Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
mO k3

#8401 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mO k3 »

Izbjegavam ovu temu jer počinje u meni nesto tinjati mržnja prema politiki Izraela prema jadnom narodu Palestince , ta neprqvednost ... Ta kurva evropa , Amerika ....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8402 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

romeomoraprezivjeti wrote:
Black swan wrote:jbg beze je kažnjavati zajednicu zbog pojedinaca ubica djece
s druge strane bjeze je glasati za stranku koja pravi sranja protiv jačeg
također je beze skrivati ubice djece dok su izraelci svoje pofatali i priznali su

ukratko
u Svetoj zemlji još jedan sasvim običan dan
Znas li ti koliko je do sad zaginulo palestinske djece od zidova?????? Ti se uhvatio zadnjeg dogadjaja i na osnovu tog donosis sud o tome. Odavno citam ovu temu,al' eto tek sam se sad usudio da dajem komentare. Ponekad je tesko citati sve ovo,jer me k'o covjeka pogadja sva ljudska patnja,a Palestina je jedna od najvecih tragedija u istoriji covjecanstva. Ovdje medju vama se da primijetiti,k'o navija za cioniste,fasiste, pa nazvat cu ih i nacistima,po meni i brutalnijim od Hitlera.
opet vi peglate
a kad se srbi sjete 1389 onda se smijete i dijelite psihološke epitete
koji je to datum od kojeg ćemo uzeti zločine za mjerodavne i da se od tog datuma računa?

bilo je relativno mirno dok nisu ubili 3 dječaka...sasvim solidna polazišna tačka za raspravu

ti terori ubice mogu biti i sami maloljetni a mogu biti instrumenti viših instanci stare prdonje koje to rade za dolare

bio je dokumentarac da palestinski terori žive u izobilju... kućetine, lova,sve... dok su pravi palestinci jad i bijeda
Breathless

#8403 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Breathless »

Hvala za ovaj tekst :thumbup:
Grover wrote:Image
populacije, nijedan nije išao u moju školu. Moji roditelji su bili ekstremni cionisti. Otac mi je jednom prilikom rekao: “Jedini način da posmatraš Arapina je kroz nišan.” Nikada se nisam našao u istoj kući sa Arapinom.

Odbrana
Cionisti su organizovali sopstveni sindikat, Histardut, koji je stvorio dva politička fonda. Jedan je nazvan “odbrana hebrejskih radnika”, a drugi “odbrana hebrejskih proizvoda”.

Ovi fondovi su koriščeni da bi se organizovale akcije sprečavanja Arapa da rade u jevrejskim preduzećima i da plasiraju svoje proizvode na jevrejske tržnice. Nisu činili ništa čime bi eventualno oštetili cionističke biznise.

1944. godine, živeli smo blizu pijace u Tel Avivu. Jednog jutra, moja žena je videla mladića koji ide okolo i razgovara sa ženama koje prodaju. Neke nije dirao, ali se kod drugih parafin slivao sa povrća i jaja su im bila izlomljena. Moja žena, koja je tek došla iz Južne Afrike, nije mogla da veruje. “Šta se događa?”, pitala je.

Bilo je jednostavno. Čovek je proveravao da li je proizvod hebrejski ili arapski, pa je uništavao sve arapske proizvode. Mada, ovakvo ponašanje je i dalje bilo na slabom nivou, a neki cionisti su i dalje u svojim pričama zvučali kao levičari. Cionistički izdavači su, na primer, štampali Lenjina i Trockog.
Ipak, neprijateljstvo prema Arapima ostalo je centralni motiv. Nijedan Arapin nije ušao u kibucki pokret, takozvane “socijalističke” kolektivne farme.

