Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#8426 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

Ma kakav Miličević, bezveze njega forsirati, a nakupio je godina. Neka odigra ove dvije preostale utakmice i vozdra. Treba tražiti ofanzivnog veznog između Miloševića i Gojaka ili nekog trećeg, ako se pojavi, što znači da nemamo ofanzivnog veznog. Taj Kapić izgleda zanimljiv, trebalo bi ga pozvati.

Tog iz Genoe bih otpisao, taj iz Hoffenhaima može jedino na klupu. Cocalića bih isto prekrižio. Kritično.

Lulić malo hoće, malo neće, a i imam osjećaj da se pogrešno koristi u reprezentaciji. Plus nije mlad, tako da i njega možemo početi lagano otpisivati.
Bosanski_kralj

#8427 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Bosanski_kralj »

Šta li će ovaj bilmez smiksati za Belgiju, jadan nam je majka. :run:
ljevoruki

#8428 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ljevoruki »

Mesi je povreda Mireta dosla ko kec na destku, sad ce imati odlican izgovor za zijan i oprostaj od SP.
:(
spree

#8429 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by spree »

Kad je djuric mogao biti izgovor, kakav li ce tek pjanic biti :D
luckylaka

#8430 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Matjez Kek nezadovojan stanjem u Rijeci ,mozda i na izlaznim vratima.Moze li biti rjesenje za ovog naseg klovna .
Laertes

#8431 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Laertes »

luckylaka wrote:Matjez Kek nezadovojan stanjem u Rijeci ,mozda i na izlaznim vratima.Moze li biti rjesenje za ovog naseg klovna .
Morao bi imati 3 pomoćnika B/H/S :mrgreen:
Billy The Pljuc

#8432 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Billy The Pljuc »

luckylaka wrote:Matjez Kek nezadovojan stanjem u Rijeci ,mozda i na izlaznim vratima.Moze li biti rjesenje za ovog naseg klovna .
Bilo bi lijepo da su vec ostvarili kontakt s istim mada mislim da Kek suplju baca a i da je istina ovi uhljebi iz saveza su nesposobni da prepoznaju trenera jer ih vecina loptu nije sutnula u zivotu.
kakotakonikako

#8433 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by kakotakonikako »

Ivica Osim pred duel protiv Belgije "Ako igrači zapnu na Grbavici kao Meša, nema problema"

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/ako-igra ... ema/253413
bosanska senzacija

#8434 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by bosanska senzacija »

Ne igraju kamena sa ramena da bi zapinjali. Mi Belgijance niti mozemo nadtrcati niti uzeti na snagu. Sto je Blaz Sliskovic jednom rekao, zapinju samo oni sto ne znaju i to je istina.

Treba organizovati ekipu tako da ce od prve do zadnje minute znati sta radi te igrati pametno i skoncentrisano 90 minuta.

Ali s obzirom ko nas vodi ne ocekujem nista drugo nego da se zapne i izgine na terenu.
kakotakonikako

#8435 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by kakotakonikako »

bosanska senzacija wrote:Ne igraju kamena sa ramena da bi zapinjali. Mi Belgijance niti mozemo nadtrcati niti uzeti na snagu. Sto je Blaz Sliskovic jednom rekao, zapinju samo oni sto ne znaju i to je istina.

Treba organizovati ekipu tako da ce od prve do zadnje minute znati sta radi te igrati pametno i skoncentrisano 90 minuta.

Ali s obzirom ko nas vodi ne ocekujem nista drugo nego da se zapne i izgine na terenu.
Ala ti je dobra ova sa legendarnim Blazom. A i tvoja izjava je kontradiktorna, znaci " Mi Belgijance niti mozemo nadtrcati niti uzeti na snagu", jer ko biva oni ne znaju jer zapinju ( imaju vise snage i vise trce - zapinju vise ).
Nije ovo sah da treba samo pametno i skoncentirsano. U fudbalu pobjedjuje ekipa koja drugu nadtrci i uz to dadne gol vise.
cyprus

#8436 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

kakotakonikako wrote:Ala ti je dobra ova sa legendarnim Blazom. A i tvoja izjava je kontradiktorna, znaci " Mi Belgijance niti mozemo nadtrcati niti uzeti na snagu", jer ko biva oni ne znaju jer zapinju ( imaju vise snage i vise trce - zapinju vise ).
Nije ovo sah da treba samo pametno i skoncentirsano. U fudbalu pobjedjuje ekipa koja drugu nadtrci i uz to dadne gol vise.
A zna se desiti da jedna ekipa drugu nadtrči, ali postigne gol manje :mrgreen:

Mada, u ovoj utakmici zaista moramo zapet... Naši moraju dati ono što se kaže 120% od sebe, a Belgijanci uz to moraju podbaciti da bi imali realne šanse za pobjedu... Ali nije nemoguće...
MOSALJOZE

#8437 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by MOSALJOZE »

Ivica Osim trenutno je u Grazu u Austriji, gdje obavlja redovne liječničke kontrole.

