ronaldo je marketinški interesantan igrao u Realu ili ne, mada mu to definitivno povećava profil. Ali ako povećava njegov, povećava i Realov i Real će se morati malo isprsiti i dati mu veću platu. Ronaldo je najvwći, možda i jedini razlog zašto je Real Madrid uspio održati korak sa Barcelonom u marketinškom smislu, novim fanovima i sl. zadnjih godina.
Rijetko koga znam iz moje generacije ili starijih da gotivi Barcelonu dok je kod ovih današnjih mlađih generacija poprilično više Barcinih simpatizera. Ronaldo je najveći razlog što to nije još izraženije. I s tim se Real ne smije igrati.
-
Cokoladni
#8440 Re: Real Madrid C.F.
Ako zeli samo biti marketinski eksponiran onda mu je najpametnije otici u Kinu kod Drogbe i Anelke.
Ne kontam tog tipa nikako,ima sve sto moze pozeljeti u sportskom smislu,igra u jednom od najboljih i najpoznatijih sportskih kolektiva,nosioc je igre tog tima,imao je sezonu iz snova i opet mu nesto ne stima.
Nemam pojma al meni to nekako izgleda,eto samo nek se nesto pise o njemu i provlaci kroz novine.
Ne kontam tog tipa nikako,ima sve sto moze pozeljeti u sportskom smislu,igra u jednom od najboljih i najpoznatijih sportskih kolektiva,nosioc je igre tog tima,imao je sezonu iz snova i opet mu nesto ne stima.
Nemam pojma al meni to nekako izgleda,eto samo nek se nesto pise o njemu i provlaci kroz novine.
- skenderija04
#8441 Re: Real Madrid C.F.
Ne znam, ali mislim da je Real Madrid puno veci brend od Ronalda. Ronaldo je svoj fudbalski vijek proveo u dva giganta . Uz njih je formirao svoj brand. Vrijeme prolazi, i na njemu je da odluci kako dalje. Isto kao sto Manchester nije izgubio niti jednog navijaca radi njega nece ni Real.Cristiano bi mnogo izgubio (i marketinski i sportski) bez Reala.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#8442 Re: Real Madrid C.F.
Ma sve ovo je igra Jorgea Mendesa...
- Revolucionar ★
#8443 Re: Real Madrid C.F.
Ono sto je presudno je kako odrzati korak sa Barcom, i stoga mislim da je sci-fi da ce ga sada pustit, u trenutku kad je rivalstvo najvece a Rona je jedan od igraca koji prave prevagu u svakom smislu. Tih pisljivih 120 mil od Citya je neuporedivo sa svim golovima, marketingom, publicitetom koji donosi Ronaldo. To se brat brat mjeri milijardom a ne milionom
-
Cokoladni
#8444 Re: Real Madrid C.F.
Ukoliko je zaista nezadovoljan onda neka ide.Ali samo ukoliko je fakat tako a nije neki medijski trik.Revolucionar ★ wrote:Ono sto je presudno je kako odrzati korak sa Barcom, i stoga mislim da je sci-fi da ce ga sada pustit, u trenutku kad je rivalstvo najvece a Rona je jedan od igraca koji prave prevagu u svakom smislu. Tih pisljivih 120 mil od Citya je neuporedivo sa svim golovima, marketingom, publicitetom koji donosi Ronaldo. To se brat brat mjeri milijardom a ne milionom
Naravno u sportskom smislu Real gubi mnogo jer nema igraca kojeg mozes dovesti da ga zamijeni bezobzira koliko para imao.
- Adrian_M41
#8445 Re: Real Madrid C.F.
Činjenica je da ga ne cijenimo onoliko koliko zaslužuje. Uvijek je "Real sa Xabi Alonsom nije izgubio ni jednu utakmicu", "Ozil kreator", "Ronaldo će bit bolji uz Modrića (doduše ovo je sa Dnevnika.hr
)" i sl...
Čovjek zaslužuje malo više respekta od strane, kluba, suigrača i od navijača.... Barcini se kunu u Mesija a on doprinosi Barci manje nego što Ronaldo doprinosi Realu.... Generalno Realovi navijači (ovi što su non stop na bernabeu) su razmaženi do p**** materine...
Je*i ga... potreslo ga.
Kad je Iniesta osvojio nagradu, navijači su trebali (ovo bi vjerovatno navijači Želje uradili) okačit transparent u stilu "Ti si za nas Balon de oro" i sl... To je podrška koja njemu fali...mislim bar
Čovjek zaslužuje malo više respekta od strane, kluba, suigrača i od navijača.... Barcini se kunu u Mesija a on doprinosi Barci manje nego što Ronaldo doprinosi Realu.... Generalno Realovi navijači (ovi što su non stop na bernabeu) su razmaženi do p**** materine...
Je*i ga... potreslo ga.
Kad je Iniesta osvojio nagradu, navijači su trebali (ovo bi vjerovatno navijači Želje uradili) okačit transparent u stilu "Ti si za nas Balon de oro" i sl... To je podrška koja njemu fali...mislim bar
- odesveuhonduras
#8446 Re: Real Madrid C.F.
