SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#8426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

kad se vidi na šta je došao '45 što se tiče pismenosti, prošli sistem je zlatan, i rezultati su mu impresivni po svim kriterijima.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

gledam svoj ratni dnevnik...5 razreda sam završio u onom sistemu :D ajd dobro bio sam loš učenik trice i dvice :D
nebitno

naj jači
nemogu

klasika
jednosstavno me nije bilo briga... takvi su ovi danas koji pišu... nije ih briga
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Muhamed Đakmić wrote:Ma znam, ali evo ovo dvoje su čini mi se produkt starog sistema, izvinjavam se ako nisu. Ništa ni sa čim, jednostavno nepismeno ko jebena klada.

Ima ovakvih i u mlađim generacijama, ja ne vidim apsolutno nikakvu razliku. Ali ovo nije smjelo završiti nikakve škole, ovo bi na testu iz matematike uspjelo napraviti dovoljno grešaka u gramatici i pravopisu da ga oboriš na godinu.
nisi imao priliku da se uvjeriš u njihovu nepismenost. bili su oni i prije nepismeni. sada dobilo priliku da šara na FB.

lijepo je to, povezivanje, svako ima pravo glasa, svi se mogu čuti... ali to isto znači da više nema filtera. to je globalni trend, nije to ništa lokalnog karaktera.

pa pogledaj Trumpa...
SkyLimit

#8429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SkyLimit »

"Vidiš li ona tri čobana u daljini, prijatelju? Dokle god oni mogu da nadglasaju Sokrata i mene, ja u demokratiju ne verujem!" (Platon)
Muhamed Đakmić

#8430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Muhamed Đakmić »

Chmoljo wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Ma znam, ali evo ovo dvoje su čini mi se produkt starog sistema, izvinjavam se ako nisu. Ništa ni sa čim, jednostavno nepismeno ko jebena klada.

Ima ovakvih i u mlađim generacijama, ja ne vidim apsolutno nikakvu razliku. Ali ovo nije smjelo završiti nikakve škole, ovo bi na testu iz matematike uspjelo napraviti dovoljno grešaka u gramatici i pravopisu da ga oboriš na godinu.
nisi imao priliku da se uvjeriš u njihovu nepismenost. bili su oni i prije nepismeni. sada dobilo priliku da šara na FB.

lijepo je to, povezivanje, svako ima pravo glasa, svi se mogu čuti... ali to isto znači da više nema filtera. to je globalni trend, nije to ništa lokalnog karaktera.

pa pogledaj Trumpa...
Jašta, primijetio sam i ja. A kad spomenu Trumpa, imam nekog dalekog dalekog rođaka čija je porodica još od 19. stoljeća u Kaliforniji. Vatreni navijač i siguran glasač za Trumpa :D
drndalo

#8431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

Muhamed Đakmić wrote:
Tomahawk11 wrote:Kakve kvalitetne skole, mnogi ako je i 4 razreda zavrsio.
Svega ima, polupismenog i nepismenog svijeta koliko hoces.
Tuga je kad vidis '60. i neko godiste, a jedva se zna potpisati :roll:
Jeste, ali mi mlađe generacije smo odgojene uz tvrdnju starijih da je obrazovni sistem danas smeće, a da je u bivšoj državi bio svjetski vrh.

Mada ja danas u bilo kakvoj formalnoj ili neformalnoj komunikaciji rijetko viđam pismene ljude, bilo da su produkt bivšeg ili ovog sistema školstva.

Hm, ima ovdje istine na obje strane... Razlika izmedju onog sistema, i ovog "nesistema" je da je tamo bilo realno polupismenih koliko hoces, ali oni nisu isli na fakultet, vecinom ni u srednju > 3 razreda... Danas na fakultetima vidjam i citam im napisana ostvarenja, koja su mozda 20% pismenija od ove Korida-Cevljanovici gospodje i navedenog vlasnika 23 VW Transportera...

Ono sto hocu reci je da je sada sistem vrijednosti takav da je apsolutno normalno da roditelji funkcionalno nepismenog djeteta, koje jeste zavrsilo srednju skolu OCEKUJU da treba da zavrsi fakultet u roku...
Last edited by drndalo on 03/11/2016 13:30, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

prof dr piše otsijek
O'zone
Globalni moderator

#8433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Crna Hronika!

Hvala
O'zone
Globalni moderator

#8434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Tomahawk11
Globalni moderator

#8435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Nesporazum City
drug_profi

#8436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Šta sad ja jednog izgazam i kažem nesporazum, ličio mi na teroristu... Pa ne bi me bilo. Ja čafir, islamofob, ksenofob, rasista...
Logovan

#8437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Možda su se šalili.
O'zone
Globalni moderator

#8438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Tri hitne u malom razmaku odoše prema tranzitu....
vješalica

#8439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

supercali wrote: Fazon i jeste sto je obrazovni sustav prije bio vrh
Nije kriv sustav sto otac ispise djecu iz skole nakon 4 razreda jer su mu korisniji bili u polju nego da idu u skolu
kriv je sustav što nije oca kaznio
trebao je sustav zalaziti u selendre i malo drugačije postaviti stvari za njihov život i postojanje u društvu
prije je kazna za uskraćivanje škole bila veoma velika
pa kad seljo ostane bez par komada stoke jer mora kaznu platiti,onda će da razmisli
supercali

