Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
riko-ga

#8426 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

Samo da recem :mrgreen: Nisam kriv casne mi pionirske :-D

Samo i ovo da recem :D Ja sam usao/ostao jer je neko odustao.Dakle nemam ni stelu TITE mi :-D

I najvaznije da recem :D Ne diraj te mi Cvajtu :x
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#8427 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Admir_1984 »

ja sad ovde nishta ne kontam, a mrsko mi je detaljno citati sve ovo :-)
Lakat Jebić

#8428 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Lakat Jebić »

Admir_1984 wrote:ja sad ovde nishta ne kontam, a mrsko mi je detaljno citati sve ovo :-)
ma nemoj doc u zonu ispadanja i libo te :D
cyprus

#8429 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Cvajtu ne diramo :D , niko ne sme da vas bije :D

Inače, drago mi je što se povela konstruktivna rasprava... samo se nadam da će ostati u tonu konstruktivnosti...
Splinter wrote:e ovako...
par forumasa je reklo a da ja potvrdim...
"NE DIRAJTE CVAJTU". ako se desi da "ja" budem zadnji, predzadnji nece mi biti problem pauzirati sezonu. stim da narednu sezonu ako "ja" ispadnem imam prednost pri ulasku. sto se tice ulaska novih clanova, mislim da je dovoljno da dva nova takmicara odigraju "prijateljsku" utakmicu kako bi potvrdili svoju ozbiljnost, mislim da bi to bilo sasvim dovoljno. nemojte mi dijeljenja lige da nebi dobili po prstima. :mrgreen:
Fazon je novog zakona, ako ispadneš, da bi se sljedeće sezone vratio, moraš proć baraž :D

Mada koliko god se ne slago sa usvojenim zakonom, moja je dužnost da održim njegovo provođenje... Tako da, iz cvajte ove sezone ispadanja direktnog nema (iako većina cvajtaša kako vidim nema ništa protiv ispadanja, paradox :D , osim BSn-a koji se očigledno prepo za svoju guzicu :P )
Hantraga

#8430 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Jebo prvu ligu, gledacu odma da ispadnem u Cvajtu iduce sezone...

Izgleda da je ovde vaznija Cvajta od svega... :D
madtv

#8431 Re: Sa-x liga, komentari

Post by madtv »

Hantraga wrote:Jebo prvu ligu, gledacu odma da ispadnem u Cvajtu iduce sezone...

Cvajta uber alles :)
riko-ga

#8432 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

Hantraga wrote:Jebo prvu ligu, gledacu odma da ispadnem u Cvajtu iduce sezone...

Dobro jutro Kolumbo :mrgreen:
van Basten

#8433 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

da, znači sutra kad se zwanziger ili jaguar požele vratiti moraću prolaziti nekakav baraž?
A šta ako pojedinci, nakon 2-3 uzastopna poraza opet zaprijete istupanjem iz lige u sred sezone? Kako popunjavati to mjesto? Baražom tog što hoće da istupi sa kandidatom koji bi ušao?
riko-ga

#8434 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

van Basten wrote:da, znači sutra kad se zwanziger ili jaguar požele vratiti moraću prolaziti nekakav baraž?
A šta ako pojedinci, nakon 2-3 uzastopna poraza opet zaprijete istupanjem iz lige u sred sezone? Kako popunjavati to mjesto? Baražom tog što hoće da istupi sa kandidatom koji bi ušao?

E sad ga komplikujete.Po meni je sasvim svejedno dali cu igrati baraz kao novi igrac ili ne.Ali ako neko odustaje od takmicenja logicno je da onaj sto upada nece igrati nikakav baraz sa njim.Pa da je ovaj zelio igrati nebi napusto ligu.
madtv

#8435 Re: Sa-x liga, komentari

Post by madtv »

riko-ga wrote:
van Basten wrote:da, znači sutra kad se zwanziger ili jaguar požele vratiti moraću prolaziti nekakav baraž?

