Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#8401 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

Krunić :thumbup: Jozo mora biti u prvih 11.

Hajrović, Salihović... Iznenađenja za Belgijance, sjebat će se.

Zbog povreda nema Ermina Bičakčića i Marija Vrančića, a za prvi meč zbog suspenzije je nedostupan Zukanović.
AmiĐa_Idriz

#8402 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by AmiĐa_Idriz »

Dobarrrr je Kruniccc
mega_mashcine

#8403 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by mega_mashcine »

Jajalo, Vrancic :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cuj Bicakcic, pa jucer sam citao da je povrijedjen i da ce mjesec dana pauzirati.. :roll:

Za Vrsajevica i Susica se nadam da su tu samo kao rezerve, da nekog od njih dvojcie ne namjerava staviti od pocetka protiv Belgije.
Logovan

#8404 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

mega_mashcine wrote: Cuj Bicakcic, pa jucer sam citao da je povrijedjen i da ce mjesec dana pauzirati.. :roll:
Čitaj. :D
Zbog povreda nema Ermina Bičakčića i Marija Vrančića, a za prvi meč zbog suspenzije je nedostupan Zukanović.

Bezveze mjesta zauzimaju, ali eto jebi ga. :roll:
AmiĐa_Idriz

#8405 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by AmiĐa_Idriz »

Pisaj ga Mesa ako ne krenes na Belgiju bez Avdije, Mate i Matea :roll:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8406 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JoseMujica »

bez speed demona smo mrtvi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8407 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

Nije Meši još fax stigao za Bičakčića.
Laertes

#8408 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Laertes »

http://telesport.telegram.hr/price/na-kavi-s-robijem/
Zaganjati ovog čovjeka. Želi nove izazove, nije pogodan za Mamića, a preferira rad sa reprezentacijom.
luckylaka

#8409 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Vrijedi procitati

ŠTIMA LI NAM SISTEM? U mjesec dana od prve postave do ispadanja sa spiska?
27.09.2017. | Rubrika: NovostiKomentara: 55
Mehmed Baždarević objavio je spisak za utakmice protiv Belgije i Estonije i onima koji pažljivije prate reprezentaciju stvorio nekoliko sumnji i nejasnoća.

Meša je pozvao sve glavne igrače koje BiH ima i jasno je da će kostur ekipe protiv Belgije činiti naši najbolji reprezentativci, ali uporedimo li ranije spiskove Baždarevića sa ovim za Belgiju i Estoniju – neke odluke selektora ne čine se baš logične. Posebno ne za trenera koji se zaklinje u sistem rada i dugoročno planiranje.

Bez obzira na logično vraćanje u ekipu Sejada Salihovića i Izeta Hajrovića sa kojima je BiH uvijek igrala dobro i sa kojima dobijamo na čvrstoći i efikasnosti ekipe, nejasne su sljedeće odluke.

Recimo, Anel Hadžić je u posljednjoj utakmici protiv Gibraltara bio jedan od ključnih igrača u postavci Mehmeda Baždarevića. Zaigrao je u početnoj postavi i izvodio sve prekide do 70. minute kada je zamijenjen. Nakon takve partije sada ga uopšte nema na spisku za Belgiju i Estoniju. Korektno je da Meša u Hadžiću prema svojoj procjeni ne vidi kalibar za naredne mečeve, ali nije jasno zašto je ovaj fudbaler nakon duge pauze uopšte pozvan za Kipar i Gibraltar, te na posljednjoj utakmici reprezentacije uigravan ako ga selektor nije planirao ponovo zvati? Zašto protiv Gibraltara nisu igrali i bili uigravani igrači koje se planira gurnuti u vatru protiv Beglije?

Mateo Sušić “nestao” nakon Kirin Kupa i vraća se za Belgiju

Baždarević je u reprezentaciju vratio dva desna beka, Vršajevića i Matea Sušića. Zanimljivo je da prema procjeni selektora nisu bili dovoljno kvalitetni za ranije mečeve reprezentacije protiv slabijih protivnika, a da su dobili poziv za puno jače utakmice protiv Belgije i Estonije. Nejasno je i zašto smo protiv Kipra i Gibraltara bili bez ijednog klasičnog desnog beka u sastavu, ako su sada pozvana čak dva? U reprezentaciji su ponovo i Rade Krunić i Haris Duljević koji pružaju konstantne igre već više od jedne sezone sezone. Zašto njih dvojica, zajedno sa Vršajevićem i Sušićem nisu bili pozvani barem prije mjesec dana u utakmicama u kojima su se protiv lakših protivnika mogli bolje uigrati u timu? Posebno je ovaj potez nejasan jer je sam selektor Baždarević više puta potencirao kako reprezentacija mora igrati aktivnije preko krila?

