SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- JThomas
#8426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kad se vidi na šta je došao '45 što se tiče pismenosti, prošli sistem je zlatan, i rezultati su mu impresivni po svim kriterijima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
gledam svoj ratni dnevnik...5 razreda sam završio u onom sistemu
ajd dobro bio sam loš učenik trice i dvice 
nebitno
naj jači
nemogu
klasika
jednosstavno me nije bilo briga... takvi su ovi danas koji pišu... nije ih briga
nebitno
naj jači
nemogu
klasika
jednosstavno me nije bilo briga... takvi su ovi danas koji pišu... nije ih briga
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nisi imao priliku da se uvjeriš u njihovu nepismenost. bili su oni i prije nepismeni. sada dobilo priliku da šara na FB.Muhamed Đakmić wrote:Ma znam, ali evo ovo dvoje su čini mi se produkt starog sistema, izvinjavam se ako nisu. Ništa ni sa čim, jednostavno nepismeno ko jebena klada.
Ima ovakvih i u mlađim generacijama, ja ne vidim apsolutno nikakvu razliku. Ali ovo nije smjelo završiti nikakve škole, ovo bi na testu iz matematike uspjelo napraviti dovoljno grešaka u gramatici i pravopisu da ga oboriš na godinu.
lijepo je to, povezivanje, svako ima pravo glasa, svi se mogu čuti... ali to isto znači da više nema filtera. to je globalni trend, nije to ništa lokalnog karaktera.
pa pogledaj Trumpa...
- SkyLimit
#8429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
"Vidiš li ona tri čobana u daljini, prijatelju? Dokle god oni mogu da nadglasaju Sokrata i mene, ja u demokratiju ne verujem!" (Platon)
- Muhamed Đakmić
#8430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jašta, primijetio sam i ja. A kad spomenu Trumpa, imam nekog dalekog dalekog rođaka čija je porodica još od 19. stoljeća u Kaliforniji. Vatreni navijač i siguran glasač za TrumpaChmoljo wrote:nisi imao priliku da se uvjeriš u njihovu nepismenost. bili su oni i prije nepismeni. sada dobilo priliku da šara na FB.Muhamed Đakmić wrote:Ma znam, ali evo ovo dvoje su čini mi se produkt starog sistema, izvinjavam se ako nisu. Ništa ni sa čim, jednostavno nepismeno ko jebena klada.
Ima ovakvih i u mlađim generacijama, ja ne vidim apsolutno nikakvu razliku. Ali ovo nije smjelo završiti nikakve škole, ovo bi na testu iz matematike uspjelo napraviti dovoljno grešaka u gramatici i pravopisu da ga oboriš na godinu.
lijepo je to, povezivanje, svako ima pravo glasa, svi se mogu čuti... ali to isto znači da više nema filtera. to je globalni trend, nije to ništa lokalnog karaktera.
pa pogledaj Trumpa...
- drndalo
#8431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hm, ima ovdje istine na obje strane... Razlika izmedju onog sistema, i ovog "nesistema" je da je tamo bilo realno polupismenih koliko hoces, ali oni nisu isli na fakultet, vecinom ni u srednju > 3 razreda... Danas na fakultetima vidjam i citam im napisana ostvarenja, koja su mozda 20% pismenija od ove Korida-Cevljanovici gospodje i navedenog vlasnika 23 VW Transportera...Muhamed Đakmić wrote:Jeste, ali mi mlađe generacije smo odgojene uz tvrdnju starijih da je obrazovni sistem danas smeće, a da je u bivšoj državi bio svjetski vrh.Tomahawk11 wrote:Kakve kvalitetne skole, mnogi ako je i 4 razreda zavrsio.
Svega ima, polupismenog i nepismenog svijeta koliko hoces.
Tuga je kad vidis '60. i neko godiste, a jedva se zna potpisati
Mada ja danas u bilo kakvoj formalnoj ili neformalnoj komunikaciji rijetko viđam pismene ljude, bilo da su produkt bivšeg ili ovog sistema školstva.
Ono sto hocu reci je da je sada sistem vrijednosti takav da je apsolutno normalno da roditelji funkcionalno nepismenog djeteta, koje jeste zavrsilo srednju skolu OCEKUJU da treba da zavrsi fakultet u roku...
Last edited by drndalo on 03/11/2016 13:30, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
prof dr piše otsijek
- O'zone
- Globalni moderator
#8433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Crna Hronika!
Hvala
Hvala
- O'zone
- Globalni moderator
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nesporazum City
- drug_profi
#8436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šta sad ja jednog izgazam i kažem nesporazum, ličio mi na teroristu... Pa ne bi me bilo. Ja čafir, islamofob, ksenofob, rasista...
- Logovan
#8437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Možda su se šalili.
- O'zone
- Globalni moderator
#8438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tri hitne u malom razmaku odoše prema tranzitu....
- vješalica
#8439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kriv je sustav što nije oca kazniosupercali wrote: Fazon i jeste sto je obrazovni sustav prije bio vrh
Nije kriv sustav sto otac ispise djecu iz skole nakon 4 razreda jer su mu korisniji bili u polju nego da idu u skolu
trebao je sustav zalaziti u selendre i malo drugačije postaviti stvari za njihov život i postojanje u društvu
prije je kazna za uskraćivanje škole bila veoma velika
pa kad seljo ostane bez par komada stoke jer mora kaznu platiti,onda će da razmisli
- supercali
#8440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Govorim o sustavu obrazovanja ne o sustavu kaznjavanja i slvješalica wrote:kriv je sustav što nije oca kazniosupercali wrote: Fazon i jeste sto je obrazovni sustav prije bio vrh
Nije kriv sustav sto otac ispise djecu iz skole nakon 4 razreda jer su mu korisniji bili u polju nego da idu u skolu
trebao je sustav zalaziti u selendre i malo drugačije postaviti stvari za njihov život i postojanje u društvu
prije je kazna za uskraćivanje škole bila veoma velika
pa kad seljo ostane bez par komada stoke jer mora kaznu platiti,onda će da razmisli
- Logovan
#8441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo kaže direktor Federalne uprave policije, da je stanje u Federaciji zadovoljavajuće. 
