PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

hellue

#8426 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

L u c i f e r wrote:
ilkbahar wrote:SDA trazi smjenu Radoncica i smanjenje plata?
Ako ce njih smjeniti?

Jebote kako se svi pokusavaju okoristiti na jadu i cemeru ovog naroda.

Ja cu na izborima da glasam za onoga ko ce mi osigurati sigurno i placeno radno mjesto!
Nek malo porade na tome za primjenu, umjesto sto se navlace jedna drugog na k....
oplaka, hebo vas forum... :lol:
:-) :-) :-) :-)
Zbog toga si izasao na ulicu
Alfons Kauders

#8427 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

animus wrote:I ovo podmetanje Fahre je vec isfurana prica. Ja sam davno rekao da je svaka postena i normalna stranka trebala da podrzi ovo da ponudi ostavke i sa narodom trazi promjene. Dobro je imati neku crnu listu da znamo kad se ovo zavrsi ko je sta pricao. Svi stranci kazu da smo ovim protestima napravilu najveci pomak ka demokratiji do sada i to svako normalan vidi osim placenika. Treba imati muda i pobuniti se protiv komplet politickog sistema.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
niko ne podmece fahru - sam se podmetnuo

sam pao, sam se ubio
mustang

#8428 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mustang »

Ne mora niko drugom da kupuje hljeb - samo neka prestanu krasti narodu zalogaje iz usta![/quote]

jest,ova zena je pokrala onu omladinu :run:[/quote]

garant jes, otkud joj inače "novo auto" :-)[/quote]

umjesto da je posteno zaradila ko fahro, drolja se nakrala pa ima auto i mos mislit dijete u obdanistu... kako je nije stid... hajd sto ima para za auto, vec i da se razmnozava... treba joj kucu spalit

tako mi fahre dz.s.[/quote]

:lol: :lol: :lol: :izet:
Janjicar

#8429 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Gram vas i spid bilo,otislo sve u rizlu materinu.
:lol: :lol:
jefferson

#8430 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jefferson »

hellue wrote:Image

Mirni decki sa profi maskama :? :?
Ne decki ce ici bez maski na suzavac samo da ti ne bi sta komentarisao.
Da ima solidarnosti u BiH raja bi im podjelila maske.
L u c i f e r

#8431 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

hellue wrote:
L u c i f e r wrote:
ilkbahar wrote:SDA trazi smjenu Radoncica i smanjenje plata?
Ako ce njih smjeniti?

Jebote kako se svi pokusavaju okoristiti na jadu i cemeru ovog naroda.

Ja cu na izborima da glasam za onoga ko ce mi osigurati sigurno i placeno radno mjesto!
Nek malo porade na tome za primjenu, umjesto sto se navlace jedna drugog na k....
oplaka, hebo vas forum... :lol:
:-) :-) :-) :-)
Zbog toga si izasao na ulicu
al što je najjače
prvo ide red moralisanja
a već iduća rečenica ofiraža, prejako :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8432 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:
animus wrote:I ovo podmetanje Fahre je vec isfurana prica. Ja sam davno rekao da je svaka postena i normalna stranka trebala da podrzi ovo da ponudi ostavke i sa narodom trazi promjene. Dobro je imati neku crnu listu da znamo kad se ovo zavrsi ko je sta pricao. Svi stranci kazu da smo ovim protestima napravilu najveci pomak ka demokratiji do sada i to svako normalan vidi osim placenika. Treba imati muda i pobuniti se protiv komplet politickog sistema.

sam pao, sam se ubio
zar hje već april 45-te? :shock: a ja mislim tek su počeli...ono Gleiwitz i ostalo
hellue

#8433 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Alfons Kauders wrote:

sam pao, sam se ubio
Najlosija procjena u nasoj kratkoj politickoj historiji
animus

#8434 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

Pa covjek podrzava proteste kao i svako posten. Steta sto i drugi nisu bili pametniji pa se onda Fahro nebi pominjao. Bujrum svakom postenom da isto podrzi i da ponudi ostavku narodu ali ih nesto nema. Svi kukaju kako su zgrade izgorile i nema dalje a nikoga nesto neinteresuje sto smo prvi po korupciji i zadnji po investicijama. Kako bi nam dobro doslo da ima vremena sada osnovati jednu stranku koja bi objedinila zahtjeve sa protesta i koju bi cinili protestanti. Kazem samo steta da nema vremena za tako nesto a vjerujem da bi pomela sve ove ostale. I da se kandiduje samo na kantonalnom i federalnom nivou.

