Imala bih stosta o ovoj temi, prilicno sam upucena iz prve ruke. Ali ne vidim nikakav smisao raspravljanja o tome.insomnia78 wrote:Udju u Bosnu i ulazice uvijek. Kad ti polovina stanovnistva otvoreno radi o glaviplain vanilla wrote:Hladno cestom udju u Bosnu. Zato i imamo problem.insomnia78 wrote:Ko da oni idu cestom. Ljudi presli preko pakla Libije pa Turska, Grcka i jos dje sve ne i sad ce ih patrola prasinara na Ban brdu ufatiti
Ilegalni migranti u BiH
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#8401 Re: Migranti u BiH
- Edin H.
#8402 Re: Migranti u BiH
Postigao bi nista.CPT wrote:
Ljude poslali medju zmije u sumu a ti pitas sta ti fali sa planom? Prvo, znas sta znaci registracija za BiH? Znas sta znaci zatvoriti 3 hiljadi ljudi u "kamp"?
Koliko novca i logistike ide uz to? Ograncio bi kretanje naravo sto super i fantasticno ali znaci da ces boravak produziti bar za 2x. Neces ograniciti kretanje? Sta si onda postigao?
Ovi ljudi imaju cilj, a to je da predju u Zapadnu Evropu i od tog cilja naravno nece odustati, mozes ih samo usporiti.
Znali su po godinu dana ili vise zivjeti u jako teskom uslovima u Kaleu da bi se docepali Engleske, premda su imali alternative u drugim dijelovima Francuske, osobito maloljetnici.
- Edin H.
#8404 Re: Migranti u BiH
Znas ti gore navedeno kao u vezi Kalea, kao i ja.insomnia78 wrote:Pa nista onda
- pustopoljina
#8405 Re: Migranti u BiH
Ipak ne mogu izdrzati
Kako ne bi nista postigao?
Dvije bitne stvari:
- red i sigurnost
- poznato je da ne zele biti registrirani u zemljama tranzita, jer ne zele tu ostati->novopridolazeci bi morali traziti drugu rutu.
Druga je prica sto nema para da se zaposli xxxxx policajaca.
A treca sto bi briga oko migranata rijesila nezaposlenost domacih
Kako ne bi nista postigao?
Dvije bitne stvari:
- red i sigurnost
- poznato je da ne zele biti registrirani u zemljama tranzita, jer ne zele tu ostati->novopridolazeci bi morali traziti drugu rutu.
Druga je prica sto nema para da se zaposli xxxxx policajaca.
A treca sto bi briga oko migranata rijesila nezaposlenost domacih
- insomnia78
#8406 Re: Migranti u BiH
I sta su na kraju uradili Francuzi?Edin H. wrote:Znas ti gore navedeno kao u vezi Kalea, kao i ja.insomnia78 wrote:Pa nista onda
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8407 Re: Migranti u BiH
Njemački aktivista Dirk Planert: Vučjak nije kamp, već zločin protiv čovječnosti
I ovakvi opskurnjaci dobijaju medijski prostor, mamlaze jedan dosao si u drzavu gdje je pocinjen genocid a tako se olako razbacujes rijecima....
Kurac bi u Madjarskoj mogao ovako landrati i srati.
I ovakvi opskurnjaci dobijaju medijski prostor, mamlaze jedan dosao si u drzavu gdje je pocinjen genocid a tako se olako razbacujes rijecima....
-
vrbas1979
#8408 Re: Migranti u BiH
Mamlaze jedan Dirk iteako zna šta se ovdje dešavalo._BataZiv_0809 wrote:Njemački aktivista Dirk Planert: Vučjak nije kamp, već zločin protiv čovječnosti
Tokom rata je poslao desetine konvoja humanitarne pomoći u BiH. Nije imao obavezu dolaziti ovdje, ali je pomagao jer je vidio koliko ljudi ovdje pate. Jedan je od rijetkih koji je uspjevao ući u opkoljeni Bihać i pomagati ljudima i svaki put je rizikovao život. Desetine puta. Plus je u svijet slao snimke iz ratnog Bihaća pa su svi mogli vidjeti šta se tamo dešavalo!
Stvarno, svakakvi opskurnjaci dobijaju priliku da komentarišu na forumu. Sljedeći put se dobro informiši prije nego neku sličnu pizdariju napišeš!
https://www.dw.com/bs/mali-%C5%A1vabo-v ... a-47731107
-
vrbas1979
#8409 Re: Migranti u BiH
Mamlaze jedan Dirk iteako zna šta se ovdje dešavalo._BataZiv_0809 wrote:Njemački aktivista Dirk Planert: Vučjak nije kamp, već zločin protiv čovječnosti
Tokom rata je poslao desetine konvoja humanitarne pomoći u BiH. Nije imao obavezu dolaziti ovdje, ali je pomagao jer je vidio koliko ljudi ovdje pate. Jedan je od rijetkih koji je uspjevao ući u opkoljeni Bihać i pomagati ljudima i svaki put je rizikovao život. Desetine puta. Plus je u svijet slao snimke iz ratnog Bihaća pa su svi mogli vidjeti šta se tamo dešavalo!
