Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#8401 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by kakavdanakneiskustvu »

kakavdanakneiskustvu wrote:
mrAdil wrote:
damskot wrote:
Nema ozbiljne zemlje u kojoj to nebi znacilo politicko samoubistvo . Sam ulazak fahre u politiku je napravio Bosnu i Hercegovinu Banana republikom .

Banana republikom smo postali onoga dana kada je potpisan dejtonski sporazumu i donesen novi ustav koji je i stvorio ove nakaradnosti.
Nema Fahro sa tim nista, a onaj sto ima - mi ga velicamo kao Oca nacije.

i fahro ga je godinama tako veličao
Valjao mu.

Ja tebi - ti meni... Vrana vrani ne kopa oci.[/quote]

fahri su tako mnogi valjali
mrAdil

#8402 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by mrAdil »

kakavdanakneiskustvu wrote:

fahri su tako mnogi valjali

Lahko je za Fahru, on je svoje iskoristio. Ostao je narod ( Bosnjaci ) da uziva u blagodatima Oca nacije.
Pasiflora

#8403 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Pasiflora »

:roll: :roll:
http://www.vecernji.hr/balkan/ima-zrako ... kad-921409

"BOSANSKI BERLUSCONI

Ima zrakoplov, jahtu i luksuzni cadillac, ali u njima se ne vozi jer – nema kad"
The BEN10

#8404 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by The BEN10 »

nikad_vise wrote:Stvar je jasna,Fahrudin nije uradio nista sto ne rade politicari sirom svijeta a to je sasvim legalno i legitimno.Da li se to svidja meni ili tebi je totalno nebitno dokle god ima pravo da to uradi a da ne narusi zakon i osteti drzavu.

Vrhunac dokaza protiv njegovog kriminala je neki tekst u Oslobođenju ili neko laprdanje na FTV-u i slicno.
Pocni se ti navikavati na Fahrudina jer je sve izvjesnije da ces ga jos dugo dugo godina gledati na politickoj sceni a ovi sto su dosad lajali lajat ce i dalje a on ce biti ondje gdje je i sada,vjerovatno u vlasti.
Ovo je primjer kao iz udžbenika, a naročito za brojne stranačke plaćenike na ovom forumu, kako se brani ruka koja te hrani. Pogledajte i učite kako se brani Fahro Neimar. :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8405 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by KatarinaKosaca »

Nisam Fahrin fun, i pisala sam o tome ovdje. Ipak, u ovoj režimskoj represiji medijskoj i policijskoj da je i Fahro na strani režima, teze o državnom udaru i potenciranja batinanja kao oblika ugušivanja bunta, pitala bih se jesam li luda. Utoliko mu hvala i što nije tukao našu djecu i što podržava prosvjede.
nikad_vise

#8406 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by nikad_vise »

EUFOR: Opravdano nezadovoljstvo građana se politički zloupotrebljava
Na sastanku je istaknuto da su "dešavanja pokazala da se opravdano nezadovoljstvo građana politički zloupotrebljava" i poručeno da je ključno da se ne dozvoli pogoršanje političkih i međunacionalnih odnosa u BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.
Uletio Fahro suske i EUFOR-u :bih:
Skijaš

#8407 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Skijaš »

KatarinaKosaca wrote:Utoliko mu hvala i što nije tukao našu djecu i što podržava prosvjede.
Fahro kaže da nema nikakve operativne nadležnosti pa ne vidim na čemu si mu to zahvalna. To je hijena čovjek i ne vidim kako ga bilo ko može predstavljati u pozitivnom svjetlu, pogotovo sada kada pokušava kidnapovati opravdano nezadovoljstvo građana.
Skijaš

#8408 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Skijaš »

nikad_vise wrote:
Na sastanku je istaknuto da su "dešavanja pokazala da se opravdano nezadovoljstvo građana politički zloupotrebljava" i poručeno da je ključno da se ne dozvoli pogoršanje političkih i međunacionalnih odnosa u BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.
Čitaj šta piše, oni osuđuju zloupotrebe demonstracija. Ako na protestima imaš, jednu do druge, karikature Lagumdžije i Radončića, a Avaz prenese samo onu Lagumdžijinu i još Radončić slaže kako demonstranti njega podržavaju, očigledno je da se radi o, kako to u EUFOR-u kažu, političkom zloupotrebljavanju opravdanog nezadovoljstva građana.
The BEN10

#8409 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by The BEN10 »

