BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
todd_smith
#8401 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Zovite i Shaqirija iz Bayerna onda 
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#8402 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ma Januzaj tipicno bosansko prezime

- antifascism
#8403 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nama treba defanzivni, sta mislite o Martinezu?todd_smith wrote:Zovite i Shaqirija iz Bayerna onda
-
Nebitan32
#8404 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ocito da ne poznajes te ljude i desavanja izvan Sarajeva. Prezimena su im albanizirana. PrimjerMatijevic_Vlado wrote:ma Januzaj tipicno bosansko prezime![]()
....više NVO okupljene oko Bošnjačkog Savjeta Kosova uz koordinaciju gospodina Ćerima Bajramija bošnjačkog predsavnika pri kancelariji Predsjednika Republike Kosovo....
http://www.dijaspora-bk.de/v2/index.php ... &Itemid=65
Cerim Bajrami a Bosnjak. U Bosni bi bilo Bajramovic. U Bugarskoj Bajramov. Gdje trenutno zivim ima puno osoba iz Prizrena i Peci i takva prezimena nisu rijetskost kod njih. I kada je Belgija u pitanju upravo je najvise tu zavrsilo Bosnjaka prognanih s Kosova 1999. Pomagao sam nekima od njih. Prevod dokumenata i slicno. A Adnanova porodica je tad stigla u Belgiju. Mozda i dobro kazem mozda je i on jedan od njih a moguce da je i Albanac.
No da ne duljim. Proglasen je za najboljeg igraca u MU do 21 godinu sto znaci da je dokazani talenat. Vrijedilo bi se raspitati i vidjeti ima li mogucnosti. Ako ne, nikom nista. Nekako uvjek cekamo zadnji momenat kada su ovakvi slucajevi u pitanju.
Svima je jasno da je bh premier liga na samom dnu i izbaci prvoklasnog igraca svako 10 godina. Sad za sad nam samo preostaje da sakupljamo ovu djecu koja odrasta po Europi.
- Logovan
#8405 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Njega smo već zvali par puta u reprezentaciju ali stalno je odbijao pozive. Zamalo je za nas zaigrao, sekunda je falila.antifascism wrote:![]()
Trebali smo i Alabu pozvati
-
Eborg
#8406 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ja ti govorim još jednom, samo ako su mu djed/nana ili otac/majka rođeni u BiH ima pravo igrati.Nebitan32 wrote:Ocito da ne poznajes te ljude i desavanja izvan Sarajeva. Prezimena su im albanizirana. PrimjerMatijevic_Vlado wrote:ma Januzaj tipicno bosansko prezime![]()
....više NVO okupljene oko Bošnjačkog Savjeta Kosova uz koordinaciju gospodina Ćerima Bajramija bošnjačkog predsavnika pri kancelariji Predsjednika Republike Kosovo....
http://www.dijaspora-bk.de/v2/index.php ... &Itemid=65
Cerim Bajrami a Bosnjak. U Bosni bi bilo Bajramovic. U Bugarskoj Bajramov. Gdje trenutno zivim ima puno osoba iz Prizrena i Peci i takva prezimena nisu rijetskost kod njih. I kada je Belgija u pitanju upravo je najvise tu zavrsilo Bosnjaka prognanih s Kosova 1999. Pomagao sam nekima od njih. Prevod dokumenata i slicno. A Adnanova porodica je tad stigla u Belgiju. Mozda i dobro kazem mozda je i on jedan od njih a moguce da je i Albanac.
No da ne duljim. Proglasen je za najboljeg igraca u MU do 21 godinu sto znaci da je dokazani talenat. Vrijedilo bi se raspitati i vidjeti ima li mogucnosti. Ako ne, nikom nista. Nekako uvjek cekamo zadnji momenat kada su ovakvi slucajevi u pitanju.
Svima je jasno da je bh premier liga na samom dnu i izbaci prvoklasnog igraca svako 10 godina. Sad za sad nam samo preostaje da sakupljamo ovu djecu koja odrasta po Europi.
Bošnjaci iz Srbije, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Turske itd. koji su tamo stotinama godina nemaju nikakve pravne veze sa BiH, oni su za nas kao i Nigerijci, Rusi ili Argentinci. Dakle, ne mogu igrati za BiH na osnovu FIFA pravila niti dobiti naše državljanstvo na osnovu zakona Bosne i Hercegovine.
Samim tim ni Ljajić nikada nije mogao ni igrati za BiH. Jedina mi je enigma kako je Subotić zaigrao za Srbiju jer koliko znam niko mu nije bio rođen u Srbiji.
- sinuhe
#8407 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Junuzovic izgleda kao Albanac, pitajte ga preko twittera.
- p206
#8408 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
netačnoEborg wrote:Pa ako su mu djed/nana odnosno otac/majka rođeni na teritoriji BiH ima pravo igrati za nas. Sve ostale opcije otpadaju bez obzira šta je po nacionalnosti.
