¤ jelena ¤ wrote:Oooo, dolazimo polako do svijesti o potrebi za organizovanjem skupova, povorki i protesta protiv ugnjetavanja, bahatosti, primitivizma, mržnje....
Samo još da i sami nešto organizujemo, a ne samo očekujemo da neko drugi te naše ideje, koje nam sinuše, realizuje...
dok mi forumamo...
Povorka ponosa u Sarajevu
- Bloo
- Globalna šefica
#8401 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
-
kakavdanakneiskustvu
#8402 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
славянин wrote:Ja nisam prvak za ljudska prava i slobode niti prodajem svoj koncept istih nekome - niti imam lobi da finansira koliko treba - niti politicki lobi da usutka sve mediji i poreda ih da ponavljaju sto ja zelim kao papagaji.kakavdanakneiskustvu wrote:
što ti ne organizuješ proteste protiv ugnjetavanih palestinaca?
Ali losto oni jesu prvaci i uce o ljudskim pravima - i hrabri su - pa mozda oni tu inicijativu da nose kao danas ?
ovi koji su ovo danas organizovali,bar koliko ja znam,ne prave od sebe borce za ljudska prava opcenito nego se bore za prava LGBT osoba
- freelancerusk
#8403 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
¤ jelena ¤ wrote:Oooo, dolazimo polako do svijesti o potrebi za organizovanjem skupova, povorki i protesta protiv ugnjetavanja, bahatosti, primitivizma, mržnje....
Samo još da i sami nešto organizujemo, a ne samo očekujemo da neko drugi te naše ideje, koje nam sinuše, realizuje...
dok mi forumamo...
Mogli bi Bošnjaci dosta toga naučiti od ove LGBT populacije, da se malo kao oni organiziraju, pa vijorili bi se ljiljani nad Drinom, ali de,... valja pokrasti boga oca u ime stranke i porodice.
- Bloo
- Globalna šefica
#8404 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Cekamo da se ti outuješ šta si...p206 wrote:još ovo govno od teme nije zaključano?
-
smijesni_ste
#8405 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Bloo wrote:Cekamo da se ti outuješ šta si...p206 wrote:još ovo govno od teme nije zaključano?
-
moet-perignon
#8406 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
славянин wrote:Pa jel parada samo lgbt prava ili prava za sve ono ? Bella ciao, branimo ugnjetavane , ljubav ne strah ... mislim zaista su se potrudili a prisustvo stranih elemanata koji uce nas o ljudskim pravima je bilo itekako prisutno - pa zato pitam mogu li kakav skup ono za ljudska prava ovih sto su poklani i pobijeni i protjerani ili to je sekundarno jer ova prava su za lgbt zajednicu koja je tight knit sto bi rekli..kakavdanakneiskustvu wrote:
nije valjda da misliš da to što je neko na forumu postavio sliku ove tragicne porodice da to ima veze sa organizatorima ove povorke i njihovom potrebom da se pokazu javnosti?
zapravo, ova parada se jednako moze shvatiti kao otpor onima koji podmecu svoje svjetonazore sto se poput virusa siri i ovu zemlju pretvara u dno.
drago mi je da je bilo veliko obezbijedjenje, jer su u povorci bili roditelji sa malim bebama i tako pokazali da su i oni "nenormalni", jer im je gej skroz okej. i ova povorka je, po meni, nesto sto bi trebalo biti sofisticiraniji nacin da se pokaze da ne postoje nepismeni ljudi sa 9 zuba u glavi sa vrlo losim znanjem jezika, i obrazovanjem i predstavljaju zrtve posljednjeg rata na nekakvim svjetskim mitinzima.
ovo je povorka na koju su izasli i oni kojima je muka od svega onoga sto se urusilo zbog jako unazadjenih i krivih svjetonazora.
znate osjecaj kad vam pukne film, i pridruzite se da date snagu jednom otporu, i zbog toga budete ponosni.
nadam se da ce se ubuduce stvoriti struktura gdje ce pismeniji ljudi govoriti o stradanjima u posljednjem ratu.
iz mog iskustva, u Njujorku, na jednom rucku smo sjedili sa jednom osobom iz Srebrenice. do nje je sjedila druga osoba iz Novosibrsk. dok je ona govorila o svom iskustvu u Srebrenici, ova druga nije mogla posloziti kockice da razumije o cemu je rijec. nekada poslije smo joj objasnili, i bila je zgranuta.
to je pokazalo da svijet nema pojma o Srebrenici, i zrtvama zadnjeg rata. ne znaju, jer ih nisu ljudi koji promisljaju i znaju da artikulisu, i nastavljaju niz i svojim glasom govore o tragediji.
