Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mokra_carapa

#8401 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mokra_carapa »

Kupi svoj, imaš za ccs 30-40 KM. Jest da je dodatni uređaj ali možeš ga prilagoditi svojim potrebama. Npr. kad dođu gosti i traže wifi ti napraviš bandwith rule da osim tebe svi ostali imaju 256Kbp/s i onda kažeš kako im je do telefona :lol: :-)
MTV

#8402 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

T com najvise zainteresovan za Telecom Srbije pa time valjda mtela i nas.

http://teve.ba/article/20096/njemci-pos ... oma-srbija
dpjokala26

#8403 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by dpjokala26 »

MTV wrote:T com najvise zainteresovan za Telecom Srbije pa time valjda mtela i nas.

http://teve.ba/article/20096/njemci-pos ... oma-srbija
poklopise skoro cijelu jugu. :?
avaks

#8404 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by avaks »

Što je najgore, mi ništa nemamo od toga :D
Dok je RAKa i torova ima da ga glabamo :thumbup:
neki

#8405 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

avaks wrote:Što je najgore, mi ništa nemamo od toga :D
Ako preuzmu srbijanski telekom morat ce prodati svoj udio u eronetu ili citav mtel..
Sakazulu

#8406 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

neki wrote:
Ako preuzmu srbijanski telekom morat ce prodati svoj udio u eronetu ili citav mtel..
Haj, ako budu prodavali, hajmo se utaliti pa mi otkupiti...
Maharadza

#8407 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

Baš tako, dabogda im zatamnilo pred očima svima kao što nama zatamne sve što iole valja! :evil:
MTV

#8408 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Maharadza wrote:
Baš tako, dabogda im zatamnilo pred očima svima kao što nama zatamne sve što iole valja! :evil:
Zato ce im se vratiti, mozda vec ove godine u mraku.
http://teve.ba/article/20103/digitalizacija-u-bih

Nas kabl i iptv to nedodiruje al njih ce puno.

U ponudi mog mi omiljenog lola prvih 25 mjesta zauzimaju nasi kanali. Od tih 25 nema skoro nista da kazem vau. Zasto? Sve sto imalo valja je preuzeto od Prve, b92, nove, RTL. Ono ostatak placi od jada. I postavlja mi se pitanje u glavi koja je svrha tih nasih kanala? BHT 1 HD kad su utakmice je HD, spiker je za izlupati ga lopatom po glavi. Obicni RTL ima dosta kvalitetnu sliku i bolje komentare, HRT 2 takodjer.

Na fb sam naletio na jedan prilog PROVJERENOG s NOVE TV gdje je tema bila ilegalni privatni rudnici u Kaknju. Jedna nova koja je iz susjedstva ili komsiluka je u 7 minuta priloga opisala sve zivo i stanje u nasoj zemlji. Jel jedna nasa u praistorijskom 4:3 opisala tu pricu.

Vise sam na Novoj znao o svojoj zemlji nego na ovim politicki-kriminalno-tajkunskim kanalima.

Sto se mene tice mogu svih ovih 25 kanala zajedno s RAK-om da od 17.6 stave kljuc u bravu. Da vidim sta ce onda da zatamne?
fortaleza

#8409 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fortaleza »

MTV wrote:Na fb sam naletio na jedan prilog PROVJERENOG s NOVE TV gdje je tema bila ilegalni privatni rudnici u Kaknju. Jedna nova koja je iz susjedstva ili komsiluka je u 7 minuta priloga opisala sve zivo i stanje u nasoj zemlji. Jel jedna nasa u praistorijskom 4:3 opisala tu pricu.

Vise sam na Novoj znao o svojoj zemlji nego na ovim politicki-kriminalno-tajkunskim kanalima.