Većina zemlje koju su Jevreji posedovali pripadala je Jevrejskom nacionalnom fondu, čiji je statut zabranjivao Arapske stanare. To znači da je arapska populacija bukvalno proterana iz čitavih oblasti koje je nekada naseljavala. Kada sam 1946. napustio Palestinu, Tel Aviv, grad od tada 300,000 stanovnika, nije imao nijednog stanovnika Arapina. Zamislite da dođete u Notingem, po veličini sličan Tel Avivu, i da ne naiđete ni na jednog Engleza.

Neprijateljstvo između cionista i Arapa je sasvim očigledno postojalo. Cionistima je bila potrebna podrška i uvek su se za pomoć okretali imperijalističkim silama koje su kontrolisale Palestinu. Kada je Britanija 1917. godine okupirala Palestinu, cionističke vođe su pisale torijevskom ministru inostranih poslova Balfuru, objašnjavajući da je u interesu Britanije da u Palestini postoji jako cionističko prisustvo. Tokom Drugog svetskog rata, kada je postalo jasno da je SAD najveća imperijalistička sila, pogotovo na Bliskom istoku, cionistički lideri su svoj fokus prebacili na Vašington.

Ako nisu bili na prodaju, cionisti su uvek mogli biti unajmljeni. Logika cionizma, separatizma od nejevrejske populacije, bilo u Rusiji, Poljskoj ili Palestini, dovela je do ove zavisnosti od imperijalizma. Nacizam i njegov uspon bili su bitni. Velika nemačka preduzeća nisu podržala Hitlera ne zbog straha od Jevreja, već od nemačke radničke klase. I Jevreji i nemački radnici bili su Hitlerove žrtve.

Kada su 1933. godine, bez masovne borbe protiv Hitlera, nemački radnici poraženi, cionizam je nemerljivo ojačao. Čim pokret dobije određeni polet, ne može biti zaustavljen, osim ukoliko ne nastane neki novi, mnogo veći, pokret. Ako Jevreji nisu mogli da veruju Nemcima, bilo je prirodno da cionističku državu vide kao jedino preostalo rešenje.

No, vratimo se na Palestinu, u kojoj su cionistički nasilni ispadi počeli da se razvijaju. Država Izrael, formirana 1948, konačno je nastala zahvaljujući terorističkoj kampanji koja je hiljade i hiljade Palestinaca proterala iz njihovih domova. Država je rođena uz “ograničen” masakr 240 civila iz sela Der Jasin. Muškarci, žene i deca su poklani, a neki su živi bačeni u seoski bunar. To je bilo mesto koje sam dobro poznavao, svega nekoliko kilometara od moje kuće.

Arapi nisu jedini koji su od tada plaćali ceh. Konstantna potraga Izraela za saveznicima, vremenom ga je činila sve većim snabdevačem vojne opreme za najreakcionarnije režime na svetu.

Neki ljudi tvrde da potlačenost uvek vodi progresu. Jevreji su bili zastrašujuće potlačeni, ali to nije zagarantovalo da će postali progresivni ili revolucionarni. I zaista, potlačenost koja je posledica manjka moći vodi reakcionarnosti. Kada je jezgro cionizma značilo odvajanje od svih progresivnih snaga – od revolucionarnih snaga u Rusiji, do anti-imperijalističkih snaga Bliskog Istoka – ostatak ove priče je potpuno prirodno usledio.

Izrael sada sarađuje sa falangistima iz Libana, otvoreno fašističkom organizacijom. Nisam iznenađen. Sećam se tridesetih godina, kada je Beginova (bivši izraelski ministar inostranih poslova) organizacija, Irgun, koristila Hitlerov pozdrav i nosila smeđe košulje.

1935. godine nikada ne bih poverovao da bi cionisti mogli da ubijaju civile – oni su diskriminisali Arape i to je bilo sve. Ali u današnjem okrutnom svetu, bilo koja pukotina se širi, a pukotina jevrejske odvojenosti vodi hororima koje smo već videli u Libanu. Te monstruoznosti su logika cionizma.

