Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Norm

#8401 Re: Zeničani

Post by Norm »

kamen spoticanja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ne raduj se bezveze. Nije dobio jer ovo ne finansira Grad, nego Federalna direkcija za ceste (ili su to sad JP Ceste FBiH). Ne znam otkud ovima sa TVZE Autoceste :D
Grad finansira rekonstrukciju bulevara ali je radi euroasfalt...dakle ipak se okrece :mrgreen:
...i Almy, i Almy...
Norm

#8402 Re: Zeničani

Post by Norm »

Jimmy McNulty wrote:@Kamen šta bi sa načelnikom? Rekoše da je hasta ali ne da se on izgleda, žilav je.
...dobro je, samo sto se nije rijesio starih navika...nazalost...
Warashii

#8403 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Ovo sa petljom je za mustuluka, iznenadjem sam, nisam mislio da ce to bit jos za mjesec :D
kamen spoticanja

#8404 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Norm wrote:
kamen spoticanja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ne raduj se bezveze. Nije dobio jer ovo ne finansira Grad, nego Federalna direkcija za ceste (ili su to sad JP Ceste FBiH). Ne znam otkud ovima sa TVZE Autoceste :D
Grad finansira rekonstrukciju bulevara ali je radi euroasfalt...dakle ipak se okrece :mrgreen:
...i Almy, i Almy...
Ne znam to...vidio sam markere euroasfalta...
ako je i almy onda se ne okrece :mrgreen:
kamen spoticanja

#8405 Re: Zeničani

Norm wrote:
Jimmy McNulty wrote:@Kamen šta bi sa načelnikom? Rekoše da je hasta ali ne da se on izgleda, žilav je.
...dobro je, samo sto se nije rijesio starih navika...nazalost...
Smanjio je kazu na dvije kutije dnevno...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8406 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: hoce kazat pregazio ih kapitalizam kao i sistem koji ih je iznjedrio...
no ako podvuces refu na romanticarski pristup socijalizmu pa pogledas npr vikendice oko neumskog hotela zenit shvatit ces da je raspad sistema poceo prije 92...i zasto su se postratno prilagodili novim uslovima ko antilope na antarktiku...
Herinzi,hife,almiji,i ostale pm kompanije imaju jasne komandne linije i mnogo ih ne tangira koja stranka drzi vlast u datom trenutku...uzmu kajmak i voze dalje
znas koliko je almy radio u periodu kad su crveni drzali kanton...
Ili recimo je zanimljivo da citavom hnk gorivo u sluzbena vozile sipa hifa
energoinvest i hidrogradnja i dalje ceka da se uveze staz jal ceka neki drugi klinac...
Hebi ga
Ne bih se slozio da je samo kapitalizam u pitanju. Drzava kad hoce da stane iza tebe, stat ce. Koliko god bila atroficna, ova drzava ima dovoljno poluga da istjera na cistac kad nesto hoce. Probaj ne platit PDV, a nemas nikog u stranci pa ces vidjeti. Kad nece da te podrzi, jebo si jeza u ledja. Hidrogradnja je opljackana iznutra, a i izvana.

Da krenemo o onoga sto se cesto navodi kao primjer uspjesne privatizacije-Cementara u Kaknju. Hidrogradnjina. Drzava prodala, Drino se malo bunio, Bicakcic mu zaprijetio, rastalili se i opa Djurdja.

Drino je krao kao lasica. Nista manjim intenzitetom ni drugi direktori pojedinih organizacionih jedinica. U Kaknju su vecina "uspjesnih" privrednika nastali u talu sa direktorom Hg kamenoloma, gdje su brutalno opljackali Hidrogradnju, a sad glume elitu i uspjesne biznismene.

Radnici koji sad pricaju zalopojke na tv su u tome ucestvovali. I sutili ko picke dok je i njima kapalo. Sad kad se vise nema sta pokrast, onda idu price "mi smo gladni".

Eh da je htjela, drzava je mogla to sprijeciti. Mogla je Drinu poslati u zatvor, pa covjek je bio toliko drzak da napravi hotel u istoj ulici gdje je direkcija Hidrogradnje :-) Mogla je dati kredite Razvojne banke i dati posla. Ovako Hamed je to sve poklopio, i dolazis u situaciju da Euroasfalt obezbjedjuje Hidrogradnji evropske reference :-)

Te ostale pobrojane firme podrzavaju svaku vlast, sve je to uvezano. Hifadžije su u vrecama dobijali pare od SDA u poratnom periodu. Sve se ovo zna, samo jedni nece o tome javno, drugi se nadaju ulasku u halku, treci su vec napustili ovu prokletiju...