Eduardo, Sammir...
sve se može kad se hoće
ni ovaj nema nikakve veze sa Crnom Gorom
http://hr.wikipedia.org/wiki/Fatos_Beqiraj
- sinuhe
#8409 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ali ovaj nema bas nikakve veze sa BiH. Je li ikad i nikom krocio po Bosni i Hercegovini?
- Muhamed Đakmić
#8410 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Eduardo i Sammir su dobili hrvatsko državljanstvo jer su tamo živjeli 5-10 godina, koliko je već uslov. Ovaj ne zna Bosnu ni na karti naćip206 wrote:netačnoEborg wrote:Pa ako su mu djed/nana odnosno otac/majka rođeni na teritoriji BiH ima pravo igrati za nas. Sve ostale opcije otpadaju bez obzira šta je po nacionalnosti.
Eduardo, Sammir...
sve se može kad se hoće
- p206
#8411 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
kakve to ima veze, ako ga savez kontaktira i ako hoće da igra za nas... doći će i kročiti Bosnom ako je to bitnosinuhe wrote:Ali ovaj nema bas nikakve veze sa BiH. Je li ikad i nikom krocio po Bosni i Hercegovini?
- sinuhe
#8412 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Bio bi to neki presedan u fudbalu. Ne znam je li ikad tako nesto zabiljezeno.
- MyTao
#8413 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
jesi smijesan, pa nemoze to tek tako... ovo je reprezentacija a ne klub... da bi imao pravo igrati za jednu drzavu moras biti rodjen tu, ili bar otac/mater i djed/baka... ili da zivis i radis u toj drzavi vise od dvije godine ja mislim...p206 wrote:kakve to ima veze, ako ga savez kontaktira i ako hoće da igra za nas... doći će i kročiti Bosnom ako je to bitnosinuhe wrote:Ali ovaj nema bas nikakve veze sa BiH. Je li ikad i nikom krocio po Bosni i Hercegovini?
Kako bi on dobio drzavljanstvo Bosne i Heercegovine? a da nepricamo kako bi dobio sportsko drzavljanstvo od FIFA-e....
- p206
#8414 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
nek ne zna, ne bi znao ni Baloteli ItalijuSarajevo1946 wrote:Eduardo i Sammir su dobili hrvatsko državljanstvo jer su tamo živjeli 5-10 godina, koliko je već uslov. Ovaj ne zna Bosnu ni na karti naćip206 wrote:netačnoEborg wrote:Pa ako su mu djed/nana odnosno otac/majka rođeni na teritoriji BiH ima pravo igrati za nas. Sve ostale opcije otpadaju bez obzira šta je po nacionalnosti.
Eduardo, Sammir...
sve se može kad se hoće
ne treba se ograničavati... državljanstvo može dodijeliti vijeće ministara po hitnom postupku
uostalom Misimović nije živio u Bosni ni jedan dan, Ni Kolašinac ni Muhamed Bešić... to ništa ne znači
- antifascism
- Muhamed Đakmić
#8416 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
http://nationalsels.org/home/wp-content ... -14-10.pdf
Evo pravila. Nisam čitao, samo otvorio prvi link koji je iskočio, vjerujem da je to to
Znači, svaki igrač koji igra za neki tim, igra na osnovu ovih pravila. Nema izuzetaka
Evo pravila. Nisam čitao, samo otvorio prvi link koji je iskočio, vjerujem da je to to
Znači, svaki igrač koji igra za neki tim, igra na osnovu ovih pravila. Nema izuzetaka
- MyTao
#8417 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Najbolje da ti odes na fifa.com pa pokusas se sam uvjeriti u ovo sto ti se govori... Nemoze neki japanac koji nikada ni jedan dan nije proveo u Bosni igrati za nasu reprezentaciju... jeli ti kad palo na pamet da postoje zakoni i pravila o tome kad neko moze igrati za odredjenu reprezentaciju?
Ili da tu zivis i radis duze od 2 godine, ili da ti famelijarno povezan sa tom drzavom... drugacije nemoze...
Ili da tu zivis i radis duze od 2 godine, ili da ti famelijarno povezan sa tom drzavom... drugacije nemoze...
- p206
#8418 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
nisam smiješan , i može to takoMyTao wrote:jesi smijesan, pa nemoze to tek tako... ovo je reprezentacija a ne klub... da bi imao pravo igrati za jednu drzavu moras biti rodjen tu, ili bar otac/mater i djed/baka... ili da zivis i radis u toj drzavi vise od dvije godine ja mislim...p206 wrote:kakve to ima veze, ako ga savez kontaktira i ako hoće da igra za nas... doći će i kročiti Bosnom ako je to bitnosinuhe wrote:Ali ovaj nema bas nikakve veze sa BiH. Je li ikad i nikom krocio po Bosni i Hercegovini?
