Popularne stvari koje ne kontam
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8401 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa ovo petar pan 
- Njanjavi
#8402 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Djamijemi da sam zemsko, dao bi mu, zrtvovao bi se za forum, cisto da mu ogadim forum, da otvori malo oci, prodise, i mani se smaranja o nekontanju.
Pa ljeb te jebo kako ti ne dosadi smorino mala???
Pa ljeb te jebo kako ti ne dosadi smorino mala???
-
meteorit135531
#8403 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam zašto sam asocijalan? Picka mi se zgadila, to je samo procjep. Ne bih mogao biti uzbuđen kraj nje.. Ja sam samo uzbuđen kraj depresivnih i razočaranih žena.. kae sto mi ne das mindze?
Ne treba to dirati! Nuto, to.. Beli je tako !
Sarajevo, ljubavi moja! Ne treba gledati ženske , ni prilaziti ni odlaziti ! Treba se samo posvetiti sebi ! Ne znam sta je socijalizacija, resocijalizacija, a ni asimilacija! Ko ne voli ljude, taj je poprilično podešen na prave zivotne fabricke postavke. Restart mi je potreban !
Ne treba to dirati! Nuto, to.. Beli je tako !
Sarajevo, ljubavi moja! Ne treba gledati ženske , ni prilaziti ni odlaziti ! Treba se samo posvetiti sebi ! Ne znam sta je socijalizacija, resocijalizacija, a ni asimilacija! Ko ne voli ljude, taj je poprilično podešen na prave zivotne fabricke postavke. Restart mi je potreban !
- Njanjavi
#8404 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jarane, imamo mi i svojih problema, jos da kontamo o tvojoj impotenciji i sexualnim devijacijama.
Ohani jarane, nasekiraces me pravo, necu moc zaspat od brige
Ohani jarane, nasekiraces me pravo, necu moc zaspat od brige
- Towelie
#8405 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne konta socijalizaciju, a pise na forumu hahaNjanjavi wrote:Oj hljeb te jebo, ti fakat nisi normalan insan, jebes mi sve ako jesimeteorit135531 wrote:Ne kontam socijalizaciju, interakciju sa drugim ljudima.. Čovjek je društveno biće , kažu neki. Ljudi smo , nismo životinje.
Ne diraj bolan životinje. Vuk dlaku mijenja , ali ćud nikad.. kako ti znas kakva je vucija cud??? Jesi li mozda pricao sa vukom? Bio na kafi ?
Drvo se na drvo oslanja, čovjek na čovjeka.. (buraz, ono što sam ja vidio na nacionalnoj geografiji drvo kad izgubi ravnotežu i kad ga vjetar zanjise i iscupa, samo padne na zemlju! )![]()
O kakvom oslanjanju ovdje pričamo?
Čovjek je prisilno doveden u takvo stanje da mora kontaktirati sa svojim neprijateljima, jer čovjek je čovjeku vuk. To stoji. Homo homini lupus est!![]()
Zašto ne živimo u simbiozi sa prirodom? Zašto svi zelimo živjeti u gradu, voziti skupocjena auta, (sve na leasing,) nositi kreditne kartice raznih vrsta i živjeti moderno ? Puno pričati , puno se seksati, i puno pametovati ? Slikati se pred fotoobjektivom kamere i koristiti facebook za socijalizaciju?![]()
Zasto nitko ne ode da zivi na planini i biti sretan u svojoj samostalnosti i neovisnosti! Zašto da se oslanjas na ljude , osloni se na sebe ?
U životu ne treba biti pohlepan, a vala ni radoznao. Pohlepa je ubila mačku ! Ili ono bjese radoznalost? Ma svejedno je , bitno je da se razumijemo. Svi mi pricamo istim jezikom.![]()
Ne kontam večernje izlaske u braku , traženje partnera van braka , bračno savjetovanje i razvod. Šteti to čovjeku.
Nemoj to.![]()
Kae frajer, ja dobre picke, moj Muzafere! Ja dobre piletine! Jao mesnatih sisa! (Sve ti je to kod Karabega urađeno, moj jarane).
Jarane , ti imaš zenu. Vodi je Karabegu nek joj napravi mesnate sise. Karabeg to može , svim srcem smo svi uz njega.
Ne mogu meni njene mesnate sise izvadit kiti huju, jer ne palim se ja na guranje Audija, i na bicepse od 60 cm. Svi vi što se palite na te stvari , razmislite dva put sta su prave vrijednosti u životu..![]()
da Bog da im'o pa ne im'o pa se opametio...
