Ukrajina
- Nespin
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#84227 Re: Ukrajina
ako je baš ko što kažeš zapadna priča i Rusi je popušili onda su još gori levati nego što sam i misliomadner wrote: ↑07/05/2022 19:21To je bila prica zapadnih izvora, upravo da ih navuku na taj potez. Pametno, majstorski uradjeno. Rusi su to vjerovali, inace ne bi poslali policiju drugi dan da drzi red i mir.JoseMujica wrote: ↑07/05/2022 19:15
oni se prije svega bore sa sopstvenim idiotizmom, a sve ostalo je samo dresing
kad ga primaš onda se vadiš da je protivnik prejak, a ne zaboravimo da su sami ušli u ovo s pričom da Kijev pada za tri dana
Ruski stil jeste kurcenje, dobivanje po usima i ucenjene na ogromnim gubicima. I to je tradicija. No ovdje dugorocno gube, osim ako ih Kina potpuno ne pogura.
Dugorocno za par godina, ne sedmica.
a Kina da ih pogura čisto sumnjam...prije će da im ga do kraja ugura i to tako da će plakati za "američkim imperijalizmom"
haman da ih žalim koliko su popušili, al realno sami su krivi, mislim ne znam jesam li dobru riječ probrao al halali, jer su se pokazali potpuno nesposobnim i civilizacijski zaostalim, te im slijedi svođenje na pravu mjeru, koje će biti bolno i nadam se otriježnjujuće...ako ne bude otriježnujuće, iskreno, ko god da ih jebe zaslužili su jer su to tražili sa
ps
na samom početku sam napisao da su dugoročno izgubili dok su prvi metak opalili bez obzira na ishod na terenu,,,da sada ne tušim temu, al u jednoj rečenici, u globalnom svijetu ne možeš biti sam...ili igraš u timu ili si karinaš, lola za bajramskog turnira
-
emirolini
#84228 Re: Ukrajina
Ovo je tek uvod za medju-ruske ratove, uticaji ce ih razderati. Pitat ce se Dagestanci zasto su oni najvise nastradali
- JoseMujica
#84229 Re: Ukrajina
Jeremija_Lesina wrote: ↑07/05/2022 20:39U jednom sigurno ne griješiš, Ruske podmorničke snage jačaju iz dana u dan. A i da će poslije svega ovoga Putko biti nečija kujica, stoji.Zumbul2 wrote: ↑07/05/2022 20:30 Posle svega ovoga, razmišljam kako će rusi postati totalno ovisni o Kini. A kosooki će to znati iskoristiti. Prvo šta mi pada na pamet su avionski motori. Kina pored svog ekonomskog i ljudskog potencijala nema dobar avio motor za borbene avione. Pate se puno i ulažu u w10-15, ali još to nije to. Teško je preskočiti decenije testiranja i razvoja motora, a samo par država imaju svoje vrhunske motore. Tražiće oni od rusa ne samo gotove more za avione nego i ToT. Pa dalje podmornička tehnologija, tu su decenije iza ruskih i američkih podmornice, tako da mislim da će rusi morati rasprodavati tehnologiju Kini da bi preživili. Ima li neko da misli kao i ja ili ja griješim?
dobro si njima su i brodovi podmornice...dupla namjena za sve...ta moćna ruska tehnologija
- madner
#84230 Re: Ukrajina
Pa gledaj sve analize prije pocetka, povlacenje ambasada iz Kieva itd… Kao ocekujemo 20000 Ukrainskih gubitaka i 5000 Ruskih, predstava za javnost.JoseMujica wrote: ↑07/05/2022 20:52ako je baš ko što kažeš zapadna priča i Rusi je popušili onda su još gori levati nego što sam i misliomadner wrote: ↑07/05/2022 19:21
To je bila prica zapadnih izvora, upravo da ih navuku na taj potez. Pametno, majstorski uradjeno. Rusi su to vjerovali, inace ne bi poslali policiju drugi dan da drzi red i mir.