Skijaš wrote:Čitaj šta piše, oni osuđuju zloupotrebe demonstracija. Ako na protestima imaš, jednu do druge, karikature Lagumdžije i Radončića, a Avaz prenese samo onu Lagumdžijinu i još Radončić slaže kako demonstranti njega podržavaju, očigledno je da se radi o, kako to u EUFOR-u kažu, političkom zloupotrebljavanju opravdanog nezadovoljstva građana.
A kakve veze ima Fahro-Neimar sa pisanjem u Ava3u - čovEk ga je prodao ima godinu i više!? Zar Azra-hanuma nije otkupila Ava3 i počela sa isplatom prvih rata!? Doduše, ostaje joj još 199 miliona, ali ako je krene posao u frizeraju, brzo će to ona skupiti...
Adriatic

#8410 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Adriatic »

The BEN10 wrote:
Skijaš wrote:Čitaj šta piše, oni osuđuju zloupotrebe demonstracija. Ako na protestima imaš, jednu do druge, karikature Lagumdžije i Radončića, a Avaz prenese samo onu Lagumdžijinu i još Radončić slaže kako demonstranti njega podržavaju, očigledno je da se radi o, kako to u EUFOR-u kažu, političkom zloupotrebljavanju opravdanog nezadovoljstva građana.
A kakve veze ima Fahro-Neimar sa pisanjem u Ava3u - čovEk ga je prodao ima godinu i više!? Zar Azra-hanuma nije otkupila Ava3 i počela sa isplatom prvih rata!? Doduše, ostaje joj još 199 miliona, ali ako je krene posao u frizeraju, brzo će to ona skupiti...
Ko joj je kriv kad nije doktorica.
omega369

#8411 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by omega369 »

u frizeraju su vece plate
Adriatic

#8412 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Adriatic »

omega369 wrote:u frizeraju su vece plate
Mislio sam na hanumu od jednog drugog.....koja je sad šefica na kliniKi
JThomas

#8413 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by JThomas »

da ne kažemo gazdarica klinike.

SDA delegati nemaju razloga za žuč, fahro će ne sutra, nego danas popodne opet sa njima ako mu to bude u računu.
The BEN10

#8414 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by The BEN10 »

JThomas wrote:SDA delegati nemaju razloga za žuč, fahro će ne sutra, nego danas popodne opet sa njima ako mu to bude u računu.
Na svu sreću, Fahro više neće ni sa kime. Prije svega zato što će dobiti glasova da će biti zanemarljiv kao politička snaga.
nikad_vise

#8415 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by nikad_vise »

The BEN10 wrote:
JThomas wrote:SDA delegati nemaju razloga za žuč, fahro će ne sutra, nego danas popodne opet sa njima ako mu to bude u računu.
Na svu sreću, Fahro više neće ni sa kime. Prije svega zato što će dobiti glasova da će biti zanemarljiv kao politička snaga.
Pa hoce vjerovatno ako budete namjestali izbore kao na anketi klix i facetv :izet:
Nego koliko je to zanemarljivo,hoce li makar preci izborni prag prema tvom uvazenom misljenju :oops:
JThomas

#8416 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by JThomas »

nisam baš siguran hoće li ili neće...
nikad_vise

#8417 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by nikad_vise »

Skijaš wrote:
nikad_vise wrote:
Čitaj šta piše, oni osuđuju zloupotrebe demonstracija. Ako na protestima imaš, jednu do druge, karikature Lagumdžije i Radončića, a Avaz prenese samo onu Lagumdžijinu i još Radončić slaže kako demonstranti njega podržavaju, očigledno je da se radi o, kako to u EUFOR-u kažu, političkom zloupotrebljavanju opravdanog nezadovoljstva građana.
Ma jok,Eufor se uhvatio nekog clanka iz Avaza,nije sigurno mislio na price o drzavnom udaru,il svaljivanje opravdanih demonstracija na ministra sigurnosti.Fahro je sigurno pricao i o mehkom trbuhu i trecem entitetu ili da su demonstracije osmisljenje u RS da se oslabi Federacija.Vise ti ni spinovanje ne ide,navrati malo do centrale nek ti onaj doktor spina iz SDP-a malo bolje objasni.

