Referendum(i) u RS-u

Locked
Kombat

#8401 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kombat »

Pitanje za sve koji misle da bi SIPA mogla uhapsiti Guardiana Oploditelja...

KAKO, Manitua vam, KAKO mislite da se planiranje jedne takve operacije zataji od srpskih kadrova koji su prisutni na svim razinama u toj inace beskorisnoj agenciji?!

Jedino ako sam propustio nesto, tj ako u medjuvremenu nije formirana A-SIPA :mrgreen: ili Č (čista) SIPA ;-) :lol: :lol: :lol:
seln

#8402 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by seln »

ze kalanga wrote:
Preferiram Andrića.
Vjerovatno si procitao/la samo "Na Drini cuprija"... i to vjerovatno samo dio sa nabijanjem na kolac.
muha_sa

#8403 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by muha_sa »

Kombat wrote:Pitanje za sve koji misle da bi SIPA mogla uhapsiti Guardiana Oploditelja...

KAKO, Manitua vam, KAKO mislite da se planiranje jedne takve operacije zataji od srpskih kadrova koji su prisutni na svim razinama u toj inace beskorisnoj agenciji?!

Jedino ako sam propustio nesto, tj ako u medjuvremenu nije formirana A-SIPA :mrgreen: ili Č (čista) SIPA ;-) :lol: :lol: :lol:
:thumbup:

ovo je ujedno i odgovor na pitanje--koje se cesto postavlja-- što se ne naoružasmo pred agresiju, al nije tema :-)

ko se nada iliti ocekuje da ce tužiteljstvo nešto ucinit taj spava zadnjih 20 godina

ko se nada u EU iliti Valentina da ce nešto ucinit taj je u dubokom snu :-)

elem, nek referendumaju kad imaju love na bacanje
arzuhal

#8404 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Kombat wrote:Pitanje za sve koji misle da bi SIPA mogla uhapsiti Guardiana Oploditelja...

Obrnuto, srpski predstavnici u vlasti iz Saveza bi i predvodili akciju. Pitanje je KAKO, Ništavila ti, KAKO to sakriti od HDZ-ovih kadrova :lol:
arzuhal

#8405 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Ovo je meni zanimljivije i fascinantnije pitanje od pitanja (koje mi je jutros prošlo mislima) kako, zašto, zbog čega ljudi otvaraju teme o opsjednućima demonima na Religiji i time se bave: odakle ta fascinacija Miloradom Dodikom i vjerovanje da je nemoguće da mu lagano dođe policija po nalogu Tužilaštva i privede ga na, eto, makar saslušanje?

Referendum je moguć, moguće je udarati na ustavnopravni poredak zemlje, tu neće niko reagovati, ni MZ ni službe države, sve je to moguće ali hapšenje jednog običnog dripca, kokošara, pijačara (da mi oproste svi pošteni ljudi koji se čestito bave trgovinom) i metilja iz Lijevče polja koji ništa nije uradio za Republiku Srpsku i taj već mitski interes srpskog naroda osim što je u kontinuitetu (to je jedini kontinuitet njegovog djelovanja, od ratnih godina do danas, to je jedino što je trajno u njegovom kameleonskom mijenjaju i "političkoj" evoluciji) sve radio kako da sebi, svojoj vameliji i bliskom krugu prijatelja namakne što više materijalne koristi (u svakom vidu)?
Šta je Milorad Dodik uradio osim što je galamio, laprdao, prijetio i ucjenjivao (pa time postao Baja), da nije možda ekonomski jačao RS, možda institucionalno, međunarodno? Ništa, uništio je RS, ali je moćno galamio i pravio urnebesne predstave.

Dakle, da, hapšenje krmka, u sred Banja Luke, od strane SIPA, jer srpski narod, kako rekoše, će braniti Republiku Srpsku glasanjem, hemijskom olovom i papirićem, ne oružjem. Nisu pominjali Dodika...

Ovo ne govorim zato što mislim da hoće ili neće doći do hapšenja, nego naprosto ne mogu više ni to da shvatim, taj defetizam. Ustvari mogu, ali onaj tamo od prije pešes godina kada je Baja tek prodao Telekom i Rafineriju pa s milijardu maraka izgledao balavim Balkancima kao neki polubog, kao moćno slavensko božanstvo pred kojim onih kake u gaće...
asurbanipal

#8406 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asurbanipal »

Fina im ova pjesma

Tomahawk11
Globalni moderator

#8407 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tomahawk11 »

Padose i prve referendumske zrtve :roll:

ze kalanga, izdrzi!
To je zrtva na PreCjednikovom putu!
asurbanipal

#8408 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asurbanipal »

llull wrote:Nista se nece desiti, niti ce Dodika iko uhapsiti niti pokusati ... Niti ce OS BIH preduzeti akciju ( na koju ocigledno svrsava vise od pola foruma ), niti ce doci do "traktorijade" ( to tek nece da se dogodi ), referendum ce doci i proci, srbi ce se izjasniti kako se izjasne, bice opet histerije po medijima, RS ce ukinuti tj. ukloniti vjerska obiljezja sa 9.januara, malo preformulisati taj "dan republike" i eto... to ce se desiti ...

