Dok ga muče ismijavaju se sa Allahom dž.š. i vrijeđaju Poslanika s.a.v.s., te ironično uzvikuju ''Lebejke ja Allah'' Odazivam ti se Allahu !sarajevoxxxx wrote:Brigada 80. u Halebu je poznata i po brutalnom mučenju i likvidaciji zarobljenog borca FSA od strane Asadovih vojnika!
18 +
http://www.youtube.com/watch?v=hp0qt9TNRuc
Sirija
-
sarajevoxxxx
#8426 Re: Sirija
- dječak sa šibicama
#8427 Re: Sirija
Sam aerodrom teroristi nikada nisu ni zauzeli, ali su ga drzali neupotrebljivim, jer su zauzeli tu vojnu bazu brigade 80 koja je uz sami aerodrom, pa su drzali Al Azizu, Tiyarah, infiltrirali su se u Duwerineh industrijsku zonu, cime su prakticno drzali aerodrom u okruzenju, ali sam aerodrom je cijelo vrijeme pod kontrolom SAA.muhafuca wrote:osobodjen medjunarodni aerodrom u Aleppu
Ovom ofanzivom, vec je ociscena okolina aerodroma, Tiyarah je u rukama SAA, zloglasni Al Azaz takodje cime su deblokirali juznu obilaznicu i sad imaju direktnu komunikaciju od aerodroma do zapadnog dijela Aleppa koji drze vladine snage, zauzeta je kasarna brigade 80, borbe se vode sa Naqqarin koji se nalazi odmah pored Tiyaraha, kao i za Duwerineh, prakticno se radi na opkoljavanju rebelsa u samom istocnom Aleppu. Kurdi su blizu, par kilometara sjeverozapadno.
- salik79
#8428 Re: Sirija
Zato i velim da sam iznio ono kako sam ga ja upoznao i kakvog ga ja poznam. I ne mogu niti jedne ruzne reci za tog insana. Bil hajr.MMM1977 wrote:Ne znam poslijeratnu priču oko njega pa samo mogu pogađati zašto je u zatvoru tj. zašto nije neko urgirao za njega. Puno radnji ima u backgroundu pa ne možemo znati detalje koji su vrlo važni.
Sent from my HTC One using Tapatalk
- zemomak
#8429 Re: Sirija
E i meni to nije jasnosalter071 wrote:A sto ti se haver ne vrati u Siriju da se bori, kako ti rece "kao istinski mudzahid", nego sjedi ovdje u Bosni na sigurnom i nagovara druge da ginu?salik79 wrote:Tvoje pravo. Ja, ipak, mislim da ne grijesim. Dugi niz godina smo bili dzematlije (dok ga nisu nezakonito "utamnicili"), tako da sam, vjerovatno, imao vise vremena da ga bolje upoznam, nego neko ko ga je upoznao preko "rekla-kazala" ljudi. I nije istina da je dosao kada se rat primirio. Bio je tu u samom jeku rata i borio se kao istinski mudzahid, a ne kao oni o kojima govoris, koji su prvenstveno poslani da bace ljagu na pravednu borbu AR BiH, a nakon toga da siju smutnju i razdor (svojim nakaradnim "tumacenjem" islama) medju muslimanima.MMM1977 wrote:
Mislim da debelo grijesis. Špijun nečiji, u Hrvatskoj studirao 20 godina (tako rade da se ne moraju vratiti dole) i kad se rat ovamo primirio onda je došao u Bocinju, neko ga je instalirao dole. A ta njegova finoca ti je samo maska, ne daj se zavarati.