Sreću čine male stvari.
U Čileu djeca čitav dan kopaju na obalama smeća , i skupljaju karton za oko dolar dnevno , znate li sta oni imaju , a Vjekoslav Bevanda nema ?
Ta djeca imaju iskren osmijeh.Vidio sam taj iskreni osmijeh i ruke u zraku. Ta djeca su sretna.
![]()
Njima novci nista ne znace. Da , ta djeca rade , ali ne rade za novac. Ta djeca od 9 ili 10 godina ne znaju znacenje i moć novca. Ne znaju koliko pare mogu biti proklete.![]()
Ta djeca imaju i nose toliku vrijednost na svom licu i toliko su sretna jer žive u svom svijetu , daleko daleko od te stvarnosti kojom su odrasli okruženi, od te stvarnosti kojom je Vjekoslav okružen, silnim novcima koje ima i luksuzom kojim je on okružen , ali možda su ipak ta nevina djecica iz Santiaga sretnija od našeg klempavog kleptomana ?![]()
Ne znam. Ima nešto čudno u današnjici. Ljudi žele novac. Novac nosi sigurnost. Novac znaci moć. Novac znaci ostvarenje.![]()
Ali novci ne znace nuzno srecu. Ne znam da li sreću čine male stvari , ali sreću ne čine velike stvari. Sreću ne čine velika ostvarenja i dostignuća ni bolesne ambicije koju svaki čovjek ima... dok dijete to nema... ti kad pitaš svako dijete sta želi u životu ? Šta mu je dovoljno za sreću , za zadovoljstvo ? Za iskreni osmijeh ? Za onaj sjaj u očima koji se lažirati ne može ?![]()
Jedna čokolada , jedna lutka , i jedna lopta, reci će ti. Kakve pare , bolan ?![]()
Ne treba im uvažavanje i priznanje drugih. Lažni aplauz, i lažni stisak ruke ?
Djeca to ne traže. Djeca su zadovoljna samom sobom , jer su razdragana i bezbrižna. Djeca su sama sebi dovoljna i zato su i sretna. Dječiji svijet je staklena kupola koja ih štiti od surovosti odraslih.. (lesinara, vukova maybe? )
Onog momenta kad sam zakoračio u svijet odraslih, tada sam shvatio koliko sam nesretna osoba. Koliko mogu biti pokvaren , pronicljiv i kalkulativan. Koliko mogu vagati postupke drugih , ocjenjivati, prosuđivati i rasudjivati?![]()
Od svih stvari u životu , NIKAD NEĆU SKONTATI zašto sam morao odrasti. Zašto me je Bog kaznio time što sam postao čovjek , a prestao sam biti dijete ? Jer dok sam bas bio malo , razdragano dijete , ja sam bio mnogo sretan čovjek. Sad kad sam odrasli čovjek , često puta se pitam gdje je nestao onaj iskreni osmijeh koji sam imao dok nisam bio čovjek ?![]()
Djeca nemaju ono što ljudi imaju. Ljudi imaju bljestavi sjajni osmijeh , samo što se iza tog vještacke tvorevine krije ona tamna strana ljudske postojanosti.
(Homo homini lupus est).
Ne kontam gdje se nalazi prava sreća u ovom postojanju ?
Saznanje da imam dar da živim život svaki dan , i da probam biti što bolji čovjek (zar ljudi nisu životinje), uvijek sa osjetnom sjetom da sam izgubio ono što nikad neću moći vratiti..![]()
Ono svoje sretno i bezbrižno djetinjstvo kad nisam bio svjestan svoje postojanosti i kad nisam znao u kakvom bijesnom i bolesnom svijetu živim. U svijetu lažnih osmijeha, srdačnih laznih rukovanja i tapsanja po ramenu i razmišljanja da će sve jednog dana sve biti dobro.
NEĆE ! Ja sam davno prestao biti sretan čovjek. Moja sreća je nestala onog trena kad sam postao čovjek i kad sam shvatio sa kakvim krvolocnim zvijerima ja dijelim ovaj zemaljski prostor.
Da se bar može vratiti ono moje vrijeme , kad mi je tako malo bilo potrebno za sreću.
Jedna čokolada , jedna lutka i jedna lopta.![]()
I iskren osmijeh one djevojčice koju bih stidljivo pozvao svojim širokim osmijehom da sa mnom igra odbojke !
