Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#84001 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

hdmintel wrote:@Telemach ,
je li ovo i Prva tv sada nedostupna za nas koji imamo Eon pakete izvan vase mreze ?
takvu poruku dobijam .
I meni se prikazuje ista poruka, a koristim EON paket na Telemach mreži.

Ovo je problem s njihove strane, i treba ga što prije otkloniti.

Mogu gledati samo kanal uživo, a kad pokušam bilo šta vratiti unazad, dobijam tu poruku, kao i kad pokušam kanal gledati uživo putem EON web, mobilne ili smart aplikacije, a vidim da se počelo dešavati od 15:30 danas.
Telemach wrote:
Da li možete opis ovog problema proslijediti kolegama iz nadležnog sektora?

Poruka glasi: "Izabrani kanal nije dostupan na mreži internet provajdera na koju ste konektovani".

Također se na kanalu "Arena Sport 1 HR SD" javlja poruka "#117000 Nema signala", i to traje od 16.03. od 17:00.
Filadendron96

#84002 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Filadendron96 »

Mogu li dobiti odgovor na pitanje:
Posjedujem Ubee Wi-Fi modem + router i vec nekoliko noci se desava problem sa Wi-Fi konekcijom. Znaci, kada na telefonu kliknem na povezivanje na moj wifi, ne zeli da se poveze i jednostavno ostane na "dohvat ip adrese nije uspjelo." Pokusao sam i na drugom telefonu i isto se desava. Nakon sto ugasim pa ponovo upalim modem sve bude u redu i normalno se poveze, ali mi ne pada na pamet da ovo radim svaki dan ili svake sedmice. Mislio sam da kupim neki kvalitetniji jer nema smisla stvarno. Stvar je u tome sto imam i telefoniju ukljucenu u paket pa ne znam tacno koji tip da trazim: Wi-Fi modem ili gateway?
duffy_duck

#84003 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Filadendron96 wrote:Mogu li dobiti odgovor na pitanje:
Posjedujem Ubee Wi-Fi modem + router i vec nekoliko noci se desava problem sa Wi-Fi konekcijom. Znaci, kada na telefonu kliknem na povezivanje na moj wifi, ne zeli da se poveze i jednostavno ostane na "dohvat ip adrese nije uspjelo." Pokusao sam i na drugom telefonu i isto se desava. Nakon sto ugasim pa ponovo upalim modem sve bude u redu i normalno se poveze, ali mi ne pada na pamet da ovo radim svaki dan ili svake sedmice. Mislio sam da kupim neki kvalitetniji jer nema smisla stvarno. Stvar je u tome sto imam i telefoniju ukljucenu u paket pa ne znam tacno koji tip da trazim: Wi-Fi modem ili gateway?
I meni su isti ti problemi ja sam im pisao u pp da zelim zamjenu za novi TechnioColor bijeli i veci je od ubee ali nije estetski lijep. Ali ako i u drugoj sobi radi normalno ko to gleda.
Filadendron96

#84005 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Filadendron96 »

@duffy_duck stvar je u tome sto se router nalazi u dnevnom boravku i odatle salje signal ka ostatku stana. U svojoj sobi koristim range extender tj. pojacivac koji je konfiguriran i radi normalno, ali kada pokusam i na njega da se spojim isti problem se desava. Jbt kupio extender da rijesim jedan problem, a sada se drugi pojavio.
duffy_duck

#84006 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Filadendron96 wrote:@duffy_duck stvar je u tome sto se router nalazi u dnevnom boravku i odatle salje signal ka ostatku stana. U svojoj sobi koristim range extender tj. pojacivac koji je konfiguriran i radi normalno, ali kada pokusam i na njega da se spojim isti problem se desava. Jbt kupio extender da rijesim jedan problem, a sada se drugi pojavio.
Ma znam sve i kod mene ista stvar. Ako ne zele da mi zamjene modem onda nek ugrade neko pojacalo. Da imam normalan net za pare koje placam.
Telemach

#84007 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

duffy_duck » Yesterday, 10:41 pm

Planira li Telemach uvesti veoma tražene kanale Film Box tv
Skoro svi operateri ih imaju. I veoma su traženi pa eto da se pribilježi.
Ukoliko postoje realne mogućnosti, rado uzmemo u obzir prijedloge korisnika, te nam iste možete slati na e-mail adresu [email protected]..
Telemach

#84008 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

hdmintel » Today, 12:41 am

@Telemach ,
je li ovo i Prva tv sada nedostupna za nas koji imamo Eon pakete izvan vase mreze ?
takvu poruku dobijam .
Po našoj evidenciji, kanal bi trebao da se uredno emituje na drugim mrežama.
O kojoj mreži je riječ?
skafiskafsnjak

