Već se provjeravacrnivrag » 8 minutes ago
Telemach wrote:
Trenutno postoji problem sa kanalom "Prva TV":
Kanal se može gledati samo uživo putem EON box uređaja, a kada se pokuša vratiti unazad bilo koji sadržaj sa ovog kanala, dobija se poruka: "Izabrani kanal nije dostupan na mreži internet provajdera na koju ste konektovani", kao i kad se kanal pokuša gledati uživo putem EON web, mobilne ili smart aplikacije, a vidim da se ovo počelo dešavati jučer od 15:30.
Da li možete opis ovog problema proslijediti kolegama iz nadležnog sektora?
Također se na kanalu "Arena Sport 1 HR SD" javlja poruka "#117000 Nema signala", i to traje od 16.03. od 17:00.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Telemach
#84026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- REDDEVILS
#84027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam mislio da je do mene ali izgleda nije, a poruka i dalje stoji "Izabrani kanal nije dostupan na mreži internet provajdera na koju ste konektovani"crnivrag wrote:Trenutno postoji problem sa kanalom "Prva TV":Telemach wrote:
Kanal se može gledati samo uživo putem EON box uređaja, a kada se pokuša vratiti unazad bilo koji sadržaj sa ovog kanala, dobija se poruka: "Izabrani kanal nije dostupan na mreži internet provajdera na koju ste konektovani", kao i kad se kanal pokuša gledati uživo putem EON web, mobilne ili smart aplikacije, a vidim da se ovo počelo dešavati jučer od 15:30.
Da li možete opis ovog problema proslijediti kolegama iz nadležnog sektora?
Također se na kanalu "Arena Sport 1 HR SD" javlja poruka "#117000 Nema signala", i to traje od 16.03. od 17:00.
- crnivrag
#84028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad sam provjerio, još nisu otklonili ovaj problem, ali su sada upoznati sa postojanjem istog, i vjerovatno će ga ubrzo ispraviti.REDDEVILS wrote: Ja sam mislio da je do mene ali izgleda nije, a poruka i dalje stoji "Izabrani kanal nije dostupan na mreži internet provajdera na koju ste konektovani"
- crnivrag
#84029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li biste bili ljubazni da prenesete i sljedeću informaciju nadležnom sektoru:Telemach wrote:
"Potrebno je uskladiti logotipe na Arena Sport SD i HD kanalima, u skladu sa novim vizualnim identitetom ove TV kuće".
-
dzipalo
#84030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@crnivrag
Evo jedan besplatan savjet, dobronamjeran naravno. To vrijeme i napor koji trosis na ove gluposti vezane za Telemach usmjeri na bilo sta drugo korisno u zivotu (programiranje, web dizajn, strani jezici) i moci ces fino zaraditi ili imati neke koristi od toga. Nevjerovatno je koliko vremena i energije trosis na ove gluposti, iako si pomogao mnogim ljudima ali to je svakako posao ljudi koji rade u Telemachu i primaju platu za to.
Evo jedan besplatan savjet, dobronamjeran naravno. To vrijeme i napor koji trosis na ove gluposti vezane za Telemach usmjeri na bilo sta drugo korisno u zivotu (programiranje, web dizajn, strani jezici) i moci ces fino zaraditi ili imati neke koristi od toga. Nevjerovatno je koliko vremena i energije trosis na ove gluposti, iako si pomogao mnogim ljudima ali to je svakako posao ljudi koji rade u Telemachu i primaju platu za to.
- crnivrag
#84031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nek' si ti meni živ i zdrav, vidim da ne pratiš temu.dzipalo wrote:@crnivrag
Ja upravo završavam IT na FIT-u u Mostaru, i naravno da se bavim pametnijim stvarima, ali ipak tu postoji neizmjerna ljubav prema Telemach-u, koju ne mogu objasniti niti opisati riječima.
- Tesla Edison
#84032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Haj ne izmišljaj, da ne kažem ne laži!duffy_duck wrote:I meni su isti ti problemi ja sam im pisao u pp da zelim zamjenu za novi TechnioColor bijeli i veci je od ubee ali nije estetski lijep. Ali ako i u drugoj sobi radi normalno ko to gleda.Filadendron96 wrote:Mogu li dobiti odgovor na pitanje:
Posjedujem Ubee Wi-Fi modem + router i vec nekoliko noci se desava problem sa Wi-Fi konekcijom. Znaci, kada na telefonu kliknem na povezivanje na moj wifi, ne zeli da se poveze i jednostavno ostane na "dohvat ip adrese nije uspjelo." Pokusao sam i na drugom telefonu i isto se desava. Nakon sto ugasim pa ponovo upalim modem sve bude u redu i normalno se poveze, ali mi ne pada na pamet da ovo radim svaki dan ili svake sedmice. Mislio sam da kupim neki kvalitetniji jer nema smisla stvarno. Stvar je u tome sto imam i telefoniju ukljucenu u paket pa ne znam tacno koji tip da trazim: Wi-Fi modem ili gateway?
