GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#8401 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

zilla_ wrote:Pa treba se narod sarajeva dić na noge i išćerat bagru iz grasa a onda i ove iz vlade.... treće nam nema :run:

koji narod :D

bar pola miliona pari nogu je proslo za ovih 7 dana pored remize :-) je li kome palo na pamet da proba nekoga hr0knuti :roll:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8402 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by KatarinaKosaca »

Nego, kad će rijamu tamo?
zilla_

#8403 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zilla_ »

Ja idem na posao kolima al sad kad bi se pokrenuo neki protest prvi bi izašao na ulicu... pa dosta je više ovog bezobrazluka... ne mogu ni da zamislim kako ljudi iz vogošće ili hadžića dolaze do grada na poso :zoka: jbte bar 90% omladine bi jedva dočekalo da radi i za 5 stoja a njima malo i milja+.... ovi iz vlade povećavaju platu a građani im ne mogu na poso normalno, djeca u školu i sl... ne znam stvarno kako se do sad narod nije digo :? :? :?
veljaca

#8404 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by veljaca »

Rjesenje je stecaj GRAS-a ....
Dovesti novu u pravu, zaposliti nove radnike ( medju njima i one koji hoce da rade iz GRAS-a sadasnjeg ) ....

i NIKADA, NIKADA ne dozvoliti da neko ucjenjuje GRADJANE GRADA SARAJEVA !!!!!!
crnoplavo

#8405 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by crnoplavo »

zilla_ wrote:Ja idem na posao kolima al sad kad bi se pokrenuo neki protest prvi bi izašao na ulicu... pa dosta je više ovog bezobrazluka... ne mogu ni da zamislim kako ljudi iz vogošće ili hadžića dolaze do grada na poso :zoka: jbte bar 90% omladine bi jedva dočekalo da radi i za 5 stoja a njima malo i milja+.... ovi iz vlade povećavaju platu a građani im ne mogu na poso normalno, djeca u školu i sl... ne znam stvarno kako se do sad narod nije digo :? :? :?
Organizuj protestno hrakanje sutra u 8 s kolegom ti dole citiranim
uglavnomja wrote:
koji narod :D

bar pola miliona pari nogu je proslo za ovih 7 dana pored remize :-) je li kome palo na pamet da proba nekoga hr0knuti :roll:

naumpalo je tebi :shock:
KatarinaKosaca

#8406 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by KatarinaKosaca »

veljaca wrote:Rjesenje je stecaj GRAS-a ....
Dovesti novu u pravu, zaposliti nove radnike ( medju njima i one koji hoce da rade iz GRAS-a sadasnjeg ) ....

Slažem se, samo sa ispravkom.. sve otpustiti (kao što bi bilo u privatnoj firmi) i raspisati natječaje. Pa ne treba doktorat za vozača.. i ima ljudi koji znaju i hoće.
kamen spoticanja

#8407 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kamen spoticanja »

KatarinaKosaca wrote:Nego, kad će rijamu tamo?
Sud nadleznost prebacio na MUP sad se ceka prvi penderk kantona da kaze udri...al prvo ce formirat komisiju...steta ne klepit kakvu naknadu i dnevnicu kad je ovako komplikovana situacija
hodža

#8408 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hodža »

O'zone wrote:
Postupao-ispitao i sutra se pješači to je opet prebacivanje loptice. Mislim da će se čekati sutrašnja sjednica gdje bi se proglasio stečaj i postavio stečajni upravnik koji će tek onda u pratnji policije da uđe u krug GRAS-a i počne da radi ono što je davno trebalo raditi.
kakav stečaj ba....išli su dole predstavnici skupštine, razgovarali sa radnicima i sutra će se nastaviti razgovori u kantonu...saobraćaj bi se mogao razviti u četvrtak...
KatarinaKosaca

#8409 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by KatarinaKosaca »

hodža wrote:kakav stečaj ba....išli su dole predstavnici skupštine, razgovarali sa radnicima i sutra će se nastaviti razgovori u kantonu...saobraćaj bi se mogao razviti u četvrtak...
I šta se postiglo? Opet se vozi u neispravnim vozilima, sa bahatim vozačima i nezadovoljnim građanima i opet do sljedeće prilike kad se nekom digne da malo za****aje građane.. Ovo jednom treba sasjeći, drastično. Bolje jednom plav, nego 100 x crven biti.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#8410 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Admir_1984 »

veljaca wrote:Rjesenje je stecaj GRAS-a ....

stranacki neaktivnu, a strucnu pod broj 1. dati im odredjeni rok da sagledaju papire i obim poslovanja grasa i sastave optmalan plan o tome koliko je radnika stvarno potrebno. Pa onda fino selektovati najbolji kadar i kadar koji ima tradiciju rada u firmi, pa onda predložiti primanja i slicno. Onda bi ja uveo posebna predavanja o lijepom i kulturnom ponašanju, nacinu oblacenja u vozilu, komunikaciji sa gradjanima i slicno. Eh da su babi muda :D
Dr. Kuca