I kakva je to sad spika,juce je Fahro bio organizator i na ulicama su bili oni koji za Fahru glasaju i koji Fahru podrzaju a danas Fahro nema podrsku tih istih.Pa slomili ste se hudi da nadjete 15 clanova iz SBB-a da bi dokazali neke svoje teze a danas pricate drugu pricu. :D Tacno ste komedija :lol:

nego da se uhvatimo sustine,nema snijega na Bjelasnici ove godine,propala sezona totalno?
Jesi li isao gdje na skijanje il samo po forumu skijas :skoljka: :izet:
nikad_vise

#8418 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by nikad_vise »

JThomas wrote:nisam baš siguran hoće li ili neće...
Budi iskren.
Naravno da si siguran ali ti bed reci jer toliko mrzis Fahru da bi to priznao,a ne mozes reci i da nece jer znas da te vise niko nebi uzimao za ozbiljno u tvojim prognozama jer bi izgubio kredibilitet. :kiss: :bih:
JThomas

#8419 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by JThomas »

to je bilo upućeno ovom iznad tebe, al' eto...
nikad_vise

#8420 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by nikad_vise »

mrAdil wrote:

Banana republikom smo postali onoga dana kada je potpisan dejtonski sporazumu i donesen novi ustav koji je i stvorio ove nakaradnosti.

Oca nacije i treba velicati i on je bio jedini drzavnik od svih ovih uhljupa koji su poslije njega bili.Iskreno mi je zao sto je jednoj takvoj ljudskoj velicini ona slina Bakir nanio stete imenu.Kad je Alija u pitanju ni jedan drugi politicar radunajuci i Fahru mu nisu ni do muda.Alija je bio velicina. :bih: Rahmet mu dusi :bih:
Yamcha

#8421 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Yamcha »

Ne slažem se s tobom u vezi Fahre, ali za rahmetli Aliju svaka ti čast. Bio je jedinstven kako na ovim prostorima, tako i u muslimanskom Svijetu.
Danguba

#8422 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Danguba »

nikad_vise wrote:
mrAdil wrote:

Oca nacije i treba velicati i on je bio jedini drzavnik od svih ovih uhljupa koji su poslije njega bili.Iskreno mi je zao sto je jednoj takvoj ljudskoj velicini ona slina Bakir nanio stete imenu.Kad je Alija u pitanju ni jedan drugi politicar radunajuci i Fahru mu nisu ni do muda.Alija je bio velicina. :bih: Rahmet mu dusi :bih:
naravno da si u pravu sa ovim.

zato je fahri mjesto u predsoblju da glanca obucu a ne da se fata visoke politike...kao i bakiru
Tiger 033

#8423 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Tiger 033 »

Pogledajte šta se nalazi u krivičnoj prijavi protiv Fahrudina Radončića

http://www.sutra.ba/upload/documents/Radoncic_KP.pdf

Tužilaštvo BiH krajem marta 2013. godine zaprimilo je krivičnu prijavu, kojom se Fahrudin Radončić, Azra Radončić, Faruk Čardžić, Hasena Hajrić, Samir Muslić, Galiba Katica i Omer Kulić teret za niz krivičnih djela među kojima su i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, porezna utaja ili prevara te davanje lažnih izjava.

Fahrudin Radončić je, kako se navodi u krivičnoj prijavi koja je u posjedu portala SUTRA.BA, prihvatio da bude imenovan na poziciju ministra sigurnosti BiH iako je znao da to u tom trenutku nije moguće, obzirom na očigledno postojanje „sukoba interesa“ , prema odredbama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH.

Radončić je sa svojom bivšom suprugom, uz pomoć trećeprijavljenog Faruka Muslića, kako bi izbjegao primjenu odredbe navedenog Zakona poduzeo niz isplaniranih aktivnosti čija mu je realizacija omogućila imenovanje, izbjegavanje zakonskih sankcija, stjecanje imovinske koristi u iznosu od milion KM i stvarno vlasništvo nad stopostotnim udjelom u pravnoj osobi "Avaz roto press".

Prema navodima iz krivične prijave, Radončić je svoju suprugu nagovorio na razvod braka i podjelu zajednički stečene imovine te je s trećeprijavljenim Farukom Čardžićem, direktorom društva za nekretnine, hotelijerstvo, ugostiteljstvo i trgovinu „Avaz“ zaključio ugovor o fiktivnoj prodaji kompanije "Avaz roto press" po cijeni od 200.000.000 KM kompaniji “Avaz” koji je brakorazvodnom parnicom pripala njegovoj supruzi,

Azra Radončić i Faruk Čardžić osumnjičeni su da kao vlasnici i zastupnici kompanije "Avaz", kupca stopostotnog udjela u pravnoj osobi "Avaz roto press" (čiji je vlasnik bio Radončić) svjesno prihvatili sklapanje fiktivnog ugovora koji kompanija “Avaz” nije mogla realizovati, te je isti služio samo kao isprava da bi se u sudskom registru Općinskog suda u Sarajevu promijenili podaci o osnivaču i na taj način izigrale odredbe Zakona o sukobu interesa. Svih pet osumnjičenih dogovorili su se da će se realizirati samo dio ugovora.