E sad ga komplikujete.Po meni je sasvim svejedno dali cu igrati baraz kao novi igrac ili ne.Ali ako neko odustaje od takmicenja logicno je da onaj sto upada nece igrati nikakav baraz sa njim.Pa da je ovaj zelio igrati nebi napusto ligu.
:thumbup:

nema potrebe da igra baraz novajlija kad neko istupa...jedino ako ima vise kandidata da oni medjusobno odigraju, samo bi to bilo komplikovano - ali valjda tada vazi ko se prije javio taj upada...
kurty

#8436 Re: Sa-x liga, komentari

Post by kurty »

Citaj pod CYPRUS :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kurty

#8437 Re: Sa-x liga, komentari

Post by kurty »

van Basten wrote: A šta ako pojedinci, nakon 2-3 uzastopna poraza opet zaprijete istupanjem iz lige u sred sezone? Kako popunjavati to mjesto? Baražom tog što hoće da istupi sa kandidatom koji bi ušao?
Da se malo prisjetimo novog clana u vlasti:
ratata wrote:@Bsn:
od sad radish ti, ja sa rezultatima i tabelom vishe nemam nishta nakon tvoje ispravke
ratata wrote:@ Bsn : Josh nisi objavio tabelu Druge lige?
Pa je onda zaprijetio
ratata wrote:@cyprus i elsaik:

Iskljuchujem se iz daljeg ucesca u ovoj predivno zamisljenoj i vodjenoj igri, iz dva razloga:

1. linc odnos prema meni na ovom forumu
2. vrijedjanje od strane nekih ucesnika ove igre, na podforumu Real Madrid

Konacna odluka. Aufiderzen.

a bodove i gol razliku dajem kurtyju iako znam da se to tako ne moze :)

p.s. / cestitam admire halalosum ti je 3 boda u 5 kolu
I najbolji odgovor na njegov post
Lakat Jebić wrote: znam ga sa ostatka foruma, znao sam da ce belaj neki napravit, psihicki je nestabilan :D
Tenzije se nastavile :D
ratata wrote:@lakat: pozdravio te Dzon Travolta iz Borcha Grede
pa opet
shaqqa wrote:Od prvog posta se vidjelo da je neki diletant u pitanju :-)
Pa se umjesao i cyprus (inace nije ni slutio da ce nam se pridruziti u cvajti :lol: :lol: :lol: :lol: )
Moram napumenuti da je ovo orginalni post od cyprusa, i da se ovdje jasno vidjelo neko kuhanje (uvecana rijec) :D :lol: :lol:
cyprus wrote:Heh jebga... I ja sam imo predosjećaj da neće sa ratatom ovo dobro završit :-D . Što se tiče Enrica, pravila kažu da to nije moguće (zamjena je moguća samo nakon 3 kola, i to ako iz prvobitni takmičar nije odigrao). Ranije smo se trudili da ne kršimo ova pravila, a u nekoliko navrata je bilo belaja u vezi toga... Sad ne znam šta cvajtaši misle o svemu tome. Ja pozivama ratatu da makar iz pristojnosti sa igračima kojima se nije zamjerio nastavi igrat... Znam da vjerovatno pričam isprazno, ali ono što se dešava na drugim podforumima nema veze sa ovom ligom. Iako se mi takmičari često sukobljavamo na drugim temama, na ovoj su uglavnom vazda vladali konkretni odnosi, a podsjećam igramo 7. sezonu ;-)
I onda se nas glavni junak smirio
ratata wrote:
cyprus wrote:Heh jebga... I ja sam imo predosjećaj da neće sa ratatom ovo dobro završit :-D . Što se tiče Enrica, pravila kažu da to nije moguće (zamjena je moguća samo nakon 3 kola, i to ako iz prvobitni takmičar nije odigrao). Ranije smo se trudili da ne kršimo ova pravila, a u nekoliko navrata je bilo belaja u vezi toga... Sad ne znam šta cvajtaši misle o svemu tome. Ja pozivama ratatu da makar iz pristojnosti sa igračima kojima se nije zamjerio nastavi igrat... Znam da vjerovatno pričam isprazno, ali ono što se dešava na drugim podforumima nema veze sa ovom ligom. Iako se mi takmičari često sukobljavamo na drugim temama, na ovoj su uglavnom vazda vladali konkretni odnosi, a podsjećam igramo 7. sezonu ;-)
posto si bar ti tako fin, nastavljam igrati