Ne razmišljajući o surovosti sutrašnjeg dana , gledao bih tu loptu i tu djevojcicu i bio samo... SRETAN!![]()
Eh, ti sretni dani djetinjstva mog koji se nikad vratiti neće... Moj osmijeh nikad više neće biti isti.
Ne kontam zašto.![]()
![]()
![]()
Cuj ne konta socijalizaciju, oj jebote trobog!!!
- Laertes
#8406 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Impotencija, homoseksualizam i pedofilija između redova.
-
kakavdanakneiskustvu
#8407 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Logovan wrote:Ove postove od meteorita najlakše je isprintati, pa tek onda pročitati.
- triconja
#8408 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne razumijem vise izvode, sta ustvari oni znace. Naci izvod je lahko ali sta on znaci nikako ne razumijem. 
- Laertes
#8409 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jel' to ono prvi izvod, drugi izvod funkcije, ako se dobro sjećam od prije 25 godina?triconja wrote:Ne razumijem vise izvode, sta ustvari oni znace. Naci izvod je lahko ali sta on znaci nikako ne razumijem.
- triconja
#8410 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da, bas toLaertes wrote:Jel' to ono prvi izvod, drugi izvod funkcije, ako se dobro sjećam od prije 25 godina?triconja wrote:Ne razumijem vise izvode, sta ustvari oni znace. Naci izvod je lahko ali sta on znaci nikako ne razumijem.
- Laertes
#8411 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kopam po recycle binu vlastita uma... Prvi izvod je vrh grafika funkcije, drugi prelomna točka. Možda mi se i pomiješalo... 25 godina prošlo...triconja wrote:Da, bas toLaertes wrote:Jel' to ono prvi izvod, drugi izvod funkcije, ako se dobro sjećam od prije 25 godina?triconja wrote:Ne razumijem vise izvode, sta ustvari oni znace. Naci izvod je lahko ali sta on znaci nikako ne razumijem.
- triconja
#8412 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pusti stacionarne tacke i ekstreme, nego izvod sa bilo koje tacke na funkciji, visi izvod (ne samo prvi)Laertes wrote: Kopam po recycle binu vlastita uma... Prvi izvod je vrh grafika funkcije, drugi prelomna točka. Možda mi se i pomiješalo... 25 godina prošlo...
-
sha_ba
#8413 Re: Popularne stvari koje ne kontam
kakavdanakneiskustvu wrote:Logovan wrote:Ove postove od meteorita najlakše je isprintati, pa tek onda pročitati.![]()
- Laertes
#8414 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jebiga, care, to sam zaboravio sve... You're on your own now...triconja wrote:Pusti stacionarne tacke i ekstreme, nego izvod sa bilo koje tacke na funkciji, visi izvod (ne samo prvi)Laertes wrote:
Kopam po recycle binu vlastita uma... Prvi izvod je vrh grafika funkcije, drugi prelomna točka. Možda mi se i pomiješalo... 25 godina prošlo...
- jao_situacije
#8415 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne kontam vastriconja wrote:Pusti stacionarne tacke i ekstreme, nego izvod sa bilo koje tacke na funkciji, visi izvod (ne samo prvi)Laertes wrote: Kopam po recycle binu vlastita uma... Prvi izvod je vrh grafika funkcije, drugi prelomna točka. Možda mi se i pomiješalo... 25 godina prošlo...
- triconja
#8416 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Cojik je nasto od zivotinje i nema bas onoliko slobodne volje koliko ti se cini. Ovo sto ljudi danas rade, rade jer je to zakonom i drustvenim normama uvjetovano. Da nema zakona bilo bi ko u hajvana, svaki bik ima svoje krave a ostali manje pozeljni (sa manjim bicepsima ili jeftinijim autom) na hladjenje.meteorit135531 wrote:Ne kontam socijalizaciju, interakciju sa drugim ljudima.. Čovjek je društveno biće , kažu neki. Ljudi smo , nismo životinje.
Ne diraj bolan životinje. Vuk dlaku mijenja , ali ćud nikad.. kako ti znas kakva je vucija cud??? Jesi li mozda pricao sa vukom? Bio na kafi ?
Drvo se na drvo oslanja, čovjek na čovjeka.. (buraz, ono što sam ja vidio na nacionalnoj geografiji drvo kad izgubi ravnotežu i kad ga vjetar zanjise i iscupa, samo padne na zemlju! )![]()
O kakvom oslanjanju ovdje pričamo?