Razgovor za Fudbalski savez BiH je počeo sa pitanjima o zdravlju a zatim o susretu kojeg svi s nestrpljenjem očekujemo.

„Kad me pitate za zdravlje, za sada je sve uredu. Idem na kontrole, pijem redovno lijekove i kažu da je za sad dobro. A, dok čovjek živi ne treba se žaliti. Uglavnom dobro je. Stignem da pogledam i neke utakmice u ovim mlađim kategorijama. Te utakmice me ne sekiraju, lijepo se igra i tereni su odlični. Ima ovdje dosta naše djece, pa gledam da vidim ima li kakvog našeg da nam ne promakne. Polako se i pakujem da dođem u Sarajevo na utakmicu.

Ovo što čitam po medijima o Belgiji, gdje od njih pravimo apsolutne favorite i govorimo u hvalospjevima, mislim da je to dobro i da nam odgovara jer smo poznati kao velike „inadžije“. To nama ide u prilog jer možemo pokazati da nije sve tako kako većina ljudi misli. Da Belgija ima dobar tim i da su jaki to znamo, ali da moraju pobijediti, to ne znamo. Po mom mišljenju, ova kampanja koja je napravljena da protiv Belgije nemamo šta tražiti, to bi nam trebalo ići u prilog.“

Osim je u svoj trenerskoj karijeri imao veliki broj utakmica koje su nosile prefiks odlučujuće. Zna jako dobro pod kakvim su igrači pritiskom i kako se nositi s njim:

„U ovoj situaciji moramo svi pomoći igračima. Kad kažem svi tu mislim i na medije, psihologe. Moramo znati na šta ekipa reaguje, da li na inat, da li na patriotizam. Kako izazvati revolt kod igrača da ponovo dođu u situaciju da se dokazuju, da stisnu zube i da pokažu da oni nisu takvi kao što se misli. Sve su to bitne stvari o kojima se mora voditi računa pred ovakvu utakmicu.“

Ivica Osim prati formu naših igrača i kako kaže, dobro je što većina njih, igra u svojim klubovima:

„Dobro je što nam većina igrača igra u svojim klubovima ali meni je najvažnije da oni dođu na pripreme zdravi i živi i ja bih rekao, da dođu „normalni“. Kad to kažem, mislim da oni trebaju da shvate dokle smo došli i da počnu da razmišljaju na malo drugačiji način. Treba da znaju šta se od njih očekuje. Treba da znaju da od njih ima boljih, ali da nema toliko boljih da unaprijed moraju izgubiti. Ja sam siguran da mi imamo svoju šansu u ovom susretu a Belgijanci nek razmišljaju o tome“.

Belgiju dočekujemo na Grbavici, stadionu za koji su Ivica Osim i selektor Baždarević posebno emotivno vezani:

„Ako budu naši igrači „zapeli“ na Grbavici koliko je Meša „zapinjao“ dok je igrao na tom stadionu, onda se nemamo šta sekirati. Ne bi bilo loše da im oni, koji ih okružuju, pričaju malo o tome, da znaju kako se tamo igra. Nije loše i da se reprezentacija malo vrati u Sarajevo. Nadam se da mi neće zamjeriti na ovom što sam rekao, ali nije loše nekad malo nešto i promijeniti. Nikad ne znaš gdje i kad možeš nešto dobiti. Možda baš u ovoj utakmici povratimo imidž ekipe koja grize na terenu, a to smo izgubili, htjeli to neki priznati ili ne. Hajde da mi ovo odigramo pa ćemo onda vidjeti, bićemo pametniji“, u svom stilu zaključio je Ivica Osim razgovor za FS BiH.

