Sirija vol. 2
- DaysleepeR
#84001 Re: Sirija vol. 2
Još čekamo informaciju od njega kad ovi iz Tanf-a kreću u oslobađanje Zora.
6000 boraca.
6000 boraca.
-
dudlov
#84002 Re: Sirija vol. 2
cikcak1 wrote:ovaj nadmasio i "eurosmijeh" sa teme vic danasarajevoxxxx wrote:SOHR: Režimska vojska u Deir Ez-Zouru ponovo u okruženju... Desetine režimskih vojnika poginulo nakon Isilovog kontranapada... Režim ponovo 35 kilometara udaljen od prvih linija 137. brigade.
- Challenger__
#84003 Re: Sirija vol. 2
šest tisuća hiljada. "Revolucionara".DaysleepeR wrote:Još čekamo informaciju od njega kad ovi iz Tanf-a kreću u oslobađanje Zora.
6000 boraca.

- DaysleepeR
#84004 Re: Sirija vol. 2
ja sam uvjeren da on konta, evo pitanje je dana kad će lavovi Šama iz Idliba krenuti u novi talas revolucije i redom osloboditi Aleppo, Hamu, Damask, itd. itd.
- Challenger__
#84005 Re: Sirija vol. 2
Još samo da skonta da lavovi Šama nisu bilmezi iz Kine, Uzbekistana i sa Roga Afrike, niti je to "naš" Edin-Ruman, hajvan. Lavovi Šama su oni koje on mrzi, SAA.DaysleepeR wrote:ja sam uvjeren da on konta, evo pitanje je dana kad će lavovi Šama iz Idliba krenuti u novi talas revolucije i redom osloboditi Aleppo, Hamu, Damask, itd. itd.
- Kikibombona
#84006 Re: Sirija vol. 2
Aris Rusinos se vratio iz Rake nakon desetodnevnog boravka. Poznati novinar Vice Newsa koji od pocetka sa terena prati sirijski rat.

Aris
Ocekujem vrhunski dokumentarac od njega 'Bitka za Raku'.
Just finished 10 days following SDF advance into central Raqqa for @vicenews (picture thread)

Yesterday they launched an operation into the very centre of Raqqa, today they reached the positions set as their objective

Until now, they held positions overlooking central Raqqa's security box, made up of former government buildings

Much of Raqqa has been destroyed by airstrikes. ISIS snipers move through the rubble, harassing SDF forces from unexpected directions

ISIS counterattacks are swiftly repelled, with coalition air support, like this one in the city centre was last night

MMC commanders are adamant the next battle will be with Turkey and its Euphrates Shield proxy forces, which will be a headache for the US

Manbij Military Council fighters often wear memorial patches of the fallen legendary commander Abu Leyla, a practice borrowed from the YPG

