Dešavanja u Srbiji

Post Reply
muha_sa

#8401 Re: Desavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

kost_u_grlu wrote:
kiky wrote:tadić je krenuo da pred izbore kupi nacionalističke ( krade od tome grobara ) bodova politikom prema i u bosni ...
bit če ovo vesela godina i u srbiji ....
:D
Kiky lafe, kakvi izbori te spopali, jedino ako se Bota kandiduje na Miletovoj listi kao pocasni clan :)

Sto se tice Tihog... dogovor sa Ankarom, ako je neko zaboravio, Turski premijer je bio skoro u Srbiji, ugovarali su i autoput kroz Sandzak, Jeremija je skoro pohodio osmanlijske krajeve, intenzivna je saradnja zadnjih 6 meseci.

Dogovor je da Turska utice na Sarajevo da se smeksa stav, i to je sada vise nego ocito.
pojasni cika Muhi--ako nije problem.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#8402 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

muha_sa wrote:
kost_u_grlu wrote:
kiky wrote:tadić je krenuo da pred izbore kupi nacionalističke ( krade od tome grobara ) bodova politikom prema i u bosni ...
bit če ovo vesela godina i u srbiji ....
Kiky lafe, kakvi izbori te spopali, jedino ako se Bota kandiduje na Miletovoj listi kao pocasni clan :)

Sto se tice Tihog... dogovor sa Ankarom, ako je neko zaboravio, Turski premijer je bio skoro u Srbiji, ugovarali su i autoput kroz Sandzak, Jeremija je skoro pohodio osmanlijske krajeve, intenzivna je saradnja zadnjih 6 meseci.

Dogovor je da Turska utice na Sarajevo da se smeksa stav, i to je sada vise nego ocito.
pojasni cika Muhi--ako nije problem.
platio Dodik turcima da srede kod amera Gregorija da ga ne hapse
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kost_u_grlu

#8403 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

muha_sa wrote: pojasni cika Muhi--ako nije problem.
Cika Muha, pogledaj samo koliko je negativnih komentara bilo na ovom forumu pre i posle usvajanja rezolucije, ni priblizno nije bilo tako kod predstavnika vlasti u Sarajevu, glasno su se oglasavale samo Majke Srebrenice i neke periferne organizacije. Kao da postoji precutna saglasnost da se oko toga ne dize buka.

Koliko vidimo najvise se cese Dodik, njega je to bas zasvrbelo.

Turska se uvek postavljala zastitnicki prema Bosnjacima, neka vrsta vaseg mentora u spoljnoj politici, a posto su Turci biski sa Amerikancima, onda ovo treba gledati kao indiretan uticaj Amerike da se napravi nekakav dogovor izmedju Srba i Bosnjaka. Tihic je tu samo pion, sad je na prvoj liniji fronta, ali u siroj slici je nebitan, i oni koji ce da se ostrve na njega sad su promasili adresu.
Toto

#8404 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

kost_u_grlu wrote:
Cika Muha, pogledaj samo koliko je negativnih komentara bilo na ovom forumu pre i posle usvajanja rezolucije, ni priblizno nije bilo tako kod predstavnika vlasti u Sarajevu, glasno su se oglasavale samo Majke Srebrenice i neke periferne organizacije. Kao da postoji precutna saglasnost da se oko toga ne dize buka.

Turska se uvek postavljala zastitnicki prema Bosnjacima, neka vrsta vaseg mentora u spoljnoj politici, a posto su Turci biski sa Amerikancima, onda ovo treba gledati kao indiretan uticaj Amerike da se napravi nekakav dogovor izmedju Srba i Bosnjaka. Tihic je tu samo pion, sad je na prvoj liniji fronta, ali u siroj slici je nebitan, i oni koji ce da se ostrve na njega sad su promasili adresu.
a sto bi Sarajevo dizalo buku
rezolucija je srpska bruka pa se znalo da ce oni dizat buku

toliku ste buku napravili da niste mogli ni Euro ligu gledata pa ce te zbog uznemiravanaj Eu navijaca morati platiti 4-5 miliona eura :lol: :lol:
muha_sa

#8405 Re: Desavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

kost_u_grlu wrote:

bogme te ja nista ne kontam :-) priznam-do mene je :D
nego--sta bi se to Srbi i Bosnjaci trebali dogovorit :?
jel ono--pristanite i pomirite se s tim da je GTRS.drzava il necemo nikad rucnu spustit :? tako da zaboravite na normalnu BiH--il ima nesto drugo za dogovorit :? recimo,koliko klubova ce imat premijer liga BiH.
kost_u_grlu