Za Kipar i Gibraltar bio je pozvan i Deni Milošević. Iako se po svim objektivnim procjenama radi o jednom od kvalitetnijih bh. igrača u ovom trenutku, nije dobio ni minutu prilike. Ipak selektor je procijenio kako Deni nije zadovoljio (valjda na treningu), pa se ni on nije našao na spisku za Belgiju i Estoniju. Korektno je da selektor može pozvati koga hoće, ali je ponovo nejasno zašto je uopšte onda zvao Miloševića za Kipar i Gibraltar ako mu nije planirao dati priliku i pozivati ga u narednim mečevima?

Meša je u ekipu vratio i Sanjina Prcića koji igra dobro u Francuskoj, ali koji objektivno teško može dobiti priliku u veznom redu u kojem prednost imaju Pjanić, Bešić, Jajalo, Cimirot, pa čak i Ibišević kojega se gura u vezni red… Upitno je šta to on može pomoći BiH na ovom meču kada nije mogao tokom cijelih kvalifikacija ili zašto je on u ovom trenutku bolje rješenje od Anela Hadžića kojeg se uigravalo prije mjesec dana i koji je, ako se sjetimo, odigrao odličnu partiju baš protiv Belgije u Zenici u prošlim kvalifikacijama. I to polivalentno na pozicji stopera.

Iako protiv Belgije neće imati dva stopera Bičakčića i Zukanovića, selektor nije pozvao nijednog novog stopera. Sa nepune tri odigrane utakmice ove sezone u Holandiji Samir Memišević u ovom trenutku možda i ne zaslužuje da bude četvrti ili peti stoper BiH, ali ako se sjetimo Kirin Kupa uoči kojeg je Memišević odigrao sezonu iz snova u Radniku iz Bijeljine, čak je i tada ispred Memiševića imao prednost šest godina stariji Aleksandar Kosorić (Memišević je na Kirin Kup pozvan tek nakon reakcije medija, ali nije otputovao u Japan). Da tragikomedija bude veća, Kosorić kojemu je Baždarević tada dao prednost u odnosu na Memiševića kasnije je prešao upravo u Radnik iz Bijeljine, a Memišević u holandski Groningen.

Niko od navedenih igrača nije ključan za igru naše reprezentacije i možda zbog njih u ovom trenutku ne treba narušavati atmosferu oko reprezentacije, ali ovakav način odlučivanja ostavlja puno mjesta za sumnju na rad selektora i njegovih šefova u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza BiH pod predsjedavanjem Elvedina Begića.

Iskreno se nadamo da će Sejo Salihović odluči utakmicu na Grbavici iz nekog slobodnjaka ili Izet Hajrović iz nekog dalekometnog šuta… Ako se ona uopšte odigra na Grbavici.
phillie

#8410 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by phillie »

mayab wrote:
studeni76 wrote:
drugi profil wrote:Ja sam odustao. Previse je razocarenja u mom portfoliu da ima prostora za jos koje.
Dakle meni je super sto smo reprezentacija koja se uvijek bori za plasman i sto moze zahebat kojeg favorita.
To je nas level.
Mi nismo reprezentacija koja moze zahebat nekog favorita. Rijetke su nase pobjede protiv jaciih ekipa, i ono malo prelazi u mitove.
:thumbup: :thumbup:
Ko kaze...pa jel sebe zajebemo redovno :D kad igramo protiv kipara i tako tih.

Spisak, ocekivan. Belgija - jedino nam sedam brace moze pomoci.

"treba poceti stvarati ekipu za slijedeci ciklus"
Bazinga1234

#8411 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Bazinga1234 »

luckylaka wrote:Vrijedi procitati

Mehmed Baždarević objavio je spisak za utakmice protiv Belgije i Estonije i onima koji pažljivije prate reprezentaciju stvorio nekoliko sumnji i nejasnoća.

Meša je pozvao sve glavne igrače koje BiH ima i jasno je da će kostur ekipe protiv Belgije činiti naši najbolji reprezentativci, ali uporedimo li ranije spiskove Baždarevića sa ovim za Belgiju i Estoniju – neke odluke selektora ne čine se baš logične. Posebno ne za trenera koji se zaklinje u sistem rada i dugoročno planiranje.

Bez obzira na logično vraćanje u ekipu Sejada Salihovića i Izeta Hajrovića sa kojima je BiH uvijek igrala dobro i sa kojima dobijamo na čvrstoći i efikasnosti ekipe, nejasne su sljedeće odluke.

