Vidim sad
Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- no_sekirli
#84077 Re: Liverpool FC
Pickford ima pravo priklati protivnika poslije bilo kojeg prekida igre.
- ismar2215
#84078 Re: Liverpool FC
Teska tekma bas, al zasluzeno, pregazili smo ih u drugom. Kapa dole Jonesu za partiju na beku.
3 bitna boda i dobar boost za samopouzdanje za kraj sezone.
Eto, još 6 bodova maksimalno mozemo osvojiti. Recimo West Ham kuci i Leicester u gostima dobijemo. Ostalih 6 poraza. To je najrealnije
3 bitna boda i dobar boost za samopouzdanje za kraj sezone.
Eto, još 6 bodova maksimalno mozemo osvojiti. Recimo West Ham kuci i Leicester u gostima dobijemo. Ostalih 6 poraza. To je najrealnije
- no_sekirli
#84079 Re: Liverpool FC
Dobra 3 boda. Ali mislim opet totalno pogresna taktika dugih lopti i nabacivanja. Cim se odigra neki dupli pas i brza lopta, njihovi divovi ne mogu stici.
Jones je super odigrao.
Jones je super odigrao.
- drug_profi
#84080 Re: Liverpool FC
Fala qurcu. Za mene potpuno neočekivano jer ovo je utakmica sezone možda bila.
Da je ovdje bio bod mnogo bi se toga u glavama pobrkalo.
Da je ovdje bio bod mnogo bi se toga u glavama pobrkalo.
- drug_profi
#84081 Re: Liverpool FC
Ali mora se priznat da smo imali i sreće.
U pravi čas. Lako je moglo bit spuštenih noseva.
U pravi čas. Lako je moglo bit spuštenih noseva.
-
Armin2013
#84082 Re: Liverpool FC
Utakmica teška za gledat, teška za igrat.
Nekoliko stvari mi nije jasno:
-svi su znali kako će Everton igrat i opet se dozvolilo da nam jedan napadač pravi onolike probleme
-znamo da Everton igra prljavo i opet igrači Liverpoola nisu bili spremni na tu prihološku igru, mašu rukama, padaju po terenu itd
-Izmjene: Zašto Jota nije odmah zamjenjen poslije gola, jer je bio vidno iznerviran
-i bilo je par prilika za šut iz vana, zašto niko da pokuša, one visoke lotpe u 16 nemaju šanse da prođu
Sreća pa ima zalihe bodova inače bi pukli pod pritiskom, tako meni sve ovo izgleda
Nekoliko stvari mi nije jasno:
-svi su znali kako će Everton igrat i opet se dozvolilo da nam jedan napadač pravi onolike probleme
-znamo da Everton igra prljavo i opet igrači Liverpoola nisu bili spremni na tu prihološku igru, mašu rukama, padaju po terenu itd
-Izmjene: Zašto Jota nije odmah zamjenjen poslije gola, jer je bio vidno iznerviran
-i bilo je par prilika za šut iz vana, zašto niko da pokuša, one visoke lotpe u 16 nemaju šanse da prođu
Sreća pa ima zalihe bodova inače bi pukli pod pritiskom, tako meni sve ovo izgleda
- ismar2215
#84083 Re: Liverpool FC
Koje tacno probleme nam je Everton napravio? Jedna prava šansa nakon individualne greške Van Dijka. I onaj ponisten go, al bio je ofsajd, a i to je nakon individualne greške. U postavci igre sve je bilo skoro savrseno. A i psiholoski smo dobro odigrali. Nije nas ocigledan crveni omeo, poslije gola i mi krali vrijeme. Ono guranje Darwina u teren od Mac Allistera mi je bilo top
. Dali smo go na vrijeme, nismo skroz stali, ali smo igrali oprezno i nisu dozvolili da se mi ijednom zabrinemo da ce mozda Everton izjednacit. Nemojte zaboraviti da je ovo prvi poraz Moyesa u ligi nakon prve njegove tekme koja je bila 15.1. Nisu oni kanta za nabijanje ni u redovnim tekmama, a kamoli na derbiju. Igraju tvrdo, seljački, dosli su se zatvoriti i strpljenje je bilo ključ. Mi smo ga imali i na vrijeme smo zabili i to je to.
- vaučer
#84084 Re: Liverpool FC
Utakmica bi završila 4-0 da je Salah dodavao Jonesu loptu kad je bio na overlap protrčavanju. Ali svaki jebeni put bi navukao dvojicu na sebe i onda ignorirao Jonesa. Nadam se da će Curtis nastaviti na beku dok se Bradley ne oporavi skroz. Također se nadam da Trent neće odigrati ni minute u nastavku sezone.
- ismar2215
#84085 Re: Liverpool FC
Imajte ovo na umu kad pricate o tome da smo losi i da cemo kiksati u 6 od 8 tekmi do kraja
- drug_profi
#84086 Re: Liverpool FC
Džaba, konstantno, osim možda u par utakmica, je izgledalo kao da nas sreća nosi i Mo Salah.
Pod stalnim stresom i neshvatljvo lako primanim golovima.
Izbaci Mo Salaha ili sreću iz priče i ko zna šta bude....
-
RJ57
#84087 Re: Liverpool FC
treba pobijediti arsenal plus dvije tekme, piece of cake
- BHF_Manijak
#84088 Re: Liverpool FC
Ma nije to bas tako ni kako Caragher pise, ali eto. Istina je negdje na pola puta.
Zanosenje i laganje samog sebe je da Liverpoolu ne treba jos igraca. Kako sam i ljetos govorio, ne mozda nuzno za prvih 11, ali alternativa definitivno! Prvenstveno u veznom redu. Veza je vapoila za rotacijom, koje je je rijetko bilo, a na kraju krajeva i PSG ti je pokazao da ti je falilo svjezine. Njihova veza i Liverpoolova - hmmm.