Last edited by moet-perignon on 08/09/2019 20:18, edited 1 time in total.
- славянин
#8407 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Aha znaci interesna skupina bori se za svoja prava - onda je ok - samo da se onda malo prestanu predstavljati kao borci za ljudska prava i slobode i kazu da se bore za sebe.opet ne znam odakle onda refugees welcome - jel to samo za lgbt refugees ili sve ono ?kakavdanakneiskustvu wrote:
ovi koji su ovo danas organizovali,bar koliko ja znam,ne prave od sebe borce za ljudska prava opcenito nego se bore za prava LGBT osoba
- p206
#8408 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
jesi mi šuknula, svaka ti častBloo wrote:Cekamo da se ti outuješ šta si...p206 wrote:još ovo govno od teme nije zaključano?
normalan porodičan čovjek i ponosim se tim
-
moet-perignon
#8409 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
славянин wrote:Aha znaci interesna skupina bori se za svoja prava - onda je ok - samo da se onda malo prestanu predstavljati kao borci za ljudska prava i slobode i kazu da se bore za sebe.opet ne znam odakle onda refugees welcome - jel to samo za lgbt refugees ili sve ono ?kakavdanakneiskustvu wrote:
znas i sam da nije. i da je to bila povorka za sve one koji su u fiokama u ovom drustvu na ovaj ili onaj nacin.
samo su lgbtq imali petlju da ovo organizuju. pa se nadam da ce to motivisati druge koji se bore za prava i ocuvanje sjecanja za stradale,
da se bolje organizuju, a ne da dirigentsku palicu daju neobrazovanim osobama.
-
kakavdanakneiskustvu
#8410 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
славянин wrote:Aha znaci interesna skupina bori se za svoja prava - onda je ok - samo da se onda malo prestanu predstavljati kao borci za ljudska prava i slobode i kazu da se bore za sebe.opet ne znam odakle onda refugees welcome - jel to samo za lgbt refugees ili sve ono ?kakavdanakneiskustvu wrote:
zar se predstavljaju kao borci za univerzalna ljudska prava?
- tandmand
#8411 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Gledano iz religijske perspektive, titoizam, kao jedna od verzija komunizma, bio je kratkotrajan neprijatelj koji nije mogao opstati prvenstveno iz ekonomskih razloga, manje ideoloških.Matzan wrote:E moji SDA-ovci, do šta ste nas doveli!?
U Titin vakat se smjelo na klupi spavati, a sad vam pederi po Titovoj slobodno hodaju.![]()
Međutim, homosekzualizam je za religije iskonski neprijatelj opisan još u Starom zavjetu i uvijek je tu negdje.
Đaba je sapirati ulice vodom ... to se širi na različite načine a jedan je boraviti u takvoj sredini gdje je homoseksualizam i sve što ide uz to "normalno".
Mnoge stvari krenu nakrivo iz radoznalosti.
Na tu temu ima odličan film Al Pacina, Gluvarenje - CRUISING, 1980.
Serijski ubica brutalno ubije i iskasapi nekoliko homoskesualaca iz njujorške sado-mazohističke scene. Mladog policajca, Stiva Bernsa šalju na ulice kao mamac za ubicu. Radeći gotovo potpuno izolovano od svog odeljenja, mora da nauči i primeni složena pravila i signale ove male zajednice. Svoju devojku Nensi gotovo da više i ne viđa, a zadatak počinje potpuno da ga menja.