Recimo, Anel Hadžić je u posljednjoj utakmici protiv Gibraltara bio jedan od ključnih igrača u postavci Mehmeda Baždarevića. Zaigrao je u početnoj postavi i izvodio sve prekide do 70. minute kada je zamijenjen. Nakon takve partije sada ga uopšte nema na spisku za Belgiju i Estoniju. Korektno je da Meša u Hadžiću prema svojoj procjeni ne vidi kalibar za naredne mečeve, ali nije jasno zašto je ovaj fudbaler nakon duge pauze uopšte pozvan za Kipar i Gibraltar, te na posljednjoj utakmici reprezentacije uigravan ako ga selektor nije planirao ponovo zvati? Zašto protiv Gibraltara nisu igrali i bili uigravani igrači koje se planira gurnuti u vatru protiv Beglije?

Baždarević je u reprezentaciju vratio dva desna beka, Vršajevića i Matea Sušića. Zanimljivo je da prema procjeni selektora nisu bili dovoljno kvalitetni za ranije mečeve reprezentacije protiv slabijih protivnika, a da su dobili poziv za puno jače utakmice protiv Belgije i Estonije. Nejasno je i zašto smo protiv Kipra i Gibraltara bili bez ijednog klasičnog desnog beka u sastavu, ako su sada pozvana čak dva? U reprezentaciji su ponovo i Rade Krunić i Haris Duljević koji pružaju konstantne igre već više od jedne sezone sezone. Zašto njih dvojica, zajedno sa Vršajevićem i Sušićem nisu bili pozvani barem prije mjesec dana u utakmicama u kojima su se protiv lakših protivnika mogli bolje uigrati u timu? Posebno je ovaj potez nejasan jer je sam selektor Baždarević više puta potencirao kako reprezentacija mora igrati aktivnije preko krila?

Za Kipar i Gibraltar bio je pozvan i Deni Milošević. Iako se po svim objektivnim procjenama radi o jednom od kvalitetnijih bh. igrača u ovom trenutku, nije dobio ni minutu prilike. Ipak selektor je procijenio kako Deni nije zadovoljio (valjda na treningu), pa se ni on nije našao na spisku za Belgiju i Estoniju. Korektno je da selektor može pozvati koga hoće, ali je ponovo nejasno zašto je uopšte onda zvao Miloševića za Kipar i Gibraltar ako mu nije planirao dati priliku i pozivati ga u narednim mečevima?

Meša je u ekipu vratio i Sanjina Prcića koji igra dobro u Francuskoj, ali koji objektivno teško može dobiti priliku u veznom redu u kojem prednost imaju Pjanić, Bešić, Jajalo, Cimirot, pa čak i Ibišević kojega se gura u vezni red… Upitno je šta to on može pomoći BiH na ovom meču kada nije mogao tokom cijelih kvalifikacija ili zašto je on u ovom trenutku bolje rješenje od Anela Hadžića kojeg se uigravalo prije mjesec dana i koji je, ako se sjetimo, odigrao odličnu partiju baš protiv Belgije u Zenici u prošlim kvalifikacijama. I to polivalentno na pozicji stopera.

Iako protiv Belgije neće imati dva stopera Bičakčića i Zukanovića, selektor nije pozvao nijednog novog stopera. Sa nepune tri odigrane utakmice ove sezone u Holandiji Samir Memišević u ovom trenutku možda i ne zaslužuje da bude četvrti ili peti stoper BiH, ali ako se sjetimo Kirin Kupa uoči kojeg je Memišević odigrao sezonu iz snova u Radniku iz Bijeljine, čak je i tada ispred Memiševića imao prednost šest godina stariji Aleksandar Kosorić (Memišević je na Kirin Kup pozvan tek nakon reakcije medija, ali nije otputovao u Japan). Da tragikomedija bude veća, Kosorić kojemu je Baždarević tada dao prednost u odnosu na Memiševića kasnije je prešao upravo u Radnik iz Bijeljine, a Memišević u holandski Groningen.

Niko od navedenih igrača nije ključan za igru naše reprezentacije i možda zbog njih u ovom trenutku ne treba narušavati atmosferu oko reprezentacije, ali ovakav način odlučivanja ostavlja puno mjesta za sumnju na rad selektora i njegovih šefova u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza BiH pod predsjedavanjem Elvedina Begića.