#8440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

vješalica wrote:
supercali wrote: Fazon i jeste sto je obrazovni sustav prije bio vrh
Nije kriv sustav sto otac ispise djecu iz skole nakon 4 razreda jer su mu korisniji bili u polju nego da idu u skolu
kriv je sustav što nije oca kaznio
trebao je sustav zalaziti u selendre i malo drugačije postaviti stvari za njihov život i postojanje u društvu
prije je kazna za uskraćivanje škole bila veoma velika
pa kad seljo ostane bez par komada stoke jer mora kaznu platiti,onda će da razmisli
Govorim o sustavu obrazovanja ne o sustavu kaznjavanja i sl
Logovan

#8441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Evo kaže direktor Federalne uprave policije, da je stanje u Federaciji zadovoljavajuće. :facepalm:
Filter

#8442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Filter »

O'zone wrote:Tri hitne u malom razmaku odoše prema tranzitu....
urijan dedina
http://www.avaz.ba/clanak/260512/saraje ... vije-osobe
dobar osjecaj

#8443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dobar osjecaj »

Ali i potpunog odsustva mogucnosti da se u samom nazivu clanka (a znamo da vecina ljudi ne ide dalje od naslova) nadje ista manje od uznemirujuce ideje o pokusaju jos jedne otmice. I jos Arapi. Dobitna kombinacija. Dok informacija iz naslova clanka dodje do svih budzaka, vec ce biti sam bog zna koliko vec otetih-sokiranih- u modricama-studentica-iz Breze.
Prema informacijama iz MUP-a KS, došlo je do nesporazuma. Strani državljani su shvatili da im je neko u tramvaju otuđio mobitel i mislili su da su za to krive studentice te su ih navodno pokušali zadržati dok policija nije došla, zbog čega su nastale povrede na Medininoj ruci.
JThomas

#8444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

za razliku od mnogo drugih slučajeva, u naslovu su sadržane obje "verzije", i kaže se "majka tvrdi".

a koliko god da danas svako studira - prosječna studentica, ženskog roda, od 24 godine i ne liči bogzna kako na džeparoša. ima par starijih žena što se time bave...
privremeni

#8445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by privremeni »

Prema informacijama iz MUP-a KS, došlo je do nesporazuma. Strani državljani su shvatili da im je neko u tramvaju otuđio mobitel i mislili su da su za to krive studentice te su ih navodno pokušali zadržati dok policija nije došla, zbog čega su nastale povrede na Medininoj ruci.
[/quote]
:lol:
koja smijurija. Od cijelog tramvaja, onako punog kako su obicno, posumljali da su ih opljackale dvije zgodne puterice, jasta i babo bi sine.... :oops:
JThomas

#8446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

mene i tebe bi još slomili kad bi im probali baciti tako očitu i glupu laž. a njima drže stranu i pred medijima. čuj nesporazum, nesporazum kao i šala s bijelim kombijem. ako prođe prođe, a ako ne prođe reći ćemo da ______________.
dobar osjecaj

#8447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dobar osjecaj »

Briga mene i za Arape i za studentice. Skala mogucnosti kakvi su i jedni i drugi je bezgranicna. Valjda. A mozda su fakat svi Arapi samo najlosija verzija ljudskog roda a mozda su neke studentice iz Breze samo i iskljucivo postene, cedne i potpuno oko sebe za svacije oko i intuiciju isijavaju samo apsolutno pozitivan osjecaj da se radi o osobama u koje se nikad ne moze posumnjati.
JThomas

#8448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

inače kad te izbunare u tramvaju, od tolikih profila prvo posumnjaš na mlade cure, 24-5 godina i uhvatiš ih za ruku da ne pobjegnu.

mislim hajmo biti realni.
O'zone
Globalni moderator

#8449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

:lol: :lol: :lol:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan-l ... /161103063

Danas nisi policajca mogao izvuči iz službenog vozila za zdravlja da ti je trebalo. Udes u Kranjčevićevoj, policija sjedi u X-trailu a vozači vozila koja su učestvovala u udesu stoje pored otvorenog prozora i cupkaju :lol:

U Zagrebačkoj prelazi čovjek ulicu na neobilježenom mjestu, prešao dvije trake i stao na duploj liniji čeka da mu se oslobodi druga strana nailazi patrola u Petici hladno prođe pored njega i pored Megana koji je zablokirao jednu traku sa uključenim stelth modom samim time i trolejbus koji je zapeo iza njega a sa druge strane tri auta parkirana u traci ispred Montane.

Ko da su pahulje od olova napravljene i padaju na zemlju brzinom od 300 m/s
jao_situacije

#8450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

O'zone wrote::lol: :lol: :lol:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan-l ... /161103063

Danas nisi policajca mogao izvuči iz službenog vozila za zdravlja da ti je trebalo. Udes u Kranjčevićevoj, policija sjedi u X-trailu a vozači vozila koja su učestvovala u udesu stoje pored otvorenog prozora i cupkaju :lol:

U Zagrebačkoj prelazi čovjek ulicu na neobilježenom mjestu, prešao dvije trake i stao na duploj liniji čeka da mu se oslobodi druga strana nailazi patrola u Petici hladno prođe pored njega i pored Megana koji je zablokirao jednu traku sa uključenim stelth modom samim time i trolejbus koji je zapeo iza njega a sa druge strane tri auta parkirana u traci ispred Montane.

Ko da su pahulje od olova napravljene i padaju na zemlju brzinom od 300 m/s
vidio sam ja trojicu van auta prije snijega, kod sebilja
zabio se kec u neko dostavno vozilo, nisam vidio tačno koje je auto, ugl. grana vozač iz keca objašnjava pa objašnjava 5 minuta
sve očito kao dan, kočnice ne postoje, dublja šara na hurmašici ali on objašnjava kao da je teorija struna

na kraju odoše policajci mrsko im slušati, onda je došao onaj da slika
Post Reply