Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cuj "no pasaran"
Pa vjeronauka je skolski predmet vec 20-tak godina. Jedina razlika u odnosu na prethodne skolske godine je ta sto je uveden alternativni predmet - sto i nije bilo problematicno i protiv toga se niko nije bunio.
Vjeronauka ostala kao jedan od alternativnih predmeta, ocjena iz vjeronauke ulazi u prosjek. Sta ste konkretno postigli? no pasaran
Nekada su zbog sličnih razloga naši pradjedovi selili za Tursku pa onda neki novi protjeraše i u Njemačku pa danas imamo duplo više bosanskih muslimana u dijaspori nego u BiH.
a danas pokrivene Turkinje dolaze u BiH skolovati se jer u Turskoj ne mogu pokrivene na fax
Nekada su zbog sličnih razloga naši pradjedovi selili za Tursku pa onda neki novi protjeraše i u Njemačku pa danas imamo duplo više bosanskih muslimana u dijaspori nego u BiH.
znaci samo se pikaju "bosanski muslimani"?
oni koje vjera ne zanima haman ne zanimaju ni tebe?
plain vanilla wrote:sad slusam RSG i javlja se zena iz Mostara, iz "Abrasevica", prica o teskoj situaciji u Mostaru
kaze da je Forum mladih SDP najaktivniji u pomoci Mostarcima, da su organizirani i pomazu ugrozenima koliko su u mogucnosti...
nemoj makar ti...zaista postaje degutantno to slucajno pojavljivanje u tv-u a sad i na radiu
steta da nisi poslusao prilog i nije nimalo slucajno "pojavljivanje"
zena govori gdje se moze odnijeti pomoc i kome se moze obratiti za pomoc, u tom smisli su spomenuti fomovci, a ne da bih ih se propagiralo
u Mostaru 13000 obitelji nema struju, jaje je pola marke, a lopata 100KM, dabogda im za lijekove trebalo
i ko god pomogne ugrozenima, svaka cast
ali najbolje nista ne ciniti, sjediti kuci, ne daj Boze, mogu reci da propagiras stranku
stvarno ste izgubili pojam o realnosti
Ko god pomogne svaka cast ... Nije mi jasno naglasavanje stranacke pripadnosti ljudi koji ciste snijeg ... Na svim ostalim televizijama su "dobri ljudi" "Savjesni gradjani" "Studenti" ... Samo na FTV su mladi te i te stranke ...
nosara wrote:
Daleko sam ja do penzije... zlaja ce i od rs-a napravit sranj... zapadnu njemacku, a ja cu jos kopat...
necu ja braniti Zlaju ni da bih tebi kontrirala
samo meni je ista (losha) situacija i prije i za vrijeme Zlaje, a tebi ocito gora..u tome je razlika izmedju nas
a danas pokrivene Turkinje dolaze u BiH skolovati se jer u Turskoj ne mogu pokrivene na fax
stvarno je tesko muslimanima u BiH
Ne pominjes kako je sud u Strasbourgu redovno kritikovao Tursku zbog te diskriminacije? Mislim da je vec ukinuto to diskriminirajuce pravilo. I sada mi moramo biti zahvalni zato sto u BiH nije takva situacija? Fuj.
saibaba wrote:
Ko god pomogne svaka cast ... Nije mi jasno naglasavanje stranacke pripadnosti ljudi koji ciste snijeg ... Na svim ostalim televizijama su "dobri ljudi" "Savjesni gradjani" "Studenti" ... Samo na FTV su mladi te i te stranke ...
jos su u turskoj na vlasti najzeleniji medju zelenima a kod nas crveni
znaci samo se pikaju "bosanski muslimani"?
oni koje vjera ne zanima haman ne zanimaju ni tebe?
Jesu li bosanski katolici i bosanski pravoslavci u tim talasima selili za Tursku? Kojeg naroda i koje vjeroispovjesti je najviše iselilo iz BiH?
nosara wrote:
Daleko sam ja do penzije... zlaja ce i od rs-a napravit sranj... zapadnu njemacku, a ja cu jos kopat...
samo meni je ista (losha) situacija i prije i za vrijeme Zlaje, a tebi ocito gora..u tome je razlika izmedju nas
plain vanilla wrote:
Ne pominjes kako je sud u Strasbourgu redovno kritikovao Tursku zbog te diskriminacije? Mislim da je vec ukinuto to diskriminirajuce pravilo. I sada mi moramo biti zahvalni zato sto u BiH nije takva situacija? Fuj.
nosara wrote:
Gore je samim tim sto je isto... Logika...
pa ocito si previse ocekivao..ili nesto veliko izgubio
ja niti sam sta imala izgubiti niti sam se nadala da cu sta dobiti
pa veca je sansa da me usreci lutrija bih nego vlada fbih, ma ko u njoj sjedio
e jedino da imam babu, pa da on sjedne u vladu, mozda bi me onda sunce ogrijalo..ovako jok
Moji su otisli za Ameriku oko 1905-06, i sa oceve i sa majcine strane, svi muslimani (ali ne vjerujem da su bili neki vjernici). I rahmetli dedo je kao mlad momak razmisljao da li da ide ali je ostao "cuvati ovce" kako je poslije prepricavao.
Karl Hungus wrote:
jos su u turskoj na vlasti najzeleniji medju zelenima a kod nas crveni
zeleni u turskoj dohakali su toj praksi uprkos visegodisnjoj vojnoj sekularistickoj diktaturi...nasi crveni vladali su iza rata dva puta u BiH..prvi put ih se sjecamo kao one koji su na guantanamo poslali neke ljude)na kraju se ispostavilo da bas i nisu bili nesto krivi)
ovaj drugi put najcesce ih pominjemo po slucaju vjeronauka a haman cemo ih pominjat po snjeznoj krizi iz februara 2012.
šef Kluba poslanika SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Jasenko Selimović smatra da je reakcija nadležnih bila dobra, uključujući Civilnu zaštitu, policiju i vojsku, a prije svega predstavnike izvršne vlasti, od federalnog i kantonalnih premijera, pa do načelnika općina.