Ako ideš sa takvom agnostičkom pretpostavkom ignorišući sve što piše u vjerskim knjigama, onda je slika skroz drugačija.
Manje priče više
https://www.klix.ba/lifestyle/vezeiseks ... /180916075
Ne mogu se ne složiti nego ću se pridružiti i ja kur'anskom dovom.Ramzess Veliki wrote: Pogledam iznad sebe, ispod sebe ... i pomislim kako smo mali I kako trebamo da smo zahvalni jer postojimo, I kako bismo mogli biti sretni kad svi to shvatimo. Sam zivot koji imamo je tako divan dar ... zar ga ne bi trebali uzivati?
Pojedinim jarane, pojedinim knjigama. U Semirovim pise da smo mi potomci robova svemirske napredne civilizacije, koja je Zemlju koristila za zabavni lov a ima I dokaz za to ... citav film snimljen.MarlboroGold wrote:Pa eto, ispast će da je naša svrha važnija jer se nama direktno obraćao preko Isusa, Muhammeda itd.
Ako ideš sa takvom agnostičkom pretpostavkom ignorišući sve što piše u vjerskim knjigama, onda je slika skroz drugačija.
Manje priče više
Ma taj čovjek je budala... šta drugo da kažem.Ramzess Veliki wrote:Pojedinim jarane, pojedinim knjigama. U Semirovim pise da smo mi potomci robova svemirske napredne civilizacije, koja je Zemlju koristila za zabavni lov a ima I dokaz za to ... citav film snimljen.MarlboroGold wrote:Pa eto, ispast će da je naša svrha važnija jer se nama direktno obraćao preko Isusa, Muhammeda itd.
Manje priče više
Ti sebe, mozda, vidis kao kakvu domacu zivotinju koja ima gospodara - ja bas i ne dijelim to tvoje ushicenje.vatrogasac wrote:Ne mogu se ne složiti nego ću se pridružiti i ja kur'anskom dovom.Ramzess Veliki wrote: Pogledam iznad sebe, ispod sebe ... i pomislim kako smo mali I kako trebamo da smo zahvalni jer postojimo, I kako bismo mogli biti sretni kad svi to shvatimo. Sam zivot koji imamo je tako divan dar ... zar ga ne bi trebali uzivati?
"Gospodaru naš, daj nam dobro na ovom svijetu i dobro na Ahiretu i sačuvaj nas džehennemske vatre." (El-Bekare, 201)
Poenta je bila u tome da taj homoseksualizam postoji otkad znamo za sebe, ali da takodjer postoji i u ostatku zivotinjskog svijeta. I to, ali i kanibalizam, i svasta jos drugo, a sto takodjer postoji i medju ljudima. To sto ces ti to sad okrenuti na supljak kako neko ovdje brani homoseksualnost naprosto je samo - supljak.vatrogasac wrote: A šta to? Da i insani trebaju biti kao hajvani? Ti imaš tu slobodu od Boga da budeš ako želiš. Onda ću ja sada napisati nešto pa će uskočiti drugi kako se ponavljam i pravim 'začarani krug' ili ovome promijeniti smisao.
Isto možeš pitati zašto je danas Bog dozvolio da bude 35°pa nekima bilo vruće, a mogao je i dati idealnih 24° ili zašto je negdje pala tolika kiša pa su bile poplave pa je to sada greška u programiranju. Rečeno nam je da na dunjaluku ne tražimo džennet i zasigurno ga neće niko dobiti, ali možemo sebi boravak na dunjaluku olakšati što i daje smisao boravku na dunjaluku između ostalog. Tjera čovjeka na akciju i traženje rješenja problema za čim ne bi bilo potrebe da smo u džennetu. Imaš stotine primjera, ali da ne duljim.
Ako bih ti dao bilo kakvu repliku samo bih pokvario.Dozer wrote:Ti sebe, mozda, vidis kako kakvu domacu zivotinju koja ima gospodara - ja bas i ne dijelim to tvoje ushicenje.vatrogasac wrote:Ne mogu se ne složiti nego ću se pridružiti i ja kur'anskom dovom.Ramzess Veliki wrote: Pogledam iznad sebe, ispod sebe ... i pomislim kako smo mali I kako trebamo da smo zahvalni jer postojimo, I kako bismo mogli biti sretni kad svi to shvatimo. Sam zivot koji imamo je tako divan dar ... zar ga ne bi trebali uzivati?