Ruski stil jeste kurcenje, dobivanje po usima i ucenjene na ogromnim gubicima. I to je tradicija. No ovdje dugorocno gube, osim ako ih Kina potpuno ne pogura.
Dugorocno za par godina, ne sedmica.![]()
a Kina da ih pogura čisto sumnjam...prije će da im ga do kraja ugura i to tako da će plakati za "američkim imperijalizmom"![]()
haman da ih žalim koliko su popušili, al realno sami su krivi, mislim ne znam jesam li dobru riječ probrao al halali, jer su se pokazali potpuno nesposobnim i civilizacijski zaostalim, te im slijedi svođenje na pravu mjeru, koje će biti bolno i nadam se otriježnjujuće...ako ne bude otriježnujuće, iskreno, ko god da ih jebe zaslužili su jer su to tražili sa![]()
Dakle FSB je gori i od mornarice, nekad vrhunska sluzba daje predpostavke za ovu operaciju. Zato i one cistke poslje.
Rusija nije prihvatila lekcije iz 1990. Vidjeli su sebe kao velesilu a bili su sami protiv nekoliko jednakih sila plus USA. I onda nakon reseta na granice iz 1640, najveceg poraza u historiji ne mjenjaju postavke nego sve po starom.
Vidjet cemo sta ce nauciti, ja sam skeptik, ako smjene Putina doce neko ko misli da je trebalo jace.
-
giannibelif
#84231 Re: Ukrajina
Dagestan, Čečenija, Ingušetija, Sjeverna Osetija, Karačajevo-Čerkezija u dogledno vrijeme. U nekom daljnjem periodu od deset-petnaest godina sukobi će se otvoriti u republikama Ruske Federacije na granici sa Kinom, Mongolijom, Kazahstanom, ali to je najmanje vjerovatna mogućnost zbog sijaset razloga, mentaliteta stanovništva, podneblja, klimatskih uslova života, veća koncentracija naftnih polja i kapaciteta za crpljenje pa time i mogućnost da se stanovništvo smiri jednostavnije nego što je to moguće na Kavkazu gdje su drugačije navike, mentalitet, drugačija tradicija- tradicija odbrane porodične i vjerske časti, veći stepen zavisnosti od direktnog priliva iz budžeta za javnu upravu, a kad nestane novca i lokalni lordovi okreću ploču.
- JoseMujica
#84232 Re: Ukrajina
to je problem totalitarnog sistema....to je jedna cijela totalitarna piramida dupelizaca, uvlakača i hapaca...i u pravu si 100% glede skepse da se to može promijeniti preko noći....najbolji primjer koliko je to nemoguće je Balkan...znači dugoročno je Putko od Rusije napravio civilizacijsku crnu rupu...al kad trehne čak postoji neka nada da ćemo se morati i mi pokrenuti naprijed, ako ništa biće i ovih gorih od nasmadner wrote: ↑07/05/2022 21:14Pa gledaj sve analize prije pocetka, povlacenje ambasada iz Kieva itd… Kao ocekujemo 20000 Ukrainskih gubitaka i 5000 Ruskih, predstava za javnost.JoseMujica wrote: ↑07/05/2022 20:52
ako je baš ko što kažeš zapadna priča i Rusi je popušili onda su još gori levati nego što sam i mislio![]()
a Kina da ih pogura čisto sumnjam...prije će da im ga do kraja ugura i to tako da će plakati za "američkim imperijalizmom"![]()
haman da ih žalim koliko su popušili, al realno sami su krivi, mislim ne znam jesam li dobru riječ probrao al halali, jer su se pokazali potpuno nesposobnim i civilizacijski zaostalim, te im slijedi svođenje na pravu mjeru, koje će biti bolno i nadam se otriježnjujuće...ako ne bude otriježnujuće, iskreno, ko god da ih jebe zaslužili su jer su to tražili sa![]()
Dakle FSB je gori i od mornarice, nekad vrhunska sluzba daje predpostavke za ovu operaciju. Zato i one cistke poslje.