Ovo malo podsjecanja... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BSn

#8438 Re: Sa-x liga, komentari

Post by BSn »

cyprus wrote:Cvajtu ne diramo :D , niko ne sme da vas bije :D

Inače, drago mi je što se povela konstruktivna rasprava... samo se nadam da će ostati u tonu konstruktivnosti...
Splinter wrote:e ovako...
par forumasa je reklo a da ja potvrdim...
"NE DIRAJTE CVAJTU". ako se desi da "ja" budem zadnji, predzadnji nece mi biti problem pauzirati sezonu. stim da narednu sezonu ako "ja" ispadnem imam prednost pri ulasku. sto se tice ulaska novih clanova, mislim da je dovoljno da dva nova takmicara odigraju "prijateljsku" utakmicu kako bi potvrdili svoju ozbiljnost, mislim da bi to bilo sasvim dovoljno. nemojte mi dijeljenja lige da nebi dobili po prstima. :mrgreen:
Fazon je novog zakona, ako ispadneš, da bi se sljedeće sezone vratio, moraš proć baraž :D

Mada koliko god se ne slago sa usvojenim zakonom, moja je dužnost da održim njegovo provođenje... Tako da, iz cvajte ove sezone ispadanja direktnog nema (iako većina cvajtaša kako vidim nema ništa protiv ispadanja, paradox :D , osim BSn-a koji se očigledno prepo za svoju guzicu :P )

Znao sam ja da ce na kraju ispat i da je bio moj prijedlog. :D

Za prijedlog su glasali elSaik i ratata (oba iz prve lige), pa reko valjda oni bolje znaju - prvoligasi su, a i elSaik je osnovna dinama Saveza (tebe ne ubrajam - kakva je to dinama iz druge lige :P ), reko znaju sta rade. Osim toga, ja sam jedini clan Saveza izglasan iz Cvajte i duznost mi je da branim interese Cvajtasa. Ova dvojica koja se bune (jedini iz Cvajte koji se bune) svejedno nemaju pravo glasa, a ko ne glasa za mene, ja ga ne zastupam. :oops: :D

Ne ozbiljno, kad je riko treb'o ispast, bio je belaj jer ispada jedan dugogodisnji clan i mnogi su ovdje zalili za tom situacijom. Covjek vam napravi pravilo, izglasamo ga, vama opet ne valja (vecinom se bune prvoligasi, paradox sto bi ti rek'o :D ).

Glavni je problem sto ce buduci clanovi (za koje se nadate da ce biti redovni) morati odigrati 2 tekme (joj belaja).
Mada, kad malo bolje razmislim, kad bi se igrao taj baraz (sad na ljeto ili prije pocetka lige na jesen - kad bi se znalo ko se prijavio, ko nije)? I sta bi bilo kad bi ispala dvojica (idu u baraz), a treci odusto, a prijave se trojica (kako se bira ko ce igrati baraz za ulazak, a ko ne?).
Bi l' se ovo moglo jos malo raspraviti, jer je malo konfuzno ovo sto proizilazi iz pravila.

A da, Cvajta je dusa ove igre - oni u prvoj su zasitceni k'o medjedi u Bosni - ispada ih jedva dvojica, jos treci igra baraz - u prijevodu ne ispada haman niko. :skoljka:
Ajatolah_

#8439 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Ajatolah_ »

BSn wrote:Glavni je problem sto ce buduci clanovi (za koje se nadate da ce biti redovni) morati odigrati 2 tekme (joj belaja).
Ne bilo kakve dvije utakmice, već utakmice od kojih mu zavisi čitavo učešće u narednoj sezoni. A taj ako izgubi, vjerovatno se sljedeći put neće ni prijaviti, ili će opet izgubiti u tom baražu pa za njega nema igre godinu dana. Ovaj drugi je barem igrao čitavu sezonu i odigrao 22 utakmice, je l', i pošteno izbačen, pa bolje je da ovom novom damo priliku.
E, zamisli da si ti imao takvu prepreku kad si se prijavljivao. ;-)
BSn

#8440 Re: Sa-x liga, komentari

Post by BSn »