Nije izgubio, ali nije dobio nijednog novog kojeg bi dobio s njim, a dobio bi tone - to je vrlo bitna razlikaskenderija04 wrote:Ne znam, ali mislim da je Real Madrid puno veci brend od Ronalda. Ronaldo je svoj fudbalski vijek proveo u dva giganta . Uz njih je formirao svoj brand. Vrijeme prolazi, i na njemu je da odluci kako dalje. Isto kao sto Manchester nije izgubio niti jednog navijaca radi njega nece ni Real.Cristiano bi mnogo izgubio (i marketinski i sportski) bez Reala.
Liverpool je prije 15-ak godina bio glatko najpopularniji engleski klub u svijetu, a u nekim periodima je vjerovatno bio i najpopularniji svjetski klub. Danas su samo u Engleskoj ispred njega United, Arsenal i Chelsea, a ako se ovakav odnos snaga nastav i Liverpool ne zabilježi neke uspjehe na terenu za par godina će ih uzeti i City. Fudbal je vrlo dinamična stvar i konekcije mlađih generacija sa klubovima su u najvećem broju slučajeva povezane sa nekom zvijezdom tog kluba i uspjehom na terenu.
Real Madrid naravno jeste veći brand od Ronalda, i Real će ostati i kad Ronaldo ode, ali bez Ronalda Real je značajno inferiorniji u odnosu na Barcelonu i tu onda dolazi do problema. Kratkoročno gledajući, mislim Da bi Ronaldo puno manje izgubio odlaskom iz Reala u Englesku, npr. u United, Chelseau ili City nego što bi RM u ovom trenutku izgubio odlaskom Ronalda.
Sve u svemu, naći će se tu neki kompromis, ali nije to baš pijaca ni kafana pa da RM nastupi u stilu - ko te ba šiša.. puno su tu veće pare u pitanju.
- Kemal Malovčić
#8447 Re: Real Madrid C.F.
čudi me što to nisu učinili za mukija svrakuAdrian_M41 wrote:Činjenica je da ga ne cijenimo onoliko koliko zaslužuje. Uvijek je "Real sa Xabi Alonsom nije izgubio ni jednu utakmicu", "Ozil kreator", "Ronaldo će bit bolji uz Modrića (doduše ovo je sa Dnevnika.hr)" i sl...
Je*i ga... potreslo ga.
- Jack Be Nimble
#8448 Re: Real Madrid C.F.
To je to, ako on nije u centru svega kupi svoje igracke i 'screw you guys I am going home'. Ako se stvari ne vrte oko njega na i izvan terena on se odma pocinje buniti. Najbolje bi mu bilo u Engleskoj ili da Messi ode u Englesku ili bilo gdje drugdje, nemoze on biti u ligi gdje se nelazi jos jedan igrac koji dobiva vecu paznju od njega.Adrian_M41 wrote:Činjenica je da ga ne cijenimo onoliko koliko zaslužuje. Uvijek je "Real sa Xabi Alonsom nije izgubio ni jednu utakmicu", "Ozil kreator", "Ronaldo će bit bolji uz Modrića (doduše ovo je sa Dnevnika.hr)" i sl...
Je*i ga... potreslo ga.
- Adrian_M41
#8449 Re: Real Madrid C.F.
Nema to veze više ni sa Messijem ni sa Barcom. Evo pobijediše ih u zadnjim bitnim utakmicama. I to zaslugom Ronalda. A nisi nigdje vidio natpis "Magični Ronaldo utišao Nou camp"... Messi kad preokrene rezultat protvi je*ene Osasune naslov je "Ukazao se čarobnjak". Nije fer...Jack Be Nimble wrote:To je to, ako on nije u centru svega kupi svoje igracke i 'screw you guys I am going home'. Ako se stvari ne vrte oko njega na i izvan terena on se odma pocinje buniti. Najbolje bi mu bilo u Engleskoj ili da Messi ode u Englesku ili bilo gdje drugdje, nemoze on biti u ligi gdje se nelazi jos jedan igrac koji dobiva vecu paznju od njega.Adrian_M41 wrote:Činjenica je da ga ne cijenimo onoliko koliko zaslužuje. Uvijek je "Real sa Xabi Alonsom nije izgubio ni jednu utakmicu", "Ozil kreator", "Ronaldo će bit bolji uz Modrića (doduše ovo je sa Dnevnika.hr)" i sl...
Je*i ga... potreslo ga.
Čovjek želi više i ne osjeća se poželjnim zbog tog odnosa i medija i navijača. Pa Ronaldinho je dobio veći aplauz na Bernabeu (ko se sjeća ona njegova dva gola), nego Ronaldo ikad. Pljuvali su ga kako je folirant, glumi da je fauliran i sl. Pa evo prestao je. Sazrio je kao igrač i pretvorio se stvarno u vođu na terenu. To mu je vjerovatno i Mourinho rekao par puta i tako dođosmo do ove novonastale situacije......koja sucks
- Revolucionar ★
#8450 Re: Real Madrid C.F.
Nista , idemo se organizovati i idemo na tekmu na Bernabeu. Sredit cemo sa ktk visoko da nam odrade transparenAt od 10ak metara, Rona dijamantu
Cijenit ce covjek djece mi