Kurdish fighters in the YPG more often wear unofficial Apo patches

Aris
Ocekujem vrhunski dokumentarac od njega 'Bitka za Raku'.
- Krokodajl
#84007 Re: Sirija vol. 2
Nema veze, u selima Al Baba i Idliba se diše slobodnim plućima 
@Kiki
Podsjeti me, je li on ono sa "zlatnom divizijom" u Ramadi išao, ili Faludža ?
@Kiki
- Challenger__
#84008 Re: Sirija vol. 2
Jeste. Razveden od pameti ali slobodan.Krokodajl wrote:Nema veze, u selima Al Baba i Idliba se diše slobodnim plućima![]()
- Ironmen
#84009 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:SOHR: Režimska vojska u Deir Ez-Zouru ponovo u okruženju... Desetine režimskih vojnika poginulo nakon Isilovog kontranapada... Režim ponovo 35 kilometara udaljen od prvih linija 137. brigade.
-
zrakomlat
#84010 Re: Sirija vol. 2
Haleb u okruženjuChallenger__ wrote:Daj vijesti od prije pola godine: SAA 200 kilometara daleko od Zora!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
- Kikibombona
#84011 Re: Sirija vol. 2
Mislis na ovaj?Krokodajl wrote:Nema veze, u selima Al Baba i Idliba se diše slobodnim plućima
@Kiki![]()
Prejako!
Al' nije Aris!
Aris je bio u Mosulu!
Evo njegov dokumentarac 'Bitka za Rojavu', Hasaka, YPG vs ISIL!
Nema ratnog dokumentarca dok Vice News ne uradi!
Najbolji dokumentarac o ISILu, po meni!
- Krokodajl
#84012 Re: Sirija vol. 2
E ovaj drugi, znam da sam gledao dobru reportažu s njim, mislio sam da je i u Faludži bio, svakako Vice News to fino odradi, fine reprotaže i snimci, imaju smisla za to.
- salik79
#84013 Re: Sirija vol. 2
Ironmen wrote:sarajevoxxxx wrote:SOHR: Režimska vojska u Deir Ez-Zouru ponovo u okruženju... Desetine režimskih vojnika poginulo nakon Isilovog kontranapada... Režim ponovo 35 kilometara udaljen od prvih linija 137. brigade.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sarajevoxxxx wrote:Tajbatul Imam oslobođen u potpunosti. Nema potrebe govoriti koliko je režimskih vojnika izginulo, vozila uništeno, još jedna savršena pobjeda protiv desetorostruko snažnijeg neprijatelja.
Nemam riječi![]()
![]()
sarajevoxxxx wrote:Kakva strategija, kakvo lupanje režima... Asadovci su uspjeli jutros probiti se do grada, nisu se dugo zadržali jer su imali novi napad iza leđa, bukvalno ih pustili. Do sada što se zna najmanje tri tenka uništena, jedan u potpunosti sa posadom.
sarajevoxxxx wrote:To je sve što su uspjeli napraviti. Par selfija kod škole i bježanija.Maystor wrote:Tajbet el-Imam
Revolucija nikad jaca, revolucionari najmanje milion puta motiviraniji nego prije bitke za Haleb, samo lagano, hehe
- ioannes
#84014 Re: Sirija vol. 2
vice news je pod potpunim utjecajem nato-mafije i njihove politike....tendenciozne dokumentacije
- Krokodajl
#84015 Re: Sirija vol. 2
Nemoj nikad slušat šta novinar priča, gledaj šta novinar snima.ioannes wrote:vice news je pod potpunim utjecajem nato-mafije i njihove politike....tendenciozne dokumentacije
Ono što Vice News snimi rijetko ćeš vidjeti u nekim drugim zapadnim medijima, što se tiče njihovih priča i teorija, naravno da će puhati u vjetar pa im tu i ne zamjerim, ali recimo operacije u Faludži, onda reportaže iz Kobanija, pa oni sami snimci početaka ISIL-a, isto tako odlične stvari.
I sada kada su posjetili Damask, naravno bilo je tu pro-Američke propagande, ali mislim da su bili jedina zapadna medijska kuća koja se pozabavila činjenicom da u Damasku živi 3 miliona izbjeglica, ljudi žive po haustorima, snimili su i neku drugu stranu Damaska.
- ioannes
#84016 Re: Sirija vol. 2
vice nije alternativna medijska kuća....Krokodajl wrote:Nemoj nikad slušat šta novinar priča, gledaj šta novinar snima.ioannes wrote:vice news je pod potpunim utjecajem nato-mafije i njihove politike....tendenciozne dokumentacije
Ono što Vice News snimi rijetko ćeš vidjeti u nekim drugim zapadnim medijima, što se tiče njihovih priča i teorija, naravno da će puhati u vjetar pa im tu i ne zamjerim, ali recimo operacije u Faludži, onda reportaže iz Kobanija, pa oni sami snimci početaka ISIL-a, isto tako odlične stvari.
I sada kada su posjetili Damask, naravno bilo je tu pro-Američke propagande, ali mislim da su bili jedina zapadna medijska kuća koja se pozabavila činjenicom da u Damasku živi 3 miliona izbjeglica, ljudi žive po haustorima, snimili su i neku drugu stranu Damaska.
u vice su umješani svi "filantropi" svijeta putem kojeg transportiraju svoju propaganda....perfidnu propagandu.
pogledaj samo reportaže iz ukr i sve će ti biti jasno
- Challenger__
#84017 Re: Sirija vol. 2
- Prvi gol reprezentacije Sirije iz perspektive sirijskog navijačkog sektora
LINK
- jao_situacije
#84018 Re: Sirija vol. 2
a nemoj gasalik79 wrote:Ironmen wrote:sarajevoxxxx wrote:SOHR: Režimska vojska u Deir Ez-Zouru ponovo u okruženju... Desetine režimskih vojnika poginulo nakon Isilovog kontranapada... Režim ponovo 35 kilometara udaljen od prvih linija 137. brigade.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sarajevoxxxx wrote:Tajbatul Imam oslobođen u potpunosti. Nema potrebe govoriti koliko je režimskih vojnika izginulo, vozila uništeno, još jedna savršena pobjeda protiv desetorostruko snažnijeg neprijatelja.
Nemam riječi![]()
![]()
sarajevoxxxx wrote:Kakva strategija, kakvo lupanje režima... Asadovci su uspjeli jutros probiti se do grada, nisu se dugo zadržali jer su imali novi napad iza leđa, bukvalno ih pustili. Do sada što se zna najmanje tri tenka uništena, jedan u potpunosti sa posadom.
sarajevoxxxx wrote:To je sve što su uspjeli napraviti. Par selfija kod škole i bježanija.Maystor wrote:Tajbet el-Imam
Revolucija nikad jaca, revolucionari najmanje milion puta motiviraniji nego prije bitke za Haleb, samo lagano, hehe
- Nadzornik
#84020 Re: Sirija vol. 2
Gradska raja u basti kafica...

- Nadzornik
#84021 Re: Sirija vol. 2
Igra za kozojebe,svaki drugi se upeca...

- Nadzornik
#84022 Re: Sirija vol. 2
Breaking: Syrian Army lifts the siege on Deir Ezzor
https://www.almasdarnews.com/article/br ... eir-ezzor/

https://www.almasdarnews.com/article/br ... eir-ezzor/

-
sarajevoxxxx
#84023 Re: Sirija vol. 2
- Isil započeo veliki napad na kvartove pod kontrolom režima u Deir Ez-Zouru. Tijela 17 režimskih vojnika koji su danas zarobljeni u blizini 137. brigade razapeta na ulazu u grad iz pravca Huvejdže.
- Opozicija i režim potpisali dogovor o prekidu vatre u gradovima u istočnom Kalemunu.
- Kurdski aktivisti: SDF bi uskoro mogao početi sa vojnom operacijom zauzimanja grada Deir Ez-Zoura.
- Opozicija i režim potpisali dogovor o prekidu vatre u gradovima u istočnom Kalemunu.
- Kurdski aktivisti: SDF bi uskoro mogao početi sa vojnom operacijom zauzimanja grada Deir Ez-Zoura.
- Nadzornik
#84024 Re: Sirija vol. 2
Leith Abou FadelVerified account @leithfadel 6m6 minutes ago
General Tarraf and Issam Zahreddine's men congratulate one another over the lifting of the siege.

General Tarraf and Issam Zahreddine's men congratulate one another over the lifting of the siege.

-
sarajevoxxxx
#84025 Re: Sirija vol. 2
Navodno koalicija izvela desant na područje Jermuka na jugu Sirije koje je pod kontrolom Isila.