Arapska radnička klasa je jedina sila na Bliskom Istoku koja može da zaustavi cionizam i slomi imperijalizam. Postojeće države ne mogu.
http://www.marks21.info/imperijalizam/t ... og-nasilja
Avetinho

#8404 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Black swan wrote:
također je beze skrivati ubice djece dok su izraelci svoje pofatali i priznali su

ukratko
Znas li ti koliko je do sad zaginulo palestinske djece od zidova?????? Ti se uhvatio zadnjeg dogadjaja i na osnovu tog donosis sud o tome. Odavno citam ovu temu,al' eto tek sam se sad usudio da dajem komentare. Ponekad je tesko citati sve ovo,jer me k'o covjeka pogadja sva ljudska patnja,a Palestina je jedna od najvecih tragedija u istoriji covjecanstva. Ovdje medju vama se da primijetiti,k'o navija za cioniste,fasiste, pa nazvat cu ih i nacistima,po meni i brutalnijim od Hitlera.
opet vi peglate
koji je to datum od kojeg ćemo uzeti zločine za mjerodavne i da se od tog datuma računa?

bilo je relativno mirno dok nisu ubili 3 dječaka...sasvim solidna polazišna tačka za raspravu

ti terori ubice mogu biti i sami maloljetni a mogu biti instrumenti viših instanci stare prdonje koje to rade za dolare

bio je dokumentarac da palestinski terori žive u izobilju... kućetine, lova,sve... dok su pravi palestinci jad i bijeda
Bravo Black Swan. :thumbup:
romeomoraprezivjeti

#8405 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by romeomoraprezivjeti »

Black swan wrote:

ukratko
opet vi peglate

Bilo relativno mirno?! Hah,bas me nasmija. U zemlji u kojoj svaki dan neko zagine tebi je mirno,jos ako je musliman u pitanju,vi kazete masala. Spika ti je srbo cetnicka,i kakvu ti 1389 spominjes,ima neke veze sa Palestinom???
Cyrax

#8406 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

Relativno mirno ali kad bi se zajebavali. Najveci konc. logor na svijetu. :-)
Avetinho

#8407 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Cyrax wrote:Relativno mirno ali kad bi se zajebavali. Najveci konc. logor na svijetu. :-)
Nisam jos cuo za konc-logor iz kojeg ispaljuju rakete srednjeg dometa. Ali za sve ima prvi put.

A vidi tek ovo:
https://www.google.com/search?q=hamas+millionaires :-)
Breathless

#8408 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Breathless »

Havetinjo, jesi ono ti vehabija ili samo fanaticno ustajes u njihovu odbranu?
Avetinho

#8409 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Breathless wrote:Havetinjo, jesi ono ti vehabija ili samo fanaticno ustajes u njihovu odbranu?
Ti se malo izgubio, ha?
bogoljub

#8410 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Još jedna od izraelskih krokodilskih suza koje lije zbog toga što im je ''žao'' Palestinaca i što se ''brinu'' za milionere u Gazi.
A što se tiče raketa iz Gaze izvinjavamo se svakome onom kome narušavaju uživanje u gledanju najvećeg konc logora na svijetu. Zaista se duboko izvinjavamo, ako je uopće moguće da pređete preko ovoga što su u konc logoru nekako nabavili rakete i tako narušili percepciju gledalaca koji su navikli da posmatraju taj logor već desetine godina onako bez tih raketa, samo sa pračkama i kamenicama. Ovako gledaoci moraju da se navikavaju na rakete koje mogu doletjeti i u Telaviv. ''Žao mi gledalaca''!
exliberal-ex

#8411 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by exliberal-ex »