#8411 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

Hodza baca bombe da ne kazem da laze :D
hodža

#8412 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hodža »

KatarinaKosaca wrote:
hodža wrote:kakav stečaj ba....išli su dole predstavnici skupštine, razgovarali sa radnicima i sutra će se nastaviti razgovori u kantonu...saobraćaj bi se mogao razviti u četvrtak...
I šta se postiglo? Opet se vozi u neispravnim vozilima, sa bahatim vozačima i nezadovoljnim građanima i opet do sljedeće prilike kad se nekom digne da malo za****aje građane.. Ovo jednom treba sasjeći, drastično. Bolje jednom plav, nego 100 x crven biti.

jbg...ja ti kažem kako jeste sad...a kako će biti vidjet ćemo...ekspertna vlada će uspjeti to da riješi :lol:
Creasy

#8413 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Creasy »

svjezi_ustipak wrote:

@Creasy

na Vas se kladim makar i sam bio pa da je i kvota 100.

ako dodje do utakmice na stadionu Velika drveta ne sumnjam u vasu pobjedu. itekako imam razloga da vjerujem u gostujucu momcad jer znam kako trenirate njezno :D
Mislis ovako nesto:

:lol:
The Realist

#8414 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

KatarinaKosaca wrote:
Mislim da bi bilo dovoljno da otpuste i procesuiraju određeni broj radnika.
omađijaj me

#8415 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by omađijaj me »

kvota dvajes dase štrajk u petak prekida... ha ja ba
manki

#8416 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by manki »

hhaarree wrote:a sta ce im zene? da ih puste da hraknu specijalce jel? :lol: :mrgreen:
AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAH NIJE MI DOBRO :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Kemal Malovčić

#8417 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Kemal Malovčić »

kad ide posljednji tramvaj
FreakyStyley

#8418 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FreakyStyley »

Tramvaj zvani ceznja.
Ponosan

#8419 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Ponosan »

ovo je idealno vrijeme za Stecaj Grasa,ustedjet ce svi,Kanton najvise i pare koje baca u rupu bez dna zvanoj GRAS,(preko 40 miliona KM godisnje) neka se ulaze u infrastrukturu i razvoj grada.... uvesti privatnika koji ce voziti jeftinije,redovnije ,uredni i mirisljavi vozaci,ljubazni kontrolori karata i gradjani zadovoljni! Gras je duzan preko 130 miliona KM,dakle vise nego sto vrijedi njegova imovina,po zakonu davno su trebali ici u Stecaj i ne znam ko ih vise samo trpi!? sama cinjenica da imaju preko 700 radnika viska govori samo za sebe koliko je to preduzece nelikvidno... prije nego sto ih Vlada posalje u Stecaj,treba kazniti najodgovornije strajkace,jer ovo sve je neko morao pokrenuti i organizovati,ajd znamo da manje vise SDP I SBB stoje iza ove havarije,ali pojedinci trebaju vec sutra dobiti radnu knjizicu u poziv na Sud! drze gradjane kao taoce ni krive ni duzne jer im fali regres ili ne znam sta vec,ustvari ni oni ne znaju i niko normalan ih ne podrzava,to su najomrazeniji ljudi i firma u gradu,firma puna kabadahija-neradnika!
vrbas1979

#8420 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vrbas1979 »

Onaj trule-višnje boje tramvaj na kojem je pisalo "Ovdje ste sigurni", ako je danas u funkciji, premazati bojom i novim natpisom: "Pusti me da mu jednom ja hraknem. Vaš GRAS"
MOSALJOZE

#8421 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by MOSALJOZE »

FreakyStyley wrote:Tramvaj zvani ceznja.
Svi su ga vidjeli,samo niko ne zna gdje je.
pathyeshme

#8422 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by pathyeshme »

Upravo jedem bananu, a GRAS-ovci jedu kurac.
hhaarree

#8423 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

pathyeshme wrote:Upravo jedem bananu, a GRAS-ovci jedu kurac.
pa reko im je bubica da ce ga dobit :dance: :lol: :lol: :mrgreen:
BHF_Manijak

#8425 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

I neko poziva na poretst naroda, neku bunu, revoluciju, PM??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa vidjeli ste danas koliko OVACA Grad Sarajevo ima!!! Znaci hoce da lincuju covjeka, ali jebe se Bosnjaku, njemu je bitno da udje u kombi, a to sto dvoje KRETENA I IDIOTA hoce da jebu majku vozacu, koji JEDINI vozi, ma jebo to ba, daj ti da ja udjem! Fuj kakva smo mi stoka!

Da Bog da na GRAS strajkovao jos godinu, za bolje nismo! :x :x :x
Post Reply