"Gospodaru naš, daj nam dobro na ovom svijetu i dobro na Ahiretu i sačuvaj nas džehennemske vatre." (El-Bekare, 201)
Poenta je bila u tome da taj homoseksualizam postoji otkad znamo za sebe, ali da takodjer postoji i u ostatku zivotinjskog svijeta. I to, ali i kanibalizam, i svasta jos drugo, a sto takodjer postoji i medju ljudima. To sto ces ti to sad okrenuti na supljak kako neko ovdje brani homoseksualnost naprosto je samo - supljak.vatrogasac wrote: A šta to? Da i insani trebaju biti kao hajvani? Ti imaš tu slobodu od Boga da budeš ako želiš. Onda ću ja sada napisati nešto pa će uskočiti drugi kako se ponavljam i pravim 'začarani krug' ili ovome promijeniti smisao.
Isto možeš pitati zašto je danas Bog dozvolio da bude 35°pa nekima bilo vruće, a mogao je i dati idealnih 24° ili zašto je negdje pala tolika kiša pa su bile poplave pa je to sada greška u programiranju. Rečeno nam je da na dunjaluku ne tražimo džennet i zasigurno ga neće niko dobiti, ali možemo sebi boravak na dunjaluku olakšati što i daje smisao boravku na dunjaluku između ostalog. Tjera čovjeka na akciju i traženje rješenja problema za čim ne bi bilo potrebe da smo u džennetu. Imaš stotine primjera, ali da ne duljim.
To postoji hiljadama, a vjerovatno i milionima godina, i prilicno je starije od vjerskih knjiga.
A, posto nas vjerske knjige "uce" da nas je bog stvorio po svom liku, da li to onda znaci da je bog, izmedju ostalog, mozda i - homic?
Previđa se tu nešto drugo, a vrlo bitno. Najveći uspjeh sotone je kada uspije ubijediti čovjeka da on ne postoji. Bog je stvorio atom, ali nećeš Ga valjda zbog toga okriviti i za Hirošimu i Nagasaki.Dozer wrote:Ne mozes promijeniti prirodu necega, pogotovo prirodu onoga sto je stvorio bog
Bog nije stvorio ni arene, ni piramide, ali homoseksualnost - jeste
Ko si ti da sad mijenjas njegovu volju?
Ko i gdje je receno da je Bog stvorio homoseksualnost?Dozer wrote:Ne mozes promijeniti prirodu necega, pogotovo prirodu onoga sto je stvorio bog
Zato su čovjeku došle zabrane od Boga. Hajvanu nisu.Dozer wrote:Naravno da ne.
Ali...sta cemo sa zivotinjama, bez razuma i svijesti, a koje je takodjer bog stvorio? Kako oni nadodjose na homoseksualizam, ratovanje, kanibalizam, otimacinu, zauzimanje teritorija ubijanjem suparnika, itd.? (primijetis li ikakve slicnosti s nama, ober bozijom kreacijom?)
U cemu je poenta?vatrogasac wrote:Zato su čovjeku došle zabrane od Boga. Hajvanu nisu.Dozer wrote:Naravno da ne.
Ali...sta cemo sa zivotinjama, bez razuma i svijesti, a koje je takodjer bog stvorio? Kako oni nadodjose na homoseksualizam, ratovanje, kanibalizam, otimacinu, zauzimanje teritorija ubijanjem suparnika, itd.? (primijetis li ikakve slicnosti s nama, ober bozijom kreacijom?)
Logiku tome daje postojanje dženneta i džehennema pa ko šta izabere. Ti izgleda slobodu zamišljaš kao anarhiju. Ljudski zakon ti je dao slobodu da prođeš kroz crveno, ali i propisao kaznu ako prođeš.Dozer wrote:Poenta je u tome da se ovdje za sve sto je dobro i pozitivno - hvali bog.
Istovremeno, za sve sto ne valja (a sto je ipak subjektivna stvar jer, kao i za ono "dobro", nekome je to ok, nekome nije), okrivljuje se sejtan (takodjer imaginarni lik kao i bog), ili nasa "slobodna volja" koja je proistekla iz razuma.