Googlerica wrote:Image

Izrael i turizam
heh kupao se ovdje ...toplo sredozemno more, fino za prosetat do starog grada ili dviije ulice sjevernije ima finih barova
dobrih zena na plaza da nepovjerovat...doduse nekad dodju sa puskama na plazu ali opet ko avion....
skroz drugaciji grad od ostatka izraela, ko da si negdje u italij, nema problema ako vidis lezbejke ili gey parove, nema frke ako su tetovirani...ali otidji 40 km u Jerusalem...zagino bi a nebi znao dali su te umlatili jevreji, arapi ili krscani...
ja sam bio u napeto doba, proputovao cijeli izrael , ulazio u gazu , zapadnu obalu sa jevejskim autom...niko me nije ni pogledao ruzno niti sta rekao...dodjes na check point, pokazem pasos I oni mahnu ( samo jedna stvar nefercera a to je gps ako ga uzmes u izraelu, nepoznaje arapske predjele sjebao me dva puta dok nisam skontao kako stvar ferceraju)
sto se tice naroda arapi samo kukaju , krscani se nebune toliko nevole jevreje ali nekukaju, jeveji poslovni...tek kad pocenes da otvoreno da pricas sa njima onda se otvore I bas su ljubazni....ali sam primjetio da palestince nevole ni u jordanu sto me dosta iznenadilo....
nego imao sam mali invident sa taxi vozacem kad sam isao u betlehem (nisam htjeo da vozim jer nisam imao dobru mapu gdje da idem zbog zida )...tamo samo moze da te vozi palestinac, jevreji moraju da imaju specijalnu dozvolu I vozi on kuka vidis kako su napravili ovaj zid ( fakat ruzan moram da priznam) I sere I sere I ja ga pitam a zivota ti koliko je bilo samoubilackih napada odkad je ovaj zid podignut...ni jedan...hm znaci da sluzi svrsi....uh nije mu bio drago

mada sad kad gledam sa te strane totalno ludilo vlada na svim stranama.....
Avetinho

#8412 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

bogoljub wrote:Još jedna od izraelskih krokodilskih suza koje lije zbog toga što im je ''žao'' Palestinaca i što se ''brinu'' za milionere u Gazi.
A što se tiče raketa iz Gaze izvinjavamo se svakome onom kome narušavaju uživanje u gledanju najvećeg konc logora na svijetu. Zaista se duboko izvinjavamo, ako je uopće moguće da pređete preko ovoga što su u konc logoru nekako nabavili rakete i tako narušili percepciju gledalaca koji su navikli da posmatraju taj logor već desetine godina onako bez tih raketa, samo sa pračkama i kamenicama. Ovako gledaoci moraju da se navikavaju na rakete koje mogu doletjeti i u Telaviv. ''Žao mi gledalaca''!
Jah glupog posta. Ti ocigledno ceznes za eskalacijom sukoba. Znas li kad ce Palestinci ovako dobiti drzavu? Otkricu ti tajnu: nikad.
Breathless

#8413 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Breathless »

Avetinho wrote:
Breathless wrote:Havetinjo, jesi ono ti vehabija ili samo fanaticno ustajes u njihovu odbranu?
Ti se malo izgubio, ha?
Moguce, samo uvijek me zbunjivalo kako vehabije i oni koji njihova zlodjela podrzavaju staju jednako ostrasceno u odbranu cionizma.
Avetinho

#8414 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Breathless wrote:
Avetinho wrote:
Ti se malo izgubio, ha?
Moguce, samo uvijek me zbunjivalo kako vehabije i oni koji njihova zlodjela podrzavaju staju jednako ostrasceno u odbranu cionizma.
Hem izgubljen, hem zbunjen.
animals

#8415 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

Ovdje se i dalje navija, zavisi od religijske pripadnosti :D
vatreno i pristrano , navijacki..
Breathless

#8416 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Breathless »

Avetinho wrote: Hem izgubljen, hem zbunjen.
Bolje biti izgubljen i zbunjen, nego biti cionista koji ovdje mjesecima svršava na vehabijske zločine u Siriji i Iraku. Ova tema uvijek dobro dođe da se vidi pozadina. Gdje ćeš od toga vece nesrece i bijede.
Avetinho

#8417 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Breathless wrote:
Avetinho wrote: Hem izgubljen, hem zbunjen.
Bolje biti izgubljen i zbunjen, nego biti cionista koji ovdje mjesecima svršava na vehabijske zločine u Siriji i Iraku. Gdje ćeš od toga vece nesrece i bijede.
Samo pazljivo, da ne prekoracis granicu s omiljenim izrazima.

