Sretno!
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
granita
#8401 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam prije nego sto sam saznala da sam trudna danima spavala sa Caffetin mesntrual tabletama pored glave u slucaju da me zaboli u noci jer sam imala blage menstrualne grceve i cekala da dobijem. Nakon 4 dana nisam vise mogla, uradila test i sad smo 24. sedmica
Nisam imala krvarenje, ali sam dosta dugo znala imati (doduse vrlo blage) grceve slicne mensturalnim i Divanovic rekao da je to normalno, da se sve siri, a sve ostalo je bilo savrseno, ni govora o kontrakcijama. To je normalno na pocetku trudnoce, nemoj se brinuti, osim ako krvaris ili su bolovi bas jaki. Pij dosta vode, to zna pomoci.
Sretno!
Sretno!
- manekenka u penziji
#8402 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam oko 11 sedmice tri dana trpila užasne menstrualne bolove misleći da mi nije nista i da je to normalno. Na nagovor supruga odem kod doktora i ispostavi se da su kontrakcije.
-
banana1
#8403 Re: Trudnjače i porodilje online
Da li je neko od vas trudnica imao suhu kozu u trudnoci i s cim ste je mazali? Hvala!!!
-
blondina
#8404 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam se mazala HIPP uljem i HIPP maslacem,i nisam imala problema,evo 37 sam nedjelja i nemam ni strija,zasad mi se koža drži odlično.banana1 wrote:Da li je neko od vas trudnica imao suhu kozu u trudnoci i s cim ste je mazali? Hvala!!!
Da li je neka od trudnica radila bris grla i nosa,meni je danas doktor dao uputnicu da radim,samo ne znam jel se to radi na Ilidži ili...
- manekenka u penziji
#8405 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam radila na Ilidži. Bude gotovo za otprilike 3-4 dana.
-
blondina
#8406 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvalamanekenka u penziji wrote:Ja sam radila na Ilidži. Bude gotovo za otprilike 3-4 dana.
- vazi
#8407 Re: Trudnjače i porodilje online
da se hoces i ti vise poroditi, otkad cekammanekenka u penziji wrote:Ja sam radila na Ilidži. Bude gotovo za otprilike 3-4 dana.
salim se, nego kako ide, priblizava li se termin polako
Ja sam prvi porod imala dug, sve je bilo u redu ali dugo trajalo, dva -tri dana, birvaktile
Pred drugi porod zene mi rekose pij 40 dana pred porod nataste iliti nastesrca kasiku ulja i ja tako i uradila , porod trajo dva sata
Moja kcerka s prvom trudnocom nije htjela ni cuti za kasiku ulja medjutim druga trudnoca - pije kcerka ulje pred porod
Pa eto, ti kako hoces
- manekenka u penziji
#8408 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni termin 10.maja aBd, jedino da pijem po 4 kašike dnevno 
Može li maslinovo?
Ma ja sam otvorena za sve prijedloge. Evo jedem hurme, radim Kegelove, vjezbam disanje kad me uhvate lažne kontrakcije ali čini mi se da je moja cura "zakopitila" i neće nigdje a ja jedva čekam porod da je vidim.
Može li maslinovo?
Ma ja sam otvorena za sve prijedloge. Evo jedem hurme, radim Kegelove, vjezbam disanje kad me uhvate lažne kontrakcije ali čini mi se da je moja cura "zakopitila" i neće nigdje a ja jedva čekam porod da je vidim.
- vazi
#8409 Re: Trudnjače i porodilje online
supermanekenka u penziji wrote:Meni termin 10.maja aBd, jedino da pijem po 4 kašike dnevno
Može li maslinovo?
moze maslinovo, ono se i preporucuje
Ma i ja jedva cekam a mogu misliti kako je tebi
- manekenka u penziji
#8410 Re: Trudnjače i porodilje online
Odoh ja sad jednu kasiku popiti, pa cu od sutra ujutro i navečer po jednu piti.
Hvala ti na lijepim željama
-
suspect_zero
#8411 Re: Trudnjače i porodilje online
manekenka u penziji wrote:Odoh ja sad jednu kasiku popiti, pa cu od sutra ujutro i navečer po jednu piti.
Ma samo da te jednom
- manekenka u penziji
#8412 Re: Trudnjače i porodilje online
Ljubim ja vas sve
-
radenska
#8413 Re: Trudnjače i porodilje online
Koliko je preporucljivo ici na kozmeticke tretmane u trudnoci. Mislim na piling lica. Da li koriste neke agresivne preparate.
Meni je lice kao da sam u pubertetu, nikad nisam isla na takve stvari jer nije bilo potrebe. Znam da ja veci dio do hormona ali koza mi je uzasna. Kad sam bila prvi put trudna bila je kao bebina
Meni je lice kao da sam u pubertetu, nikad nisam isla na takve stvari jer nije bilo potrebe. Znam da ja veci dio do hormona ali koza mi je uzasna. Kad sam bila prvi put trudna bila je kao bebina
- Mis mekinjas
#8414 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam pubertetski bila pristava u prvom tromjesjecju. Na svoju ruku sam se svaku drugu noc prebrisala Clindamycinom, i proslo, ali ne bih ovo dijelila ka savjet, vec samo kao iskustvo. Mozda nisam trebal, ali bebi nije naskodilo.