Nećeš nikad dobiti novi modem! Tačka.
- Telemach
#84033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravnocrnivrag » 38 minutes ago
Telemach wrote:
Da li biste bili ljubazni da prenesete i sljedeću informaciju nadležnom sektoru:
"Potrebno je uskladiti logotipe na Arena Sport SD i HD kanalima, u skladu sa novim vizualnim identitetom ove TV kuće".
- REDDEVILS
#84034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Duffy na svakoj temi trola, također je i od kolege koji je pitao za FilmBox kanale na BHT temi prekopirao i isto pitanje postavio ovdje Telemach-uTESLA_EDISON wrote:Haj ne izmišljaj, da ne kažem ne laži!duffy_duck wrote:I meni su isti ti problemi ja sam im pisao u pp da zelim zamjenu za novi TechnioColor bijeli i veci je od ubee ali nije estetski lijep. Ali ako i u drugoj sobi radi normalno ko to gleda.Filadendron96 wrote:Mogu li dobiti odgovor na pitanje:
Posjedujem Ubee Wi-Fi modem + router i vec nekoliko noci se desava problem sa Wi-Fi konekcijom. Znaci, kada na telefonu kliknem na povezivanje na moj wifi, ne zeli da se poveze i jednostavno ostane na "dohvat ip adrese nije uspjelo." Pokusao sam i na drugom telefonu i isto se desava. Nakon sto ugasim pa ponovo upalim modem sve bude u redu i normalno se poveze, ali mi ne pada na pamet da ovo radim svaki dan ili svake sedmice. Mislio sam da kupim neki kvalitetniji jer nema smisla stvarno. Stvar je u tome sto imam i telefoniju ukljucenu u paket pa ne znam tacno koji tip da trazim: Wi-Fi modem ili gateway?
Nećeš nikad dobiti novi modem! Tačka.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#84035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
TechnioColor ili Ubee de da se rijesi ta dilema, ja sam jos na cisco, rekli su mi doc instalirati Ubee na moj zahtjev jer je receno da cu dobiti novi i bolji modem... montazer sto je bio rece mi cisco je cisco... nemoj da pozalim... TechnioColor jeli bolji od Ubee
cisco daje 2,4 ghz a ovi 5 ghz... trebao bi wifi biti jaci
- crnivrag
#84036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cisco baca jači signal u odnosu na Ubee, ali nema mogućnost spajanja na 5 Ghz mrežu, i samim tim ne može isporučiti velike brzine putem WiFi mreže.pici wrote:TechnioColor ili Ubee de da se rijesi ta dilema, ja sam jos na cisco, rekli su mi doc instalirati Ubee na moj zahtjev jer je receno da cu dobiti novi i bolji modem... montazer sto je bio rece mi cisco je cisco... nemoj da pozalim... TechnioColor jeli bolji od Ubee
- cincilator2012
#84037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nadji ti prijatelju kakvo "zensko" pa na pravu adresu usmjeri tu ljubav. I ovo je fakat dobronamjeran savjet. U tvojim godinama mi tv nije bio ni na kraj pameti.
crnivrag wrote:Nek' si ti meni živ i zdrav, vidim da ne pratiš temu.dzipalo wrote:@crnivrag
Ja upravo završavam IT na FIT-u u Mostaru, i naravno da se bavim pametnijim stvarima, ali ipak tu postoji neizmjerna ljubav prema Telemach-u, koju ne mogu objasniti niti opisati riječima.
- crnivrag
#84038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Obavijest:
Problem sa Prvom TV je uspješno otklonjen.
Last edited by crnivrag on 19/03/2019 12:14, edited 1 time in total.
- BaDa
#84039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
to cu i probati vecerasTelemach wrote:Na kvalitet signala utiču različite interferencije iz okruženja, u kojem se korisnički uređaj nalazi.BaDa » less than a minute ago
ja imam isti problem sa routerom problem je poceo od jucer! dok sam u sobi gdje se router nalazi sve je ok... cim izadjem iz sobe diskonektuje me sa wifi mreze... odem u drugu sobu nece da prepozna router cak!