Mora biti s nekim si me pobrkao, ako mislis na mene.
Breathless

#8418 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Breathless »

Razligu.
Avetinho

#8419 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Breathless wrote:Razligu.
Kakva mudrost, kakva snaga argumenata! Evo ga jos jedan sto se hrabro baca pod tenkove s oslobodilackim poklicem na usnama, dok sjedi iza monitora u svojoj maloj mracnoj sobici.
Googlerica

#8420 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Googlerica »

exliberal-ex wrote:
Googlerica wrote:Image

Izrael i turizam
heh kupao se ovdje ...toplo sredozemno more, fino za prosetat do starog grada ili dviije ulice sjevernije ima finih barova
dobrih zena na plaza da nepovjerovat...doduse nekad dodju sa puskama na plazu ali opet ko avion....
skroz drugaciji grad od ostatka izraela, ko da si negdje u italij, nema problema ako vidis lezbejke ili gey parove, nema frke ako su tetovirani...ali otidji 40 km u Jerusalem...zagino bi a nebi znao dali su te umlatili jevreji, arapi ili krscani...
ja sam bio u napeto doba, proputovao cijeli izrael , ulazio u gazu , zapadnu obalu sa jevejskim autom...niko me nije ni pogledao ruzno niti sta rekao...dodjes na check point, pokazem pasos I oni mahnu ( samo jedna stvar nefercera a to je gps ako ga uzmes u izraelu, nepoznaje arapske predjele sjebao me dva puta dok nisam skontao kako stvar ferceraju)
sto se tice naroda arapi samo kukaju , krscani se nebune toliko nevole jevreje ali nekukaju, jeveji poslovni...tek kad pocenes da otvoreno da pricas sa njima onda se otvore I bas su ljubazni....ali sam primjetio da palestince nevole ni u jordanu sto me dosta iznenadilo....
nego imao sam mali invident sa taxi vozacem kad sam isao u betlehem (nisam htjeo da vozim jer nisam imao dobru mapu gdje da idem zbog zida )...tamo samo moze da te vozi palestinac, jevreji moraju da imaju specijalnu dozvolu I vozi on kuka vidis kako su napravili ovaj zid ( fakat ruzan moram da priznam) I sere I sere I ja ga pitam a zivota ti koliko je bilo samoubilackih napada odkad je ovaj zid podignut...ni jedan...hm znaci da sluzi svrsi....uh nije mu bio drago

mada sad kad gledam sa te strane totalno ludilo vlada na svim stranama.....
hvala na podjeljenom isksutvu :)

ovo ludilo nekome dobro odogovara,na obe strane , na zalost

ovdje amerikanci-izraelci,redovno idu u Izrael,posjecuju rodbinu , mnogim clanovi rodbine ne zele izaci iz Izraela,drugi opet odlaze,vecinom u SAD
bogoljub