Rata, hapsenja, incidenata i ostalih gluposti nece biti ... Nece MZ dozvoliti ... previse je u evropi sranja da bi se dozvolilo opet da se srbi, bosnjaci i hrvati igraju zajebanih likova...

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
P.Starck

#8409 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by P.Starck »

Dodika gurka ruski ambasador (svi ostali su okrenuli leđa, čak ni srbija ne smije javno da ga podrži), a mislim da se sada ni njemu ne sviđa što je time postao ruski sićar. Hoće li ga trejdat za nešto sa amerima i eu, bumo vidjeli, to bi bila već velika igra. Po meni nezahvalna mu je pozicija, izbori su blizu, ne smije odustati od referenduma a niko mu ne nudi "dostojanstven" izlaz.

Uglavnom, opozicija u pc-iju očekuje sankcije i pokusava igrati istu "patriotsku" igru, nadajući se dodikovoj smjeni i izolaciji snsd-a. Ameri (sve sa eu-om iza leđa) su jasno poručili da neće dozvoliti bilo kakvo nepoštivanje mirovnog sporazuma niti institucija bih. Referendum (glasačka proba snsd-a pred izbore) će se održati, a kad objave da je izlaznost 80% sa 100% plebiscitom "ne damo 9 januar", šta onda? Igra riječima kao što za narod priča priču ivanić, neće moći, jer se ne mijenja suština.

Dodik ima dva izbora, da nastavi gurati priču "država u državi" sa ne priznavanjem institucija bih što će za njega značiti totalnu izolaciju (recimo da neće moći ni u srbiju) ili da se savije, odnosno "pojede govno". Pošto je oportunista, pojest će sve što mu se servira.

Najveći bed u svemu je ubjedljiva pobjeda nacionalizma u svim torovima i još min. 4 godine sivila i mraka. Sve do iza 2020e. Kvazi reforme, privatizacija giganata, porobljavanje radnika, otpuštanja, rezanja plata, penzija...kvazi uštede, štednja, racionalizacija i sl. gluposti, bez ikakvog realnog pomaka.
daddy-kool

#8410 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

Ako će ga iko hapsiti, upravo će to uraditi ti Srbi.
Zašto sakrivati planove, samo pokrenuti mehanizme držve?
spreca

#8411 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by spreca »

SaraFina wrote:
ze kalanga wrote:Ko ste bre vi? :lol:
Znas ti odlicno ko Sam ja. :)
SaraFina=chetnikEliminator :thumbup:
mO k3

#8412 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

spreca wrote:
SaraFina wrote:
ze kalanga wrote:Ko ste bre vi? :lol:
Znas ti odlicno ko Sam ja. :)
SaraFina=chetnikEliminator :thumbup:
@ sarafina jeli to onaj" biser " sa kamenjarskog foruma ???
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8413 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

MikroBelaj wrote:
llull wrote:Nista se nece desiti, niti ce Dodika iko uhapsiti niti pokusati ... Niti ce OS BIH preduzeti akciju ( na koju ocigledno svrsava vise od pola foruma ), niti ce doci do "traktorijade" ( to tek nece da se dogodi ), referendum ce doci i proci, srbi ce se izjasniti kako se izjasne, bice opet histerije po medijima, RS ce ukinuti tj. ukloniti vjerska obiljezja sa 9.januara, malo preformulisati taj "dan republike" i eto... to ce se desiti ...

Rata, hapsenja, incidenata i ostalih gluposti nece biti ... Nece MZ dozvoliti ... previse je u evropi sranja da bi se dozvolilo opet da se srbi, bosnjaci i hrvati igraju zajebanih likova...

