Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mumi80

#8426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

casper_ wrote:meni nikad nije došao račun za 6 mjesec. znači da ne moram ni platiti.
Nazovi ih i zamoli da ti posalju racun :lol:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
semirsar

#8427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

on kao odgovoran i savjestan gradjanin je DUZAN, da prijavi svako nedostavljanje racuna za ispostavljenu uslugu, u suprotnom ce se smatrat' da je ON licno odgovoran za ne placanje iste... to negdje u njihovim pravilima procitah, napamet, ne fatajte me za rijec... :lol:
kakavdanakneiskustvu

#8428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

semirsar wrote:on kao odgovoran i savjestan gradjanin je DUZAN, da prijavi svako nedostavljanje racuna za ispostavljenu uslugu, u suprotnom ce se smatrat' da je ON licno odgovoran za ne placanje iste... to negdje u njihovim pravilima procitah, napamet, ne fatajte me za rijec... :lol:

pa ako ne plati račun isključiće mu net ili tv,tako te kompanije rade,ne zanima ih jesi li dobio ili ne račun
semirsar

#8429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kakavdanakneiskustvu wrote:
semirsar wrote:on kao odgovoran i savjestan gradjanin je DUZAN, da prijavi svako nedostavljanje racuna za ispostavljenu uslugu, u suprotnom ce se smatrat' da je ON licno odgovoran za ne placanje iste... to negdje u njihovim pravilima procitah, napamet, ne fatajte me za rijec... :lol:

pa ako ne plati račun isključiće mu net ili tv,tako te kompanije rade,ne zanima ih jesi li dobio ili ne račun
Jes' kad samo oni pokrivaju teren, al' dje ima dva i vise provajdera... :evil:
Probaj da ne platis vise od dva racuna pa nam javi sta se zbilo. :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#8430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

semirsar wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Jes' kad samo oni pokrivaju teren, al' dje ima dva i vise provajdera... :evil:
Probaj da ne platis vise od dva racuna pa nam javi sta se zbilo. :thumbup:

ne govorim ja samo o telemachu nego uopćeno o tim velikim kompanijama,ja prije par mjeseci zvao onaj 1430,nezadovoljan odgovorima pitam može li se telefonom doći do nekog od šefova,kažu ne može,lakše bi do člana predsjedništva došao
mumi80

#8431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Posalji mail nekom od sefova pa ces vidjet kad on tebe licno nazove :wink: Tako je barem kod mene bilo i sutradan mi odmah rijesili problem

semirsar

#8432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kakavdanakneiskustvu wrote: ne govorim ja samo o telemachu nego uopćeno o tim velikim kompanijama,ja prije par mjeseci zvao onaj 1430,nezadovoljan odgovorima pitam može li se telefonom doći do nekog od šefova,kažu ne može,lakše bi do člana predsjedništva došao
Danas konkurencija cuda radi, tako da se i tim "velikim" polako staje na rep, barem sto se tice odnosa prema krajnjem korisniku njihovih usluga. Do broja se moze doci, nista lakse. Previse olako pustas da te prva karika u tom lancu otkaci s folom, da osim sa njima, ne mozes ni sa kim drugim razgovarati, e pa moze, itekako. :gunjastajl:
kakavdanakneiskustvu

#8433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

mumi80 wrote:Posalji mail nekom od sefova pa ces vidjet kad on tebe licno nazove :wink: Tako je barem kod mene bilo i sutradan mi odmah rijesili problem

riješeno je to,ali je smiješno da telefonom ne možeš ,bar su meni tako tad govorili,doći do nekog od šefova
Tiger 033

#8434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Najava radova

Poštovani Pretplatnici,

Obavještavamo vas, da će usljed neophodnih radova na Telemach mreži dolaziti do povremenih prekida isporuke svih servisa (do 40 min.) u periodu 19.08.2013. od 00:30 - 05:00. Ovim prekidima će biti zahvaćena područja: Briješće, Zabrđe, Rajlovac, Reljevo Dvor 1,MD profili, Vitkovac, P.O. Zvijezda, Uglješići, Smiljevići, Ahatovići, Rječica, Skendera Kulenovića, Franje Kluza, Ibre Ćeske, Ranovačka, Dobroševići, Reljevo Dvor 2, Donja Jošanica, Adnana Žunića, Blagovac, F. Merzuka, Jošanička, Jošanička 113, Ugorsko, Viteška, Zaima Imamovića, te korisnici MMDS TV, koji gravitiraju predajniku 'Briješće brdo'.
typeOnegative

#8435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

@ telemach
Postovana gospodo,
Ukazivao sam vec prije na problem nedostavljanja racuna na adresu(nije stigao nijedan vec cetvrti mjesec)..Evo i ovaj mjesec se nista nije promjenilo,a ulica pored moje redovno dobija racune...Koristim TRIO paket tj. uslugu telefonije i iz tog razloga zelim racun,i zelim da imam uvid u listing i cijene poziva.A uz to jos i moram svaki put da bukvalno trcim u poslovnicu da platim racun koja radi do 17.00,a moje radno vrijeme je do 16.30,ili da molim komsiluk. Nemam mogucnost kao vecina korisnika, da platim racun u Intesa S.Paulo banci koja je u neposrednoj blizini mog radnog mjesta,jer to ne mogu bez racuna. Jel ta sluzba koja dostavlja racune toliko nesposobna da ne moze naci zgradu na adresi koja ima skoro stotinu stanova i ko zna koliko korisnika,ili je rijec o nebrizi i fuseraju istih?Jos jednom molim da obratite paznju na ovaj problem.
Adresu imate u prijasnjim pp sto sam slao.
Hvala.
Last edited by typeOnegative on 22/08/2013 02:00, edited 1 time in total.
pathyeshme

#8436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pathyeshme »

Gdje mogu provjeriti dostupnost Telemacha tj. da li na određenoj adresi mogu uvesti Telemach?
van helsing

#8437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Ja tišine ovdje :lol:
@ Telemach :
Mogu li zamijeniti deltaline za Amico ?
Nervira me sto moram titlove stalno prozivat preko daljinskog.
Ako ne može Amico , može li topfield umjesto deltaline ?