#8406 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

Toto wrote: a sto bi Sarajevo dizalo buku

toliku ste buku napravili da niste mogli ni Euro ligu gledata pa ce te zbog uznemiravanaj Eu navijaca morati platiti 4-5 miliona eura :lol: :lol:
Vidis Tole, Tihi kaze da je to bila prava stvar, a ne bruka :wink:

Ligu im necu oprostiti, danas je revans, aj da vidim daj smeju da puste skupstinu u toku utakmice 8)
Toto

#8407 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

kost_u_grlu wrote:
Toto wrote: a sto bi Sarajevo dizalo buku

Vidis Tole, Tihi kaze da je to bila prava stvar, a ne bruka :wink:

Ligu im necu oprostiti, danas je revans, aj da vidim daj smeju da puste skupstinu u toku utakmice 8)
a i ti svakom vjerujes
tihicu je dobra svaka srpska bruka
pogotovo ako da Tadi sukne Dodiju
kost_u_grlu

#8408 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

muha_sa wrote: bogme te ja nista ne kontam :-) priznam-do mene je :D
nego--sta bi se to Srbi i Bosnjaci trebali dogovorit :?
jel ono--pristanite i pomirite se s tim da je GTRS.drzava il necemo nikad rucnu spustit :? tako da zaboravite na normalnu BiH--il ima nesto drugo za dogovorit :? recimo,koliko klubova ce imat premijer liga BiH.
Trebalo mi je malo vremena da odgonetnem sta je to GTRS, lici mi na skracenicu nekog gay udruzenja :)

Videcemo sta se valja iza brega, da vidis kad Tihog ugoste kao maharadzu, kad ona golumovska faca dobije smesak :D

Zeznuta stvar ta politika, slabo sta se tu konta, ali sto bi se mi nervirali oko toga ;-)
zavrzlama

#8409 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

tihicev odlazak u srbiju ima vise negativnih stvari....a i pozitivnih...

negativne:

-svojim odlaskom salje poruku da bosnjaci zaobilaze drzavu BIH i svoje interese ostvaruju preko nekog celavog lidera jedne bosnjacke stranke a ne drzave BIH...

- daje legitimitet dodiku, da dodik prestavlja samo srbe i da je rs samo srpska onda kad je on u posjeti srbiji...

- stvara nepovjerenje i razdor medju bosnjacima i hrvatima u BIH

pozitivne stvari:

- udara zavrsni udarac SDA i pomaze bosnjacima da se rijese zla zvanog SDA...

- odredjuje pobjednika narednih izbora u BIH...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8410 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Image

pogled na jagodinu iz aviona..... :mrgreen:
Bosnolog

#8411 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

1gorstak wrote:
vidra99 wrote:
Razgovor - Sulejman Tihić, predsednik Stranke demokratske akcije, za Danas
Dolazim u Beograd na Tadićev poziv

Sarajevo, Beograd - Na dan kada je Skupština Srbije usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici, predsednik Boris Tadić mi je telefonirao i pozvao me da dođem u posetu Beogradu. Prihvatio sam poziv i najverovatnije ću u maju realizovati tu ideju
Tihicu gnjido izdajnicka. Srbija je kidnapovala i medju najveci olos strpala Iliju Jurisica, sada maltretira Ganica a i druge bi da smiju izaci iz BiH, no ti se nasao da glumis drzavnika, da ides Tadicu na noge. Ne znam koji ces klinac u Beogradu, Jurisica neces osloboditi, ove beogradske optuznice protiv organizatora otpora neces staviti van snage. Ti si samo sitna dusa koja dvije recenica ne zna sastaviti kako treba a kojeg se u Beograd zove kao cuku jer si se pokazao podobnim za ostvarivanje njihovih ciljeva. A ti mutav, trcis za paznjom, za protokolom, za kamerama, hoces da "vazno vrtis palce" i ne shvatas da ces zbog svog egoizma drzavu upropastiti.
:thumbup:
Sulejman Tihić - Nedostojan svoje funkcije

07/04/2010 01:12:00
Image

Lider SDA Sulejman Tihić još jednom je pokazao da je plitak političar, malog kalibra i nedostojan funkcije koju obnaša. Ovakvi „epiteti“ sasvim su opravdani i leže u činjenici da se Tihić u dva izuzetno važna dana za BiH nije pojavio na skupovima na kojima je trebao sjediti u prvim redovima. Prvo je sasvim svjesno zaobišao predavanje premijera Turske Tayip Redžep Erdogana na Bošnjačkom institutu odakle je ovaj, u međunarodnim okvirima ugledni politički zvaničnik, poslao nekoliko veoma bitnih poruka za BiH i region – na koji Turska ima nesumnjivo veliki uticaj.