Sent from my iPhone six using Tapatalk
-
sarajevoxxxx
#8430 Re: Sirija
Žestoko režimsko granatiranje kvarta Al Huvejka u Dejr Ez-Zuru 10.11.2013. :
- Klavikula
#8431 Re: Sirija
Dobra ova studentica medicine, nema sta.
kad Armija pobunjenike posalje u totalnu bjezaniju, a sa njima i sve ove "neutralne" NVO, dobrovoljno se javljam da udomim mladu damu

kad Armija pobunjenike posalje u totalnu bjezaniju, a sa njima i sve ove "neutralne" NVO, dobrovoljno se javljam da udomim mladu damu
-
udrch
#8432 Re: Sirija
de se ti malo koncentriši, pa nam jasno reci znaš li ga ili ne znaš..na dvije stranice sam sebe demantuješMMM1977 wrote:Salik, do momenta kada si ga ti upoznao on je svoje ciljeve već ostvario. Ne sumnjam da se pritajio.
Uvijek me zanimalo otkud on u Bocinji i to kao neki poglavica? Prilično sam siguran da je ovamo došao nekad sredinom ili krajem 94. Zna li se išta o njegovom ratnom angažmanu?
MMM1977 je napisao/la:
Ne bih pisao na ovaj način da je u pitanju rekla-kazala, i sam ga poznajem lično. Uopšte nije onakav kakvim se predstavlja odkada je u BiH, ja ga poznajem odranije. Na kraju krajeva nije mi jasno što sam ne traži da ide u Siriju, to mu je važnije bilo da se bori za BiH nego za svoju domovinu?
MMM1977 je napisao/la:
Mislim da debelo grijesis. Špijun nečiji, u Hrvatskoj studirao 20 godina (tako rade da se ne moraju vratiti dole) i kad se rat ovamo primirio onda je došao u Bocinju, neko ga je instalirao dole. A ta njegova finoca ti je samo maska, ne daj se zavarati.
prema ova četiri posta iznad vidljivo je jedino da si ti obični lažov i da potvaraš čovjeka napamet..MMM1977 je napisao/la:
Zaboravio sam dodati da je on pobjegao iz Sirije kad je dobio kaznu zatvora dole jer je bio obični kriminalac. Nismo ni svjesni koliko se hamelja ovdje skupilo pod krinkom džihada a isključivi cilj im je bio da se dokopaju državljanstva. Ako sam dobro upućen, on se oženio nekom udovicom koja u tom momentu nije znala da li joj je muž živ ili mrtav ali se jadnica morala udati jer nije imala od čega da živi. Ovaj ju je finansirao iako ni sam nije ništa radio. Odakle novac možemo samo pogađati.
Smeće otpadnicko.
-
udrch
#8433 Re: Odg: Sirija
nećeš ni čuti, ovi lažovi to onako usput samo izbace iz sebe..salik79 wrote:Nisam cuo da nagovara druge da ginu, a vjerujem da je misljenja da je ovo sto se provodi u Siriji istnski dzihad da bi tamo i otisao, radije nego sjedio u kazamatu u ulici Draze Mihailovica. A ove "nase" vlasti bi to jedva docekale. Vec su mu nudile da ga puste iz pritvora, uz uvjet da odustane od bilo kakve tuzbe protiv BiH.
situacija oko njega je vrlo jasna:
oženjen našom ženom, uredno se prijavljivao i uredno dobio državljanstvo..ima djecu državljane ove zemlje..nije počinio nijedno krivično djelo i ne postoji osnov za deportaciju..uzeli su mu nekoliko godina života..
čim Sredoje Nović ne bude više ministar civilnih poslova on će biti pušten na slobodu i podnijeće tužbu za naknadu štete koju će biti najbolje platiti što prije, možda je najbolje da se nagodimo, jer takvo jedno kršenje ljudskih prava ne bi smjelo nikako biti procesuirano i zapisano, jer će nam kasnije otežati pristupne pregovore..ukolko tužba dođe do Strazbura odšteta će biti milionska..namjestili bi oni njemu svašta, ali ne mogu zbog Evrope..
p.s. nadam se da te ovja slučaj blaćenja čovjeka kojeg poznaješ bez ikakve osnove sa kim si se udružio..