(Reprezentacija.ba)
luckylaka

#8438 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Nista Svabo novo nije rekao sto mi obicni samrtnici ne znamo,jedino sto Svabo moze uraditi je posaditi Meshu pred sebe i reci mu,,Slusaj papak,ekipu sastaviti ovako i ovako,postaviti taktiku ovako,ne glumiti budalu pokraj terena,odjebati nmafijase iz saveza pri sastavljanju ekipe i sl inace ovu pricu iz novina Mesha nece skontati jer nema kapaciteta.
kakotakonikako

#8439 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by kakotakonikako »

E neka su obicni smrtnici pametniji od selektora. :-) Svasta. Osim najbolje poznaje Mesu, jer ga je trenirao a i sada su cesto u kontaktu.
Bazinga1234

#8440 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Bazinga1234 »

Artest wrote:Buduci selektor ce se o jadu zabavit trazeci novog desnog beka, ali i zadnjeg veznog. Besic je propao. A ovi ostali koji se vrzmaju po spiskovima ionako nisu klasicni zadnji vezni.
Dzenis Burnic, zadnji vezni.
ovo_malo_duse

#8441 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ovo_malo_duse »

kakotakonikako wrote:E neka su obicni smrtnici pametniji od selektora. :-) Svasta. Osim najbolje poznaje Mesu, jer ga je trenirao a i sada su cesto u kontaktu.
Nema Mesha kapacitet da sastavi ekipu da popjedi u ovako vaznoj utakmici. Em nema znanje em nema muda, em nema autoritet da im podigne moral .

Poderace nas Belgijanci ko cigo napolitanku, bez obzira na sve . Mi smo svoju sansu s Meshom prokockali na Kipru.
Sve da Svabo bude sa njima od pocetka priprema preko utakmice i u svalacionici tesko da mi ovo dobijemo.
Nikad nisam bio pesimista ali nema ovo je pisi propalo. Zali boze sekiracije. Sve smo imali u svojim rukama, Dragi Allah nas pogledao, Grci kiksali a nas glupko na klupi usere. Nema sanse da dobijemo....Ako i dobijemo Belgiju kiksacemo kod Estonije....

Jebo ovo ba moram se nekako iskljucit trebat ce mi tabla Apaurina da prezivim ovo....
luckylaka

#8442 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

kakotakonikako wrote:E neka su obicni smrtnici pametniji od selektora. :-) Svasta. Osim najbolje poznaje Mesu, jer ga je trenirao a i sada su cesto u kontaktu.
Pa od ovoga velika vecina sigurno jeste,s tim sto Mesha nije selektor nego pion
peepeep

#8443 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by peepeep »

Još dvije tekme i zdravo. Da se i tebe riješimo. Trebali smo odmah poslije one smijurije od baraža sa Ircima.
Bosanski_kralj

#8444 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Bosanski_kralj »

Ne znam je li Ivica Osim ikad kritikovao selekotra, uvijek je problem vidio u igračima.
Logovan

#8445 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

Bezveze se Osim napričao, niđe veze.

Mogao bi on nekad i uputiti kritiku selektoru. :oops:
mO k3

#8446 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by mO k3 »

Bosanski_kralj wrote:Ne znam je li Ivica Osim ikad kritikovao selekotra, uvijek je problem vidio u igračima.
Pa da budem iskren i ja vidim najveci problem u igracima
cyprus

#8447 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

Pa naravno da je veći problem u igračima... Koliko god trener bio loš, niti jedan im ne kaže da igraju lošije nego što znaju... A kada izgubimo, to je obično zato što igrači nisu ponudili ono što su trebali...

Ne amnestiram selektore krivnje u potpunosti, ali veći dio je do igrača...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8448 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JoseMujica »

cyprus wrote:Pa naravno da je veći problem u igračima... Koliko god trener bio loš, niti jedan im ne kaže da igraju lošije nego što znaju... A kada izgubimo, to je obično zato što igrači nisu ponudili ono što su trebali...

Ne amnestiram selektore krivnje u potpunosti, ali veći dio je do igrača...

i nije baš

ako trener loše pripremi igrače psihički, taktički i fizički mogu kurcu svirat na terenu sve da su galaktikosi

uvijek je na terenu jasan potpis trenera, a još je jasnije kad ga nema
Tomahawk11
Globalni moderator

#8449 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

JoseMujica wrote:
i nije baš

ako trener loše pripremi igrače psihički, taktički i fizički mogu kurcu svirat na terenu sve da su galaktikosi

uvijek je na terenu jasan potpis trenera, a još je jasnije kad ga nema
:thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8450 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JoseMujica »

i da dodam da Mešinog potpisa još nisam vidio u našoj igri kako je selektor :(

dakle, na vječito pitanje Safet ili Mehmed

SAFET! :kakoste:
Locked