Povorka ponosa u Sarajevu
-
muzicar_iz_parka
#8426 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Možda padne nekome na pamet da se bira 4. član preCedništva iz reda LGBTa
-
moonca
#8427 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
..Ko garantuje da vec nisu u ..

- Hajlac
#8428 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
freelancerusk wrote:Onako, neka se slika ponovi na temi, ako neko nije vidio.Hajlac wrote:
Koliko se sjecam, nesretnog momcica Mahira su u ilidzanskoj "medjunarodnoj" skoli konstantno verbalno, fizicki, pa cak i seksualno zlostavljala HOMOFOBNA i FASISTOIDNA djeca FGR novopecene saraj-elite, nazivajuci ga pogrdnim imenima od pedera do vlaha(zbog poocima takodje pokojnog profesora Lovrenovica), kao i jedne prilike nasilno analno penetrirali oklagijom iz kuhinje, isto u krugu skole
NJEGOVI VRSNJACI
Last edited by Hajlac on 08/09/2019 20:51, edited 2 times in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#8429 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
TamaM.muzicar_iz_parka wrote:Možda padne nekome na pamet da se bira 4. član preCedništva iz reda LGBTa
I nahuskamo ga da se kao predstavnik manjine zrtvuje i bori za prava vecine kad vec ista nema muda.
- mali Ninja
#8431 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Eto prvoborci prohodase danas i "dobise" svoja prava..
-
elk
#8432 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Oj. Aparati nista ne pomazu.
- Maraschino
#8433 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Kakve Lovrenoviceva tragedija ima veze sa ovom temom?
- Hajlac
#8434 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Velike!Maraschino wrote:Kakve Lovrenoviceva tragedija ima veze sa ovom temom?
Pokazuje sta "tradicionalne" cine "netradicionalnim" porodicama - takozvani mijesani brak sa djetetom koje su ovi "tradicionalni" mucili "jer je peder"...
Daje odlican kontekst u smisli mentaliteta ovih koji trenutno online i offline prizivaju smrt svima koji su bili danas na Povorki.
Prvo su u smrt otjerali djecaka, zatim poocima "vlaha" i "mrzitelja Bosnjaka" a ubrzo i majku djeteta...
TAKVI su danas i juce bili na kontra-protestu!
"Počeli su stizati glasovi da njegovu majku nazivaju ku****, govorili su mu 'karalovro', 'dubi', 'dubson' i slično. Nismo tada znali, a to nam je kasnije rekao dječak koji je slično prošao, da ga je cijeli razred zvao 'peder' i 'peško'", ističe Lovrenović za Source.ba portal.
"Javio mi se Mahirov školski drug koji je zajedno s njim, da tako kažem, prošao školski program zlostavljanja. Bili su dobri drugovi, majka tog dječaka i Mahirova majka su se družile. One su zaključile da će djecu obavezno ispisati iz škole, jer su shvatile da nije dobra za njihovu djecu. Mahira smo ispisali u junu 2015. godine. Taj dječak je rekao mojoj Alisi o stvarima koje su prošli. Jedna od takvih je bila da su Mahira vezali za radijator, tukli ga i pri tome ga tjerali da kaže: 'Ja sam gej, ja sam gej'. Njih dvojicu su natjerali da se ljube, a tom prilikom jedan od tih dječaka je sve snimao mobitelom. Ostale detalje zaista ne bih iznosio jer za to imam razlog", poručuje naš sagovornik.
Dubravko Lovrenović kaže da je za šokantne detalje o Mahirovom silovanju saznao nekoliko dana nakon Mahirove dženaze.
"Taj dječak je rekao mojoj Alisi da ima nešto da nam kaže, ali da to može reći samo meni. To je bilo dan poslije Mahirove dženaze, dakle kada mi je rekao da mi ima nešto reći. Otišao sam u stan kod tog dječaka i njegove majke. On je prvo natjerao majku da obuče kaput i rekao joj da izađe iz stana. Dva puta je zaključao vrata, uzeo daljinski i pojačao TV na maksimalno. Rekao sam mu da smanji TV, jer možemo tiho pričati toliko da čak kad bi njegova majka i bila tu, ne bi čula razgovor. To dijete je bilo ispunjeno užasom, strahom i stidom. Na jedan zoran način sam shvatio zbog čega nama Mahir ništa nije mogao da kaže. Kasnije smo od stručnjaka saznali sve ono šta se desi djetetu kada bude silovano u tom razdoblju. Taj dječak i moj Mahir su bili silovani i to su bili silovani oklagijom iz kuhinje. Takvo dijete gubi povjerenje u svakoga, u majku i oca, jer su ga izdali drugovi i profesori, oni koji su ga trebali zaštititi. Takvo dijete postaje zid i konačno takvo dijete gubi svaki osjećaj vrijednosti i pretvara se u ništa. Takvom djetetu preostaje još jedan jedini čin, a to je onaj stravični čin kojeg je moj Mahir učinio 14. decembra 2015. godine", kaže Lovrenović.
https://www.6yka.com/novosti/dubravko-l ... nije-lazov
Last edited by Hajlac on 08/09/2019 20:59, edited 1 time in total.
