Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Prpa.ba

#8426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

japin_mutapi wrote:al bio je prepadnut neku veče na dnevniku federalne tv kada je bio zajedno sa bakirom
samo sam čekao kada če zaplakati i reči "ljudi nisam ja ... majke mi"
Sto bi forumasi rekli, toliko je nesposoban da nije sposoban ni uletjeti u zamku. :mrgreen:
L u c i f e r

#8427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by L u c i f e r »

df se mora distancirati od sbb
bila je greska sto je zeljko komentarisao navodno neucesce u tenderskim talovima
ne treba nam nikakva koalicija
narocito s njim
narocito sad
nakon njegove sramne uloge u protestima
biske

#8428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

L u c i f e r wrote:df se mora distancirati od sbb
bila je greska sto je zeljko komentarisao navodno neucesce u tenderskim talovima
narocito s njim
narocito sad
ne treba nam nikad. bolje iz opozicije lajat vezanih ruku nego s ovim nemamadekvatnuriječoidom imati bilo šta.
drug_profi

#8429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Vidite, Fahro ce biti faktor nakon izbora i treba odluciti sta raditi. Ko sa vragom tikve sadi o glavu mu se lupaju, mada mi se cini da i on ipak donosi promjenu-
Saradnja sa SDP i SDA nakon izbora, vodi DF ispod cenzusa.
A ove dvije stranke nece dozvoliti da se ista mijenja tako da ce to biti jos 4 godine nizbrdo.

Po mom misljenu, neophodne su promjene, a moz eih biti samo sa Fahrom. Problem je sta sa njim jer ce te kad-tad naguziti, i jer je opasan bandit i nije ga se lako rjesiti.

Kad vidite ovu dilemu, tek shvatite u kavoj smo banani kakva nam je perspektiva.... :cry:
L u c i f e r

#8430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by L u c i f e r »

biske wrote:
L u c i f e r wrote:df se mora distancirati od sbb
narocito s njim
narocito sad
ne treba nam nikad. bolje iz opozicije lajat vezanih ruku nego s ovim nemamadekvatnuriječoidom imati bilo šta.
tako je
L u c i f e r

#8431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by L u c i f e r »

drugi profil wrote:Vidite, Fahro ce biti faktor nakon izbora i treba odluciti sta raditi. Ko sa vragom tikve sadi o glavu mu se lupaju, mada mi se cini da i on ipak donosi promjenu-
Saradnja sa SDP i SDA nakon izbora, vodi DF ispod cenzusa.
A ove dvije stranke nece dozvoliti da se ista mijenja tako da ce to biti jos 4 godine nizbrdo.

Po mom misljenu, neophodne su promjene, a moz eih biti samo sa Fahrom. Problem je sta sa njim jer ce te kad-tad naguziti, i jer je opasan bandit i nije ga se lako rjesiti.

Kad vidite ovu dilemu, tek shvatite u kavoj smo banani kakva nam je perspektiva.... :cry:
ako df bude isao i sa jednom od ove tri clanice osovine zla sto reko bus, sda-sdp-sbb, iskompromitovace se

gubi smisao svog osnivanja
drug_profi

#8432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Mislim to je sve dilema pred kojom je bio i SDP.
Ili ostani lajat u opoziciji i prihvati etiketu da nemas muda i da si nesposoban, sto vodi osipanju podrske.
Ili odaberi matematiku u nadi da ces uspjeti sprovesti neku promjenu, sto opet vodi osipanju podrske.

Odavno je zrelo za vladu nacionalnog spasa, ali za to je potrebno imati politicare koji su toga svjesni, i da znaju sta to znaci.
To je obicno posljednja prilika za spas, i tu bi trebalo da prestanu postojati stranacki interesi, a narocito licni.

Posto mi nismo normalni, ni po jednom kriteriju, osim antropoloskom, kod nas to ne moRe. Ne prima se.
madner

#8433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Prpa.ba wrote:Sad kad se vec protesti smiruju, samo cu konstatovati da je DF odigao pametno i izbjegao nagaznu minu na koju je naletio Fahro i uletio u valjanje u blatu sa SDA i SDP. Protesti sa potencijalom koji je ispario cim su se sredisnjice konsolidovale i iste odvele na svoj mlin su DF-u mogli nanijeti samo politicku stetu.