Čovjek je prisilno doveden u takvo stanje da mora kontaktirati sa svojim neprijateljima, jer čovjek je čovjeku vuk. To stoji. Homo homini lupus est!![]()
Zašto ne živimo u simbiozi sa prirodom? Zašto svi zelimo živjeti u gradu, voziti skupocjena auta, (sve na leasing,) nositi kreditne kartice raznih vrsta i živjeti moderno ? Puno pričati , puno se seksati, i puno pametovati ? Slikati se pred fotoobjektivom kamere i koristiti facebook za socijalizaciju?![]()
Zasto nitko ne ode da zivi na planini i biti sretan u svojoj samostalnosti i neovisnosti! Zašto da se oslanjas na ljude , osloni se na sebe ?
U životu ne treba biti pohlepan, a vala ni radoznao. Pohlepa je ubila mačku ! Ili ono bjese radoznalost? Ma svejedno je , bitno je da se razumijemo. Svi mi pricamo istim jezikom.![]()
Ne kontam večernje izlaske u braku , traženje partnera van braka , bračno savjetovanje i razvod. Šteti to čovjeku.
Nemoj to.![]()
Kae frajer, ja dobre picke, moj Muzafere! Ja dobre piletine! Jao mesnatih sisa! (Sve ti je to kod Karabega urađeno, moj jarane).
Jarane , ti imaš zenu. Vodi je Karabegu nek joj napravi mesnate sise. Karabeg to može , svim srcem smo svi uz njega.
Ne mogu meni njene mesnate sise izvadit kiti huju, jer ne palim se ja na guranje Audija, i na bicepse od 60 cm. Svi vi što se palite na te stvari , razmislite dva put sta su prave vrijednosti u životu..![]()
da Bog da im'o pa ne im'o pa se opametio...
Sreću čine male stvari.
U Čileu djeca čitav dan kopaju na obalama smeća , i skupljaju karton za oko dolar dnevno , znate li sta oni imaju , a Vjekoslav Bevanda nema ?
Ta djeca imaju iskren osmijeh.Vidio sam taj iskreni osmijeh i ruke u zraku. Ta djeca su sretna.
![]()
Njima novci nista ne znace. Da , ta djeca rade , ali ne rade za novac. Ta djeca od 9 ili 10 godina ne znaju znacenje i moć novca. Ne znaju koliko pare mogu biti proklete.![]()
Ta djeca imaju i nose toliku vrijednost na svom licu i toliko su sretna jer žive u svom svijetu , daleko daleko od te stvarnosti kojom su odrasli okruženi, od te stvarnosti kojom je Vjekoslav okružen, silnim novcima koje ima i luksuzom kojim je on okružen , ali možda su ipak ta nevina djecica iz Santiaga sretnija od našeg klempavog kleptomana ?![]()
Ne znam. Ima nešto čudno u današnjici. Ljudi žele novac. Novac nosi sigurnost. Novac znaci moć. Novac znaci ostvarenje.![]()
Ali novci ne znace nuzno srecu. Ne znam da li sreću čine male stvari , ali sreću ne čine velike stvari. Sreću ne čine velika ostvarenja i dostignuća ni bolesne ambicije koju svaki čovjek ima... dok dijete to nema... ti kad pitaš svako dijete sta želi u životu ? Šta mu je dovoljno za sreću , za zadovoljstvo ? Za iskreni osmijeh ? Za onaj sjaj u očima koji se lažirati ne može ?![]()
Jedna čokolada , jedna lutka , i jedna lopta, reci će ti. Kakve pare , bolan ?![]()
Ne treba im uvažavanje i priznanje drugih. Lažni aplauz, i lažni stisak ruke ?
Djeca to ne traže. Djeca su zadovoljna samom sobom , jer su razdragana i bezbrižna. Djeca su sama sebi dovoljna i zato su i sretna. Dječiji svijet je staklena kupola koja ih štiti od surovosti odraslih.. (lesinara, vukova maybe? )
Onog momenta kad sam zakoračio u svijet odraslih, tada sam shvatio koliko sam nesretna osoba. Koliko mogu biti pokvaren , pronicljiv i kalkulativan. Koliko mogu vagati postupke drugih , ocjenjivati, prosuđivati i rasudjivati?![]()
Od svih stvari u životu , NIKAD NEĆU SKONTATI zašto sam morao odrasti. Zašto me je Bog kaznio time što sam postao čovjek , a prestao sam biti dijete ? Jer dok sam bas bio malo , razdragano dijete , ja sam bio mnogo sretan čovjek. Sad kad sam odrasli čovjek , često puta se pitam gdje je nestao onaj iskreni osmijeh koji sam imao dok nisam bio čovjek ?![]()
Djeca nemaju ono što ljudi imaju. Ljudi imaju bljestavi sjajni osmijeh , samo što se iza tog vještacke tvorevine krije ona tamna strana ljudske postojanosti.