Sto se mene tice mogu svih ovih 25 kanala zajedno s RAK-om da od 17.6 stave kljuc u bravu. Da vidim sta ce onda da zatamne?
:thumbup: :thumbup:

Evo priloga o kojem govoriš.. Ovim politički-kriminalno-tajkunskim programima kako kažeš nije palo na pamet da ni na kakav način opišu katastrofalno stanje u državi i život običnih ljudi.

http://provjereno.dnevnik.hr/clanak/ile ... 68825.html

Totalno smo dezinformirani u odnosu na neke normalnije države.
Dzontra_Volta

#8410 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

MTV wrote:
Na fb sam naletio na jedan prilog PROVJERENOG s NOVE TV gdje je tema bila ilegalni privatni rudnici u Kaknju. Jedna nova koja je iz susjedstva ili komsiluka je u 7 minuta priloga opisala sve zivo i stanje u nasoj zemlji. Jel jedna nasa u praistorijskom 4:3 opisala tu pricu.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/u- ... ur-i-cemer
MTV

#8411 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Al jazzera je regionalni kanala. Najvise sam mislio o kanalima koji su smjesteni u ovoj zemlji, ovdje izmisljeni, da nije strana licenca.
MTV

#8412 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

fortaleza wrote:
MTV wrote:Na fb sam naletio na jedan prilog PROVJERENOG s NOVE TV gdje je tema bila ilegalni privatni rudnici u Kaknju. Jedna nova koja je iz susjedstva ili komsiluka je u 7 minuta priloga opisala sve zivo i stanje u nasoj zemlji. Jel jedna nasa u praistorijskom 4:3 opisala tu pricu.

:thumbup: :thumbup:

Evo priloga o kojem govoriš.. Ovim politički-kriminalno-tajkunskim programima kako kažeš nije palo na pamet da ni na kakav način opišu katastrofalno stanje u državi i život običnih ljudi.

http://provjereno.dnevnik.hr/clanak/ile ... 68825.html

Totalno smo dezinformirani u odnosu na neke normalnije države.
Punog srca zelim da nam se Nova vrati pa ako moze i da dodje Nova HD i Doma i Doma HD.
Maharadza

#8413 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

Dzontra_Volta wrote:
MTV wrote:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/u- ... ur-i-cemer
Živio AJB, posljednji "svjetionik" u ovoj magluštini i mrakači! :bih:
karanana

#8414 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

u zadnje vrijeme jedino sto znaju je krisom skidat kanale. probudis se i kanala nema. ok, nije njihova krivica, ali daj kakvu zamjenu. a znaju vatromet pucat iz igmanske kad ubace mtv igman i znaju se busat sa 150 i nesto kanala u koje racunaju i one koji vise nisu u programu.
daj bola stavite nesto da valja. moze li bbc two?
MTV

#8415 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

karanana wrote:u zadnje vrijeme jedino sto znaju je krisom skidat kanale. probudis se i kanala nema. ok, nije njihova krivica, ali daj kakvu zamjenu. a znaju vatromet pucat iz igmanske kad ubace mtv igman i znaju se busat sa 150 i nesto kanala u koje racunaju i one koji vise nisu u programu.
daj bola stavite nesto da valja. moze li bbc two?
Nema ni obicni BBC, ovo je neka drukcija verzija BBC Enterteiment. Koji to sad fali zadnji je nestao b92 sa dodatkom RTL Kockice?

Ukoliko me lol natjera na neki novi skuplji osakaceni paket u ozbilnjoj sam odluci da im vratim dodatni resiver, a uzmem od Telemacha prosireni paket s analognom koji kosta 25 KM a imam 150 kanala od kojih izdvajam b92, Prvu, Prvu plus, Cinestara dva, Balkanika, CBS Reality & Drama, CMC, pokoji Fox u HD, Face HD, Viasat HD (ova dva zadnja gubim radi nove bolesne odluke sakacenja paketa), N1 HD.