- Maraschino
#8435 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
haj malo ohladi.
-
allem_77
#8436 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Porodica, kao nosilac ljudskog društva i civilizacije, napadnuta je sa svih strana, kriza ju je načela i oslabila, te se nalazi u raspadanju.To se dovodi u vezu sa eksplozijom vanbračnih odnosa, porastom homoseksualizma, razvoda brakova, abortusima i vanbračnim porođajima, maloljetničkom delikvencijom, drogom, kockom, alkoholom, rušenjem porodice i drugih zala.
Opstanak i održavanje ljudske rase i civilizacije, kontinuitet čovjeka, u mnogome ovisi o čistoti morala. Gledajući narode prije nas, civilizacije, su propadale, prije svega zbog nemorala koje su činili.
Opstanak i održavanje ljudske rase i civilizacije, kontinuitet čovjeka, u mnogome ovisi o čistoti morala. Gledajući narode prije nas, civilizacije, su propadale, prije svega zbog nemorala koje su činili.
-
moonca
#8437 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Koliko je djece Bosanaca imalo problema u skolama - nizih razreda, nakon 9/11 - jer su ih prozivali - pitajuci jesu li muslimani... djevojcica je dosla kuci i pitala majku- jel' ona zbilja muslimanka.. itd... ne znam jel' to bio okidac- ta mala ima danas velikih problema..
.zadirkivanje- u skolama je veliki problem - kao i- cyberbully--
.zadirkivanje- u skolama je veliki problem - kao i- cyberbully--
- S4mpion
#8438 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Hajlac wrote: Velike!
Pokazuje sta "tradicionalne" cine "netradicionalnim" porodicama - takozvani mijesani brak sa djetetom koje su ovi "tradicionalni" mucili "jer je peder"...
Daje odlican kontekst u smisli mentaliteta ovih koji trenutno online i offline prizivaju smrt svima koji su bili danas na Povorki.
Prvo su u smrt otjerali djecaka, zatim poocima "vlaha" i "mrzitelja Bosnjaka" a ubrzo i majku djeteta...![]()
TAKVI su danas i juce bili na kontra-protestu!
"Počeli su stizati glasovi da njegovu majku nazivaju ku****, govorili su mu 'karalovro', 'dubi', 'dubson' i slično. Nismo tada znali, a to nam je kasnije rekao dječak koji je slično prošao, da ga je cijeli razred zvao 'peder' i 'peško'", ističe Lovrenović za Source.ba portal.
"Javio mi se Mahirov školski drug koji je zajedno s njim, da tako kažem, prošao školski program zlostavljanja. Bili su dobri drugovi, majka tog dječaka i Mahirova majka su se družile. One su zaključile da će djecu obavezno ispisati iz škole, jer su shvatile da nije dobra za njihovu djecu. Mahira smo ispisali u junu 2015. godine. Taj dječak je rekao mojoj Alisi o stvarima koje su prošli. Jedna od takvih je bila da su Mahira vezali za radijator, tukli ga i pri tome ga tjerali da kaže: 'Ja sam gej, ja sam gej'. Njih dvojicu su natjerali da se ljube, a tom prilikom jedan od tih dječaka je sve snimao mobitelom. Ostale detalje zaista ne bih iznosio jer za to imam razlog", poručuje naš sagovornik.
Dubravko Lovrenović kaže da je za šokantne detalje o Mahirovom silovanju saznao nekoliko dana nakon Mahirove dženaze.