Uglavnom, mislim da fali barem jedan kvalitetan rezervni veznjak, licno bih mijenjao i lijevo krilo i prodao Diaza, napadac definitivno, lijevi bek definitivno.
Dakle to su sigurno 3-4 igraca koja ti trebaju, tako da ova Carragherova ironija je preseravanje.
Zanosenje i laganje samog sebe je da Liverpoolu ne treba jos igraca. Kako sam i ljetos govorio, ne mozda nuzno za prvih 11, ali alternativa definitivno! Prvenstveno u veznom redu. Veza je vapoila za rotacijom, koje je je rijetko bilo, a na kraju krajeva i PSG ti je pokazao da ti je falilo svjezine. Njihova veza i Liverpoolova - hmmm.
Uglavnom, mislim da fali barem jedan kvalitetan rezervni veznjak, licno bih mijenjao i lijevo krilo i prodao Diaza, napadac definitivno, lijevi bek definitivno.
Dakle to su sigurno 3-4 igraca koja ti trebaju, tako da ova Carragherova ironija je preseravanje.
- vaučer
#84089 Re: Liverpool FC
Koliko nam treba ovisi potpuno o tom potpisuje li itko od ovih bitnih. Treba nam lijevi i desni bek u svakom slučaju i još jedan stoper. Jedan a možda i oba od Qunasaaha i Gomeza nas napuštaju sigurno, kao i Tsimikas. To su već tri igrača i to da ostanemo na istoj razini u najboljem slučaju. U napadu ide ili Jota ili Nunez - dakle i napadač. To je mislim minimum za ovo ljeto ako Salah i Van Dijk ostanu - četiri igrača. Odu li njih dvojica, dodaj još dva na to. Veznjaka ne vjerujem da ćemo kupovati, iako bi nam trebao svakako, ali nažalost gori u drugim linijama pa mislim da će to ostaviti za neki drugi put.
- ismar2215
#84090 Re: Liverpool FC
Ma nije poenta na transferima, nego se kreira narativ da smo generalno loši, što je van pameti. Svi parametri pokazuju drugacije. Izdominirali ligu 29. kola, al ispali od PSGa i izgubuli finale kupa, i zakljucak bude da cemo izgubiti 4-5 tekmi u ligi i da nas maltene samo čudo može dovesti do titule
.
U ovoj trenutnoj ekipi fali samo lijevi bek u prvih 11 i špic. E sad, s obzirom na odlaske i potrebu za pojacavanjem klupe, trebat ce dovesti mozda i vise od 6 igrača.
U ovoj trenutnoj ekipi fali samo lijevi bek u prvih 11 i špic. E sad, s obzirom na odlaske i potrebu za pojacavanjem klupe, trebat ce dovesti mozda i vise od 6 igrača.
- ismar2215
#84091 Re: Liverpool FC
A sto bi ga izbacili. Nas je igrač, logicno da ces na pogon najboljeg igraca osvajati. Ne znam koja je ekipa dominirala na način da ni u jednoj utakmici ne dozvoli protivniku šansu. U 15 od 30 tekmi smo dobili sa 2 ili više gola razlike. Znaci u minimalno 15 tekmi nije vrijedilo to sto govoris. Apsolutno nijedan parametar ne pokazuje to sto pricas, pa ni subjektivni osjecaj ljudi. Ako je ocekivanje da cemo 90% utakmica dobiti tako sto cemo zabiti 2 do poluvremena i onda ne dozvolit protivniku da udje u nas kazneni do kraja, onda je to do tebe.drug_profi wrote: ↑04/04/2025 12:37 Džaba, konstantno, osim možda u par utakmica, je izgledalo kao da nas sreća nosi i Mo Salah.
- drug_profi
#84092 Re: Liverpool FC
Dobro. Hajmo pogledati ostatak sezone.
Stativa je spriječila oborene noseve i digla samopouzdanje ekipi.
Sad vec postoji sansa da se forma preokrene i momenat iskoristi.
Stativa je spriječila oborene noseve i digla samopouzdanje ekipi.
Sad vec postoji sansa da se forma preokrene i momenat iskoristi.
- vaučer
#84094 Re: Liverpool FC
Arsenal pod ovim likom nikad neće osvojiti naslov.
- drug_profi
#84096 Re: Liverpool FC
Eto, završeno faktički.
Arsenalu se nalpe lako svirao.
Jebu ih sudije ko nas ranijih godina.
Arsenalu se nalpe lako svirao.
Jebu ih sudije ko nas ranijih godina.
- vaučer
#84097 Re: Liverpool FC
A ono, baš ih žalim. I nama je Oliver uzeo dva boda na Goodisonu.
- drug_profi
- BHF_Manijak
#84099 Re: Liverpool FC
Pretjerujes drug.
Zaboravljas da je i Liverpool zaklan ove sezone. Everton u gostima, Fulham kuci. Onako na prvu, bez googlanja.
Dvije utakmice, potencijalno dodatna 4 boda.
Nemoj ba zajebavat.
Proslih sezona da ne spominjem...
Zaboravljas da je i Liverpool zaklan ove sezone. Everton u gostima, Fulham kuci. Onako na prvu, bez googlanja.
Dvije utakmice, potencijalno dodatna 4 boda.
Nemoj ba zajebavat.
Proslih sezona da ne spominjem...
- drug_profi
#84100 Re: Liverpool FC
Istina. Valjda sam se navikao pa vise ne primjecujem i ne pamtim.