Last edited by tandmand on 08/09/2019 20:21, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#8412 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
I vokabularom se ponosis sigurno.p206 wrote:jesi mi šuknula, svaka ti častBloo wrote:Cekamo da se ti outuješ šta si...p206 wrote:još ovo govno od teme nije zaključano?
normalan porodičan čovjek i ponosim se tim
- славянин
#8413 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa znaci ok borite se za svoja prava - nemoj samo onda forsiranja da se bori paradama za ljudska prava potlacene izbjeglice i sta vec ne .. tako je i fer onda. A nasi lokalno homoseksualci lezbejke itd totalno nisu bili to dok im nisu objasnili - kao sto recimo nije bilo gej klubova u sarajevu prije nego su dosli ovi iz pretezno stranih nvo i jaucili nase lgbt sta je sta.moet-perignon wrote:славянин wrote:Aha znaci interesna skupina bori se za svoja prava - onda je ok - samo da se onda malo prestanu predstavljati kao borci za ljudska prava i slobode i kazu da se bore za sebe.opet ne znam odakle onda refugees welcome - jel to samo za lgbt refugees ili sve ono ?kakavdanakneiskustvu wrote:
znas i sam da nije. i da je to bila povorka za sve one koji su u fiokama u ovom drustvu na ovaj ili onaj nacin.
samo su lgbtq imali petlju da ovo organizuju. pa se nadam da ce to motivisati druge koji se bore za prava i ocuvanje sjecanja za stradale,
da se bolje organizuju, a ne da dirigentsku palicu daju neobrazovanim osobama.
Ps: generalizujes ljude koji su protiv parade kao nepismene - interesantno ...
- славянин
#8414 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Huh ?kakavdanakneiskustvu wrote:славянин wrote:Aha znaci interesna skupina bori se za svoja prava - onda je ok - samo da se onda malo prestanu predstavljati kao borci za ljudska prava i slobode i kazu da se bore za sebe.opet ne znam odakle onda refugees welcome - jel to samo za lgbt refugees ili sve ono ?kakavdanakneiskustvu wrote:
Član organizacionog odbora Branko Čulibrk istakao je kako je današnja borba ustvari borba za sve građane, a ne samo pripadnike LGBTIQ zajednice.
"Mi LGBTIQ osobe se svakodnevno borimo za našu ljubav, homofobi nas tuku, neke institucije stigmatišu, odvode na liječenje, ne daju isti pristup zdravstva, posebno transseksualnim osobama koje moraju proći potpunu tranziciju da bi mogle i dokumente promijeniti. Naša dužnost je da govorimo javno za slobodu. Zahtijevamo društvo bez nasilja i homofobije, legalizaciju istospolnih brakova, zdravstvo za trans osobe i promjenu dokumenata. Osjećamo veliku odgovornost da govorimo o svim potlačenim u društvu, Romima, radnicima, migrantima, svima koji su na margini i trpe višestruku diskriminaciju. Pozivamo na solidarnost i empatiju. Ovo je povorka za sve nas. Smrt fašizmu", kazao je Čulibrk.
- p206
#8415 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
da, jebe mi se za pristojnost kad neke stvari nisu ureduBloo wrote: I vokabularom se ponosis sigurno.
20 dana ispiraju mozak ljudima o ovom nebitnom događaju, i kad se završio i dalje drže ovu temu otvorenom... a mnoge druge zaključaju
- S4mpion
#8416 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nemoj zatvoriti.¤ jelena ¤ wrote:Nemoj potvoriti.salik79 wrote:
A, kako bi ti napisala da neko ne cini potvoru?! Nemoj potvOrati, ili?![]()
Molim, i drugi put.
ja ne potvorim, ti ne potvoriš...
Nemoj potvoriti.
Nemoj zatvarati.
Nemoj potvarati.
-
kakavdanakneiskustvu
#8417 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Huh ?славянин wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Aha znaci interesna skupina bori se za svoja prava - onda je ok - samo da se onda malo prestanu predstavljati kao borci za ljudska prava i slobode i kazu da se bore za sebe.opet ne znam odakle onda refugees welcome - jel to samo za lgbt refugees ili sve ono ?kakavdanakneiskustvu wrote:
[/quote]Član organizacionog odbora Branko Čulibrk istakao je kako je današnja borba ustvari borba za sve građane, a ne samo pripadnike LGBTIQ zajednice.