"Taj dječak je rekao mojoj Alisi da ima nešto da nam kaže, ali da to može reći samo meni. To je bilo dan poslije Mahirove dženaze, dakle kada mi je rekao da mi ima nešto reći. Otišao sam u stan kod tog dječaka i njegove majke. On je prvo natjerao majku da obuče kaput i rekao joj da izađe iz stana. Dva puta je zaključao vrata, uzeo daljinski i pojačao TV na maksimalno. Rekao sam mu da smanji TV, jer možemo tiho pričati toliko da čak kad bi njegova majka i bila tu, ne bi čula razgovor. To dijete je bilo ispunjeno užasom, strahom i stidom. Na jedan zoran način sam shvatio zbog čega nama Mahir ništa nije mogao da kaže. Kasnije smo od stručnjaka saznali sve ono šta se desi djetetu kada bude silovano u tom razdoblju. Taj dječak i moj Mahir su bili silovani i to su bili silovani oklagijom iz kuhinje. Takvo dijete gubi povjerenje u svakoga, u majku i oca, jer su ga izdali drugovi i profesori, oni koji su ga trebali zaštititi. Takvo dijete postaje zid i konačno takvo dijete gubi svaki osjećaj vrijednosti i pretvara se u ništa. Takvom djetetu preostaje još jedan jedini čin, a to je onaj stravični čin kojeg je moj Mahir učinio 14. decembra 2015. godine", kaže Lovrenović.
https://www.6yka.com/novosti/dubravko-l ... nije-lazov
Nastaviš li s ovom heterofobijom, ljudi bi mogli pomislit' da si latentni heteroseksualac.
-
A_A_AKCIJA
#8439 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Takoe, šta ko ima uzvikivati vjerske parole! Odmah policiju zvati! Jer, zna se protiv koga je to bilo upereno.moet-perignon wrote:u jednom telefonskom razgovoru malocas mi je neko rekao kako sada na ulici neke pijane budale uzvikuju tekbir.
koja je to obijest, muka kod te svjetine da mora da pusta krikove necega cijeg znacenja nije ni svjestan, niti ga osjeca srcem.
potpuno mehanicki izgovara, a tim i neprirodno. srecom, pozvali su obezbijedjene da maknu tu rulju, i eventualno sankcionisu.
bas je lijep osjecaj, kad im se bude stalo u kraj sa njihovim nasiljem. rulja.
U svoja četiri zida, vjera je privatna stvar.
Zamisli kada bi se okupilo hiljadu pedera i simpatizera pa paradiralo ulicom, pjevajući pederske pjesme. Na šta bi to ličilo?
Haj ba zakuhaj sa mužem, nek te malo sredi, da te želja mine. Izbaciće te iz LGBT internacionale, pa niste uspjeli izazvati ni jedan incident. Pa stvarnooo, čime ste to zaslužili?
-
espn
#8440 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Koga briga za pedere?
-
A_A_AKCIJA
#8441 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa zavisi, ako si još u srednjoj i živiš u podrumu, onda da.¤ jelena ¤ wrote:Oooo, dolazimo polako do svijesti o potrebi za organizovanjem skupova, povorki i protesta protiv ugnjetavanja, bahatosti, primitivizma, mržnje....
Samo još da i sami nešto organizujemo, a ne samo očekujemo da neko drugi te naše ideje, koje nam sinuše, realizuje...
dok mi forumamo...
Ako ovo nije tačno, proguglaj za početak, pravda za Davida, Dženana, protesti boraca, radnika, Konjević polje...
Ili moraju da overe poznati pregaoci ljuSkih prava te skupove, da bi se pikalo?
- Zox
#8442 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Dva skupa, u stvari tri, protekla u najboljem redu. I vec to me ispunjava srecom.
A osim toga... jedni su pricali o ljubavi, drugi (koji sebe smatraju duhovnijima) o bravama. Jedni o ljudskim pravima, drugi o zabranama. Jedni o antifasizmu, drugi i ne kontaju sta je fasizam.
Sto se mene tice, znam na kojoj sam strani. Na onoj na kojoj mi je i otac bio 1992 i na onoj na kojoj mi je djed bio 1941. Ako ste vi ili vasa porodica igrom slucaja nekad bili na pravoj strani (recimo, jer je, kao 1992, vas narod bio na pravoj strani) a nekad ne, normalno je da ne kontate.
A osim toga... jedni su pricali o ljubavi, drugi (koji sebe smatraju duhovnijima) o bravama. Jedni o ljudskim pravima, drugi o zabranama. Jedni o antifasizmu, drugi i ne kontaju sta je fasizam.
Sto se mene tice, znam na kojoj sam strani. Na onoj na kojoj mi je i otac bio 1992 i na onoj na kojoj mi je djed bio 1941. Ako ste vi ili vasa porodica igrom slucaja nekad bili na pravoj strani (recimo, jer je, kao 1992, vas narod bio na pravoj strani) a nekad ne, normalno je da ne kontate.