mustang

#8435 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mustang »

jefferson wrote:

pa Fahro je raja do jaja.....maske,spid,cvancika,kamenje,kanisteri,benzin...ma svega buraz,,da vidis rahatluka :bih:
O'zone
Globalni moderator

#8436 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Image
hellue

#8437 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

jefferson wrote:

Kako su znali da ce im trebati maska uopste??????
Alfons Kauders

#8438 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Janjicar wrote:Gram vas i spid bilo,otislo sve u rizlu materinu.
:lol: :lol:
:lol: :thumbup:
Alfons Kauders

#8439 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:
Alfons Kauders wrote:

sam pao, sam se ubio
zar hje već april 45-te? :shock: a ja mislim tek su počeli...ono Gleiwitz i ostalo
mogao sam to mozda malo bolje, slazem se... ali imaj na umu target audience u ovom propagandnom ratu...

prosjecan sbb-ovac ima diplomu iz travnika i koeficijent inteligencije koji se samo moze objasniti cinjenicom da su mu oba roditelja imala isto prezime...

prije braka...

dakle - valja pojednostavit
Alfons Kauders

#8440 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

uskrsno_respo wrote:
Alfons Kauders wrote:
ne, ovo radim gratis, s posla, to mi je patriotska duznost... jer nekako sam osjetljiv kad mi neko iz srbije dodje paliti grad, sta ja znam, nekako mi ne godi...

jesam

navucen sam na budzetsku sisu, istaknuti sam clan sda, sdp, hdz i sbih (sve po potrebi) a plata mi je 4500 bez toplog i regresa... plus guzim pripravnice, svaki mjesec druga... i drogiram se kad ima dobrog bijelog... u slobodno vrijeme stelim tendere raji, da mogu djeci kupit po ajfon, da ne budu gladni... i zena mi je lopov jer vozi auto od 20 milja... al kupicu joj sta bolje sad kad bude tender za obnovu zgrade kantona...

a sta si ti uradio u svom zivotu?
najveca ironija je sto je ovo sigurno najiskreniji i najistinitiji tvoj post na temi
vec sam rekao sta je istinito u njemu

primate se ko saucesce
animus

#8441 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

hellue wrote:
jefferson wrote:

Pa nisu protesti poceli u petak. Kako se brzo zaboravlja. Pogledaj snimak od cetvrtka u Tuzli kako se specijalac vraca pred fax i sprica onog studenta sprejem iz cista mira.

jefferson

#8442 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jefferson »

mogao sam to mozda malo bolje, slazem se... ali imaj na umu target audience u ovom propagandnom ratu...

prosjecan sbb-ovac ima diplomu iz travnika i koeficijent inteligencije koji se samo moze objasniti cinjenicom da su mu oba roditelja imala isto prezime...

prije braka...

dakle - valja pojednostavit
:lol: :lol: :lol: :lol: Dobar!
jefferson

#8443 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jefferson »

hellue wrote:
jefferson wrote:

Mozda imaju mozdanu masu u predjelu tijela koji se zove glava? Jesil razmislio o tome?
Last edited by jefferson on 13/02/2014 20:21, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#8444 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

animus wrote:Pa covjek podrzava proteste kao i svako posten. Steta sto i drugi nisu bili pametniji pa se onda Fahro nebi pominjao. Bujrum svakom postenom da isto podrzi i da ponudi ostavku narodu ali ih nesto nema. Svi kukaju kako su zgrade izgorile i nema dalje a nikoga nesto neinteresuje sto smo prvi po korupciji i zadnji po investicijama. Kako bi nam dobro doslo da ima vremena sada osnovati jednu stranku koja bi objedinila zahtjeve sa protesta i koju bi cinili protestanti. Kazem samo steta da nema vremena za tako nesto a vjerujem da bi pomela sve ove ostale. I da se kandiduje samo na kantonalnom i federalnom nivou.