Od tehničkih specifikacija (rutera i korisničke opreme), koje utiču na brzinu prenosa, posebno je važna jačina procesora uređaja koji se koriste. Korisnička oprema mora podržavati i biti homogena sa standardom modema/routera, kako bi korisnik imao onu brzinu koju daje modem/router. Ukoliko korisnički uređaj radi sa nižim standardom od modema/routera brzina koju će korisnik vidjeti ograničena je standardom njegovog uređaja.
Imate mogućnost promijeniti kanala, kako bi se obezbijedila bolja povezana i brzina prenosa podataka.
Podešavanje kanala :
Pratite sljedeće korake : Wirelles -> Radio settings -> Channel.
- Telemach
#84040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala za infocrnivrag » 1 minute ago
Obavijest:
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#84041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Cisco baca jači signal u odnosu na Ubee, ali nema mogućnost spajanja na 5 Ghz mrežu, i samim tim ne može isporučiti velike brzine putem WiFi mreže.pici wrote:TechnioColor ili Ubee de da se rijesi ta dilema, ja sam jos na cisco, rekli su mi doc instalirati Ubee na moj zahtjev jer je receno da cu dobiti novi i bolji modem... montazer sto je bio rece mi cisco je cisco... nemoj da pozalim... TechnioColor jeli bolji od Ubee
sin u drugoj sobi ima laptop i preko wifija je, nije valjda da ce biti problema sa Ubbe... dal da onda trazim techniocolor il da ostanem na cisco modemu
mada i sa cisco modem u halu smanjen je signal na prvu, drugu crtu
-
dzipalo
#84042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa nakon prve godine FIT-a vec si mogao raditi nesto korisno sto ce ti donijeti pare, dobio si osnove s prvom godinom da mozes sam poceti nesto dodatno uciti i raditi. Nek si ti ziv i zdrav ali kad vidim na sta bacas ovoliko vremena ne obecava bas ta tvoja IT karijera, ali hajd, tvoj zivot tvoja stvar, pokusao sam ti dati savjet da ne bacas vrijeme na ove gluposti.crnivrag wrote:Nek' si ti meni živ i zdrav, vidim da ne pratiš temu.dzipalo wrote:@crnivrag
- diablobih
#84043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa sve dok se konektuje na 2.4 mrezu nece biti problema.
- crnivrag
- crnivrag
#84046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Inače je 2.4 Ghz WiFi signal jači po dometu u odnosu na 5 Ghz signal, s tim da ti 5 Ghz signal donosi mogućnosti ostvarivanja pune brzine internet paketa, u tvom slučaju 200 Mbps putem WiFi mreže.pici wrote:
sin u drugoj sobi ima laptop i preko wifija je, nije valjda da ce biti problema sa Ubbe... dal da onda trazim techniocolor il da ostanem na cisco modemu
- Benq
#84047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
...pod uslovom da imas AC wifi adapter kako bi se uopste spojio na 5GHz mrezu.crnivrag wrote:Inače je 2.4 Ghz WiFi signal jači po dometu u odnosu na 5 Ghz signal, s tim da ti 5 Ghz signal donosi mogućnosti ostvarivanja pune brzine internet paketa, u tvom slučaju 200 Mbps putem WiFi mreže.pici wrote:
- REDDEVILS
#84048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Napravio sam moju listu kanala na Eon Smart TV aplikaciji, e sad me zanima dali ce se ta lista izbrisati automatski cim deinstaliram aplikaciju 
- crnivrag
#84049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neće, lista se povlači na EON servere, i dostupna je za korištenje i putem EON box, web, mobilnih i smart TV uređaja.REDDEVILS wrote:Napravio sam moju listu kanala na Eon Smart TV aplikaciji, e sad me zanima dali ce se ta lista izbrisati automatski cim deinstaliram aplikaciju
Inače možeš kreirati do 5 omiljenih listi kanala, s tim da će se sve vezati za tvoj account, i moći ćeš i uvijek koristiti.
- REDDEVILS
#84050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Neće, lista se povlači na EON servere, i dostupna je za korištenje i putem EON box, web, mobilnih i smart TV uređaja.REDDEVILS wrote:Napravio sam moju listu kanala na Eon Smart TV aplikaciji, e sad me zanima dali ce se ta lista izbrisati automatski cim deinstaliram aplikaciju
Inače možeš kreirati do 5 omiljenih listi kanala, s tim da će se sve vezati za tvoj account, i moći ćeš i uvijek koristiti.