- Maraschino
#8443 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Sta je sada?
Parada prodje hvala Bogu bez problema. Je li to nekima krivo sto nije bilo incidenata pa se sluze insinuacijama i podvalama.
Jesam za normalnu porodicu i hvala Bogu da imam potomstvo sve do unucadi. Ogromno bogatstvo. To ne znaci da ne dajem za pravo svakome da svoj zivot uredjuje kako misli da je najbolje. Nacemo se negdje na kraju zivota pa nam se svima valja okrenuti iza sebe sta smo ostavili iza sebe u zivotu koji nam je podaren.
Pored mene zive dvije lezbejke. Imaju dvoje djece. Ne pitajte kako i kako ih djeca oslovljavaju(ja znam sve) i ja imam razumijevanje za njih. Svako ima pravo od svog zivota da radi sta hoce.
Proslo je i ovo danas a moglo je i prije 10 god. sto se mene tice. Ovo nije parada ponosa nego parada inata. Dokle ce ostaje da se vidi.
Parada prodje hvala Bogu bez problema. Je li to nekima krivo sto nije bilo incidenata pa se sluze insinuacijama i podvalama.
Jesam za normalnu porodicu i hvala Bogu da imam potomstvo sve do unucadi. Ogromno bogatstvo. To ne znaci da ne dajem za pravo svakome da svoj zivot uredjuje kako misli da je najbolje. Nacemo se negdje na kraju zivota pa nam se svima valja okrenuti iza sebe sta smo ostavili iza sebe u zivotu koji nam je podaren.
Pored mene zive dvije lezbejke. Imaju dvoje djece. Ne pitajte kako i kako ih djeca oslovljavaju(ja znam sve) i ja imam razumijevanje za njih. Svako ima pravo od svog zivota da radi sta hoce.
Proslo je i ovo danas a moglo je i prije 10 god. sto se mene tice. Ovo nije parada ponosa nego parada inata. Dokle ce ostaje da se vidi.
- pizarro
#8444 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
maloprije na njemackom radiju wdr ide vijest da se ovo danas odrzalo u bosni i da je sve proslo u miru.
onda dodaju kako u bosni ovi ljudi svakodnevno moraju racunati sa nasiljem na ulici, problemima na poslu i kod trazenja stana
napravise ljudi afganistan od nas.
onda dodaju kako u bosni ovi ljudi svakodnevno moraju racunati sa nasiljem na ulici, problemima na poslu i kod trazenja stana
napravise ljudi afganistan od nas.
-
aerodinamika
#8445 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
ima još jedan lovrenović ali mislim da nisu u rodu, možda si mislio na njegaradostan dan wrote:znam sve, nisam poznao dubravka na ovoj slici...hvala.freelancerusk wrote:
Alisa Mahmutović, Mahir Rakovac i Dubravko Lovrenović.
Malog su u školi matretirali, tjerali da govori da je "gej", "peško", skočio sa osmog sprata, u roku godinu dana i Alisa i Dubravko se razbolili od karcinoma i umrli. Inače je Dubravko bio uvaženi akademik... ali eto, takve familije nemaju mjesta pored SDA balija, pa neka im djeca skaču sa zgrada...
Last edited by aerodinamika on 08/09/2019 21:26, edited 1 time in total.
- pirmin
#8446 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nista nije napravljeno dok ne bude kao u Becu gdje se paradira bez obezbjedjenja, policija samo stoji smorena na raskrsnicama, regulise saobracaj.
- ¤ jelena ¤
#8447 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Šta je sad ovo overe
A taman sam jednu misteriju riješila...
-
aerodinamika
#8448 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
zene u crnom su bile na povorci a također protestrujarju i u begograduThe 51st State wrote:Nemaju nikakv Ali imaju parole koje su dominirale na paradikakavdanakneiskustvu wrote:славянин wrote:Ubili su i cetnici 9000 ljudi u srebrenici - oce li ovi borci za slobodu i antifasizam uskoro da odrze skup u beogradu i ima li finansijera kakvih da pokriju medije za to ??
kakve veze imaju lezbejke sa srebrenicom,cetnicima?
Ili je antifasizam samo za svoju zicagu da se brinu
-
A_A_AKCIJA
#8449 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
¤ jelena ¤ wrote:Šta je sad ovo overe![]()
A nisi ni srednja
Polako, učiti, učiti i samo voća dosta
- insomnia78
#8450 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa da. Savim slucajno se muslemani potrefiliZox wrote:Dva skupa, u stvari tri, protekla u najboljem redu. I vec to me ispunjava srecom.