A rijeke i dalje teku.

Halalite Zenicani na off topicu :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#8407 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

liepa vijest,danas su ogromne kolone u gradu
Freamon Lester

#8408 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Ide li ko na proteste u subotu?
Casual's

#8409 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Freamon Lester wrote:Ide li ko na proteste u subotu?
Idem.
Ovo nije stvar gašenja Čelika, ovo je gašenje zadnjeg "urbanog" u ovom gradu.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#8410 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Naravno da idemo svi sa ove teme abd. Čelik je svetinja!
kakavdanakneiskustvu

#8411 Re: Zeničani

da izvinite,ja ne idem
Warashii

#8412 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Radim, a ima vremena kako sam izgubio konekciju sa Celikom, jednostavno nemam nekih osjecaja prema klubu i generalno fudbalu u BiH :(
kamen spoticanja

#8413 Re: Zeničani

Freamon Lester wrote:Ide li ko na proteste u subotu?
Yep
mada mi se crveni kmeri skijaju po zivcima koristeci situaciju
N.N.

#8414 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Raja, ima li gdje da se odmah dobije certifikat za racunare ? Da nema zajebancija i nekih casova. Treba mi za dan da je gotovo ? :-D
phillie

#8415 Re: Zeničani

Post by phillie »

kamen spoticanja wrote:
vezano za rekonstrukciju bulevara i zamjene granitnih ivicnjaka betonskim...cisto pranje novca....ipak se ne okrece :D
Freamon Lester

#8416 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

N.N. wrote:Raja, ima li gdje da se odmah dobije certifikat za racunare ? Da nema zajebancija i nekih casova. Treba mi za dan da je gotovo ? :-D
Odstampaj sebi. Taman posla da ce neko provjeravati kurs racunara... :izet:
asMir11
Grijem se na: Gree Hansol 12

#8417 Re: Zeničani

Post by asMir11 »

N.N. wrote:Raja, ima li gdje da se odmah dobije certifikat za racunare ? Da nema zajebancija i nekih casova. Treba mi za dan da je gotovo ? :-D
Dom mladih na Jaliji, 80 KM, sve se može za dan odraditi. Sretno! :)
Zaitsev

#8418 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

phillie wrote:
kamen spoticanja wrote:
vezano za rekonstrukciju bulevara i zamjene granitnih ivicnjaka betonskim...cisto pranje novca....ipak se ne okrece :D
Evo ja sad iz čaršije. Prolazim Bulevarom i ne vjerujem da su od betona na licu mjesta saljevali ivičnjake. Stavili kao nekakve trake da se ne može prolaziti. Raja se šegačila pa stajali na neosušene ivičnjake. Brat bratu je svaki drugi sjeban...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#8419 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Nije to samo pitanje fudbala i Čelika, nego po meni nečega mnogo dubljeg. Valjda prvi put u Zenici skupina pametnih i inteligentnih momaka je krenula u borbu protiv svega što ne valja 20 godina i prvi ne traže nikakvu milostinju, ne gledaju svoje interese nego samo priliku za rad da rade pošteno i transparentno. Možete to komotno shvatiti i kao revolt ili protest protiv SDA i svega onoga što nam u čaršiji ne valja. Čelik je jedan od pa ako ne i najveći simbol grada Zenice i iako nemate veze sa fudbalom trebalo bi doći podržati to. Ako sutra Čelik uspije zahvaljujući ovome ko kaže da se prekosutra isto neće dešavati sa nekim drugim institucijama, firmama, preduzećima, sportskim klubovima... možda raja konačno vidi da se i ona nešto pita.

Možda ja sve ovo previše romantiziram ali opet Čelik je dio mene, dio mog oca, dio mog najboljeg prijatelja kojeg su gamad ucjenjivala za ugovor, čelik je dio Zenice. Vrijeme je da se vrati onima koji ga istinski vole i da ga konačno preotmemo od ljudi koji ga koriste za ostvarivanje vlastitih interesa.