Osim što se nije udostojio prisustvovati Erdoganovom izaganju, Tihić je bojkotovao i jednu od najvećih međunarodnih privrednih konferencija u novijoj historiji BiH – Sarajevo Business forum. Forum koji nebi smio, niti bi htio zaobići ni jedan normalan visoki zvaničnik jedne zemlje pogotovo ako se dešava u matičnoj mu državi Tihić je naprosto izbjegao. Razloge ovakvog Tihićevog ponašanja treba tražiti u činjenici da je za besprijekorno organizovani Forum najveće zasluge pripadaju njegovom političkom rivalu Harisu Silajdžiću. Ukoliko je tako lider najveće bošnjačke stranke najviše je štete nanio upravo svojoj SDA a sebe prikazao kao čovjeka sa ozbiljnim mentalnim poremećajem.

P.S Teško je ne primjetiti da se prudska trojka ponovo ujedinila - U bojkotu svega što je dobro za BiH.
draganbl

#8412 Re: Desavanja u Srbiji

Post by draganbl »

zavrzlama wrote:
Ja kao pojedinac nisam važan, kada sam napisao da rezolucija ne valja samo Bošnjacima, nisam ni mislio na običan svijet, pojedince, već na bošnjačku politiku.
Pa valjda je rezolucija donesena kao cin zaljenja i pokajanja prema zrtvama a ne bosnjackoj politici..sjedi jedan iz morala...(salonsko rezonovanje)
Kada sam ja rekao da je rezolucija donesena kao čin žaljenja? Pa ja sam prvi rekao da ne valja što nije ubačena riječ genocid i da je tekst rezolucije rezultat kompromisa, a ne iskrene želje da se genocid prizna. Međutim, to što ja mislim ne misli većina evropskih političara, pa čak ni svi probosanski. Po čemu je onda to što ja smatram salonsko rezonovanje? Ispade da čitava Evropa i pola bošnjačkih ili bosanskih političara rezonuje salonski. Ah da, zaboravio sam da si rekao da su Tihić i reis Cerić salonski četnici. Onda se to ustvari i uklapa u tvoj stav.
zavrzlama wrote:
Meni lično rezolucija ne valja, nema valjda potreba da to ponavljam, ali ono što je činjenica jeste da je velika većina evropskih zvaničnika (političara)
nije bitno sto je vecina EU prihvatila rezoluciju u kojoj srbija nije naglasila kljucnu rijec "genocid" sustina je sto srbi kao narod nisu istinski donijeli rezoluciju i jasno rekli da se ogradjuju od takvih nedjela kao sto je genocid i da u buducnosti nece raditi iste stvari..poruka srpske rezolucije je "opet kad se ukaze prilika mi cemo uraditi isto,jer nisu po Srebrenici klali evropljani nego cetnici,i zato je bitno da da se rezolucija usvojila oankao kako je to uradila i evropa, jer cetniici nece klati po evropi da ih interesuje jeli srbija ubacila rijec genocid ili nije''
Dobro, meni je ovo prvo suština koja je tačna, stoji, vidimo to svojim očima, tj. Evropa je (uglavnom) pozdravila rezoluciju. Tvoje pretpostavke o ponovnom klanju su ipak samo tvoje pretpostavke. Imaš pravo da to pretpostavljaš, ali to ipak nema veze samnom.
zavrzlama wrote: .
Jedina je razlika to što je meni drago što Srbija ide naprijed, a tebi je krivo.
zar postoji normalna osoba koja moze zavidjeti ovakvoj srbiji,drzavi punoj ratnih zlocinaca,drzavi koja je pocinila i kreirala sve zlocine na prostoru SFRJ,drzavi gdje je ravna gora vrh kulture i nacionalnog ponosa,drzavi koja je ustavom izjednacila fasiste i saveznike,drzavi koja nema hrabrosti i morasla da unese rijec genocid u rezoluciju..o cemu ti bolan :-)
Srbiji ne treba zavidjeti, ja joj ne zavidim, jedino ukazujem na činjenicu da su Hrvatska i Srbija za razliku od Bosne svakim danom sve bliži Evropi, a mi sve dalji.
zavrzlama wrote:
Što se tiče "sitnica" za ulazak u Evropu, ne znam šta su sve formalni uslovi (osim naravno hapšenja zločinaca) za formalni ulazak. Međutim, ono što je važnije od formalnog ulaska jeste približavanje stanja države evropskim vrijednostima: poboljšanje ekonomije, uvođenje standarda, pristup evropskim fondovima, diplomatski proboj, razvoj nauke...
znaci lova je bitna,,,zlocine i zlocnince pod tepih,a ratom osvojeno zadrzat i licemjerno kriviti druge kako su opsjednutri prosloscu...(salonsko cetnikovanje ponovo)
Lova jeste bitna, zločince ne pod tepih, već u Haag i druge sudove, gdje sam ja napisao pod tepih? Prosto je nevjerovatno da neprestano želiš da se svađaš i u mom postu pronalaziš ne ono što je napisano, već ono što bi ti želio da sam ja napisao.
zavrzlama wrote:
Priča o četnicima u Srbiji je totalno nevažna, o njima se bavi žuta štampa i kvazinaučnici, srbijanski parlament je donio neku odluku koja ostvara mogućnost daljem istraživanju događaja iz II svjetskog rata i izjednačava one koji su svejedno već izjednačeni, ili u grobu ili u staračkim domovima.
opet podmeces lazi...cetnici su itekako vazni jer ih je srbijaski parlament velikom vecinom glasova ubacio u "Ustav Srtbije" i izjednacio sa partizanima...ravna gora je kulturini centar preko pola srbije,a te bradate sposdobe marsiraju Srebrenicom i licemjerno se smiju zrtvama koje su izbjegle njihovo klanje..cetnici su problem BIH i nama u BIH nanose stetu,medjutim srbija je tebi drzava pa te ne interesuje sta je sa zrtvama tih cetnika..
Da ne bih izvrtao sopstvene riječi, ponoviću ovo što ponovo stoji kao jedino tačno.
Priča o četnicima u Srbiji je totalno nevažna, o njima se bavi žuta štampa i kvazinaučnici, srbijanski parlament je donio neku odluku koja ostvara mogućnost daljem istraživanju događaja iz II svjetskog rata i izjednačava one koji su svejedno već izjednačeni, ili u grobu ili u staračkim domovima.

