Irak

Post Reply
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8426 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

kakva mržnja
ovoga nije bilo ni kod nas

link
sarajevoxxxx

#8427 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:
2604570 wrote:Da nije smijesno bilo bi zalosno. Nek sljedeci puta pokusaju sa par stotina hiljada vojnika mozda zauzmu pola grada. Kakva smotana vojska...imas ekstra naoruzanje, obucavali te najveci vojni eksperti, imas brojnu nadmoc, imas podrsku iz zraka i opet dzaba :-)
30 ili po drugim izvorima 40 hiljada vojnika, zaglavilo u Tikritu protiv najviše 4000 boraca koji brane grad, kao nema zračne podrške što je notorna laž i besmislica.Avioni bombarduju i dan i noć, i iranski i američki.

I najmanje selo kada se napada ne ide bez zračnih udara, kamoli zauzimanje jednog od najvećih ako ne i najvećeg neprijateljskog uporišta.
Ja citao 22 000!???

Pa nece da ginu bezveze, polako odradjuju. Nisu debili kao ovi pa da im je svejedno koliko ce ih izginuti. Ovi ISILovci se raznose, ginu u unaprijed izgubljenim bitkama, ne mare za svoje zarobljene itd...

A kako samo 4 000?

Znaci, teroristi. Da imaju podrsku naroda bilo bi ih mnogo vise.
Tikrit je samo jedan novi nivo šiitsko sunitskog rata koji uzima sve više maha.Iran bi sto puta vise arape pridobio za svoju stvar da je osudio barel bombe i Asadovo ubijanje žena, djece, staraca.Umjesto toga on se odlučio na okupaciju i otvoreni ulazak u Siriju i Irak. Prvo stao je uz notornog diktatora, drugo u potpunosti podržava Zapad i njegovo djelovanje u Iraku i Siriji, na kojeg je sve do jučer bacao i drvlje i kamenje. Zapad u očima Irana više nije neprijatelj, već partner na kojeg se mogu osloniti.

Ta politika može dovesti samo do novih eskalacija i do novih mnogo većih ratova od ovih koje sada gledamo.
dječak sa šibicama

#8428 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dječak sa šibicama »

Sadamova grobnica u Tikritu.

Bum bum.
Fantassin

#8429 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

salik79 wrote:
Fantassin wrote:De me ti nauci stranom jeziku molim te :lol:
Nema vidim ja da ce ovaj sukob sije i suniji da potraje :D

Koji strani jezik rezumijes?! Postavljao sam linkove (na stranice kao sto su Der Spiegel i sl., ali si tvrdio da je to senzacionalisticka stampa), postavljao video priloge (Reuters), ali si samo prelazio preko toga... Jarane, u Njemackoj je zbog ovoga izbila citava afera, diskutovalo se u 16-tu o legalnosti ovakvog sporazuma (ne iz razloga sto se vecim dijelom finansira iz budzeta SRNJ, nego upravo zbog nuklearnih kapaciteta, a neki su to sve opravdavali egzistencijalnom ugrozenoscu Izraela od strane Irana i Njemackom obavezom zastite istog), ali eto - ti si mi sada objasnio da je to sve bespotrebno i da ove podmornice nisu ni za k, dok ne dodju u Izrael na doradu. Da Ameri imaju bolje podmornice od ovih Izrael bi ih vec imao (uostalom, kao i nuklearno oruzje, koje zvanicno nikada nije dobio).
Totalno si upravu ... slazem se sa tobom. :D
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#8430 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by emillio estevez »

japin_mutapi wrote:kakva mržnja
ovoga nije bilo ni kod nas

link

Isti scenarij
isil

Isti scenarij
Siije

Nego da ponovim pitanje :
Sto se toliko mrze medjusobno?
soha96

#8431 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by soha96 »

Kakve hebene veze vise imaju krstarece rakete, torpeda i podmornice sa ovom temom ? Posjecuju li ovu temu administratori, ovo je smijesno :-)
salik79

#8432 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Sve je krenulo replikom na ovaj komentar, koji je neposredno bio vezan za temu (vrati se par stranica unazad):

salik79 wrote:
Challenger__ wrote:Nadam se da će Švabe smognuti snage da oponiraju tzv. "Amerima" i njihovim Zalivskim "saveznicima" i da će zatražiti da ova zločinačka familija završi na Međunarodnom sudu pravde.

