Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa Bata se kune u Bosnu, ali ipak naginje Istoku...
Pa druze nisu samo bosnjaci. Ne valha ti to boga mi.
Ta iskljucivost i generalizacija nas je i dovela do sranja.
Jes da ni meni nije jasno to naginjanje rusiji.al boze moj sto ljudi sto cudi.
I ja mislim da je rusija velika i lijepa zemlja al o politici prema bosni njihova djela najbolje pricaju.
Pa Bata se kune u Bosnu, ali ipak naginje Istoku...
Pa druze nisu samo bosnjaci. Ne valha ti to boga mi.
Ta iskljucivost i generalizacija nas je i dovela do sranja.
Jes da ni meni nije jasno to naginjanje rusiji.al boze moj sto ljudi sto cudi.
I ja mislim da je rusija velika i lijepa zemlja al o politici prema bosni njihova djela najbolje pricaju.
Nije generalizacija..
jesi vidio ijednog Hrvata i Bosnjaka da naginje Rusiji..
odmah se zna ko je ko po naginjanju velikim silama
Kad čitam Ježa i Džafera "eksperta", kao da čitam ljude iz vremeplova: mentalno, devedesete. Jež je za nijansu moderniji od Džafera, bliže dvijehiljaditoj. Fudo, kao da su ga zaledili sredinom osamdesetih, pa odledili i nakačili na forum.
A ovaj lik, animals... Kao da se drito iz ćeteres i druge nakačio na forum.
Challenger_ wrote:Kad čitam Ježa i Džafera "eksperta", kao da čitam ljude iz vremeplova: mentalno, devedesete. Jež je za nijansu moderniji od Džafera, bliže dvijehiljaditoj. Fudo, kao da su ga zaledili sredinom osamdesetih, pa odledili i nakačili na forum.
Da ne vjeruješ.
A ti si iz oktobarske revolucije,
informbiro..pravi Staljinov sljedbenik..
Challenger_ wrote:Kad čitam Ježa i Džafera "eksperta", kao da čitam ljude iz vremeplova: mentalno, devedesete. Jež je za nijansu moderniji od Džafera, bliže dvijehiljaditoj. Fudo, kao da su ga zaledili sredinom osamdesetih, pa odledili i nakačili na forum.
Da ne vjeruješ.
A ti si iz oktobarske revolucije,
informbiro..pravi Staljinov sljedbenik..
Kao što sam i rekao. '42, 1/1. "Naša" i "njihova" sela. Naša su za Švabe a njihova, kako ko: jedni za GB i USA (četnici) a drugi za Sovjete (uglavnom Srbi).
I sad, izgubljeno u vremenu i prostoru, to ne razmišlja niti može da razmišlja o kontroverzama epohe, nego pita ko je ko: "Iz kojih je sela...". "Naš" ili "njihov".
Ma ti slobodno trubi o Dzaferu koliko hoces, zajebancija na racun avatara i nicka je debilna otprilike k'o i "vidi mu gloooove", sto me i ne cudi za tebe. A u medjuvremenu, meni je dovoljno samo da postavim ovo...
- Tzv. „Arapsko proljeće“ nije nikakav proces arapskog buđenja već "bizarna neokolonijalna farsa koja će narodima na tom području donijeti samo jad, nesreću i razaranje“. Rečeno nam je da je to besmislica, odnosno još jedna „teorija zavjere“.
Bili smo u pravu.
- Na površnu konstataciju da se „nas ne tiče tamo neka zemlja i njen unutrašnji sukob“ rekli smo da je to glupost, jer: „Sirija je političko, geopolitičko, religijsko i kulturno čvorište planete“. Svaki udarac u čvorište se osjeti širom svijeta, samim tim će se osjetiti i kod nas, na ovaj ili onaj način.
Bili smo u pravu.
- Na tvrdnje da će „Assad brzo (na proljeće, ljeto, jesen, zimu...) pasti“, rekli smo da neće.
Bili smo u pravu.
- Rekli smo da je Sirija "katalizator regionalnih i globalnih procesa“.
Bili smo u pravu.
- Na tvrdnju da će „Rusija prodati Siriju“, rekli smo da neće.
Bili smo u pravu.
- Kada je pokušaj američke intervencije propao , rekli smo da će samozvani gospodari rata i mira „otvoriti novo krizno žarište“. Uskoro, kao pokušaj odmazde, desila se Ukrajina.
Bili smo u pravu.
______
UKRATKO: Naše anticipacije su se ostvarile. Zemlje krvare, otvaraju se nova žarišta a napetosti rastu na mnogim tačkama planete. Ostaje još samo jedna sumorna anticipacija koja glasi ovako: „Ovaj sudar svjetova koji je otpočeo na zidinama Damaska će se na kraju okončati Trećim svjetskim ratom“.
Nadam se da nećemo biti u pravu.
Also sprach Challenger__
...i to je dovoljno da svako vidi goleme razmjere tvojih problema.
Tebi ozbiljno treba profesionalna pomoc, ovo ti govorim bez zajebancije.
Last edited by Tito_i_Partija on 02/04/2018 19:50, edited 1 time in total.