Rusija nije prihvatila lekcije iz 1990. Vidjeli su sebe kao velesilu a bili su sami protiv nekoliko jednakih sila plus USA. I onda nakon reseta na granice iz 1640, najveceg poraza u historiji ne mjenjaju postavke nego sve po starom.
Vidjet cemo sta ce nauciti, ja sam skeptik, ako smjene Putina doce neko ko misli da je trebalo jace.
-
giannibelif
#84233 Re: Ukrajina
Za ove krađe preko nabavki za vojsku, policiju, službe bezbjednosti i mnoštvo propusta u logističkom lancu, a to se valjda dalo naslutiti koliko loše izgleda na tim silnim vježbama u posljednjih deceniju, u Britaniji i Americi bi svako živ dobio električnu stolicu. U Rusiji dobiju portofolio nekretnina na crnogorskoj i turskoj obali i ukrcaj na čarter sa punim koferima.
- geralt
#84234 Re: Ukrajina
Meni je najbizarnija vijest koju sam procitao vezana za korupciju u Rusiji bila kad su onog generala iz generalstaba sto je pokrao 100 miliona dolara namijenjenih za komunikacijsku opremu osudili na citava 3 mjeseca zatvora.giannibelif wrote: ↑07/05/2022 21:27 Za ove krađe preko nabavki za vojsku, policiju, službe bezbjednosti i mnoštvo propusta u logističkom lancu, a to se valjda dalo naslutiti koliko loše izgleda na tim silnim vježbama u posljednjih deceniju, u Britaniji i Americi bi svako živ dobio električnu stolicu. U Rusiji dobiju portofolio nekretnina na crnogorskoj i turskoj obali i ukrcaj na čarter sa punim koferima.
Ono, bio si neoprezan, otislo je u javnost i moramo te nekako kazniti, no posto si proslijedio procenat kome je trebalo, nemoj se brinuti.
-
sumirprimus
#84235 Re: Ukrajina
Oprostite vi meni na upadu, al ja cu umrijet sa mislju da se kaze pretpostavka bez d. Il je i to zaostavstina iz sh jezika? 
-
sumirprimus
#84236 Re: Ukrajina
Sto me ovo na nekog podsjecageralt wrote: ↑07/05/2022 21:36Meni je najbizarnija vijest koju sam procitao vezana za korupciju u Rusiji bila kad su onog generala iz generalstaba sto je pokrao 100 miliona dolara namijenjenih za komunikacijsku opremu osudili na citava 3 mjeseca zatvora.giannibelif wrote: ↑07/05/2022 21:27 Za ove krađe preko nabavki za vojsku, policiju, službe bezbjednosti i mnoštvo propusta u logističkom lancu, a to se valjda dalo naslutiti koliko loše izgleda na tim silnim vježbama u posljednjih deceniju, u Britaniji i Americi bi svako živ dobio električnu stolicu. U Rusiji dobiju portofolio nekretnina na crnogorskoj i turskoj obali i ukrcaj na čarter sa punim koferima.
Ono, bio si neoprezan, otislo je u javnost i moramo te nekako kazniti, no posto si proslijedio procenat kome je trebalo, nemoj se brinuti.