P.S. Opet pokušavaš da mi zalijepiš etiketu salonskog četnika. Pošto sam prošli put napisao da ti neću odgovarati ukoliko to uradiš još jednom, ovim putem te obavještavam da stojim iza svojih riječi i da ti više neću odgovarati na postove. Ne zato što nemam šta da ti kažem, već zato što ti to ne zaslužuješ.
SoulSeeker

#8413 Re: Desavanja u Srbiji

Post by SoulSeeker »

pici wrote:Image

pogled na jagodinu iz aviona..... :mrgreen:
LoL !!!!!!!!!!!!!!
zavrzlama

#8414 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

P.S. Opet pokušavaš da mi zalijepiš etiketu salonskog četnika. Pošto sam prošli put napisao da ti neću odgovarati ukoliko to uradiš još jednom, ovim putem te obavještavam da stojim iza svojih riječi i da ti više neću odgovarati na postove. Ne zato što nemam šta da ti kažem, već zato što ti to ne zaslužuješ.
imao si sansu da ne budes salonski cetnik..propustio si je jer zov salona je jaci od tebe...ne obaziri se na moje postove samo ti radi svoj posao,nek te sad drugi malo razotkrivaju,ja sam samo odvrnuo par sarafa na salonu.. :wink: :wink:

pozdrav i ne zamjeruj nista :wink:
Maraschino

#8415 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

vidra99 wrote:
Tadić: Bosni ne preti rat

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas da se sa zamenikom američkog državnog sekretara Džejmsom Stajnbergom saglasio da su netačne informacije da Bosni i Hercegovini preti rat.

"Ne radi se ni o kakvom ratu, situacija se dramatizuje, ne znam sa kojim ciljem. Treba identifikovati probleme racionalnim i demokratskim dijalogom tri naroda", rekao je Tadić novinarima u Medveđi.

Predsednik Srbije u sredu uveče se sastao sa američkim zvaničnikom u Beogradu.

Tadić je kazao da su razgovori sa Stajnbergom bili prijateljski i otvoreni, kao i da su se ticali situacije u BiH i na Kosovu i Metohiji.

Srpski predsednik je naveo da Srbija ima svoje legitimne nacionalne interese od kojih neće odustati.