Ko može a ne dođe na tu protestnu šetnju bolje od svega ovoga u gradu nije ni zaslužio koliko god mislio da jeste.
notsure

#8420 Re: Zeničani

Post by notsure »

Zaitsev wrote:
kamen spoticanja wrote:vezano za rekonstrukciju bulevara i zamjene granitnih ivicnjaka betonskim...cisto pranje novca....ipak se ne okrece :D
Evo ja sad iz čaršije. Prolazim Bulevarom i ne vjerujem da su od betona na licu mjesta saljevali ivičnjake. Stavili kao nekakve trake da se ne može prolaziti. Raja se šegačila pa stajali na neosušene ivičnjake. Brat bratu je svaki drugi sjeban...
Da se neko smije napraviti pametan pa im poslati inspekciju da pita imaju li atest za ivičnjake... ovako saljevanje bi možda smjelo u nekom selu u šumi, ali u centru grada, ne baš.
Norm

#8421 Re: Zeničani

Post by Norm »

phillie wrote:
kamen spoticanja wrote:
Posao sa 'ciscenjem' trase i ivicnjacima je dobio, ko? ko? Almy...
Freamon Lester

#8422 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Jimmy McNulty wrote: Ako sutra Čelik uspije zahvaljujući ovome ko kaže da se prekosutra isto neće dešavati sa nekim drugim institucijama, firmama, preduzećima, sportskim klubovima... možda raja konačno vidi da se i ona nešto pita.
Celik je jasan pokazatelj da sistem u ovoj drzavi ne radi. Krade se godinama, a sad kada se doslo do zida mora se nekako to prikriti. Kao sto postoji plan da se ugasi Celik, tako ce i kad dodje do suludog stanja biti likvidirano i svako javno preduzece. A onda ce se lokalni SDA mocnici ukazati kao Gospa u vidu rjesenja. Tako su uradili sa Komradom. Unistili ga za sva vremena, a onda napravili javno-privatnog monstruma za uhljebljavanje svojih kadrova u vidu Albe. Odrzavanje puteva ugasili i prepustili Almiju. Tako su uradili i sa Zenica stanom. Ugasili ga, a onda odrzavanje prepustili opet po istim linijama Almiju i Izgradnji.

Gdje god se zaviri ispod prasine u ovom gradu vidi se SDA kriminal. Ako narod to prihvati kao normalno onda treba da bude spreman zivjeti sa posljedicama. A posljedice ce uskoro stici i biti ce jako zestoke. Od zime bez grijanja - do ljeta bez vode. :izet:
kamen spoticanja

#8423 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:Nije to samo pitanje fudbala i Čelika, nego po meni nečega mnogo dubljeg. Valjda prvi put u Zenici skupina pametnih i inteligentnih momaka je krenula u borbu protiv svega što ne valja 20 godina i prvi ne traže nikakvu milostinju, ne gledaju svoje interese nego samo priliku za rad da rade pošteno i transparentno. Možete to komotno shvatiti i kao revolt ili protest protiv SDA i svega onoga što nam u čaršiji ne valja. Čelik je jedan od pa ako ne i najveći simbol grada Zenice i iako nemate veze sa fudbalom trebalo bi doći podržati to. Ako sutra Čelik uspije zahvaljujući ovome ko kaže da se prekosutra isto neće dešavati sa nekim drugim institucijama, firmama, preduzećima, sportskim klubovima... možda raja konačno vidi da se i ona nešto pita.

Možda ja sve ovo previše romantiziram ali opet Čelik je dio mene, dio mog oca, dio mog najboljeg prijatelja kojeg su gamad ucjenjivala za ugovor, čelik je dio Zenice. Vrijeme je da se vrati onima koji ga istinski vole i da ga konačno preotmemo od ljudi koji ga koriste za ostvarivanje vlastitih interesa.

Ko može a ne dođe na tu protestnu šetnju bolje od svega ovoga u gradu nije ni zaslužio koliko god mislio da jeste.
sutra se moze poslati najbolja moguca poruka hamki i kompaniji...
btw momcima skidam kapu,dobro se bore protiv politizacije skupa :thumbup: ...mada se crveni trude da zelenim daju materijala za razvodnjavanje
Ci-Nick

#8424 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

U prvom kružnom toku kod Mittala se gradi velika fontana,... ne znam koliko će koštati gradnja i održavanje i da li planiraju da to stvarno radi u budućnosti ili je dovoljno da se neko nađe prilikom gradnje. :roll:
kakavdanakneiskustvu

#8425 Re: Zeničani

petlja u blatusi jos nije otvorena
Post Reply