- ciki4
#8415 Re: Trudnjače i porodilje online
radenska pa nisam ni skontala da si opet trudna
čestitam
manekenko i tebi se primaklo
biće to sve o.k. i brzo će, a ja sam po tvojim postovima skontala da ćeš ti biti mama za 10, a ne ko neke ovdje, samoprozvane nemajke 
manekenko i tebi se primaklo
- manekenka u penziji
#8416 Re: Trudnjače i porodilje online
Nakon odslusanih psihofizickih vjezbi i pregledanih stotinjak snimaka oko njege novorodjenceta, imam osjećaj da nista ne znam, tako da me rijeci da cu biti dobra mama zaista utješe.

- Mis mekinjas
#8417 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma samo se opusti. Kad ti padne djetesce saka isto kao da ga ni na tv-u vidjela nisi, i ja bar nisam bila spremna na stosta, pa sve prezivis. I ide, dan za danom. I tako shvatis da je proslo 5 mjeseci, da dijete nikad ne place bez razloga, koji nisu nerjesivi, vrlo su jednostavni.
Sto manje znas, bice ti lakse.
Sto manje znas, bice ti lakse.
-
safran
#8418 Re: Trudnjače i porodilje online
Ispravno! A sad se navikni na taj osjećaj i spremna si za ostatak života. Sretno sa porodom.manekenka u penziji wrote:Nakon odslusanih psihofizickih vjezbi i pregledanih stotinjak snimaka oko njege novorodjenceta, imam osjećaj da nista ne znam, tako da me rijeci da cu biti dobra mama zaista utješe.
-
radenska
#8419 Re: Trudnjače i porodilje online
a meni se s drugim cini da sve znam hahahha, ko doktor
Samo me brine mala razlika, ako sve bude hairli bice razlika 22 mjeseca
-
Sunculish
#8420 Re: Trudnjače i porodilje online
radenska wrote:a meni se s drugim cini da sve znam hahahha, ko doktor :D Samo me brine mala razlika, ako sve bude hairli bice razlika 22 mjeseca
Ih, supeeeeeer, tako bih i ja htjela ako Bog da. Usput, čestitke na trudnoći i da prodje hairli.
-
snozzla
#8421 Re: Trudnjače i porodilje online
pozdrav svima 
Zanima ma me da li neko od vas zna neke dobre knjizare sto su otvorene nedeljom.
Idem u sarajevo ovu nedelju i htjela bi kupiti knjiga za bebu, pjesme/bajke i takve stvari.
Idem isto u Zenicu, pa ako zna i tu negdje gdje se moze kupiti.
Hvala unapred
Imam i blog o mojoj trudnoci i zivotu pa ako me hoces pratiti, bujrum
http://mlada-mama.blogspot.com/
Zanima ma me da li neko od vas zna neke dobre knjizare sto su otvorene nedeljom.
Idem u sarajevo ovu nedelju i htjela bi kupiti knjiga za bebu, pjesme/bajke i takve stvari.
Hvala unapred
Imam i blog o mojoj trudnoci i zivotu pa ako me hoces pratiti, bujrum
-
jaina
#8422 Re: Trudnjače i porodilje online
Ima li neka mama iz TK da mi kaze koji tacno papiri trebaju za prijavu djeteta u maticni ured? 
- vazi
#8423 Re: Trudnjače i porodilje online
ma prosetaj carsijom, naces sigurno nesto otvoreno, osim toga ima DVD ili CD u dosta samoposluga i granapa s djecjim pjesmicama, nace svec nesto, ne brinisnozzla wrote:pozdrav svima
Hvala unapred
Imam i blog o mojoj trudnoci i zivotu pa ako me hoces pratiti, bujrum![]()
Preletila sam malo tvoj blog, kupujes li kupujes
I dobro dosla u Bosnu, ugodan let i odmor ti zelim , uzivajte svi zajedno
- sarajevo_84
#8424 Re: Trudnjače i porodilje online
manekenka u penziji wrote:Nakon odslusanih psihofizickih vjezbi i pregledanih stotinjak snimaka oko njege novorodjenceta, imam osjećaj da nista ne znam, tako da me rijeci da cu biti dobra mama zaista utješe.
Vjeruj mi da ćeš nakon samo dva dana biti stručnjak u pravom smislu te riječi.
Ja sam isto tako razmišljala o mnogo čemu, kako ću, hoću li znati, al sam se vrlo brzo uštelila oko svega, od prvog dana smo muž i ja bili sami sa bebom i danju i noću i najbolje je tako.
Bez brige, sretno!