Svi koji se eksponiraju u diskusiji oko protesta samo idu u kategoriju "svi su isti". DF-u je predizborna kampanja postala izuzetno jednostavna - bice dasak svjezine za koji mjesec, a pretpostavljam da ni madnerovih 240.000 glasova nece biti nedostizno. :mrgreen:
360 000 nova prognoza koja trenutno ne izgleda realna, no biće za par mjeseci.
Anti fahro cunami dolazi na krilima vlasti koja neće trošiti energiju na međusobne okršaje.
biske

#8434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

madner wrote:
Prpa.ba wrote:Sad kad se vec protesti smiruju, samo cu konstatovati da je DF odigao pametno i izbjegao nagaznu minu na koju je naletio Fahro i uletio u valjanje u blatu sa SDA i SDP. Protesti sa potencijalom koji je ispario cim su se sredisnjice konsolidovale i iste odvele na svoj mlin su DF-u mogli nanijeti samo politicku stetu.

Svi koji se eksponiraju u diskusiji oko protesta samo idu u kategoriju "svi su isti". DF-u je predizborna kampanja postala izuzetno jednostavna - bice dasak svjezine za koji mjesec, a pretpostavljam da ni madnerovih 240.000 glasova nece biti nedostizno. :mrgreen:
Anti fahro cunami dolazi na krilima vlasti koja neće trošiti energiju na međusobne okršaje.
nemoj ubacitivati i glasove iz eresa, fino sam ti reko. :D

mene zanimaju konkretno kantoni 3, 4 i 9. minimalističke prognoze po ovim regijama za nivo kantona i federalni. dakle, od ovih cca 600k glasova dobiće - da čujem?!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

I onda opet morate upasti u semu sa SDA ili SDP. Po mojoj procjeni sa SDA. Sta ste postigli?
Zapravo, sta je narod BH postigao?
L u c i f e r

#8436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by L u c i f e r »

-LIBERO- wrote:I onda opet morate upasti u semu sa SDA ili SDP. Po mojoj procjeni sa SDA. Sta ste postigli?
zasto moramo
bolje kvalitetna opozicija
nego prodana pozicija
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Pa priajtelju, ne mozes pokupiti povjerenje 300.000 + glasaca (sto bi procijenio Madner :D ) i onda otici u opoziciju.
L u c i f e r

#8438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by L u c i f e r »

-LIBERO- wrote:Pa priajtelju, ne mozes pokupiti povjerenje 300.000 + glasaca (sto bi procijenio Madner :D ) i onda otici u opoziciju.
ako nemas dovoljno za samostalnu poziciju
fataj se opozicije
osim toga
ovo je tek formirana stranka
i njoj treba period opozicije
da bi se izgradila i profilirala kadrove
biske

#8439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

-LIBERO- wrote:Pa priajtelju, ne mozes pokupiti povjerenje 300.000 + glasaca (sto bi procijenio Madner :D ) i onda otici u opoziciju.
sa tim i takvim kapitalom možeš postići kakav želiš dogovor sa - sedam hadezeova. za samostalnu vlast u federaciji je potrebno 400k koncentrisanih glasova.

ako madner fuli - opozicija
drug_profi

#8440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ako se desi da izlaznost bude veca i da DF bude recimo prva ili druga po broju glasova, onda je jasno da se ta stranka moze pohvaliti time da je vratila nadu nekim ljudima da se nesto moze promijeniti. Onda je pitanje ima li pravo otici u opoziciju jer ce to biti razocarenje, a jos gore je ako ode na poziciju u koaliciji koja ce donijeti samo razocarenja.
madner

#8441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

-LIBERO- wrote:I onda opet morate upasti u semu sa SDA ili SDP. Po mojoj procjeni sa SDA. Sta ste postigli?
Ništa se ne mora, no ako se to desi: malo.
biske

#8442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

biske wrote:
madner wrote:

nemoj ubacitivati i glasove iz eresa, fino sam ti reko. :D

mene zanimaju konkretno kantoni 3, 4 i 9. minimalističke prognoze po ovim regijama za nivo kantona i federalni. dakle, od ovih cca 600k glasova dobiće - da čujem?!
:oops:
nemoj prvo moderatoru odgovarati... hoću ja info!
madner