Da Bog da sceri...Jos uvijek su oni pod hipotekom nacistickih zlocina, sto dokazuje da kada god nekom iz Izraela naumpadne nekakva odsteta ovi je moraju platiti, jal' u kesu, jal' u vojnoj opremi (atomske podmornice, razaraci...).
solar7

#8433 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by solar7 »

sarajevoxxxx wrote:
2604570 wrote:Da nije smijesno bilo bi zalosno. Nek sljedeci puta pokusaju sa par stotina hiljada vojnika mozda zauzmu pola grada. Kakva smotana vojska...imas ekstra naoruzanje, obucavali te najveci vojni eksperti, imas brojnu nadmoc, imas podrsku iz zraka i opet dzaba :-)
30 ili po drugim izvorima 40 hiljada vojnika, zaglavilo u Tikritu protiv najviše 4000 boraca koji brane grad, kao nema zračne podrške što je notorna laž i besmislica.Avioni bombarduju i dan i noć, i iranski i američki.

I najmanje selo kada se napada ne ide bez zračnih udara, kamoli zauzimanje jednog od najvećih ako ne i najvećeg neprijateljskog uporišta.
E vala cista i susta istina,a price o napredovanjima kurda tamo ili vamo bez americke ili iranske brace su veliko kojesta
em11r

#8434 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by em11r »

Fantassin wrote:
salik79 wrote:

Koji strani jezik rezumijes?! Postavljao sam linkove (na stranice kao sto su Der Spiegel i sl., ali si tvrdio da je to senzacionalisticka stampa), postavljao video priloge (Reuters), ali si samo prelazio preko toga... Jarane, u Njemackoj je zbog ovoga izbila citava afera, diskutovalo se u 16-tu o legalnosti ovakvog sporazuma (ne iz razloga sto se vecim dijelom finansira iz budzeta SRNJ, nego upravo zbog nuklearnih kapaciteta, a neki su to sve opravdavali egzistencijalnom ugrozenoscu Izraela od strane Irana i Njemackom obavezom zastite istog), ali eto - ti si mi sada objasnio da je to sve bespotrebno i da ove podmornice nisu ni za k, dok ne dodju u Izrael na doradu. Da Ameri imaju bolje podmornice od ovih Izrael bi ih vec imao (uostalom, kao i nuklearno oruzje, koje zvanicno nikada nije dobio).
Dino jesi to ti

Image
salik79

#8435 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

solar7 wrote:
sarajevoxxxx wrote:

E vala cista i susta istina,a price o napredovanjima kurda tamo ili vamo bez americke ili iranske brace su veliko kojesta
Kojesta su price da zaljevske monarhije nisu glavni finansijeri projekta zvanog ISIS, Nusra&co.
Bodkin

#8436 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bodkin »

Fantassin wrote:
salik79 wrote:

bezveze si sagovornik. pratim vam diskusiju jer me zanima i fino ti je covjek ponudio par izvora na 2 jezika. cekao sam tvoj odgovor i onda ti napises ovu djeciju glupost
budza

#8437 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by budza »

salik79 je u pravu u vezi nemackim nukleranih podmornica koje su poklonjene teroristickom izraelu.
cena jedne je premasivala nekoliko milijardi evra.

nemacka je okupirana zemlja. okupirana 1/1.
animals

#8438 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by animals »