-
CrveniKuk
#84237 Re: Ukrajina
Da,od nekadašnjeg KGB,na šta je spao današnji FSB. Sramota i bruka. Ovo su Amerikanci vrhunski odigrali. Bukvalno cekali su ih, i konačno dočekali u Ukrajini. Prije agresije na Ukrajini, posmatrali su Ruse, kakav im je sistem, krenuvši od napada na Gruziji,pa Sirija,malo Irak,Libija,Donbas,pustili ih u Evropu da djeluju…vidjeli su sve nedostatke i mane, pravilno analizirali,pripremili i dočekali ih u Ukrajiini. U tom periodu, Rusi su na osnovu,popuštanja od strane SAD, procijenili (na osnovu podataka FSB),stekli dojam da su Ameri oslabili i da imaju savršenu situaciju u Evropi (takođe,Amerikanci u novim planovima objavili su da im je Pacificko-Azijska regija najbitnija u budućnosti) i kao pravi početnici pogriješili.madner wrote: ↑07/05/2022 21:14Pa gledaj sve analize prije pocetka, povlacenje ambasada iz Kieva itd… Kao ocekujemo 20000 Ukrainskih gubitaka i 5000 Ruskih, predstava za javnost.JoseMujica wrote: ↑07/05/2022 20:52
ako je baš ko što kažeš zapadna priča i Rusi je popušili onda su još gori levati nego što sam i mislio![]()
-
sumirprimus
#84238 Re: Ukrajina
Ko hoce nek pusti suzu
Ja je pustat necu
Idemooooo
-
Jeremija_Lesina
#84239 Re: Ukrajina
Jednačenje suglasnika po zvučnosti, tako su me učili u neko davno vrijeme. Sad, kakve su se promjene gramatike dešavale poslije...ne znam.sumirprimus wrote: ↑07/05/2022 21:40 Oprostite vi meni na upadu, al ja cu umrijet sa mislju da se kaze pretpostavka bez d. Il je i to zaostavstina iz sh jezika?![]()
- JoseMujica
#84240 Re: Ukrajina
druže poDpuno si u pravusumirprimus wrote: ↑07/05/2022 21:40 Oprostite vi meni na upadu, al ja cu umrijet sa mislju da se kaze pretpostavka bez d. Il je i to zaostavstina iz sh jezika?![]()
nit se tako pisalo u onom jednom, a nit se tako piše u ova friška četiri
propušteno jednačenje po zvučnosti
ps
za ove dobre vijesti oko 64 imaš pivu
Last edited by JoseMujica on 07/05/2022 21:49, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#84241 Re: Ukrajina
...duplo
Last edited by sumirprimus on 07/05/2022 21:52, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#84242 Re: Ukrajina
Auuuu golemo ako bude istina ,al cisto sumnajm da će im rašisticki neljudski zlotvori dopustit
-
CrveniKuk
#84243 Re: Ukrajina
Ja jedino mogu pustiti suzu radosnicu. Mamu im zločinačku…sumirprimus wrote: ↑07/05/2022 21:45
Ko hoce nek pusti suzu
Ja je pustat necu![]()
Idemoooooget some get some
-
sumirprimus
#84244 Re: Ukrajina
Za 64tu 64 pive, jedna nista ni da rani 
-
sumirprimus
#84245 Re: Ukrajina
Opet zvuci poznato jelde?
- mist
#84246 Re: Ukrajina
Igracke u napadu kakav tor,kakav pantsir ,kakva pm
-
sumirprimus
#84247 Re: Ukrajina
Stiglo je proljece, mene opet isti stari nemir pokrece
- JoseMujica
#84248 Re: Ukrajina
hajde ne pregoni pobogusi, ta nisi rus
biće
Last edited by JoseMujica on 07/05/2022 21:59, edited 1 time in total.
- trambusek88
#84249 Re: Ukrajina
Odlično poređenje
Ovo kopija zastarjelog izraelskog drona
Lada 2101-2107 = kopija Fiata 124 iz 1966 a Rusi su to proizvodili do 2012
-
CrveniKuk
#84250 Re: Ukrajina
Nemoj da ti pređe u tradiciju. Rusi imaju brigade sa većim brojevima,kao npr.200.moto-streljačka…poslije njenog uništavanja,tada trebaš mahnuti 200 piva…
Last edited by CrveniKuk on 07/05/2022 22:01, edited 1 time in total.