#8443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Sutra.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#8444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

A zaso ne moze? Pa zar mora da korisi istu matricu kao i SDP pa da padne q...u za usi? Ako bi usli u koaliciju sa SDA, HDZ, ili SBB na federalnom nivou bilo bi "s kim si onaki si" i isto razocarenje kao i u SDP. Bolje je ostati u zdravoj opoziciji pa im polako zavrtati i m..a i usi. :izet:
biske

#8445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

madner wrote:Sutra.
al na pepe, molim te. :wink:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#8446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Hej madner, zar nece NVZ izici na slijedcece izbore da malo koalicijski pripomogne DF? :D
-LIBERO-
Čiča Gliša

#8447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
A zaso ne moze? Pa zar mora da korisi istu matricu kao i SDP pa da padne q...u za usi? Ako bi usli u koaliciju sa SDA, HDZ, ili SBB na federalnom nivou bilo bi "s kim si onaki si" i isto razocarenje kao i u SDP. Bolje je ostati u zdravoj opoziciji pa im polako zavrtati i m..a i usi. :izet:
Cekaj da se razumijemo. Ja licno ni u ludilu, ni pod kakvim uslovima, ne bih isao u koalicije sa SDA i SDP. Sve je to ista mafija, i ekipa koja vise daje za svoju stranku i seme u njoj nego za drzavu i ostali narod.

Po meni drzavni neprijatelji su SDA i SDP. Zapravo, narodni neprijatelji. :D

Tako da ne mislis da ja navijam da ovi ostanu u vlasti. Cak sta vise. Jednostavno znam da ako DF udje sa SDA ili SDP u vlast, da ih za 4 godine vise nece biti (DF-a naravno). Jer jednostavno nista nece moci promijeniti sa strankama koje ne zele promjene. I to je cijela prica. Napredak drustva i drzave ne mozes napraviti sa politickim snagama kojima promjena ne odgovara. Sasvim jdnostavna situacija. A promjena ako ne bude, i to radikalnijih, glasaci DF-a ce sasvim sigurno vec na slijedecim izborima minimalno prepoloviti svoje povjerenje, ako ne i drasticnije kazniti. Jer glasovi koji budu isli DF su glasovi za promjene. I to je to.

Ali...

Ako se obistini ovo sto Madner pretpostavlja, o 300 000 glasova DF, male su sanse da stranka sa tako jakim rezultatom, jer sasvim sigurno sa tim rezultatom bi bila Br. 1 u FBIH, ide u opoziciju.

Onda jednostavno mora birati manje zlo, a pitanje je koja je to stranka od ove tri potencijalno koalicione. Svaka na svoj nacin, ali se ne zna koja je gora i stetnija po narod.

Da skratim. Ne ide se sa 300 00 glasova u opoziciju. :D To jednostavno nece dozvoliti strukture stranke, ako nista drugo. :mrgreen:
Opetja033

#8448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

-LIBERO- wrote: Da skratim. Ne ide se sa 300 00 glasova u opoziciju. :D To jednostavno nece dozvoliti strukture stranke, ako nista drugo. :mrgreen:
Nijedna stranka, koja sebe smatra ozbiljnim i odgovornim politickim faktorom, sa tim brojem glasova ne smije otici u opoziciju, barem ne samovoljno. Jer se u tom slucaju mora formirati siroka koalicija koja ce apsolutno paralizirati rad drzave/entiteta truhlim kompromisima i nefunkcionalnoscu.
Pogledati proslu "ekspertnu" vladu KS i Alijansu birvaktile.
madner

#8449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Hej madner, zar nece NVZ izici na slijedcece izbore da malo koalicijski pripomogne DF? :D
NVZ je nadstranacka organizacija koja se brine o strateskim ciljevima.
vee-jay

#8450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

L u c i f e r wrote:
ako nemas dovoljno za samostalnu poziciju
fataj se opozicije
osim toga
ovo je tek formirana stranka
i njoj treba period opozicije
da bi se izgradila i profilirala kadrove
nadajmo se da ta stranka ne razmislja na taj nacin.
Post Reply