Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
e cuj da brusi glavu, malo i to nego 40-50ks , i da odradis portovanje i poliranje vise od 10tak ks cisto sumnjam ali obrati se caki pa ces znat
Reci jaranu da veze nema
@Bitango radis li ti ove upgrejDOve , hahahah
Sad znam sto je cile mrtav, ko zruhls kobil?!
Amare, nisi trebao caku postsvljati ovdje, glsvs me momentalno zaboljela.
Pa jedan vrli majstor sa otesa, promijenio mi dihtung, bez brusenja glave?! Poslije toga, auto je islo super, ali kratko je trajalo. Pukao grijac, i morali glavu skidati. E hebem ga sakata.
bitanga_sa_otesa wrote:poliranje usisa i izduva na atmosfercu daje 0.011ks-nema efekta.pogotovo mi se svidja ta supljara da si osjetio 5 ili 6 konja i derali smo sve, ...naslusao sam se tih ubleha i previse....
Hahahaaahhahaha . Znači kroz ruke nam prošlo . I to je bilo prije 32 godine , neznam gdje ste i šta ste Vi radili tad . jbg
Hota Suad živi svjedok . ( narodski rečeno hahah )
Da niste radili sirenje usisnih kanala,pa poslije poliranje?
Bitanga je u pravu,samo poliranjem ste mogli dobiti da to ljepse izgleda kad je glava na radnom stolu
bilic wrote: neznam gdje ste i šta ste Vi radili tad .
pa dobro ja nisam nigdje radio ja sam ucio skole neke za veliki dr mr i te godine sam naucio negaciju da pisem odvojeno.
sta god sam radio trudio sam se da naucim pravilno ,da shvatim prvo kako nesto radi ,pa onda sve ostalo.kao mlad sam se naslusao prica o brusenjima glava i poliranju....50 konja...kad sam malo procitao strucne literature o tome i poslusao neke ljude koji su potkovani znanjem,onda sam skontao da su to samo ''majstorske''ublehe i supljare...za glatki kanal se lijepi smjesa i gubi vrtlozenje i homogenost,tako da gubis konje umjesto da ih dobijas...sa sirim kanalom grubo obradjenim,vecim ventilom sa drugacijim uglom brusenja,bregastom sa vecom duracijom i liftom mozda i dobijes nesto ...poyyy
Proslo je podosta vremena od ove spike, a honda nsx se nikad nije vpojavio sa informacijom kako je uradjen posao kod Sladje, ili grijesim?!
Uglavnom, nema niko pouzdan 100%, koliko vidim.
Imam osjecaj da je ta situacija sa majstorima mnogo bolja u manjim mjestima. Ja imam majstora godinama, nikad mi nesto sfuserio na autu... niti me zakinuo...
A ti u Sarajevu nikome vjerovati ne mozes. Kad sam ima problem sa vucom, ovaj mi ko iz topa rekao da turbinu treba vaditi... kod svog majstora otisao, neko usisno crijevo se zacepilo bilo. Znaci, da sam poslusao ovog, odradio bih turbinu i ne bih nista popravio
skafiskafsnjak wrote:Imam osjecaj da je ta situacija sa majstorima mnogo bolja u manjim mjestima. Ja imam majstora godinama, nikad mi nesto sfuserio na autu... niti me zakinuo...
A ti u Sarajevu nikome vjerovati ne mozes. Kad sam ima problem sa vucom, ovaj mi ko iz topa rekao da turbinu treba vaditi... kod svog majstora otisao, neko usisno crijevo se zacepilo bilo. Znaci, da sam poslusao ovog, odradio bih turbinu i ne bih nista popravio
Slozio bih se u potpunosti s tobom. Ja imam dobrog majstora, ali je daleko, 175 km od Sarajeva.
skafiskafsnjak wrote:Imam osjecaj da je ta situacija sa majstorima mnogo bolja u manjim mjestima. Ja imam majstora godinama, nikad mi nesto sfuserio na autu... niti me zakinuo...
Kad smo kod majsotra iz "manjih mjesta", nađoh ovo na fb (ne znam koje je auto i koliko košta taj prekidač, ali čovjek cijeni svoj "rad":
Last edited by Dzontra_Volta on 30/03/2017 14:13, edited 1 time in total.
Kad smo kod majsotra iz "manjih mjesta", nađoh ovo na fb (ne znam koje je auto i koliko košta taj prekidač, ali čovjek cijeni svoj "rad":
Mene moj nikada nije zakinuo ... Najvise za ruke sto mi je uzeo 80 KM ... To je ukupno i za popravku bilo, 3 dana auto stajalo kod njega.
Ma meni su najmrze te lole... cim cuje motor , to ti je ! toliko kosta !
Pa mater mu ... npr gubljenje snage u autu moze biti X faktora. On meni ko iz topa, turbina . E takve likove najvise mrzim... sto je najgore, platis , i na kraju ti nije popravljeno .