"Pored dobre volje za saradnju sa EU, SAD i drugim zemljama, Srbija ima i svoje crvene linije, a jedna od njih je vezana i za Kosovo i Metohiju. Rekao sam da Srbija ne priznaje, niti će ikada priznati Kosovo i Metohiju, da smo privrženi ideji da se nastavi razgovor o Kosovu i Metohiji, da se nađe kompromisno rešenje koje ne podrazumeva da je jedna strana dobitnik, a druga gubitnik", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, Stajnberg nije izneo stav SAD po pitanju Kosmeta tokom razgovora u sredu uveče.

"Što se tiče BiH, rekao sam da Srbija ne podržava bilo kakvu podelu te zemlje, smatram da bi to ugrozilo regionalnu stabilnost. Srbija ostaje snažno privržena Dejtonskom sporazumu što podrazumeva da je sve što se dogovore tri naroda i dva entiteta prihvatljivo i za Srbiju, ali ne može biti nametanja rešenja", rekao je Tadić.

On je dodao da je od Stajnberga dobio uveravanja da SAD ne žele da vode politiku nametanja rešenja u BiH, već da ohrabruju dijalog i politički proces.

Tadić je danas u Medveđi razgovarao i sa studentima isturenog odeljenja Pravnog i Ekonomskog fakulteta niškog Univerziteta.

On je izjavio da je glavni strateški plan zemlje da Srbija 2020. godine postane društvo koje se u svom razvoju oslanja na znanje.

Tadić je, obraćajući se studentima Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu Visokoškolske jedinice u Medveđi, rekao da to mora biti glavni strateški plan zemlje u narednih 10 godina.

"Za to je potrebno da se definišu ciljevi, da se pokrenu procesi, i sve planirano i započeto ostvariti do kraja", rekao je predsednik Srbije.

Neophodno je učiti i sticati nova znanja, poručio je Tadić studentima, naglasivši da je to ono što treba da radimo za zemlju i narod, a posebno za generacije koje dolaze.
Predsednik Srbije založio se danas za pristojnost i odsustvo agresije u javnoj komunikaciji i pozvao političare da prestanu da se služe uvredama i psovkama.

Tadić je odgovorio i na pitanje studenata koje bi struke trebalo da bude predsednik Srbije.

Tesko se nama sa ovakvim komsijama.
kiky

#8416 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

ma sad če tadija izgubit na izborima ...
doči če toma grobar ...
i završit ovaj tadijin kvazievropski-proruski-blizuamerički-usputarapski-nikaddobrosusjedski fušeraj ...
tadija je trečerazredni glumac koji bi da bude i režiser ...
Bosnolog

#8417 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Posto nema tema o svemircu Tihicu i njegovoj SDA sekti,za mene je on dio velikosrpske politicke arene tako da i ovaj post na temu Srbije najbolje mjeso za postirati,...Ovo je samo jos jedan od dokaza o bolesnoumnom izjanickog poltronu,kompeksasu i ljigavoj gnjidi koja svojim izjavama i ponasanjem zasluzuje samo rijeci prezira i gadenja,......
Novi gaf malog lidera: Tihić ponovo uhvaćen u laži - Iznuđena posjeta Beogradu

Image

Nes(p)retni lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić ponovo fascinira bh javnost svojom poltronskom politikom i bestidnim lažima ...

“Na dan kada je Skupština Srbije usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici, predsjednik Boris Tadić mi je telefonirao i pozvao me da dođem u posjetu Beogradu. Prihvatio sam poziv i najvjerovatnije ću u maju realizovati tu ideju“ – najavio je prekjučer u intervjuu listu Danas Sulejman Tihić. Dan poslije u izjavi Tanjugu Tihić otkriva kako je zapravo došlo do ideje posjeti Beogradu - Tihić je Tanjugu rekao da je telefonom pozvao predsjednika Tadića odmah pošto je u srbijanskom parlamentu usvojena Deklaracija o osudi zločina u Srebrenici.

Nesretni Tihić kompromitirao je samog sebe i otkrio nam da je svojim pozivom sam inicirao svoj odlazak u Beograd.

No stvar koja je puno ozbiljnija od ovog, za Tihića karakterističnog gafa, je i nastavak uništavanja kredibiliteta Bošnjaka.

Šta je takozvana najveća Bošnjačka stranka "Bogu skrivila" da je vodi ovakva (dvo)ličnost. Kakvim je to patuljcima, poltronima i karijeristima okružen ovaj lažov i petljanac pa da ga niko ne upozori na ovakve provale i laži , a ima ih bezbroj?!

Lažima, spletkama i manipulacijama Tihić uporno bezuspješno uzurpira poziciju člana Predsjedništva BiH mada za to nema izbornu legitimaciju.

