Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Alfons Kauders

#8426 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

alchak.ba wrote:Jeste smjesni.
sta treba reci? Dobro nam je, pare dajte u Bosnu!
upravo tako

uopstalom ako je neko sampion u kmechanju, kukanju i trazenju sadake, to su nasi babuni

samo sto ih je vucic pretekao, dzaba im 20 godina iskustva
StupskaBitanga

#8427 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

ovaj ima preko 20 godina šešeljeve propagande. Ipak je majstor u tome
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8428 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Chmoljo »

StupskaBitanga wrote:ali meni nije jasno kako se samo tako olako šalju u ta područja bez ikakve informacije, adekvatne opreme i recimo vakcinacije. Nek jedno donese neku bolest eto ti zaraze i u Sarajevu
slažem se. sam sam htio ići, ali da budem iskren tek sam ovdje na temi vidio da to nije baš tek tako iz iskustva drugih forumaša.
eluna

#8429 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

guber90 wrote:To sto Vucic prica su price za malu djecu. Ja bi volio da sam ja u krivu, te da smo manje nastradali od Srbije (ne sto istu mrzim, nego bi bilo dobro da ne strada narod dzaba), ali je cinjenica da ce vjerovatno sam TK da ima stetu pribliznu onoj koja je u Srbiji. Tek kada pogledate Bijeljinu sa 100 000 stanovnika, Doboj sa skoro 80 000 stanovnika, koji su poplavljeni do grla, nemamo sta da pricamo, jer je kod njih najgore prosao Obrenovac, koji ima populaciju od 70-ak hiljada, a to su i najvece pretrpljene stete po njih.

Ja kazem, kao puste srece da ova Vuciceva dramaturgija ima veze sa stvarnoscu, da se jadan narod manje pati, ali nazalost ne vjerujem da je tu 1% istine.
jutros čuh negdje da je vučić možda i halalio obrenovac, pa sam se zadala evo da pogledam googlemaps da vidim šta bi to on štitio ako je već tako - kad ono ni manje ni više nego SURČIN ..... :( ne znam da li je tačno, ali rekoše da niti jedan novinar niti jedne kuće na planeti ne smije u obrenovac - samo vojska i policija, tako da bi ova tvrdnja možda i imala osnove naročito stoga što ni hitna izgleda ne ulazi u grad :( ...vraga mu - ako ne ide hitna i novinari ako ne idu, zašto ide vojska i policija :? :? :? :? :(
alchak.ba

#8430 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by alchak.ba »

Alfons Kauders wrote:
upravo tako

uopstalom ako je neko sampion u kmechanju, kukanju i trazenju sadake, to su nasi babuni

Bil ti to reko?
bi, al u cundari ko i ja....

Covjek kmeci za sebe i svoju drzavu, da li laze? Ne znam!
Ko nasim brani da kmeci?
svjezi_ustipak

#8431 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by svjezi_ustipak »

eluna wrote:
janjičar, ne kontaš .....ravničarske rijeke se izljevaju polako i obzirom na prostor koji pokriju voda NIKADA ne dostiže dubinu kao kod nas ......nas tek čekaju klizišta, a u ravnici voda se nabere na 1 m, stoji pa ispari tako da površina koja se poplavi jeste fizički veća, ali štetu su manje jer imaju daleko više površina pod oranicama ...kod nas je obratno - sva naselja i industrije su uz rijeke kao i putevi i sve ostalo, voda se penje jer nema gdje da se razljeva, natopi zemljište ili samo protutnji i napravi dar mar jer je silina vode ogromna - naše su rijeke BUJIČNE - i onda kao na satelitskim snimcima imaš veliko plavetnilo oko save, ali i veliko SIVILO cijelom dužinom bosne ....treba li uopšte dodavat da, kada se rijeka izlije u ravnici - u oranice, ona samo donese plodni mulj ili ti prirodno đubrivo, koje poslije godinama daje rezultate u poljoprivredi a kod nas ostaje zemljište neupotrebljivo za bilo šta ... pa ti sad gledaj :(

kakve samo gluposti valjas. samo ne znam jel to sama skontas ili ti neko kaze...
alchak.ba

#8432 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by alchak.ba »

Chmoljo wrote:
StupskaBitanga wrote:ali meni nije jasno kako se samo tako olako šalju u ta područja bez ikakve informacije, adekvatne opreme i recimo vakcinacije. Nek jedno donese neku bolest eto ti zaraze i u Sarajevu
slažem se. sam sam htio ići, ali da budem iskren tek sam ovdje na temi vidio da to nije baš tek tako iz iskustva drugih forumaša.
mene fakat strah ici bilo gdje.
Zovem se Zelena

#8433 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Zovem se Zelena »

O tome i ja govorim. Nije ovo poplavica gdje par hiljada ljudi može raditi čišćenje. Ovdje je ozbiljno narušen ekosistem... Dok to nekima dođe do sive mase, bojim se biće kasno.
fukara_tz

#8434 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by fukara_tz »

Odžak

sandra01

#8435 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by sandra01 »

Ne ulazim u to stvarno. Ali jebena vlast bi trebala da zna sve opasnosti koje vrebaju u ovoj situaciji. Daj policiju, daj opremu. Ko nema, neće ući u kritična područja. Mi ništa ba nemamo. Zemlja koja je puna 'prljave' industrije, gdje je moguća havarija... Ni maski u zalihama nemamo. Ništa!