nisi u toku... vec imaju stranku

http://www.sbbbh.ba/
Pisistratus

#8445 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Pisistratus »

uskrsno_respo wrote:
Alfons Kauders wrote:
ne, ovo radim gratis, s posla, to mi je patriotska duznost... jer nekako sam osjetljiv kad mi neko iz srbije dodje paliti grad, sta ja znam, nekako mi ne godi...

jesam

navucen sam na budzetsku sisu, istaknuti sam clan sda, sdp, hdz i sbih (sve po potrebi) a plata mi je 4500 bez toplog i regresa... plus guzim pripravnice, svaki mjesec druga... i drogiram se kad ima dobrog bijelog... u slobodno vrijeme stelim tendere raji, da mogu djeci kupit po ajfon, da ne budu gladni... i zena mi je lopov jer vozi auto od 20 milja... al kupicu joj sta bolje sad kad bude tender za obnovu zgrade kantona...

a sta si ti uradio u svom zivotu?
najveca ironija je sto je ovo sigurno najiskreniji i najistinitiji tvoj post na temi

Da zigu pripravnice ne bi im'o postova ko svi mi zajedno. :D
shibonja

#8446 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by shibonja »

O'zone
Globalni moderator

#8447 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Last edited by O'zone on 13/02/2014 20:26, edited 2 times in total.
x_lecter

#8448 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by x_lecter »

Ne treba problem traziti u vlasti nego u narodu ... Ova sacica ljudi sto je ostala da protestuje su placenici koji tu stoje 29 10-20 KM ... tu je i poneki zalutali jadni penzioner kojem je ovo jedina nada koju je dobio zadnjih 20 godina.

Vlast ko vlast, pristace na kraju svi da budu smijenjeni ... naravno imace beneficije u vidu otpremnina, a to ce im i vise nego dovoljno biti do oktobra kad ih narod opet vraca na ista mjesta.

Narod ko narod, sam se dijeli (ne dijele ih politicari kako vecina prica) ... od toga ko ce biti vodja plenuma, ko ce predstaviti zahtjeve (naravno to nosi novcane beneficije jer je nas narod potkupljiv), pa do klasnih podjela ... jedni ce za cvaju guzice dati, ogromna masa je na strani vlasti jer ih je ista uhljebila, treci su opet zaludjeni i opijeni nacionalizmom pa ce radije za svoje glasati nego pokusati bilo sta promijeniti ... jedino sto je svima zajednicko je strah .... svaki pojedinac u ovom drustvu strahuje od bilo kakvih promjena ...

Situacija je vrlo jednostavna i ono sto sam ja uspio zakljuciti je da definitivno kao drustvo nismo zasluzili bolje ... ne ulazeci u to ko je belaj izazvao, ko je popalio zgrade, pokusao zapaliti masu, ko je na cijoj strani itd ... ovo je bila jedina prilika koju je narod imao da se ako nista zakratko sjedini s ciljem da se pokusa da svima bude bolje ... nazalost, narod nije dorastao tome, a vlast kakva god da je, vrlo je pametna i vrlo vjesto koristi ovu cinjenicu .
L u c i f e r

#8449 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

a ovo za pripravnice
đe me nađoste :D :oops:
animus

#8450 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

Alfons Kauders wrote:
animus wrote:Pa covjek podrzava proteste kao i svako posten. Steta sto i drugi nisu bili pametniji pa se onda Fahro nebi pominjao. Bujrum svakom postenom da isto podrzi i da ponudi ostavku narodu ali ih nesto nema. Svi kukaju kako su zgrade izgorile i nema dalje a nikoga nesto neinteresuje sto smo prvi po korupciji i zadnji po investicijama. Kako bi nam dobro doslo da ima vremena sada osnovati jednu stranku koja bi objedinila zahtjeve sa protesta i koju bi cinili protestanti. Kazem samo steta da nema vremena za tako nesto a vjerujem da bi pomela sve ove ostale. I da se kandiduje samo na kantonalnom i federalnom nivou.

nisi u toku... vec imaju stranku

http://www.sbbbh.ba/
Pusti to spinovanje. Fahro mi se gadi odavno i bojkotujem mu avaz odavno kao i dosta raje koju poznajem ali ako je na nasoj strani onda bujrum ali ga to ne amnestira. Dosta raje sa protesta je apoliticno ili su DF bili.

Post Reply