Zato mu toplo preporučujemo, kada već jako želi da se bavi predsjedničkim poslovima, da se mani provincijskih fora do oktobra. A do tada treba da se kandidira za člana Predsjedništva kao lider najveće Bošnjačke stranke, ukoliko uopšte ima hrabrosti.
kiky

#8418 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

nemam ništa protiv toga da tihi ode do srbije ...
još kad bi ga opet strpali u logor ...
Bosnolog

#8419 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Jao bre Bota,ode jug Srbije u generacijskom nagrizanju a to nagrizanje ce se prosiriti do Nisa,sada Serbija igra miroljubivu ulogu ubedujuci Albance i druge kako je Srbija i njihova dezela,..... :lol: :lol:

Slobina taktika je odnijela Kosovo a Botina ce jug Srbije i Sandzak a Vojvodina ce biti kruna medusrpskog obracuna,.....Nemozes Bota voditi dvoguzu politiku nakon svega,...kresanje Serbije nije jos zavrseno.

Beogradski Pasaluk su Tarabici prorekli i onu sljivu :mrgreen: Dugi su i trnoviti putevi pokajanja SANU uceniku Tadicu.

Zlobica Cosic je kasno skontao nakon sto mu je pohlepa i sila 90 tih zaslijepila vizije i ljudski razum,.....Vama vise niko vjerovati nece a sunovrat propasti je historijski i nezaustavljiv proces,....

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/18424 ... alni-savet

Ovo je etnicka karta vecinskog albanskog i drugog nesrpskog naroda sa tendencijom sirenja........ :mrgreen:

Image

Kada dodas ove vase velikosrpske bolesne stratege pranja zocinacko genocidne proslosti,koji nastoje panicno spasiti sto se spasiti da onda paranoja podvala zbog nemoci postaje mnogo veca,Jos kad se tu doda sve agresivnija uloga Turske http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fo ... u%27!.html uz 5-6 milionsku bosnjacku dijasporu koja se udomacuje i vraca u BiH kao bratskoj drzavi uz mig Amerike ,onda epicentar Serbotresa SANU staba prelazi u paranoju.Pomozi brate Srdo Trifkovicu nas svevisnji ekspertu http://www.balkanstudies.org/articles/n ... amic-power ,........... :wink:

http://www.balkanstudies.org/articles/j ... or-balkans

Image
kiky

#8420 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

jebo te ...
radostan dan

#8421 Re: Desavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Jel' to opet Vojvodina pomenuta, hoće li više to otcjepljenje majka mu stara. :lol:
:sax:
Bosnolog

#8422 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Evo docekao Nemanja svoga oca u brlogu mokre gore na video linku priloga mozete pogledati docek matorog senilca kod svog ucenika, http://www.rts.rs/ nadam se da ce tamo ostati zauvijek kod svog ucenika Nemanje,mora da je otisao da pripremi teren buduceg ambasadora Scepi Radoncica kao ideoloska spona sa SANU brlogom,tako da sa Tihicem slobodno mogu praviti prekodrinsku koaliciju,....

Vojvodina ce biti finale Tarabicevih ukazivanja,...... :mrgreen:
Cekaj prvo da se rijesi jug Srbije,nemoze to tek tako ipak je ovo generacijski proces sto si tako nestrpljiv i nervozan bre ?????
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D0%B0.html
hercegovac_pravi

#8423 Re: Desavanja u Srbiji

Post by hercegovac_pravi »

Cirkus Kolorado..još samo danas gostuje u vašem gradu .. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nova, napredna, demokratska i nadasve Eurposka Srbija..glavom i "bradom" :lol: :lol:
Crveni tepih ne može da sakrije prostakluk u Skupštini
T. Spaić | 09. 04. 2010. - 00:02h | Foto: Beta | Komentara: 0

Govor mržnje i primitivizam koji su pre dva dana obeležili raspravu u Skupštini Srbije ponovo su pokazali kakvo je pravo lice najvišeg zakonodavnog tela u državi. Kulise sa crvenim tepihom i gardom su pale, kaže za „Blic” psiholog Žarko Trebješanin i upozorava da je to još jedna jako loša poruka običnim ljudima da i oni mogu da se ponašaju primitivno, vređaju sagovornika i da se umesto argumentima bore psovkama i uvredama.
Provukli su se sa oduzimanjem reči: Čanak i Ilić

Tokom rasprave o izmenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju, pre dva dana, upućen je niz optužbi, uvreda i psovki na račun ministra za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađana Dinkića, a prema navodima poslanika Srpske napredne stranke, Dinkić je na neke optužbe uzvratio, a poslanica Jorgovanka Tabaković tvrdi da joj je tokom pauze rekao da je „džukela”. U vređanju i psovkama predvodili su Velimir Ilić, lider Nove Srbije, Jorgovanka Tabaković, poslanica SNS, i njen šef Tomislav Nikolić.