A onda se kaze da nam je bog "dao" taj razum i slobodnu volju. Mali paradoks, a?
Ne ide to bas tako... Ili imamo slobodnu volju i sami odlucujemo bez da smo "programirani" na bilo sta, ili smo "programirana" kreacija. Jedno nikako ne moze zajedno s drugim.
U cemu je poenta?vatrogasac wrote:Zato su čovjeku došle zabrane od Boga. Hajvanu nisu.Dozer wrote:Naravno da ne.
Evo vam slobodna volja, ali - ne smijete to, to, to, inace - zik-zik?
Sta je onda poenta te slobodne volje ako je ne smijemo koristiti kako mi hocemo? Sta je tu "sloboda"?
Pogresno. Ljudski zakon ti je zabranio da prodjes kroz crveno, a do tebe je hoces li ili neces. Naravno, ako prodjes, slijedi kazna.vatrogasac wrote: Logiku tome daje postojanje dženneta i džehennema pa ko šta izabere. Ti izgleda slobodu zamišljaš kao anarhiju. Ljudski zakon ti je dao slobodu da prođeš kroz crveno, ali i propisao kaznu ako prođeš.
Cudni su putevi gospodnjiJVC wrote:Gdje je tu onda milost ako te Bog kaznjava za nesto sto je On stvorio?Dozer wrote:Ne mozes promijeniti prirodu necega, pogotovo prirodu onoga sto je stvorio bog
MarlboroGold wrote:Ma taj čovjek je budala... šta drugo da kažem.Ramzess Veliki wrote:Pojedinim jarane, pojedinim knjigama. U Semirovim pise da smo mi potomci robova svemirske napredne civilizacije, koja je Zemlju koristila za zabavni lov a ima I dokaz za to ... citav film snimljen.
A sto je cekao tolike stotine hiljada godina da se ljudi prce izmedju sebe, pa mu naumpalo ... mozda nakon sto je shvatio da ce slika o Aleksandru Velikom slati losu poruku ako se sazna da je natez'o jarana?vatrogasac wrote:Zato su čovjeku došle zabrane od Boga. Hajvanu nisu.Dozer wrote:Naravno da ne.
Lut a.s i njegov narod u Sodomi. Stalno su ljudi opominjani.Ramzess Veliki wrote:A sto je cekao tolike stotine hiljada godina da se ljudi prce izmedju sebe, pa mu naumpalo ... mozda nakon sto je shvatio da ce slika o Aleksandru Velikom slati losu poruku ako se sazna da je natez'o jarana?vatrogasac wrote:Zato su čovjeku došle zabrane od Boga. Hajvanu nisu.Dozer wrote:Naravno da ne.
Znas da imas zivotnih oblika koji nisu u paru ?Sarajmen wrote:Sve živo je stvoreno u paru, pa tako i muškarac i žena. Ostalo je do njih i od njih. Kako se ono kaže, ''svi smo mi nečija djeca''.
lijepa u dusi wrote: Pjesnicka sloboda, moj ti![]()
A sotona je došao niotkuda ili je i njega neko stvorio? Recimo, taj isti bog.vatrogasac wrote:Previđa se tu nešto drugo, a vrlo bitno. Najveći uspjeh sotone je kada uspije ubijediti čovjeka da on ne postoji. Bog je stvorio atom, ali nećeš Ga valjda zbog toga okriviti i za Hirošimu i Nagasaki.Dozer wrote:Ne mozes promijeniti prirodu necega, pogotovo prirodu onoga sto je stvorio bog
Jes' ... ima vrsta koje se rode kao zenke, a kad im fali musko promijene pol radi razmnozavanja. A gliste su dvospolni organizam, sama sebe nategne kad hoce da se razmnozava.славянин wrote:Znas da imas zivotnih oblika koji nisu u paru ?Sarajmen wrote:Sve živo je stvoreno u paru, pa tako i muškarac i žena. Ostalo je do njih i od njih. Kako se ono kaže, ''svi smo mi nečija djeca''.
AjdeJohn Cleese wrote: Cudni su putevi gospodnji