Iskreno se nadamo da će Sejo Salihović odluči utakmicu na Grbavici iz nekog slobodnjaka ili Izet Hajrović iz nekog dalekometnog šuta… Ako se ona uopšte odigra na Grbavici.
Kako ofirno guranje Anela Patriote Hadzica :-)
Billy The Pljuc

#8412 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Billy The Pljuc »

Iskreno se nadam da ce Mesha dati otkaz ili dobiti nogu nakon ove naredne dvije utakmice ali to i dalje nece rijesiti problem ovakvog FS/NS. Mi smo ljudi u banani u svim segmentima drustva pa tako i u najvaznijoj sporednoj stvari na svijetu. Ostaje zal sto jednu potentnu generaciju nismo i necemo pamtiti po nekom vecem uspjehu osim tog odlaska na SP a kojeg se barem ja licno i ne sjecam po dobrom zbog svega oko repke i naravno Nigerije. Taj odlazak na SP ostace najveci uspjeh u okvirima seniorske fudbalske reprezentacije svih vremena a uz ovakav savez mi cemo samo tonuti uz raznorazne Meshe, Pape itd. itd. Jbga prodje mi zivot a za vas koji tek dolazite i volite ovu zemlju i repku se iskreno plasim da necete imati nekog razloga za slavlje.

Sto se same utakmice tice mislim da su male sanse da jednu ovako jaku Belgiju svedemo na nas nivo i da budu losi do neprepoznatljivosti pa da se i mozemo nadati necemu, jednom nam je gotovo i uspjelo sa Papetom i zahvaljujuci njihovom selektoru. Pretpostavljam da i nas selektor razmislja o istom s obzirom na sve sto je do sada uradio ili ne sa reprezentacijom u svom ispostavlja se i predugom mandatu. Obecavao je po dolasku i cak sam se doveo u zabludu da zna i umije al' se evo godinama ispostavlja da nije tako, btw nisam iznenadjen ni spiskom a ni onome sto ce se odigrati u naredne dvije utakmice.

@fs/ns bih ....#javjerujemugorenapisano....
Billy The Pljuc

#8413 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Billy The Pljuc wrote:Iskreno se nadam da ce Mesha dati otkaz ili dobiti nogu nakon ove naredne dvije utakmice ali to i dalje nece rijesiti problem ovakvog FS/NS. Mi smo ljudi u banani u svim segmentima drustva pa tako i u najvaznijoj sporednoj stvari na svijetu. Ostaje zal sto jednu potentnu generaciju nismo i necemo pamtiti po nekom vecem uspjehu osim tog odlaska na SP a kojeg se barem ja licno i ne sjecam po dobrom zbog svega oko repke i naravno Nigerije. Taj odlazak na SP ostace najveci uspjeh u okvirima seniorske fudbalske reprezentacije svih vremena a uz ovakav savez mi cemo samo tonuti uz raznorazne Meshe, Pape itd. itd. Jbga prodje mi zivot a za vas koji tek dolazite i volite ovu zemlju i repku se iskreno plasim da necete imati nekog razloga za slavlje.

Sto se same utakmice tice mislim da su male sanse da jednu ovako jaku Belgiju svedemo na nas nivo i da budu losi do neprepoznatljivosti pa da se i mozemo nadati necemu, jednom nam je gotovo i uspjelo sa Papetom i zahvaljujuci njihovom selektoru. Pretpostavljam da i nas selektor razmislja o istom s obzirom na sve sto je do sada uradio ili ne sa reprezentacijom u svom ispostavlja se i predugom mandatu. Obecavao je po dolasku i cak sam se doveo u zabludu da pomislim da on zna i umije al' se evo godinama ispostavlja da nije tako, btw nisam iznenadjen ni spiskom a ni onome sto ce se odigrati u naredne dvije utakmice.

@fs/ns bih ....#javjerujemugorenapisano....
cyprus

#8414 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

Billy The Pljuc wrote:...Ostaje zal sto jednu potentnu generaciju nismo i necemo pamtiti po nekom vecem uspjehu osim tog odlaska na SP...
Kakvom većem uspjehu? :? Osmini finala? To je taj veliki uspjeh, a ovo odlazak na prvenstvo je qrac?
Last edited by cyprus on 28/09/2017 09:55, edited 1 time in total.
Billy The Pljuc

#8415 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

jbga htjedoh nesto dopisati pa sam sebe citirah.....hoce to kad insan ostari..... :-D
Billy The Pljuc