Svih pet prijavljenih tereti se da su, znajući da preuzimanje kompanije "Avaz roto press" od strane kompanije "Avaz" nije bilo moguće, zapravo sklopili samo fiktivni ugovor koji se odnosi na naplatu iznosa od milion KM Radončiću, a preostali dio se neće realizirati. Kada istekne rok za isplatu preostalih 199 miliona KM krajem 2013 godine, Radončić će opet steći pravo na povrat stopostotnog vlasništva u udjelima "Avaz roto pressa".

Radončić je tako sklapanjem fiktinog ugovora stekao materijalnu korist od milion KM, izbjegao platiti porez, te prekršio odredbe Zakona o sukobu interesa, budući da mu je "prodaja" kompanije omogućila imenovanje na mjesto ministra sigurnosti BiH.

Navedena krivična prijava tereti Radončića i da je nakom prodaje kompanije nastavio upravljati poslovanjem kompanije, te je nastavio voditi uređivačku politiku Dnevnog Avaza, svakodnevno plasirajući brojne zaštićene i nezaštićene sigurnosne, obavještajne i obavještajno-sigurnosne informacije i podatke koje prima kao ministar sigurnosti BiH. Navedene informacije Radončić je neselektivno ustupao i ustupa urednicima i novinarima Dnevnog avaza, a njihovo objavljivanje je u potpunosti prilagođavao svojim poslovnim i dnevno političkim interesima.

Krivičnu prijavu u cjelosti možete pročitati ovdje http://www.sutra.ba/upload/documents/Radoncic_KP.pdf
nikad_vise

#8424 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by nikad_vise »

Tiger 033 wrote:Pogledajte šta se nalazi u krivičnoj prijavi protiv Fahrudina Radončića

Krivičnu prijavu u cjelosti možete pročitati ovdje http://www.sutra.ba/upload/documents/Radoncic_KP.pdf
Ako je nesto uradjeno mimo zakonskih okvira i ako ima osnove za krivicnu odgovornost,nemam nista protiv.
Ono sto je u sustini dobro u SBB i kod Fahrudina ja to imam potrebu pravdati,ali ako je na neki nacin ostetio drzavu i ako je to moguce dokazat ja to nit zelim nit mogu pravdati.Vec sam naveo da politicari sirom svijeta rade to sa imovinom na razne nacine i dokle kod je to ligitimno i legalno meni je to ok.Ako to nije legitimno i legalno neka sud dokaze a ja necu braniti nekog ko je pocinio neko zlodjelo prema drzavi i pravdati to pred svijetom.U tome je razlika izmedju mene i branioca lika i djela 20 godisnje vlasti.Neki ce pravdati i 20 godina pljacke samo zato sto je to njihova stranka :bih:
starii

#8425 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by starii »

nikad_vise wrote:
Tiger 033 wrote:Pogledajte šta se nalazi u krivičnoj prijavi protiv Fahrudina Radončića

Ako je nesto uradjeno mimo zakonskih okvira i ako ima osnove za krivicnu odgovornost,nemam nista protiv.
Ono sto je u sustini dobro u SBB i kod Fahrudina ja to imam potrebu pravdati,ali ako je na neki nacin ostetio drzavu i ako je to moguce dokazat ja to nit zelim nit mogu pravdati.Vec sam naveo da politicari sirom svijeta rade to sa imovinom na razne nacine i dokle kod je to ligitimno i legalno meni je to ok.Ako to nije legitimno i legalno neka sud dokaze a ja necu braniti nekog ko je pocinio neko zlodjelo prema drzavi i pravdati to pred svijetom.U tome je razlika izmedju mene i branioca lika i djela 20 godisnje vlasti.Neki ce pravdati i 20 godina pljacke samo zato sto je to njihova stranka :bih:
ma nije to nas fahrO to neki drugi :D :D :D :D
Post Reply