#84009 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

Teljemahu , ako imam ugovor do odredjenog mjeseca, a prije toga selim van BiH ... problem ? :D
Telemach

#84010 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Filadendron96 » Today, 3:19 am

@duffy_duck stvar je u tome sto se router nalazi u dnevnom boravku i odatle salje signal ka ostatku stana. U svojoj sobi koristim range extender tj. pojacivac koji je konfiguriran i radi normalno, ali kada pokusam i na njega da se spojim isti problem se desava. Jbt kupio extender da rijesim jedan problem, a sada se drugi pojavio.
Javite nam se u inbox, pozvat ćemo Vas za detaljniju provjeru.
REDDEVILS

#84011 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Telemach wrote:
hdmintel » Today, 12:41 am

@Telemach ,
takvu poruku dobijam .
Po našoj evidenciji, kanal bi trebao da se uredno emituje na drugim mrežama.
O kojoj mreži je riječ?
Isti slucaj je i kod mene koristim eon van Telemach mreže BHT
Telemach

#84012 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

skafiskafsnjak » 8 minutes ago

Teljemahu , ako imam ugovor do odredjenog mjeseca, a prije toga selim van BiH ... problem ? :D
Pozvat će Vas kolege.
skafiskafsnjak

#84013 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

Telemach wrote:

Pozvat će Vas kolege.
ma ne moraju . Cisto pitam koje su opcije, ako zatreba .
Telemach

#84014 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

skafiskafsnjak » 1 minute ago

Telemach wrote:

Pozvat će Vas kolege.

Do 01.04. tekuće godine, korisnici imaju mogućnost napraviti raskid Ugovora, prije isteka ugovornog vezivanja, bez plaćanja raskidne kazne. Nakon navedenog datuma, po Općim uslovima poslovanja, korisnici su dužni platiti raskidnu kaznu, ukoliko ne se ne ispošutuje ugovorna obaveza.
skafiskafsnjak

#84015 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

Telemach wrote:
skafiskafsnjak » 1 minute ago

Telemach wrote:

Pozvat će Vas kolege.

Do 01.04. tekuće godine, korisnici imaju mogućnost napraviti raskid Ugovora, prije isteka ugovornog vezivanja, bez plaćanja raskidne kazne. Nakon navedenog datuma, po Općim uslovima poslovanja, korisnici su dužni platiti raskidnu kaznu, ukoliko ne se ne ispošutuje ugovorna obaveza.
koja je raskidna kazna ? placanje racuna do kraja ugovora ili nesto drugo ?
aditon

#84016 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

da, platiš sve ono što ti je ostalo tj koliko bi platio da se ugovor doveo do kraja (odnosno obavezni period trajanja ugovora 12/24 mjeseca)
obzirom da će do kraja godine biti još minimalno jedno povećanje cijena usluge, usljed unapređenja naravno, onda možeš sačekati to novo poskupljenje i raskinuti ugovor potpuno besplatno, tj bez plaćanja penala.
BaDa

#84017 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

ja imam isti problem sa routerom problem je poceo od jucer! dok sam u sobi gdje se router nalazi sve je ok... cim izadjem iz sobe diskonektuje me sa wifi mreze... odem u drugu sobu nece da prepozna router cak! :?
skafiskafsnjak

#84018 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

aditon wrote:da, platiš sve ono što ti je ostalo tj koliko bi platio da se ugovor doveo do kraja (odnosno obavezni period trajanja ugovora 12/24 mjeseca)
obzirom da će do kraja godine biti još minimalno jedno povećanje cijena usluge, usljed unapređenja naravno, onda možeš sačekati to novo poskupljenje i raskinuti ugovor potpuno besplatno, tj bez plaćanja penala.
Ma treba meni jos usluga.... ako odjavim 01.04. sta dalje ? a ne treba mi npr koliko ugovor traje .
Glupo im je sto ne mogu imati uslugu bez ugovora na 12/24.
Ja bih prekinuo ovaj ugovor...i lijepo ukljucio uslugu bez obaveze , i da prekinem kad krenem
Last edited by skafiskafsnjak on 19/03/2019 09:13, edited 1 time in total.
Telemach

#84019 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

BaDa » less than a minute ago

ja imam isti problem sa routerom problem je poceo od jucer! dok sam u sobi gdje se router nalazi sve je ok... cim izadjem iz sobe diskonektuje me sa wifi mreze... odem u drugu sobu nece da prepozna router cak! :?
Na kvalitet signala utiču različite interferencije iz okruženja, u kojem se korisnički uređaj nalazi.
Od tehničkih specifikacija (rutera i korisničke opreme), koje utiču na brzinu prenosa, posebno je važna jačina procesora uređaja koji se koriste. Korisnička oprema mora podržavati i biti homogena sa standardom modema/routera, kako bi korisnik imao onu brzinu koju daje modem/router. Ukoliko korisnički uređaj radi sa nižim standardom od modema/routera brzina koju će korisnik vidjeti ograničena je standardom njegovog uređaja.