"Mi LGBTIQ osobe se svakodnevno borimo za našu ljubav, homofobi nas tuku, neke institucije stigmatišu, odvode na liječenje, ne daju isti pristup zdravstva, posebno transseksualnim osobama koje moraju proći potpunu tranziciju da bi mogle i dokumente promijeniti. Naša dužnost je da govorimo javno za slobodu. Zahtijevamo društvo bez nasilja i homofobije, legalizaciju istospolnih brakova, zdravstvo za trans osobe i promjenu dokumenata. Osjećamo veliku odgovornost da govorimo o svim potlačenim u društvu, Romima, radnicima, migrantima, svima koji su na margini i trpe višestruku diskriminaciju. Pozivamo na solidarnost i empatiju. Ovo je povorka za sve nas. Smrt fašizmu", kazao je Čulibrk.
ja ne cuh nikad da se oni,organizatori ovakvih skupova,bore protiv korupcije,za vece plate,za veci djeciji doplatak,i sva ostala ljudska prava,mozda je do mene
- S4mpion
#8418 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ruku na srce, možda nisu iz tradicionalnih porodica.Cherry-Cherry wrote:Mali Mahir, dijete koje se ubilo, jer su ga djeca iz tradicionalnih velikobošnjačkih porodica maltretirala u tradicionalnoj turskoj školi.radostan dan wrote:
ja ne znam ko je na slici, može li objašnjenje?
-
moet-perignon
#8419 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
славянин wrote:Ps: generalizujes ljude koji su protiv parade kao nepismene - interesantno ...
apsolutno ne govorim o protivnicima parade da su nepismeni. zapravo, u zadnjem postu uopste i ne govorim o tome.
vec govorim o onima koji su vec 25 godina po zgradama UN-a i kojekakvih svjetskih skupova predstavljaju zrtve posljednjeg rata. jednostavno su ih ovodasnje politike postavljale da idu hodati po amerikama i evropama, a nista znacajno nisu uradili da bi se znalo za tragediju.
to su bili nepismeni ljudi i vrlo skromno obrazovani. neke osobno znam, i mnogi nisu imali tu snagu da artikulisu ono zbog cega su postavljeni.
trebaju da se postave prave, karizmaticne osobe koje ce srcem uraditi sve da se prepoznaje ime Srebrenice, Prijedora, Foce, i svih drugih stradanja u BiH, i stoga nije korektno da stavras pometnju povorke sa pravima drugih u ovoj zemlji. a ja osobno shvatam danasnju povorku kao borbu za sva nasa prava koja su sutnuta u stranu, da bi se zadovoljili porivi ovih "normalnih" koji raspiruju i sire virus koji nas je doveo na dno.
Last edited by moet-perignon on 08/09/2019 20:37, edited 3 times in total.
- Maraschino
#8421 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Prodje ovaj dan, dan kao san...
- Hajlac
#8422 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
JThomas wrote:pola foruma na ovim temama su profesionalni forumaši i upravo njima najviše smetaju aktivisti. imači pojma i prosvjetitelji uma koji nikad ne pišu ni o jednom životnom pitanju. ni gdje nešto pojesti a kamoli o pravim problemima u stvarnom životu. samo globalna problematika.
Medju istima su cesti i trolleri kojima raste sadisticki ego svaki put kad vide da su uspjeli isprovocirati normalne ljude od krvi i mesa svojim "biserima" i bljuvotinama...
- Cherry-Cherry
#8423 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Još da je kiša danas pala, pa to bi bio neoboriv argument protiv parade. Kad gle, kiša juče padala, a danas sunce blistalo 
- S4mpion
#8424 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Zaštitnici LGBT populacije poručili:
"Dosta je diskriminacije, želimo društvo u kojem ćemo mi biti najmoćniji fašisti."
"Dosta je diskriminacije, želimo društvo u kojem ćemo mi biti najmoćniji fašisti."
- Bloo
- Globalna šefica
#8425 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Kisa je pala poslije povorke.Cherry-Cherry wrote:Još da je kiša danas pala, pa to bi bio neoboriv argument protiv parade. Kad gle, kiša juče padala, a danas sunce blistalo