EdoI wrote:
BSn wrote:Glavni je problem sto ce buduci clanovi (za koje se nadate da ce biti redovni) morati odigrati 2 tekme (joj belaja).
Ne bilo kakve dvije utakmice, već utakmice od kojih mu zavisi čitavo učešće u narednoj sezoni. A taj ako izgubi, vjerovatno se sljedeći put neće ni prijaviti, ili će opet izgubiti u tom baražu pa za njega nema igre godinu dana. Ovaj drugi je barem igrao čitavu sezonu i odigrao 22 utakmice, je l', i pošteno izbačen, pa bolje je da ovom novom damo priliku.
E, zamisli da si ti imao takvu prepreku kad si se prijavljivao. ;-)

Ja belaja ako se ne prijavi i slj. godine, ili ja belaja da nisam prosao kad sam se prijavljivao, ili ja belaja ako ispadnem - nece moc liga bez mene funkcionisat.
Sezonu prije moje prijave svejedno se nije ni moglo uci u ligu, osim ako neko ne odustane.... Mislim ono, pravite od muhe slona. Ionako sam dokazao da je ovo pravilo funkcionalno nemoguce i zato ce se morati ili doraditi, ili izbaciti iz pravilnika.
Ajatolah_

#8441 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Ajatolah_ »

kurty wrote:Da se malo prisjetimo novog clana u vlasti:

....

:lol: :lol: :lol: :-) :-)
BSn

#8442 Re: Sa-x liga, komentari

Post by BSn »

E znaci ovako:

Prijedlog za izmjenu i dopunu Izmjena i dopuna Pravilnika provedenih neki dan:

Pravilo koje smo usvojili kaze:

3. Sve dok je najnizi nivo takmicenja Druga liga, da se iz nje ne ispada direktno, nego se poslednja dva kroz Baraz sa onima novima koji su se prijavili bore za ostanak, i tako stariji takmicari imaju sansu da ostanu u Drugoj ligi, a novi moraju posteno da izbore svoj ulazak u Cvajtu

Pravilo ima bug, odnosno moze napraviti problem u buducnosti ako ne bude jasno obrazlozeno.
1. Kad se igra baraz? Da li na kraju sezone (onda bi se novi morali prijaviti u toku sezone, sto bas i nije prakticno pred ljetnu pauzu) ili pred pocetak sljedece (kad svi budu prijavili svoje ucesce i zelju za ucescem). Prva varijanta bas i nema pretjerano smisla, a u drugoj imamo pomanjkanje kvalitetnih utakmica, ili bi morali odgadjati sezonu radi baraza.
2. Sta ako imamo 3 takmciara koja zele uci u ligu i 3 koja zele iz nje izaci? Po kojim se kriterijima odlucuje ko ce igrati baraz, a ko nece? Ili da imamo situaciju od ove godine gdje jedan takmicar ne zeli nastaviti takmicenje, a drugi zeli, a imamo dva prijavljena. Ko od ova dva prijavljena igra baraz, a ko ulazi bez njega?
cyprus

#8443 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Mada, kad malo bolje razmislim, kad bi se igrao taj baraz (sad na ljeto ili prije pocetka lige na jesen - kad bi se znalo ko se prijavio, ko nije)? I sta bi bilo kad bi ispala dvojica (idu u baraz), a treci odusto, a prijave se trojica (kako se bira ko ce igrati baraz za ulazak, a ko ne?).
Bi l' se ovo moglo jos malo raspraviti, jer je malo konfuzno ovo sto proizilazi iz pravila.
To mi je dodatni razlog zašto sam ja bio protiv :D . Dok se vi budete brkćali po plićacima Mediterana, ti cyprus razbijaj glavu kako da uklopiš ovaj vrli baraž :oops: :D Mada, mislim da je izvedivo, naravno ako novajlije budu htjele da igraju baraž :D
cyprus