Znaci nista nece proci sem referenduma :D
rekli su mu svi prijatelji u PC, a on im , naravno, vjeruje i kladi se sa nama da je sve ovo Bakirovo maslo...
llull

#8414 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by llull »

KatarinaKosaca wrote:
MikroBelaj wrote:

Znaci nista nece proci sem referenduma :D
rekli su mu svi prijatelji u PC, a on im , naravno, vjeruje i kladi se sa nama da je sve ovo Bakirovo maslo...
Nije Bakirovo, Dodikovo je samo sto je to sve izborna prica ... ali i inacenje ...
LBVIEW

#8415 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by LBVIEW »

asurbanipal wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Cini mi se da bi ti aplaudurao i nakon nekog malo drugacijeg referenduma?Jer,ako ovaj udar na Ustav i temelje drzave prode,ko ti garantira,a Dodik je i otvoreno najavoi 2018,da nece organizirati i onaj o "mirnom" razdruzivanju?
Btw.,nemoj samo o okretanju ekonomskim problemima, predizbornoj,volejima i vodi na Dodikov mlin.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8416 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

Ma, da...inat. :-) :-) Nemoj da forumamo mogu nam se komsije naljutit. A i inatit...
155_mm

#8417 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

ne kontam ovo kmecanje OHR-u i MZ. zar da zbog jedne ankete gradjana da potezu za silom i jos vise podignu tenzije.
:-)

vjerujem da oni bas i nisu nesto protiv odrzavanja te ankete jer im to daje povod za neke druge akcije.

na primjer zabrane preCedniku i jos 20tak politicara iz republjik ulazak u EU. kako ce ivanic u london i spiric u bec u posjetu najmilijima. jos zavrnu usi vucki da i on mora da slijedi politiku EU po tom pitanju. prakticki to bi za preCednika znacio kucni pritvor.

i kako ljudi nikako da shvate da bi 'apsenjem preCednika bosna izgubila jednog od najboljih boraca za istu.
:?
asurbanipal

#8418 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asurbanipal »

:mrgreen:

ultima_palabra

#8419 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ultima_palabra »

Dodik je sve jači i jači, nažalost... :mrgreen:
arzuhal

#8420 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Ako ima ko iz RS da čita ovo, a razmišlja o kakvim pravednim i demokratskim protestima pred Američkom ambasadom u Sarajevu, ja bih to podržao, stavio bih šajkaču ili šubaru, mahao trobojkom ili nosao transparente: Amerika, go home, Dodik je car! Putin je naš vođa, ovo će biti Rusija! NATO marš u Atlantik! Živio Dodik, živio Baššar! i slične prigodne poruke.

Ako ko iz Lukavice bude za te proteste, neka to prvo lijepo prijavi MUP-u Kantona Sarajevo, a meni samo javne pp-om i ja ću se pridružit, a povedem još raje :thumbup:
BHCluster

#8421 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

[quote]Bivši sudija Ustavnog suda BiH Krstan Simić kazao je nakon odluke Ustavnog suda da Republika Srpska više nema pravnih lijekova kojima bi mogla pobijati odluku Ustavnog suda. Drugim riječima, odluka je konačna i obvezujuća i i ni na koji način se ne može dovesti u pitanje.[/quote]
:izet:
BHCluster

#8422 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

batara

#8423 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by batara »

spreca

#8424 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by spreca »

arzuhal wrote:Ako ima ko iz RS da čita ovo, a razmišlja o kakvim pravednim i demokratskim protestima pred Američkom ambasadom u Sarajevu, ja bih to podržao, stavio bih šajkaču ili šubaru, mahao trobojkom ili nosao transparente: Amerika, go home, Dodik je car! Putin je naš vođa, ovo će biti Rusija! NATO marš u Atlantik! Živio Dodik, živio Baššar! i slične prigodne poruke.

Ako ko iz Lukavice bude za te proteste, neka to prvo lijepo prijavi MUP-u Kantona Sarajevo, a meni samo javne pp-om i ja ću se pridružit, a povedem još raje :thumbup:
doci ce kalange sigurno :lol: :lol:
ze kalanga

#8425 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Nakon što se načitah niza optužbi i gluposti. :lol: morao sam napraviti break.

Moderator može slobodno provjeriti ovih mojih 500 postova, ako je bilo čega nedoličnog nek banuje moju ip (koja je uzgred statična), sem onog mog zaključka o bibliotekama, za koji sam se izvinuo.

Što se tiče referenduma, glasački materijala praktično stigao u sve opštine, danas i sutra će uslijediti onaj tehnički dio obuke članova glasačkih odbora.

Inače, odgledah malo Zdravkana na Face-u kakav je to manipulator, imao sam ga priliku upoznati na jednom ručku da se razumijemo. Priča priču koja u datom momentu odgovara.

Očekivao sam reakciju gosn Harisa Silajdžića, pa se sjetih da čovjek neće da učestvuje u Bakirovom izbornom projektu. :mrgreen:
Last edited by ze kalanga on 20/09/2016 11:09, edited 1 time in total.
Locked