Tomislav Nikolić, lider SNS, nastavio je juče da se ponaša u sličnom maniru. On je novinarima čak priznao da ga „čudi što se nisu tukli po Skupštini”. Pokazao je vrlo malo razumevanja za osnovno kulturno ponašanje i pod velom izvinjenja ponovo uvredio ministra Dinkića.

- Predsednica Skupštine treba da razmisli o tome kako je dozvolila da dođe do te situacije. Mene čudi da se juče nismo tukli po Skupštini. Moja kazna je što sam morao da se izvinim Dinkiću, ja sam svoju kaznu primio, a neka razmisli kako sebe da kazni za to što je dozvolila da Dinkić nas više od miliona nazove nacistima, a mene lično Hitlerom :thumbup: , i neka razmisli da li bi ona u takvoj situaciji ostala mirna - kazao je lider SNS i dodao:

- Ono što sam rekao - rekao sam za sebe. Rekao sam nešto što ne treba da ide u javnost i zbog čega bih mogao da se stidim, ali situacija je tog dana bila takva da su mnogi opsovali i samo sam ja u tome uhvaćen - rekao je Nikolić.
Poslanici G17 plus u Skupštini Srbije juče su za „Blic” rekli da nisu čuli Nikolićevo izvinjenje Dinkiću.

Psiholog Žarko Trebješanin kaže za „Blic” da je moguće da su se poslanici tako ponašali iz čisto marketinških razloga, kako bi sebi podigli rejting u delu biračkog tela. On smatra da je ipak u pitanju primitivizam, da u pozadini takvog njihovog ponašanja stoji neki važan interes ili jaka emocija koju oni nisu u stanju da kontrolišu.

- Poruka koju su ljudi koji su na poziciji moći poslali javnosti veoma je loša jer oni daju signal da je u redu ponašati se bez ikakvih kočnica i bez uvažavanja sagovornika. Oni koji bi trebalo da budu primer ponašanja i uzor za druge ljude, ponašaju se primitivno i komuniciraju psovkama - kaže Trebješanin.
Po oceni sociologa i priznatog komunikologa Ratka Božovića, u Skupštini je na delu ponižavanje institucije parlamenta i „poraz komunikacije, ljudskog odnosa i moralne inteligencije”.

- Poslanici bi morali biti ljudi sa atributima racionalnog govora i njihovo ponašanje je estetsko i etičko pitanje. Ne bi smeo da se toleriše takav način promocije ni pojedinca ni stranke. Šokantno i porazno je to da je tokom takve primitivne rasprave neko dobio nove glasove i političke poene, kao i da to pokazuje kakvi su zapravo ljudi u našim najvišim institucijama - kaže za „Blic” profesor Božović.
Predsednik Srbije Boris Tadić osudio je juče govor mržnje u Skupštini i pozvao političare da prestanu da se služe uvredama i psovkama.

Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović zamolila je RTS da pripremi snimak sednice na kojoj je bilo više uvreda i psovki nego razgovora o regionima. Kako je rekla za „Blic”, ona nije čula psovku predsednika SNS Tomislava Nikolića, pa će na današnjem kolegijumu sa šefovima poslaničkih grupa razmotriti na koji način će lider naprednjaka biti kažnjen, a najteža kazna iznosi 9.000 dinara.

Ilić traži testove na drogu
Šef poslaničke grupe Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je juče da je uradio alko-test i da rezultati pokazuju da u sredu, tokom skupštinske rasprave, nije imao alkohola u krvi iako su ga prozivali u skupštinskoj sali. Posle te provere, on sada traži testiranje poslanika na upotrebu droge i traži i proveru korupcije u državnim institucijama.

- E, ja sad tražim za njih test ko se od njih drogira, ko je narkoman i tražim da se proveri sve o korupciji - istakao je Ilić, koji je prethodnog dana za Dinkića rekao da je „karcinom za Srbiju”
.
[email protected] se baš nešto mimoilaze sa tvojim poimanjem današnje Srbije :?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8424 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Cetvrtak, 8.4.2010.
Ispitaće se navodi o zloupotrebama novca za Kosovo

LESKOVAC, 8. aprila 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u četvrtak u Medvedji da će biti ispitani navodi o zlopuoptrebama novca koji se iz budžeta Vlade Srbije izdvaja za poboljšanje standrda i infrastrukture srpskog stanovništva na Kosovu i da će krivci biti kažnjeni.