Zadnje sto smo dobili je bilo u 7 mjesecu 2014 (Eurosport 2 HD, Kanal 6 HD, Hayatovci, A1 HD kojem ni oznaka nije HD, mtv igman).
6 mjeseci nista nije bilo.
The BEN10

#8416 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

Nisam skontao kad su izbacili Al Jazeera Arabic. :sad:
karanana

#8417 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

o tom pricam. izbace neki program, covjek ni ne skonta da su ga izbacili. shaltas i odjednom rupa. haj dobro, ako samo kroz dosadu i shaltanje skontas da fali kanal, mozda je to znak da ni ne pratis taj program cesto pa ti ni ne treba, ali nije to to. nekad kontam sta je bilo u toj rupi izmedju dva kanala.
Dzontra_Volta

#8418 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

The BEN10 wrote:Nisam skontao kad su izbacili Al Jazeera Arabic. :sad:
Zar je taj ikad bio? i ko to gleda?
afannedim

#8419 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

The BEN10 wrote:Nisam skontao kad su izbacili Al Jazeera Arabic. :sad:
ima haman 2 godine.
Qler

#8420 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Ja sam ih opet sinoc zvao, i jutros moram, jer fakat od kako sam presao na logo trio, internet je katastrofa, a i primjetio sam par kanala da stopa. Ono stamo stane, kao da kanali imaju buffering... jebo ovo. Danas sam na poslu duze pa ce zena zvati za internet, ali cu meni se cini ja morati ili zvati pa da ozbiljno popricam sa nekim odgovornim, ili da idem direktno u centralu i tamo vidim u cemu je problem. Ja sjebem sebi TV radi brzeg interneta jer mi je on potrebniji, a oni sjebu jos vise TV a internet dovedu do neupotrebljivosti.....
Bronco_Billy

#8421 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Bronco_Billy »

Qler wrote:Ja sam ih opet sinoc zvao, i jutros moram, jer fakat od kako sam presao na logo trio, internet je katastrofa, a i primjetio sam par kanala da stopa. Ono stamo stane, kao da kanali imaju buffering... jebo ovo. Danas sam na poslu duze pa ce zena zvati za internet, ali cu meni se cini ja morati ili zvati pa da ozbiljno popricam sa nekim odgovornim, ili da idem direktno u centralu i tamo vidim u cemu je problem. Ja sjebem sebi TV radi brzeg interneta jer mi je on potrebniji, a oni sjebu jos vise TV a internet dovedu do neupotrebljivosti.....

I kod mene je od nedavno isti taj paket i ozbiljnih problema sa internetom imam. Narocito vikendom kad je mozda moguce nekakvo opterecenje mreze.
Velike oscilacije u brzini interneta, a osim toga ping je relativno los.
Bravehearttt

#8422 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Bravehearttt »

Drugovi i drugarice, moze li jedno pitanje? :)

Ovako kad odem na online speed intrnet check pise mi (download speed) oko 14Mb/s, a kada skidam sa torrenta filmove ne prelazi mi 3.0MB/s.

U čemu je kvaka? Zašto mi piše da mi je puno brži internet, a kad mi skida preko torrenta uglavnom se vrti oko 3MB/S, nekad rijetko 4.

Hvala vam dobri ljudi :D
Qler

#8423 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Ni meni to nije jasno, obicno i nemam problem sa torrentom, ali zato sav drugi "internet" je katastrofa. A treba mi dobar internet, jer zena radi neki outsourcing preko nekog programa ala teamviewer ali nesto puno sigurnije, u glavnom, bitan joj je pravo brz i stabilan internet, sto ja trenutno nemam. Ni brz, ni stabilan... e sad nesto se mora raditi, ili raskidati...
Dzontra_Volta

#8424 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Bravehearttt wrote:Drugovi i drugarice, moze li jedno pitanje? :)

Ovako kad odem na online speed intrnet check pise mi (download speed) oko 14Mb/s, a kada skidam sa torrenta filmove ne prelazi mi 3.0MB/s.

U čemu je kvaka? Zašto mi piše da mi je puno brži internet, a kad mi skida preko torrenta uglavnom se vrti oko 3MB/S, nekad rijetko 4.

Obrati pažnju na malo i veliko "b".
Bravehearttt

#8425 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Bravehearttt »

Dzontra_Volta wrote:
Bravehearttt wrote:Drugovi i drugarice, moze li jedno pitanje? :)

Obrati pažnju na malo i veliko "b".
U pravu si. Na online checku mi je malo, a na torrentu veliko. je li to razlika bajt i bit ili? Mozes li mi poblize objasniti

Aha, evo našao sam na netu. Hvala ti
Post Reply