Imate mogućnost promijeniti kanala, kako bi se obezbijedila bolja povezana i brzina prenosa podataka.

Podešavanje kanala :

Pratite sljedeće korake : Wirelles -> Radio settings -> Channel.
aditon

#84020 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

skafiskafsnjak wrote:
aditon wrote:da, platiš sve ono što ti je ostalo tj koliko bi platio da se ugovor doveo do kraja (odnosno obavezni period trajanja ugovora 12/24 mjeseca)
Ma treba meni jos usluga.... ako odjavim 01.04. sta dalje ? a ne treba mi npr koliko ugovor traje .
Ja bih prekinuo ovaj ugovor...i lijepo ukljucio uslugu bez obaveze , i da prekinem kad krenem
to nije moguće kod Telemacha..njima je ugovor svetinja a nakon što ti istekne obavezni period trajanja ugovora, usluga se nastavlja s tim da tada možeš prekinuti bilo kada ugovor, bez penala ili bilo koje druge naknade. Meni je npr ugovor istekao u avgustu prošle godine i nemislim da isti produžavam, naprotiv.
Uslugu možeš staviti i na mirovanje ali to za tebe nije opcija ako ideš iz države i ne misliš se vraćati...
Benq

#84021 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

duffy_duck wrote: I meni su isti ti problemi ja sam im pisao u pp da zelim zamjenu za novi TechnioColor bijeli i veci je od ubee ali nije estetski lijep. Ali ako i u drugoj sobi radi normalno ko to gleda.
Ti si se poceo "zaliti" na svoj Ubee modem onog dana kad si procitao na forumu da su poceli sa instalacijom Technicolor modema, a sve do tada ti je bilo ok. Ne znam koliko si svjestan toga sto pises, ali oni u logu mogu jasno vidjeti da li je korisnik resetovao modem "onako", ili je doslo do gubitka IP adrese pa se modem ne moze (pokusava) povezati na internet.

Oni vrlo lako mogu provjeriti status tvog modema i svih uredjaja koji se spajaju na tvoj modem, tako da im ne mozes reci da ti internet prekida ako to nije slucaj. U krajnjem slucaju donijece ti ponovo Ubee modem, a ako bas insistiras na Technicolor modemu, onda je tu stvar jasna o cemu se zapravo radi.
crnivrag

#84022 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Trenutno postoji problem sa kanalom "Prva TV":

Kanal se može gledati samo uživo putem EON box uređaja, a kada se pokuša vratiti unazad bilo koji sadržaj sa ovog kanala, dobija se poruka: "Izabrani kanal nije dostupan na mreži internet provajdera na koju ste konektovani", kao i kad se kanal pokuša gledati uživo putem EON web, mobilne ili smart aplikacije, a vidim da se ovo počelo dešavati jučer od 15:30.

Da li možete opis ovog problema proslijediti kolegama iz nadležnog sektora?

Također se na kanalu "Arena Sport 1 HR SD" javlja poruka "#117000 Nema signala", i to traje od 16.03. od 17:00.
Last edited by crnivrag on 19/03/2019 09:34, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#84023 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

aditon wrote:
skafiskafsnjak wrote:
to nije moguće kod Telemacha..njima je ugovor svetinja a nakon što ti istekne obavezni period trajanja ugovora, usluga se nastavlja s tim da tada možeš prekinuti bilo kada ugovor, bez penala ili bilo koje druge naknade. Meni je npr ugovor istekao u avgustu prošle godine i nemislim da isti produžavam, naprotiv.
Uslugu možeš staviti i na mirovanje ali to za tebe nije opcija ako ideš iz države i ne misliš se vraćati...
Skroz glupo. Vjerovatno ce zbog toga izgubiti mnoge korisnike.
corei3

#84024 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by corei3 »

Sinoć da pogledam film vraćanjem unazad kad neće ni na jednom kanalu.
HBO paket neće(neki dan radilo), FOX svi kanali neće. Šta je problem?
Telemach

#84025 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

corei3 » 5 minutes ago

Sinoć da pogledam film vraćanjem unazad kad neće ni na jednom kanalu.
HBO paket neće(neki dan radilo), FOX svi kanali neće. Šta je problem?
Da li isti problem i dalje postoji? Dostavite broj Ugovora, u inbox.
Locked