Treba da se djeca zaraze, da zaraze porodice... Sve slabosti su izasle na vidjelo![/quote]

Eto prilike velikim fatmaceutskim firmama da pokazu da im nije samo do profita nego i do ljudi.[/quote]

Jasta ce ,sve ih trka stoji :-x
eluna

#8436 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

svjezi_ustipak wrote:
eluna wrote:
janjičar, ne kontaš .....ravničarske rijeke se izljevaju polako i obzirom na prostor koji pokriju voda NIKADA ne dostiže dubinu kao kod nas ......nas tek čekaju klizišta, a u ravnici voda se nabere na 1 m, stoji pa ispari tako da površina koja se poplavi jeste fizički veća, ali štetu su manje jer imaju daleko više površina pod oranicama ...kod nas je obratno - sva naselja i industrije su uz rijeke kao i putevi i sve ostalo, voda se penje jer nema gdje da se razljeva, natopi zemljište ili samo protutnji i napravi dar mar jer je silina vode ogromna - naše su rijeke BUJIČNE - i onda kao na satelitskim snimcima imaš veliko plavetnilo oko save, ali i veliko SIVILO cijelom dužinom bosne ....treba li uopšte dodavat da, kada se rijeka izlije u ravnici - u oranice, ona samo donese plodni mulj ili ti prirodno đubrivo, koje poslije godinama daje rezultate u poljoprivredi a kod nas ostaje zemljište neupotrebljivo za bilo šta ... pa ti sad gledaj :(

kakve samo gluposti valjas. samo ne znam jel to sama skontas ili ti neko kaze...
ma nek si ti meni rek'o :kiss:
Pitarrr82

#8437 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Pitarrr82 »

Janjicar

#8438 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

sandra01 wrote:
Jasta ce ,sve ih trka stoji :-x

:mrgreen:
BadCopy

#8439 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by BadCopy »

Vucic nije kriv sto nasi ne znaju ili nece da se bore za drzavu.
Covjek radi,laze,lobira za Srbiju.
Pokusava izvuci najbolje za sebe i Srbiju.
Nije on kriv sto nasi beknut ne znaju

Od zla oca od gore matere
Alfons Kauders

#8440 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

alchak.ba wrote:
Alfons Kauders wrote:
upravo tako

Bil ti to reko?
bi, al u cundari ko i ja....

Covjek kmeci za sebe i svoju drzavu, da li laze? Ne znam!
Ko nasim brani da kmeci?
ne brani niko, i kmece samo tako... jedino sto su vec toliko nakmechali od rata do danas da ih vise niko ne jebe ni 2%
kamen spoticanja

#8441 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kamen spoticanja »

mozda nije tema ali je aktuelno
jucer su u doboju oko 14h lokalni policijski sluzbenici ,uhapsili a potom i pretukli 4 vozaca komiona jedna zenicke firme
uz obavezni folklor jebavanja balijski majki
ev ih kod nas na pregledima
alchak.ba

#8442 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by alchak.ba »

a njemu se posrecilo
Alfons Kauders

#8443 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

kamen spoticanja wrote:mozda nije tema ali je aktuelno
jucer su u doboju oko 14h lokalni policijski sluzbenici ,uhapsili a potom i pretukli 4 vozaca komiona jedna zenicke firme
:shock:

ima li kakvih detalja?
krater

#8444 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by krater »

Alfons Kauders wrote:

ima li kakvih detalja?
:roll:
5 0 5

#8445 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by 5 0 5 »

Image
Pismonosa

#8446 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Pismonosa »

Alfons Kauders wrote:

ima li kakvih detalja?
Znao sam da će se kerovi potruditi da sve vrate na stari kolosijek mržnje i ludila, al ovo je i brže nego što sam očekivao. O čemu je konkretno riječ? Šta se desilo?
glockov kolac

#8447 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by glockov kolac »

Daj ba više informacija?! Čuj evo ih kod nas na pregledima?! Gdje, ko, šta? Neka se zarola ovo!
Drinski

#8448 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

Sto se tice ovoga iz Doboja, svakako da to treba provjeriti pa i podnijeti krivicne prijave, ali ja pretpostavljam da ce scenariji biti slijedeći: čim neko iz Sarajeva predlozi integrisani sistem zastite od poplava (jebes unitarizaciju, ljudima idu glave i kuce), sve sto ste pozitivnog uradili i za Doboj i za Šamac ce se zaboraviti.
Janjicar

#8449 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

Sad si postao drzavni neprijatelj br 1. :D

Pa ce ti reci da lazes, daj video itd.

Znaci zivot se u doboju vraca u normalu ? :)
sve u svemu halal im bila pomoc koja je poslata al ko im 'ebe mater.
crnoplavo

#8450 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by crnoplavo »

http://www.prijateljisrebrenice.org/ind ... enica.html
Naime, po pozivu porodice iz sela Orahovica nadomak Srebrenice, ekipa Civilne zaštite opštine Srebrenica izašla je na teren radi utvrđivanja činjeničnog stanja.

- Mi smo evidentirali da se ne radi o nekom većem klizištu, da je klizište bilo van kuće, okrenuli smo se da idemo dalje, međutim osoba koja je bila u vidno pijanom stanju, je napala mene, dva puta me udarila. Moram da kažem da je to još jedan atak na Bošnjake. Opsovao mi je majku tursku, oca, dijete i dr. Ja sam to sve prešutio i mogu da kažem da se Bošnjaci nalaze u zaista teškoj situaciji u Srebrenici, kaže Bego Bektić.
ne znam kome je u cilju da siri ove informacije (cak i da su istinite) :roll:
Post Reply