#8421 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Avetinho wrote:
Kakva mudrost, kakva snaga argumenata! Evo ga jos jedan sto se hrabro baca pod tenkove s oslobodilackim poklicem na usnama, dok sjedi iza monitora u svojoj maloj mracnoj sobici.
A šta ti glumiš ovdje na ovoj temi? Da možda ne glumiš plave šljemove?
Jageru i ti si iza monitora i to je ofucana floskula forumska kojom si se poslužio!
Svi smo iza monitora, valjda i postoji forum za to! Tema jesu izraelski zločini nad nedužnim Palestincima koji se dešavaju od osnutka Izraela na njihovoj teritoriji pa sve do dana današnjeg. S'toga ako komentarišemo izraelske zločine, to ne znači da se bacamo pod izraelske tenkove kako cinočno ti pišeš. Samo razgovaramo i raspravljamo o tome ništa više. Jednako kao i mi, i ti pišeš iza monitora, razlika između nas i tebe je upravo što cinički optužuješ nekoga zašto piše pozitivno o palestinskom otporu, a ti pišeš pozitvno o konstantnoj izraelskoj agresiji. Taj argument se može upravo tebi poslati, da iza monitora u svojoj maloj mračnoj sobi određuješ strategiju odbrane napaćenih palestinaca i daješ im instrukcije poput kakvih plavih štrumfova odnosno šljemova kako trebaju predati oružije i pasti ničice izraelu.
To smo mi davno preživjeli u Srebrenici koju su plavi šljemovi branili i preporučivali borcima ARBiH u enklavi da predaju oružije..........
Mani se šuplje! Zločinci samo poznaju jezik sile... :bih:
Avetinho

#8422 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

bogoljub wrote:
Avetinho wrote:
A šta ti glumiš ovdje na ovoj temi? Da možda ne glumiš plave šljemove?
Jageru i ti si iza monitora i to je ofucana floskula forumska kojom si se poslužio!
Svi smo iza monitora, valjda i postoji forum za to! Tema jesu izraelski zločini nad nedužnim Palestincima koji se dešavaju od osnutka Izraela na njihovoj teritoriji pa sve do dana današnjeg. S'toga ako komentarišemo izraelske zločine, to ne znači da se bacamo pod izraelske tenkove kako cinočno ti pišeš. Samo razgovaramo i raspravljamo o tome ništa više. Jednako kao i mi, i ti pišeš iza monitora, razlika između nas i tebe je upravo što cinički optužuješ nekoga zašto piše pozitivno o palestinskom otporu, a ti pišeš pozitvno o konstantnoj izraelskoj agresiji. Taj argument se može upravo tebi poslati, da iza monitora u svojoj maloj mračnoj sobi određuješ strategiju odbrane napaćenih palestinaca i daješ im instrukcije poput kakvih plavih štrumfova odnosno šljemova kako trebaju predati oružije i pasti ničice izraelu.
To smo mi davno preživjeli u Srebrenici koju su plavi šljemovi branili i preporučivali borcima ARBiH u enklavi da predaju oružije..........
Nisi citao vijesti ovih dana?

Hamas oteo iz cista mira tri tinejdzera i na pravdi boga ih hladnokrvno smaknuo. Ako je to palestinski otpor za koji se Palestinci nadaju da ce uroditi plodom, bojim se da ce se jako iznenaditi rezultatom.

Sto se tice i tebe i onog trola od maloprije, gdje me obojica "optuzujete" kako podrzavam izraelsku okupaciju, predlazem i tebi i njemu da pazljivije citate postove, narocito ako zelite suprotstaviti misljenja. Nije svako ko ne podrzava palestinske teroristicke organizacije poput Hamasa protiv pravednog rjesenja palestinskog pitanja.

Ako se vec drznes da me trpas u cioinisticke, atlantisticke, nacisticke, imperijalisticke i druge -isticke grupe, onda moras biti spreman da takvo sta potkrijepis citatima, a ne samo svojim izmisljotinama. Moj stav je uvijek i na ovoj i na bilo kojoj drugoj temi bio, da je za mir na Bliskom Istoku neophodno pravedno rjesenje, kako za Palestince, tako i za Izrael. Za razliku od Palestine, kojoj se ovih dana pita bilo kakva buducnost, Izrael je danas nemoguce unistiti, a ko ima zablude da ga je moguce unistiti sa nekoliko raketa srednjeg dometa, i ako je taj neko simpatizer ili pripadnik Hamasa, predlazem mu da dobro istrazi u koju misiju rupu ce se sakriti.