- Filter
#8442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
urijan dedinaO'zone wrote:Tri hitne u malom razmaku odoše prema tranzitu....
http://www.avaz.ba/clanak/260512/saraje ... vije-osobe
- dobar osjecaj
#8443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ali i potpunog odsustva mogucnosti da se u samom nazivu clanka (a znamo da vecina ljudi ne ide dalje od naslova) nadje ista manje od uznemirujuce ideje o pokusaju jos jedne otmice. I jos Arapi. Dobitna kombinacija. Dok informacija iz naslova clanka dodje do svih budzaka, vec ce biti sam bog zna koliko vec otetih-sokiranih- u modricama-studentica-iz Breze.
Prema informacijama iz MUP-a KS, došlo je do nesporazuma. Strani državljani su shvatili da im je neko u tramvaju otuđio mobitel i mislili su da su za to krive studentice te su ih navodno pokušali zadržati dok policija nije došla, zbog čega su nastale povrede na Medininoj ruci.
- JThomas
#8444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
za razliku od mnogo drugih slučajeva, u naslovu su sadržane obje "verzije", i kaže se "majka tvrdi".
a koliko god da danas svako studira - prosječna studentica, ženskog roda, od 24 godine i ne liči bogzna kako na džeparoša. ima par starijih žena što se time bave...
a koliko god da danas svako studira - prosječna studentica, ženskog roda, od 24 godine i ne liči bogzna kako na džeparoša. ima par starijih žena što se time bave...
-
privremeni
#8445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
[/quote]Prema informacijama iz MUP-a KS, došlo je do nesporazuma. Strani državljani su shvatili da im je neko u tramvaju otuđio mobitel i mislili su da su za to krive studentice te su ih navodno pokušali zadržati dok policija nije došla, zbog čega su nastale povrede na Medininoj ruci.
koja smijurija. Od cijelog tramvaja, onako punog kako su obicno, posumljali da su ih opljackale dvije zgodne puterice, jasta i babo bi sine....
- JThomas
#8446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mene i tebe bi još slomili kad bi im probali baciti tako očitu i glupu laž. a njima drže stranu i pred medijima. čuj nesporazum, nesporazum kao i šala s bijelim kombijem. ako prođe prođe, a ako ne prođe reći ćemo da ______________.
- dobar osjecaj
#8447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Briga mene i za Arape i za studentice. Skala mogucnosti kakvi su i jedni i drugi je bezgranicna. Valjda. A mozda su fakat svi Arapi samo najlosija verzija ljudskog roda a mozda su neke studentice iz Breze samo i iskljucivo postene, cedne i potpuno oko sebe za svacije oko i intuiciju isijavaju samo apsolutno pozitivan osjecaj da se radi o osobama u koje se nikad ne moze posumnjati.
- JThomas
#8448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
inače kad te izbunare u tramvaju, od tolikih profila prvo posumnjaš na mlade cure, 24-5 godina i uhvatiš ih za ruku da ne pobjegnu.
mislim hajmo biti realni.
mislim hajmo biti realni.
- O'zone
- Globalni moderator
#8449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan-l ... /161103063
Danas nisi policajca mogao izvuči iz službenog vozila za zdravlja da ti je trebalo. Udes u Kranjčevićevoj, policija sjedi u X-trailu a vozači vozila koja su učestvovala u udesu stoje pored otvorenog prozora i cupkaju
U Zagrebačkoj prelazi čovjek ulicu na neobilježenom mjestu, prešao dvije trake i stao na duploj liniji čeka da mu se oslobodi druga strana nailazi patrola u Petici hladno prođe pored njega i pored Megana koji je zablokirao jednu traku sa uključenim stelth modom samim time i trolejbus koji je zapeo iza njega a sa druge strane tri auta parkirana u traci ispred Montane.
Ko da su pahulje od olova napravljene i padaju na zemlju brzinom od 300 m/s
- jao_situacije
#8450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vidio sam ja trojicu van auta prije snijega, kod sebiljaO'zone wrote:![]()
![]()
![]()
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan-l ... /161103063
Danas nisi policajca mogao izvuči iz službenog vozila za zdravlja da ti je trebalo. Udes u Kranjčevićevoj, policija sjedi u X-trailu a vozači vozila koja su učestvovala u udesu stoje pored otvorenog prozora i cupkaju![]()
U Zagrebačkoj prelazi čovjek ulicu na neobilježenom mjestu, prešao dvije trake i stao na duploj liniji čeka da mu se oslobodi druga strana nailazi patrola u Petici hladno prođe pored njega i pored Megana koji je zablokirao jednu traku sa uključenim stelth modom samim time i trolejbus koji je zapeo iza njega a sa druge strane tri auta parkirana u traci ispred Montane.
Ko da su pahulje od olova napravljene i padaju na zemlju brzinom od 300 m/s
zabio se kec u neko dostavno vozilo, nisam vidio tačno koje je auto, ugl. grana vozač iz keca objašnjava pa objašnjava 5 minuta
sve očito kao dan, kočnice ne postoje, dublja šara na hurmašici ali on objašnjava kao da je teorija struna
na kraju odoše policajci mrsko im slušati, onda je došao onaj da slika