Kaćunak wrote:
bhnapoleon1 wrote:E ako nas ISIL budi i predstavlja napredak, tesko nama
Apsolutno se slazem. ISIL ne, Islamska revolucija da.
Pa jebemu..da si rekao revolucija degradirani. pa ajde..
sta mislis da krscani jos uvijek sanjaju krscansku revoluciju..
pa bili bi na istom stadiju ko i muslimani danas..
mani religije, inace ces biti jos tisucu godina na istom stadiju..
onome od prija 1600 god..
Fantassin

#8439 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

salik79 wrote:Sve je krenulo replikom na ovaj komentar, koji je neposredno bio vezan za temu (vrati se par stranica unazad):

salik79 wrote:
Challenger__ wrote:Nadam se da će Švabe smognuti snage da oponiraju tzv. "Amerima" i njihovim Zalivskim "saveznicima" i da će zatražiti da ova zločinačka familija završi na Međunarodnom sudu pravde.

Da Bog da sceri...Jos uvijek su oni pod hipotekom nacistickih zlocina, sto dokazuje da kada god nekom iz Izraela naumpadne nekakva odsteta ovi je moraju platiti, jal' u kesu, jal' u vojnoj opremi (atomske podmornice, razaraci...).
Bodkin pocetak price iznad... na sto sam ja odgovorio da njemacka niti pravi niti ima nuklearne podmornice....
A on cijelo vrijeme prica o toj delfin podmornici koja je DIZEL-ELEKTRICNA A NE NUKLEARNA.
Al vec sam rekao da je upravu i sta vise mogu reci :)

Ps: evo gore i ovaj sandzaklija nam draginsa par milijardi EVRA :D .... koliko ljudi mrze Izrael to je van pameti.Nek vala lupaju dje stignu... kada vidim protiv kakvih se manijaka bore dodje mi da im uplatim donaciju za granate :D
sarajevoxxxx

#8440 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

solar7 wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Irački premijer je na početku u potpunosti odbacivao mogučnost da Koalicija djeluje u Tikritu, a sada moli Zapad da se uključi. Ne znaju ni oni šta hoće.
solar7

#8441 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by solar7 »

American Abrams Tank and Iranian Safir-74 tank side by side fighting against ISlamic state in Salahdine #Tikrit Ukljuceni su oni itekako.Amerika DIREKTNO podrzava iz ZRAKA sije Irana i Iraka, a takva pomoc je neprocjenjiva.
insomnia78

#8442 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

A sto vam toliko smetaju siiti?
Sto udaraju po Daeshu?
Superhikk

#8443 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Superhikk »

insomnia78 wrote:A sto vam toliko smetaju siiti?
Sto udaraju po Daeshu?
Ne nego što dišu.
bvcx

#8444 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by bvcx »

emillio estevez wrote: Nego da ponovim pitanje :
Sto se toliko mrze medjusobno?
Ukratko:
Zbog ovoga...

Image
salik79

#8445 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:A sto vam toliko smetaju siiti?
Sto udaraju po Daeshu?

SAHARTV - Konvergencija šita, sunita i Kurda posljednjih dana u Iraku rezultirala je protjerivanjem terorista DAIŠ-a iz iračke provincije Salahuddin, a ova strateški važna regija sada je pod kontrolom iračke vojske, zbog čega je ponovo počelo implementiranje starog plana o izazivanju razdora među šitima i sunitima.