Ovaj put cu te pustiti da tvoje zablude ili sitne lazi prodju nekaznjeno, sljedeci put ako me zelis trpati u kakve skupine, molim te pronadji citat koji takvu tvrdnju potkrjepljuje. I ti i onaj revolucionar sto se baca pod izraelske tenkove ispred monitora u svojoj maloj mracnoj sobici.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#8423 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Avetinho wrote:
bogoljub wrote:
Avetinho wrote: A šta ti glumiš ovdje na ovoj temi? Da možda ne glumiš plave šljemove?
Nisi citao vijesti ovih dana?

Hamas oteo iz cista mira tri tinejdzera i na pravdi boga ih hladnokrvno smaknuo. Ako je to palestinski otpor za koji se Palestinci nadaju da ce uroditi plodom, bojim se da ce se jako iznenaditi rezultatom.

Sto se tice i tebe i onog trola od maloprije, gdje me obojica "optuzujete" kako podrzavam izraelsku okupaciju, predlazem i tebi i njemu da pazljivije citate postove, narocito ako zelite suprotstaviti misljenja. Nije svako ko ne podrzava palestinske teroristicke organizacije poput Hamasa protiv pravednog rjesenja palestinskog pitanja.

Ako se vec drznes da me trpas u cioinisticke, atlantisticke, nacisticke, imperijalisticke i druge -isticke grupe, onda moras biti spreman da takvo sta potkrijepis citatima, a ne samo svojim izmisljotinama. Moj stav je uvijek i na ovoj i na bilo kojoj drugoj temi bio, da je za mir na Bliskom Istoku neophodno pravedno rjesenje, kako za Palestince, tako i za Izrael. Za razliku od Palestine, kojoj se ovih dana pita bilo kakva buducnost, Izrael je danas nemoguce unistiti, a ko ima zablude da ga je moguce unistiti sa nekoliko raketa srednjeg dometa, i ako je taj neko simpatizer ili pripadnik Hamasa, predlazem mu da dobro istrazi u koju misiju rupu ce se sakriti.

Ovaj put cu te pustiti da tvoje zablude ili sitne lazi prodju nekaznjeno, sljedeci put ako me zelis trpati u kakve skupine, molim te pronadji citat koji takvu tvrdnju potkrjepljuje. I ti i onaj revolucionar sto se baca pod izraelske tenkove ispred monitora u svojoj maloj mracnoj sobici.
Jasta, eto teroristicki Hamas je stariji od teroristicke drzave Izrael.

Da Izrael hoce mir davno bi mira bilo tamo, al' jbga ima velikog brata i zastitnika koji prca cijeli svijet pa mu se moze.

Moze mu se i jer ima ljudi s pamcenjem komarca, koji su zaboravili da su i cinisti stvorili drzavu na isti ili brutalniji nacin od onog koji Hamas koristi danas.

Neka gori svijeca, jednom ce i sagorjeti.
harač

#8424 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by harač »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Neka gori svijeca, jednom ce i sagorjeti.
daće allah :lol: to je inače i strategija imbecilnih arapa u posljednjih nekoliko decenija, i onda se još pitaju što su na putu uništenja
Mustafapasa

#8425 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mustafapasa »

@avetiho - dovoljno si napisao "zar ne citas vijesti ovih dana" i sve je jasno...
Koje vijesti? One koje finansiraju CocaCola,Nestle itd itd???? Jel te vjesti da slusam i tome da vjerujem...
Ti ocigledno ne znas da je srpska ideologija kopija Izraelske samo u manjem obliku: oni su ugrozeni bili u Sarajevu, mi sebe granatirali na markalama, bacamo njihovu djecu lavovima, njihova vojska nikad ne gubi itd... nadam se da je jasno sta zelim reci...
Locked