harač wrote:Smrcak15 wrote:
Ako vam je ovo vrhunac logike svaka cast onda....sporediti alkohol koji ocito steti drstvu i pojedincu sa parama koje su vrijednosno sredstvo sa koji se kupuje i placa.
Itekako vama treba Bog kao sto kazes da netrebaju bogovi...da vam malo preusmjeri razmisljanje jer ste zglajzali na siroko.
po cemu alkohol "ocito steti drustvu i pojedincu"? na zapadu i dalekom istoku se alkohol redovno pije vec vise od 2000 godina. niti su se raspali u banana drzave, niti su postali tudje kolonije. stavise, predvodnici su po ekonomiji, vojsci, nauci, sportu, a uskoro planiraju kolonizirati mars. a alkohol tece u potocima, a o krmetini da ne govorim
ovo "zglazjali" je dobro

to sto je neko drustvo naucno napredno, gdje mu se omoguci ekonomski i naucni razvitak nemoj da te to zabludu odvede, a to to recimo neko se napije poslije feste pa saobrajku napravi, il ise potuce, ili se desi silovanje pijane cure na festi itd
problem je u tvom gledanju na stvari, jer gledas na alkohol kroz prizmu naucnog razvitka jedne drzave, cista zabluda, kao eto vidi zapad naucno otisao najvise pa po cemu droga ocito steti drustvu i pojedincu, niko jer eto drzava je naucno napredna, tako da sve sto rade je ok, jer ipak su oni razvijeni naucno.
toliko nevjerovatna ti je postavka da nemogu da vjerujm da si to napisao
evo recimo da kazes kako to meni steti, ako umjereno pijem, ne napijam se, niko na napadam, ne tucem, ne pravim nikome probleme, malo cugnem koji put navecer to me uspava , prespavam noc, niti mene ko dira niti ja koga, pa gdje onda problem u alkoholu ako me malo opusti. tako treba da postavis stvari, da me tako tjeras u corsokak
ali i to imaju mnogostruki problemi
prvo: dali si ti siguran da alkhol podmuklo ne pravi probleme tvom zdravlju, recimo da neku celiju postakne na razvitak raka, a da ti to uopste ne povezes sa alkoholom? dali mozes biti siguran u to?
drugi problem: evo recimo da umjereno pijes, to moze da ti se odbije od glavu na ovaj nacin, vide tvoja sin i kcerka kako njihov babuka voli cugnuti, pa dodju tinejdzerske godine, i kontaju vidi svi nasi prijatelji piju, nude i nama, heeeej pa nas babuka cuga evo godinama i nista, pa djeca fino krenu malo po malo....i onda u sta se sve to moze izroditi da ti se odbije od glavu, jer ipak se ugledaju na babuku, kad babuka moze mozemo i mi, ko nam to sad moze zabraniti kad smo tinejdzeri.