Isto tako je pomogao i grad u kojem se desio genocid. Otvorio je ljudima pekaru koja je jedina bila u tom gradu nakon rata.
Stvarno, svakakvi opskurnjaci dobijaju priliku da komentarišu na forumu. Kako te nije stid?
Sljedeći put se dobro informiši prije nego neku sličnu pizdariju napišeš!
https://www.dw.com/bs/srebrenica-opet-i ... a-17152561
Last edited by vrbas1979 on 25/06/2019 21:06, edited 2 times in total.
- Edin H.
#8410 Re: Migranti u BiH
Zajedno sa Englezima demontirali kamp.insomnia78 wrote:I sta su na kraju uradili Francuzi?Edin H. wrote:Znas ti gore navedeno kao u vezi Kalea, kao i ja.insomnia78 wrote:Pa nista onda
I sta su postigli? Nije vise na TV-u.
Ljudi samo malo manje dolaze u Dover, a vise u druge luke, uskacu na kamione dublje u Francuskoj, riskiraju zivot kraduci camce prelazeci Lamans, koji ima najveci brodski saobracaj na svijetu.
I iskreno nije mi jasno zasto to uopste rade, zasto misle da ce im bolje biti u Engleskoj, nego u Francuskoj.
To rade cak i oni iz bivsih francuskih kolonija kojima je francuski kao maternji jezik.
Ako ih pitas, kazu ljudska prava u Engleskoj.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8411 Re: Migranti u BiH
Bjezi ba nervozan sam dzaba cu te izmlatitvrbas1979 wrote:Mamlaze jedan Dirk iteako zna šta se ovdje dešavalo._BataZiv_0809 wrote:Njemački aktivista Dirk Planert: Vučjak nije kamp, već zločin protiv čovječnosti
Isto tako je pomogao i grad u kojem se desio genocid. Otvorio je ljudima pekaru koja je jedina bila u tom gradu nakon rata.
Stvarno, svakakvi opskurnjaci dobijaju priliku da komentarišu na forumu. Kako te nije stid?
Sljedeći put se dobro informiši prije nego neku sličnu pizdariju napišeš!
https://www.dw.com/bs/srebrenica-opet-i ... a-17152561
-
Niemand
#8412 Re: Migranti u BiH
Pa i nije do njega, prije da je do klixa.
https://www.biscani.net/njemacki-humani ... vjecnosti/Njemački novinar i humanitarac, Dirk Planert, koji je značajno pomogao stanovnicima Bihaća u ratnom periodu, nakon više od 20 godina ponovo djeluje u ovom gradu.
Ovaj put pomaže i radi s migrantima koji borave u gradu na Uni. Ogorčen na trenutno stanje, politiku i IOM, napisao je status kojeg prenosimo u cijelosti.
“Ovo nije logor, ali je zločin protiv čovječnosti. U Vučjaku već sedam dana “živi” 800 ljudi. Ovo je nekadašnja deponija. Nema toaleta, nema struje, nema tuševa, ne postoji nikakva mogućnosti za pranje odjeće. Najvažnija stvar – nema doktora!!!
Lokalni Crveni križ distribuira hranu dva puta dnevno. To je sjajno, ali nažalost imaju premalo. Sada su tražili od stanovnika Bihaća da doniraju hranu. EU gleda, IOM, koja je odgovorna za migrante, ne radi ništa za ove ljude. To nije ništa novo u Bosni.
U Bihaću ne ide više. Razumljivo je što su postavljeni kampovi izvan grada. Ali to nije kamp. u petak su svi završili na deponiji. Na kraju krajeva, to su samo šatori. Skoro svi imaju upaljene rane na nogama, mnogo rana na nogama. Vladaju kožne bolesti zbog nedostatka higijene….
Mogu se samo liječiti sa antibiotskim mastima, dezinficirati ili povezati. Ja ne mogu da im distribuiram antiobiotike. Ja nisam doktor, niti student medicine. Na kraju krajeva – ja sam tamo svaki dan. Neke rane već izgledaju bolje. Ja sam jedan, a njih je 800. Policijski oficir iz Pakistana se sam obučio. Pomaže mi od jučer. Ostavio sam mu mnogo zavoja da ima kada sam krenuo do grada. EU i IOM napustili su ovaj mali grad i ostavili ga sa ovim velikim problemom. To je rezultat. To mora biti na dnevnom redu u Evropskom parlamentu. Moraju se poštovati minimalni standardi za izbjegličke kampove. EU šalje novac IOM-u i Sarajevu. Možda bi se trebao zapitati šta rade s tim? Bar ne dolazi ovdje. Sam grad Bihać nosi cijeli problem, jer su sve izbjeglice poslane ovdje. Novac EU ostaje u Sarajevu, a to potvrđuje i gradonačelnik Bihaća.