- Klavikula
#8434 Re: Sirija
Opservatorija pise da su neke jedinice FSA presle na stranu Vojska i tako pomogle oslobadjanju kasarne 80. brigade.
dakle, klasicna izdaja, odnosno ako se gleda iz prespektive Armije, obavjestajci dobro obavili svoj posao
dakle, klasicna izdaja, odnosno ako se gleda iz prespektive Armije, obavjestajci dobro obavili svoj posao
- Kikibombona
#8435 Re: Sirija
Je li SAA deblokirala Kvers?
Jesu Kurdi krenuli na Aazaz.
- Challenger__
#8436 Re: Sirija

Uh...
- Challenger__
#8437 Re: Sirija
Rijetko dobar snimak borbi između herojske SAA i Bibijevih, Sultanovih i Obumbinih "mudžahida".
Borbe oko baze 80, jučer.
Borbe oko baze 80, jučer.
- Klavikula
#8438 Re: Sirija
1. jedinice koje vode ove operacije na jugu i istoku Alepa nisu stigle do Kwersa, a sve su prilike da uopste ne idu tamo. podrucje izmedju Al Safire i Kwersa je pretezno naseljeno Kurdima, a jedinica koja kontrolise to podrucje je Jabhat al Akrad, jacine nekoliko bataljona. oni su do nedavno se borili zajedno sa FSA, ali od prije nekoliko mjeseci su promijenili plocu i sad se bore sa YPG-om protiv pobunjenika i terorista. vjerovatno postoji neki dogovor sa SAA da jedni druge ne diraju.Kikibombona wrote:Je li SAA deblokirala Kvers?
2. YPG je krenuo na Azaz. trenutno se borbe vode kod Marina
- Challenger__
#8439 Re: Sirija
Kao i 4. divizija FSA na jugu Damaska. Došli tobe, Bogu hvala. Na terenu ostaju samo pancionističke horde S. Arabije, Izraela i američkog obavještajnog podzemlja.Klavikula wrote:Opservatorija pise da su neke jedinice FSA presle na stranu Vojska i tako pomogle oslobadjanju kasarne 80. brigade.
Čitamo se.
- Klavikula
#8440 Re: Sirija
prepustili Kasranu PVO bez borbe ArmijiChallenger__ wrote:Kao i 4. divizija FSA na jugu Damaska. Došli tobe, Bogu hvala. Na terenu ostaju samo pancionističke horde S. Arabije, Izraela i američkog obavještajnog podzemlja.Klavikula wrote:Opservatorija pise da su neke jedinice FSA presle na stranu Vojska i tako pomogle oslobadjanju kasarne 80. brigade.
Čitamo se.
- Kikibombona
#8441 Re: Sirija
Kalavikula
Hvala na odgovorima.
Odgovor za Kvers je ipak neoekivan. Mislio sam je deboklada Kversa jedan od ciljeva ofanzive. Je li Kvers uopste operativan?
Nadam se da ce Kurdi zgaziti ISIL u Azazu.
Ne izjasnjava se kolega Cool povodom ovih delikatnih odnosa SAA i tzv. FSA.
Hvala na odgovorima.
Odgovor za Kvers je ipak neoekivan. Mislio sam je deboklada Kversa jedan od ciljeva ofanzive. Je li Kvers uopste operativan?
Nadam se da ce Kurdi zgaziti ISIL u Azazu.
-
sarajevoxxxx
#8442 Re: Sirija
Režimske snage skudovima i raketama zemlja-zemlja raketiraju područje Mehina !
-
sarajevoxxxx
#8443 Re: Sirija
Danas je u Mehinu nakon režimskog raketiranja projektilima zemlja-zemlja u potpunosti srušena jedna od najstarijih džamija u oblasti Homsa:

-
sarajevoxxxx
#8444 Re: Sirija
Mehin: Džamija i zgrade oko džamije nakon pada rakete zemlja-zemlja
https://www.youtube.com/watch?v=HhTtfIRhMcs
https://www.youtube.com/watch?v=HhTtfIRhMcs
-
sarajevoxxxx
#8445 Re: Sirija
Džamija je ipak pogođena sinoć u kasnim satima. Ulaz u džamiju prije uništenja:

-
sarajevoxxxx
#8446 Re: Sirija
Mehin: Stara džamija i objekti oko džamije nakon režimskog raketiranja 10.11.2013:

- dječak sa šibicama
#8447 Re: Sirija
S obzirom da ih ISIL i Al Nusra vise ne smatraju saveznicima, politika je snadji se, prikloni se jacem.Klavikula wrote:Opservatorija pise da su neke jedinice FSA presle na stranu Vojska i tako pomogle oslobadjanju kasarne 80. brigade.