(Homo homini lupus est).
Ne kontam gdje se nalazi prava sreća u ovom postojanju ?
Saznanje da imam dar da živim život svaki dan , i da probam biti što bolji čovjek (zar ljudi nisu životinje), uvijek sa osjetnom sjetom da sam izgubio ono što nikad neću moći vratiti..![]()
Ono svoje sretno i bezbrižno djetinjstvo kad nisam bio svjestan svoje postojanosti i kad nisam znao u kakvom bijesnom i bolesnom svijetu živim. U svijetu lažnih osmijeha, srdačnih laznih rukovanja i tapsanja po ramenu i razmišljanja da će sve jednog dana sve biti dobro.
NEĆE ! Ja sam davno prestao biti sretan čovjek. Moja sreća je nestala onog trena kad sam postao čovjek i kad sam shvatio sa kakvim krvolocnim zvijerima ja dijelim ovaj zemaljski prostor.
Da se bar može vratiti ono moje vrijeme , kad mi je tako malo bilo potrebno za sreću.
Jedna čokolada , jedna lutka i jedna lopta.![]()
I iskren osmijeh one djevojčice koju bih stidljivo pozvao svojim širokim osmijehom da sa mnom igra odbojke !
Ne razmišljajući o surovosti sutrašnjeg dana , gledao bih tu loptu i tu djevojcicu i bio samo... SRETAN!![]()
Eh, ti sretni dani djetinjstva mog koji se nikad vratiti neće... Moj osmijeh nikad više neće biti isti.
Ne kontam zašto.
- triconja
#8417 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja mislio ovo stranica za popularne matematicke stvari koje ne kontam, vidi menejao_situacije wrote:ne kontam vastriconja wrote:Pusti stacionarne tacke i ekstreme, nego izvod sa bilo koje tacke na funkciji, visi izvod (ne samo prvi)Laertes wrote: Kopam po recycle binu vlastita uma... Prvi izvod je vrh grafika funkcije, drugi prelomna točka. Možda mi se i pomiješalo... 25 godina prošlo...
- supercali
#8418 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Hos izvod iz knjige rodjenih umrlih? Sredim ti to odmah ako hocestriconja wrote:Pusti stacionarne tacke i ekstreme, nego izvod sa bilo koje tacke na funkciji, visi izvod (ne samo prvi)Laertes wrote: Kopam po recycle binu vlastita uma... Prvi izvod je vrh grafika funkcije, drugi prelomna točka. Možda mi se i pomiješalo... 25 godina prošlo...
- triconja
#8419 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Treba mi treci izvod od cukundjeda, ako mi to mozes sredit dobices brdo karamela od menesupercali wrote:Hos izvod iz knjige rodjenih umrlih? Sredim ti to odmah ako hocestriconja wrote:Pusti stacionarne tacke i ekstreme, nego izvod sa bilo koje tacke na funkciji, visi izvod (ne samo prvi)Laertes wrote: Kopam po recycle binu vlastita uma... Prvi izvod je vrh grafika funkcije, drugi prelomna točka. Možda mi se i pomiješalo... 25 godina prošlo...
- supercali
#8420 Re: Popularne stvari koje ne kontam
samo reci njegov broj racuna u banci i bit ce
- triconja
#8421 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja najdalje porodicu znam do pradjeda, ostalo se zagubilo na smetljistu historije.supercali wrote:samo reci njegov broj racuna u banci i bit ce
- supercali
#8422 Re: Popularne stvari koje ne kontam
imas li bilo sta od cukundeda email adresu facebook bilo sta?
- triconja
#8423 Re: Popularne stvari koje ne kontam
E za to cu morati pregledati njegovo imanje, da slucajno nedje nije zarezo nozem na drvo mejl adresusupercali wrote:imas li bilo sta od cukundeda email adresu facebook bilo sta?
- supercali
#8424 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ajd vidi orah je bio popularan u to vrijeme
- radiša
#8425 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam zasto neki unistavaju kovanice km-ova ko da macolom udaraju u njih,kakva je to furka,jos vise ne kontam ove sto primaju takve novcanice pa uvaljuju drugom.