S tim u vezi je prošle sedmice šejh El-Azhara dao neprijateljske izjave protiv dobrovoljačkih snaga u Iraku, neosnovano ih optuživši za genocid i ubijanje osoba koje uopće nisu povezane sa DAIŠ-om. Istovremeno se širi šitofobija u regionalnim zemljama Perzijskog zaljeva čime se želi izazvati razdor među sunitima i šitima. Vlada UAE je prošle sedmice protjerala 70 libanskih građana šitskog mezheba davši im samo 24 sata da napuste UAE. Izjave šejha El-Azhara su po riječima Muhameda el-Baradeija nastale pod pritiskom Saudijske Arabije koja je dala 3 milijarde dolara egipatskim zvaničnicima. Izjava je šokirala kako šite tako i sunite. Stoga su irački šiitski i sunitski zvaničnici reagirali. Ugledni irački alim ajatollah Bešir Nedžefi (šiit) je s tim u vezi pozvao zvaničnike El-Azhara da formiraju istražnu komisiju i pošalju je u Irak ako misle da mogu dokazati svoje neutemeljene tvrdnje. Muhamed Emin, član Udruženja iračkih alima (sunit) je optužio El-Azhar za pokušaj dodvoravanja pojedinim regionalnim zemljama, sponozorima terorističkih grupa. On je istakao da iračka ulema neće dozvoliti nikome da se miješa u unutrašnja pitanja Iraka i dovodi u pitanje kredibilitet iračkih dobrovoljačkih snaga. Sejid Amar Hakim, predsjednik Vrhovnog islamskog vijeća Iraka je izrazio žaljenje zbog izjave šejha El-Azhara te je pozvao zvaničnike ovog univerziteta da formiraju istražnu komisiju i pošalju je u Irak ako misle da su upravu. Nuri el-Maliki, zamjenik predsjednika Iraka je oštro reagirao na navedene izjave te je izrazio žaljenje što je El-Azhar upao u DAIŠ-ovu zamku. Halid el-Mula, predsjednik Udruženja iračke uleme (sunit) je zatražio od svih iračkih građana da oštro reaguju na izjave šejha El-Azhara. On je pozvao sve Iračane da stanu rame uz rame uz vojne i dobrovoljačke snage. Sunitska ulema je kao simboličan čin odlučila da daruje krv dobrovoljačkim snagama Iraka. Logične i racionalne reakcije sunitske i šitske uleme Iraka su pokazale da nije više tako lahko moguće izazvati razdor u iračkom narodu koji je postao svjesniji i informiraniji u odnosu na ovakve vrste spletki.
insomnia78

#8446 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

:thumbup:
Vidio sam ovo davanje krvi
salik79

#8447 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

insomnia78 wrote::thumbup:
Vidio sam ovo davanje krvi

A jasno ti je i zasto nekima ne ide u konto takav odnos. Covjek mora biti ili placen, ili bukvalno ispranog mozga, da bi nasjeo na ove nametnute podjele. I to, ni manje ni vise, na inicijativu dokazanih filantropa i humanista Daisovaca/Isilovaca i zaljevskih im finansijera.
insomnia78

#8448 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Ne prokomentarisa Savo ovo zarobljeno vozilo
Sa zanimljivim registracijama
Image
salik79

#8449 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Fantassin wrote:
salik79 wrote:

Bodkin pocetak price iznad... na sto sam ja odgovorio da njemacka niti pravi niti ima nuklearne podmornice....
A on cijelo vrijeme prica o toj delfin podmornici koja je DIZEL-ELEKTRICNA A NE NUKLEARNA.
Al vec sam rekao da je upravu i sta vise mogu reci :)

Ps: evo gore i ovaj sandzaklija nam draginsa par milijardi EVRA :D .... koliko ljudi mrze Izrael to je van pameti.Nek vala lupaju dje stignu... kada vidim protiv kakvih se manijaka bore dodje mi da im uplatim donaciju za granate :D

Bio bi red i da nastavis - na sta sam ti odgovorio da sam mislio na naoruzanje, a ne na dizelski i pogon na gorive celije (jer pogon skoro da ne igra nikakvu ulogu u ovom slucaju, posto ima skoro identicne plovne karakteristike kao i ona na nuklearni pogon ), na sta si mi ti uzvratio da ova podmornica nema kapacitet za krstarece, a kamoli balisticke projektile....sto, naravno, nije tacno i sto sam dokumentirao clancima i prilogom Reutersa (a internet je prepun takvih clanaka i priloga).
zrakomlat

#8450 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zrakomlat »

Čija li je registracija NBA, da nije Namibija ili su to košarkaši neki?
:mrgreen:
Post Reply