#8444 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

kurty wrote:
van Basten wrote: A šta ako pojedinci, nakon 2-3 uzastopna poraza opet zaprijete istupanjem iz lige u sred sezone? Kako popunjavati to mjesto? Baražom tog što hoće da istupi sa kandidatom koji bi ušao?
Da se malo prisjetimo novog clana u vlasti:
ratata wrote:@Bsn:
od sad radish ti, ja sa rezultatima i tabelom vishe nemam nishta nakon tvoje ispravke
ratata wrote:@ Bsn : Josh nisi objavio tabelu Druge lige?
Pa je onda zaprijetio
ratata wrote:@cyprus i elsaik:

Iskljuchujem se iz daljeg ucesca u ovoj predivno zamisljenoj i vodjenoj igri, iz dva razloga:

1. linc odnos prema meni na ovom forumu
2. vrijedjanje od strane nekih ucesnika ove igre, na podforumu Real Madrid

Konacna odluka. Aufiderzen.

a bodove i gol razliku dajem kurtyju iako znam da se to tako ne moze :)

p.s. / cestitam admire halalosum ti je 3 boda u 5 kolu
I najbolji odgovor na njegov post
Lakat Jebić wrote: znam ga sa ostatka foruma, znao sam da ce belaj neki napravit, psihicki je nestabilan :D
Tenzije se nastavile :D
ratata wrote:@lakat: pozdravio te Dzon Travolta iz Borcha Grede
pa opet
shaqqa wrote:Od prvog posta se vidjelo da je neki diletant u pitanju :-)
Pa se umjesao i cyprus (inace nije ni slutio da ce nam se pridruziti u cvajti :lol: :lol: :lol: :lol: )
Moram napumenuti da je ovo orginalni post od cyprusa, i da se ovdje jasno vidjelo neko kuhanje (uvecana rijec) :D :lol: :lol:
I onda se nas glavni junak smirio
ratata wrote:
posto si bar ti tako fin, nastavljam igrati

A ovo samo dokazuje koliki sam diplomata :P lapsus zanemarite :D
BSn

#8445 Re: Sa-x liga, komentari

Post by BSn »

Opet ratata zakuha, samo koji mene sejtan natjera da ga ja vadim. Jos cu se zakacit sa ovim novim, pa ce mi igracima noge polomit na gostovanjima. :D
cyprus

#8446 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

BSn wrote:Pravilo ima bug...
Pa što si glaso za njega :D

Ali mislim da se da riješit to što si naveo... Baraž bi se trebo odigrat pred početak sezone, jeste da će biti nategnuto sa datumima (pogotovo ako to bude na snazi i sljedeći januar :D ). A ako neko od cvajtaša što je opto odustane, to se rješava tako da 11. na tabeli opstaje u ligi bez baraža, a jedan od novoprijavljenih također ulazi u ligu bez baraža...
BSn

#8447 Re: Sa-x liga, komentari

Post by BSn »

cyprus wrote:
BSn wrote:Pravilo ima bug...
Pa što si glaso za njega :D

Zato sto ima logike. :D
Nista nije savrseno. 8-)
shalla

#8448 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

Čuj nema ispadanja :lol: :lol:
Ovo ko NBA jbt...
translater

#8449 Re: Sa-x liga, komentari

Post by translater »

BSn nema nikakvog kacenja...glasao sam za tebe...iako nemam pravo glasa :D :D (ali ipak za lomljenje nogu ne garantiram jer moji igraju grubo)

dakle...od prije sam primjetio tvoje kvalitete... :D :D :D

ja bih samo rekao..da ne trebamo dovesti do stanja "svejedno"...dakle...po mom misljenju je ovo dobra stvar i ne zelim da je mnogo takmicara koji ce biti ono..."svejedno mi je za tim..." "briga me hocu li prognozirat ili ne..." "briga me...ispao ili ne...igrao baraz li ne..." neka emocija...naravno pozitivnih, i treba se poraditi na tom da se pravila definisu koja ce biti zadovoljavajuca za svakog

i neko rece da je nekad davno kad se igralo i kad seon prijavljivao...da nije mogao biti primljen...jer je bio takav sistem...

pa...nekad su ljudi vjerovali da je zemlja ravna ploca...

cheers
lerdi

#8450 Re: Sa-x liga, komentari

Post by lerdi »

Samo ću reći da je jedini ovdje kipar pravo konkretan. Vi ostali tu i tamo :D
Post Reply