Kako bi on dobio drzavljanstvo Bosne i Heercegovine? a da nepricamo kako bi dobio sportsko drzavljanstvo od FIFA-e....
kako bi dobio državljanstvo, vijeće ministara po hitnom postupku daje državljanstvo ako je to u interesu države... kao što se ganjalo za onog rukometaša zaboravio sam mu ime
e pa došlo je vrijeme kad je bolje biti otvoren prema svijetu, a ne začahuren u svom dvorištu... inače vozovi prođoše
Joe Šimunić was born in Canberra, Australia to Bosnian Croat immigrants from Fojnica, Bosnia and Herzegovina, then Yugoslavia.
Nikad nije kročio Hrvatskom, nit ima ikoga iz Hrvatske porijeklom, a igra za Hrvatsku već 10 godina
- MyTao
#8419 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sarajevo1946 wrote:http://nationalsels.org/home/wp-content ... -14-10.pdf
Evo pravila. Nisam čitao, samo otvorio prvi link koji je iskočio, vjerujem da je to to![]()
Evo nasao sam ja... znaci da bi neko igrao za reprezentaciju mora ispunjati jedan od ovih uslova
His birth is in the territory of the relevant Association;
• Either his biological mother or father was born in the territory of
the Association;
• Either his grandmother or grandfather were born in the territory of
the Association; or
• The player has lived continuously in the territory of the Association
for at least two (2) years
4
- p206
#8420 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
e sad ovo primjeni na Šimunića?MyTao wrote:Sarajevo1946 wrote:http://nationalsels.org/home/wp-content ... -14-10.pdf
Evo pravila. Nisam čitao, samo otvorio prvi link koji je iskočio, vjerujem da je to to![]()
Evo nasao sam ja... znaci da bi neko igrao za reprezentaciju mora ispunjati jedan od ovih uslova
His birth is in the territory of the relevant Association;
• Either his biological mother or father was born in the territory of
the Association;
• Either his grandmother or grandfather were born in the territory of
the Association; or
• The player has lived continuously in the territory of the Association
for at least two (2) years
4
- sinuhe
#8421 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Moguce je da je kod Simunica doslo do kakvog prestupa pa bi ga mozda i trebalo prijaviti FIFA.
Ali eto barem je bosanski Hrvat(Hrvat kakav takav
), znamo li da li je ovaj Bosnjak? Meni se cini kao Albanac.
PS: Prije 10 godina mozda su vazila i druga pravila.
Ali eto barem je bosanski Hrvat(Hrvat kakav takav
Last edited by sinuhe on 08/06/2013 20:04, edited 1 time in total.
- p206
#8422 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
meni bi veći merak bio da u ekipi imam Messija i Ronalda, i da BIH osvoji svjetskoOzil wrote:jao koje glupostikosarkasku repku vec dugo ne pratim zbog ovih gluposti a sada nam treba to i u fudbalu da nam stranci oblace sveti dres
![]()
jucer nakon poluvremena tekme hrv-sko palim stream da se malo nasladjujem kad imam ti sta vidjeti, u svakoj liniji po jedan stranac...u odbrani neki lik sa njemackim/austrijskim prezimenom, u srednjem redu samir a u napadu eduardo. nakon toga mi je merak bio jos veci
u svijetu gdje se svi ujedinjuju radi nekog interesa, kod nas i dalje priča ... vidi onih Goraždaka, bolji mi Fočaci, vidi onih Zeničana bolji mi Sarajlije
zato smo sad DAUN
- Ajatolah_
#8423 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa je l' ima negdje podatak na Internetu da mu niko unazad dvije generacije nije rođen na području RH? Dovoljno je i npr. da mu se samo djed rodio tamo.
Edit: nova pravila su od 2004., dotad je išlo lakše.
Edit: nova pravila su od 2004., dotad je išlo lakše.
- MyTao
#8424 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Taj prije da je Srbin islamske vjeroispovjesti ili Albanac... nevidim kako je povezan sa Bosnom i Bosnjacima...sinuhe wrote:Moguce je da je kod Simunica doslo do kakvog prestupa pa bi ga mozda i trebalo prijaviti FIFA.
Ali eto barem je bosanski Hrvat(Hrvat kakav takav), znamo li da li je ovaj Bosnjak? Meni se cini kao Albanac.
Kod Simunica su roditelji Hrvati kao i on...
-
Eborg
#8425 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Joj dajte ljudi ne provaljujte se. FIFA pravila su jasna i nema tu izmisljanja tople vode.
Simunic i 60% hrvatske reprezentacije su zaigrali kada su druga pravila bila na snazi.
Jedini nacin da ijedan stranac (koji nema porodicne veze sa BiH u zadnje dvije generacije) zaigra za nas je da igra u BiH ili zivi 2 do 5 godina. I tacka.
Simunic i 60% hrvatske reprezentacije su zaigrali kada su druga pravila bila na snazi.
Jedini nacin da ijedan stranac (koji nema porodicne veze sa BiH u zadnje dvije generacije) zaigra za nas je da igra u BiH ili zivi 2 do 5 godina. I tacka.