Idem u kupovinu, a onda se vraćam na Vučjak na bivšu deponiju. To više nije samo zavoj na stopalima, baterijska lampa već sve šta god mogu da ponesem. Stidim se kad mi ljudi zahvaljuju u ovakvoj prljavštini za gazu i mast za rane. Ne stidim se ako neko stoji ispred mene i stavi ruku na srce i nasmije mi se. Mnogo se s njima smijem tamo, uglavnom sam nasmijan. Jedan od momaka je urlao u mojim rukama. To ne možete platiti, čak ni uz Mastercard. Ako neko poznaje federalnog ili EU političara neka objasni: Da, tako je to ovdje. Ustani! To je zločin, ovo što se dešava u Vučjaku. Ne ostavljajte građane Bihaća same! Ne ostavljajte ljude u Vučjaku same! Zbog čega služi “Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima”? Samo za vatru potpaliti, ili očistiti dupe s njom?”, napisao je Planert na svom FB profilu.
- Edin H.
#8413 Re: Migranti u BiH
Dirk je takodje poklonio opremu za pekaru Avdi Suljicu iz Srebrenice
https://www.dw.com/bs/pekara-nade-iz-do ... a-16988808
https://www.dw.com/bs/pekara-nade-iz-do ... a-16988808
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8414 Re: Migranti u BiH
Sve bi to kod Orbana hapsane zasluzilo
- Edin H.
#8416 Re: Migranti u BiH
Evo ti idolove izjave o Dodiku_BataZiv_0809 wrote:Sve bi to kod Orbana hapsane zasluzilo
Vi ste čovjek koji je spreman da se založi za svoju zajednicu. Kritike protiv Vas su priznanje i ništa drugo. U perspektivi vidim mnogo dodirnih tačaka među nama
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8417 Re: Migranti u BiH
“S iznenađenjem, ali s dubokim poštovanjem sam čitao Vaše stajalište koje se objavilo u javnosti. Velika mi je čast i jako sam zahvalan, da jedna i za mene vrlo poštovana osoba poput Vas, smatra moja razmišljanja vrijednima spomena. Ovaj osjećaj se ne mijenja ni uprkos tome da je Vaša izjava o mojoj ličnosti i o mojim mišljenjima u suštini nepovoljna”, napisao je Orban u pismu reisu Kavazoviću.Edin H. wrote:Evo ti idolove izjave o Dodiku_BataZiv_0809 wrote:Sve bi to kod Orbana hapsane zasluzilo![]()
Vi ste čovjek koji je spreman da se založi za svoju zajednicu. Kritike protiv Vas su priznanje i ništa drugo. U perspektivi vidim mnogo dodirnih tačaka među nama
- Dozer
#8418 Re: Migranti u BiH
Znas li ti sta protice kroz USK?CPT wrote:cuj nije? pa ne udju EU udju morskim putemMaraschino wrote:Kako je Drina porozna a Sava nije?
Sava ili Dunav? Ili nesto trece?
I...na koji nacin ti u Sloveniji pomazes migrantima iz USK, ziv bio...?
-
zrakomlat
#8419 Re: Migranti u BiH
CPT wrote:Ako nisi sposoban pronaci zelenasku pozajemicu u svom gradu razmisli jesi li uopste za takav put? Usput, radnici iz BIH su obicno preskupi za vecinu poslova.zrakomlat wrote: Može li link, zainteresovan sam da apliciram za migrantsku pozajmicu. Hvala.
Ja ne planiram nigdje ići vani, kad nisam u ratu, neću ni sad. A ako bi se nekad i odlučio, išao bih preko ambasade i ostalih legalnih tokova.
A vezano za pare, znači, prosječni afganistanac se zaduži par milja eura u zelenaša i put pod noge do Evrope, bez papira, prolazeći i boraveći ilegalno u svakoj zemlji, uključujući ciljanu, s velikom šansom da mu se, recimo, prevrne čamac između Turske i Grčke, da ga zbode paki, da ga auto udari, itd, itd tj da nikad ne završi taj put. Znači, realne šanse da će on to moći vratiti su skoro nikakve, ne postoje. Pa ni ti sam druže u ovo ne vjeruješ
- insomnia78
#8420 Re: Migranti u BiH
I ako prodje sve to trebace mu jedno tristo godina da vrati te pare
- DonPizdon
#8421 Re: Migranti u BiH
Zaloze dole u zene i djecu ....vrate zelenasi sve samo sto ovaj hudnik ne stize u De 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#8422 Re: Migranti u BiH
Jasno mi je zašto domacem stanovnistvu smetaju migranti u Bih, ali sto dijaspori?
Inace, sinoc u basti Pozorista migranti kafenisu s preplasenim Tuzlacima
- Connaisseur Karlin
#8423 Re: Migranti u BiH
zasto doomacem stanovnistvu smetaju migranti ?plain vanilla wrote:Jasno mi je zašto domacem stanovnistvu smetaju migranti u Bih, ali sto dijaspori?
- insomnia78
#8424 Re: Migranti u BiH
Dok Fatmir ne naletiplain vanilla wrote:Jasno mi je zašto domacem stanovnistvu smetaju migranti u Bih, ali sto dijaspori?
- Maraschino
#8425 Re: Migranti u BiH
plain vanilla wrote:Jasno mi je zašto domacem stanovnistvu smetaju migranti u Bih, ali sto dijaspori?