"Ako je istina da su neki dobijali duple plate, da jer bilo zloupotreba u torošenju tih sredstava, da je bilo finansijskih zlopotreba, a te analize su upravo u toku, onda je to jedna tragična činjenica", rekao je Tadić na konferenciji za novinare.

Tadić je podsetio da je poslednjih godina iz državnog budžeta za Kosovo godišnje izdvajano izmedju 300 i 500 miliona evra za Kosovo. "To su velika sredstva, to su sredstva koja sasvim sigurno mogu da obezbede relativno dobar životni standard za naše ljude koji žive na Kosovu i Metohiji", rekao je Tadić, dodavši da Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, Ministarstvo unutrašnjih poslova i druga ministarstva imaju nadležnost da utvrde da li je bilo zloupotreba u prethodnim godinama.

ugroženost se dobro isplati.....mislim potplati :shock: ...samo jedno poredjenje evo kanton sarajevo ima budžet oko 700 mil KM iliti 350 mil eura a blizu pola miliona stanovnika....imal podatak koliko je srba na Kosovu ? Ako je pola miliona onda inekako da se uklope u tu cifru pa opet neko tu doooooooobroooo krade i laže gradjane srbije ;-)
Toto

#8425 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

vidra99 wrote:
Tadić: Bosni ne preti rat

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas da se sa zamenikom američkog državnog sekretara Džejmsom Stajnbergom saglasio da su netačne informacije da Bosni i Hercegovini preti rat.

"Ne radi se ni o kakvom ratu, situacija se dramatizuje, ne znam sa kojim ciljem. Treba identifikovati probleme racionalnim i demokratskim dijalogom tri naroda", rekao je Tadić novinarima u Medveđi.

Predsednik Srbije u sredu uveče se sastao sa američkim zvaničnikom u Beogradu.

Tadić je kazao da su razgovori sa Stajnbergom bili prijateljski i otvoreni, kao i da su se ticali situacije u BiH i na Kosovu i Metohiji.

Srpski predsednik je naveo da Srbija ima svoje legitimne nacionalne interese od kojih neće odustati.

"Pored dobre volje za saradnju sa EU, SAD i drugim zemljama, Srbija ima i svoje crvene linije, a jedna od njih je vezana i za Kosovo i Metohiju. Rekao sam da Srbija ne priznaje, niti će ikada priznati Kosovo i Metohiju, da smo privrženi ideji da se nastavi razgovor o Kosovu i Metohiji, da se nađe kompromisno rešenje koje ne podrazumeva da je jedna strana dobitnik, a druga gubitnik", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, Stajnberg nije izneo stav SAD po pitanju Kosmeta tokom razgovora u sredu uveče.

"Što se tiče BiH, rekao sam da Srbija ne podržava bilo kakvu podelu te zemlje, smatram da bi to ugrozilo regionalnu stabilnost. Srbija ostaje snažno privržena Dejtonskom sporazumu što podrazumeva da je sve što se dogovore tri naroda i dva entiteta prihvatljivo i za Srbiju, ali ne može biti nametanja rešenja", rekao je Tadić.

On je dodao da je od Stajnberga dobio uveravanja da SAD ne žele da vode politiku nametanja rešenja u BiH, već da ohrabruju dijalog i politički proces.

Tadić je danas u Medveđi razgovarao i sa studentima isturenog odeljenja Pravnog i Ekonomskog fakulteta niškog Univerziteta.

On je izjavio da je glavni strateški plan zemlje da Srbija 2020. godine postane društvo koje se u svom razvoju oslanja na znanje.

Tadić je, obraćajući se studentima Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu Visokoškolske jedinice u Medveđi, rekao da to mora biti glavni strateški plan zemlje u narednih 10 godina.

"Za to je potrebno da se definišu ciljevi, da se pokrenu procesi, i sve planirano i započeto ostvariti do kraja", rekao je predsednik Srbije.

Neophodno je učiti i sticati nova znanja, poručio je Tadić studentima, naglasivši da je to ono što treba da radimo za zemlju i narod, a posebno za generacije koje dolaze.
Predsednik Srbije založio se danas za pristojnost i odsustvo agresije u javnoj komunikaciji i pozvao političare da prestanu da se služe uvredama i psovkama.

Tadić je odgovorio i na pitanje studenata koje bi struke trebalo da bude predsednik Srbije.

na sta spade kuca Petovica

Pritisla orla zla godina
pa mora da se pravda da ne prijeti ratom
Post Reply