Tapatalk 2
kakavdanakneiskustvu

#8438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

a što se @Telemach pretrgao odgovarajući na pitanja
van helsing

#8439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Možda je na godišnjem odmoru :run:

Tapatalk 2
kakaljin

#8440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

van helsing wrote:Možda je na godišnjem odmoru :run:

Tapatalk 2
prije da nema odgovore na silna konkretna pitanja
Hajlac

#8441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hajlac »

kakaljin wrote:
van helsing wrote:Možda je na godišnjem odmoru :run:

Tapatalk 2
prije da nema odgovore na silna konkretna pitanja
Kontempliraju.
j00k3r

#8442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j00k3r »

Zipa kod mene situacije, dobijem ono pismo da ce od 01.09 reaktivirati uslugu,hmmm

problem lezi u sljedećem, ja sam kupio kuću prije 3 god i nešto sitno,uglavnom obitelj koja je prije bila koristila je usluge moneta,danas Telemach,covik se odjavio,odselio u Hrvatsku,mi prenili svoju i nastavili uslugu,isti operater,ista adresa,ugovor na nama,ali,eto ti koverte i pisma u kom pise da ce starom vlasniku jer mu 01.09 ističe 6 miseci tzv. zaleđivanja usluge ista biti reaktivirana i slani računi,tko tu koga??

ok,odem ja do poslovnice,kažem divojki da smo mi sada na toj adresi,možete provjeriti na računalu i ugovore i sve,međutim,pazi nju,MENE TO NE ZANIMA,gospodin treba osobno,poslao sam coviku jer tko zna kakvih problema može imati danas sutra ali ovo i odgovor gospodice...

@telemach, neke stvari se mogu rjesit u 2 minute i civilizovano, ccc

zivili! ;-)

// Tapatalked
seoBIH

#8443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Stoka :) Da li je meni doslo, prevrno bi im poslovnicu da mi kazu da njih ne zanima...
kakavdanakneiskustvu

#8444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

j00k3r wrote:Zipa kod mene situacije, dobijem ono pismo da ce od 01.09 reaktivirati uslugu,hmmm

problem lezi u sljedećem, ja sam kupio kuću prije 3 god i nešto sitno,uglavnom obitelj koja je prije bila koristila je usluge moneta,danas Telemach,covik se odjavio,odselio u Hrvatsku,mi prenili svoju i nastavili uslugu,isti operater,ista adresa,ugovor na nama,ali,eto ti koverte i pisma u kom pise da ce starom vlasniku jer mu 01.09 ističe 6 miseci tzv. zaleđivanja usluge ista biti reaktivirana i slani računi,tko tu koga??

ok,odem ja do poslovnice,kažem divojki da smo mi sada na toj adresi,možete provjeriti na računalu i ugovore i sve,međutim,pazi nju,MENE TO NE ZANIMA,gospodin treba osobno,poslao sam coviku jer tko zna kakvih problema može imati danas sutra ali ovo i odgovor gospodice...

@telemach, neke stvari se mogu rjesit u 2 minute i civilizovano, ccc

zivili! ;-)

// Tapatalked

bože sačuvaj
Maharadza

#8445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Kako su krenuli ovi bilmezi, još malo pa će slati ta pisma o reaktivaciji i naplaćivanju tamo gdje uopšte nemaju infrastrukturu! :lol:
bato99

#8446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bato99 »

zaključaše sci-fi kanal...pa otključajte neki :evil: jao firme i g....
Telemach

#8447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

van helsing wrote:Ja tišine ovdje :lol:
@ Telemach :
Mogu li zamijeniti deltaline za Amico ?
Nervira me sto moram titlove stalno prozivat preko daljinskog.
Ako ne može Amico , može li topfield umjesto deltaline ?

Tapatalk 2
Poštovani,
Molim Vas da nam pošaljete korisničke podatke u PP, radi otvaranja naloga za zamjenu receivera.
kakavdanakneiskustvu

#8448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

zatamniše hrt 2 pola sata prije početka prenosa tekme,koji idioti
ladacoko

#8449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ladacoko »

korisnik telemach prijasnjeg gneta sam vise od 5 godina,kratko vrijeme bio na adslu.
Zadnje 2 godine prezadovoljan ne sjecam se kad mi je bio los net i uvijek su bili korektni i sto se racuna tice i usluge
za cvaju mjera
Image
Bryant 24

#8450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bryant 24 »

bato99 wrote:zaključaše sci-fi kanal...pa otključajte neki :evil: jao firme i g....
Jedino taj kanal sam i pratio, vazdan mi je bio ukljucen sci fi..Koja govna i firma ccc
Locked