Istu stvar u vojnoj bazi u naselju Hajar Al Aswad, Damask, istocno do Sbaneha, na stranu SAA presla cijela divizija FSA, preostali teroristi se povlace u Yarmouk odakle im izlaska nema, samaraju ih SAA i palestinske milicije. Takodje i kvart Hajar Al Aswad je vecim dijelom oslobodjen.
ISIL pokusava povratiti bazu 80. brigade kod Aleppa ali za sada, kako vijesti govore, nemaju uspjeha. SAA ih odbija uglavnom non stop zracnim napadima po njihovim polozajima. Kazu da mrtvih ima ko u prici, vojska oko 100 poginulih, ISIL nekoliko stotina.
Vojska je zauzela i veci dio Al Naqqarina, rebelsi su u panici jer se zatvara obruc oko njih.
- Co0l
#8448 Re: Sirija
Nista posebno,Cheli & co po obicaju senzacionalisticki od par primjera pokusavaju napravit praviloKikibombona wrote:
- Maystor
#8449 Re: Sirija
http://theaviationist.com/2013/11/09/yasir-damascus
Nedavno se neko pitao ovdje da li ce iranci poslati koji dron braci u Siriji. Evo odgovora:
Inace, radi se o iranskoj verziji scaneagle drona, kojeg su iranci nakon zarobljavanja modificirali i po eli masovno proizvoditi
Nedavno se neko pitao ovdje da li ce iranci poslati koji dron braci u Siriji. Evo odgovora:
Inace, radi se o iranskoj verziji scaneagle drona, kojeg su iranci nakon zarobljavanja modificirali i po eli masovno proizvoditi
- MMM1977
#8450 Re: Sirija
@udrch,
Predstavljas se vjernikom na svim temama a tako lahko ti sa jezika (tastature) izadju uvrede na račun drugih.
Imada al Huseina sam poznavao veoma dobro. Abu Hamzu ne. Nadam se da ti je jasno.
Nikakve želje za potvaranjem bilo koga, ja sam iznio što sam znao a pitao što nisam. Valjda je to uredu ili bih trebao da nešto izmišljam?
Dakle, dotični je bio jedna obična gnjida koji je za cilj imao samo da se ne vrati u Siriju, gdje ga je čekao zatvor te je stoga svim silama nastojao da se uvali u Bosnu. U medjuvremenu je malkice špijunirao za bogzna koga.
Od sredine 1994. ga nisam sretao dok ga jednom nisam vidio na bht kao nekog poglavicu u Bocinji.
Još nešto nejasno?
Predstavljas se vjernikom na svim temama a tako lahko ti sa jezika (tastature) izadju uvrede na račun drugih.
Imada al Huseina sam poznavao veoma dobro. Abu Hamzu ne. Nadam se da ti je jasno.
Nikakve želje za potvaranjem bilo koga, ja sam iznio što sam znao a pitao što nisam. Valjda je to uredu ili bih trebao da nešto izmišljam?
Dakle, dotični je bio jedna obična gnjida koji je za cilj imao samo da se ne vrati u Siriju, gdje ga je čekao zatvor te je stoga svim silama nastojao da se uvali u Bosnu. U medjuvremenu je malkice špijunirao za bogzna koga.
Od sredine 1994. ga nisam sretao dok ga jednom nisam vidio na bht kao nekog poglavicu u Bocinji.
Još nešto nejasno?