#8416 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

cyprus wrote:
Billy The Pljuc wrote:...Ostaje zal sto jednu potentnu generaciju nismo i necemo pamtiti po nekom vecem uspjehu osim tog odlaska na SP...
Kakvom većem uspjehu? :?
Pa recimo nekoj konstanti ucestvovanja na velikim takmicenjima i mozda ostavljanja traga na istim u vidu nastupa u eventualnim zavrsnicama gdje bi jedna osmina finala ili cetvrtfinale bilo nako po mjeri s obzirom ko smo i sta smo na fudbalskoj mapi svijeta. Mislim da je bilo materijala za takvo nesto a pogotovo na SP u Brazilu koji je onako bio zenit ove generacije, sve nakon toga ispostavlja se da je samo strmoglav. Mnogi su se vec oprostili od repke a uskoro ce i jos neki a kakva nam je baza tesko da ce se pojaviti neka imena koja ce ostaviti neki trag kao neki bivsi i jos uvijek aktuelni reprezentativci. Meni licno je ono prvonavedeno itekakav uspjeh i sto bi rekli taman.
cyprus

#8417 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

Billy The Pljuc wrote:
cyprus wrote:
Kakvom većem uspjehu? :?
Pa recimo nekoj konstanti ucestvovanja na velikim takmicenjima i mozda ostavljanja traga na istim u vidu nastupa u eventualnim zavrsnicama gdje bi jedna osmina finala ili cetvrtfinale bilo nako po mjeri s obzirom ko smo i sta smo na fudbalskoj mapi svijeta. Mislim da je bilo materijala za takvo nesto a pogotovo na SP u Brazilu koji je onako bio zenit ove generacije, sve nakon toga ispostavlja se da je samo strmoglav. Mnogi su se vec oprostili od repke a uskoro ce i jos neki a kakva nam je baza tesko da ce se pojaviti neka imena koja ce ostaviti neki trag kao neki bivsi i jos uvijek aktuelni reprezentativci. Meni licno je ono prvonavedeno itekakav uspjeh i sto bi rekli taman.
Ne znam, razmičito percipiramo... Po meni je plasman na prvenstvo taman uspjeh, a sve iznad toga bi bio bonus... Bonusa nije bilo, ali po meni to nije razlog da se na taj period kvalifikacija za Brazil i samog Brazila gleda negativno i sa nekim velikim žaljenjem... Mene su tada mnogo usrećili, i poraz od Nigerije mi to zadovoljstvo jednostavno nije uspio narušiti... Jest mi bilo žao naravno, ali ni približno koliko mi je bilo drago što smo uopšte tamo i što smo npr. igrali na Marakani sa velikom Argentinom...

Po meni je to isto ko kad si skino junf, a žališ što ga nisi metno još i u onu drugu rupu :oops:

PS Stoji da smo trebali uvezati bar još plasman i na EP, ali jebiga...
Billy The Pljuc

#8418 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

@cyprus

Nije da plasman na SP ne predstavlja uspjeh al' se moglo i korak-dva vise kako ja gledam na stvari. Ostali smo nedoreceni kako tada tako i u godinama prije toga a i poslije toga, vazda smo nesto bili blizu a "nije nam se dalo". Dolazili smo do nekih "istorijskih" utakmica u nekoliko navrata i uredno nismo pravili iskorak i plasirali se. Po meni nismo ni trebali imati te neke istorijske utakmice (racunam i baraze u isto) i imali bi konstantu ucesca kako sa ovom tako i sa generacijom prije njih a mozda i neke znacajnije rezultate na velikim takmicenjima. Sve i jedan selektor je padao na manje "istorijski znacajnim utakmicama" u nekakvim fudbalskim vukojebinama (mozda malo pregrub izraz i izvinjavam se zbog istog). Los rad saveza i dovodjenje neadekvatnih imena na mjesto selektora nas je neumitno vodilo ka padu i ne vidim da ce se ista promijeniti na bolje u godinama pred nama (ko pozivi svakako). Hajd eto nek ostane taj plasman na SP najveci uspjeh (svjedocice cak dva ispunjena panini albuma o istom :-D) al' ja vazda nezadovoljan i kontam da smo trebali vise i bolje generalno.
luckylaka

#8419 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Bazinga1234 wrote:
luckylaka wrote:Vrijedi procitati

Kako ofirno guranje Anela Patriote Hadzica :-)
Ofirnije je ovo guranje Hajrovica i Salihovica recimo nepozivanje Stevanovica.Ne tvrdim ali sam ubjedjen da Mesha ima veze sa pozivanjem igraca ko i ja.Pion dobije zelje pojedinaca iz saveza i to je to.Reprezentacija je postala kafana ,savez vec odavno spreman da ga Grbavica ispljuje do kraja i na kraju da Sipa napuni autobus mafijasa iz saveza i otpremi na goli otok,
edo_79

#8420 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by edo_79 »

Šta je sa Milanom Đurićem? :roll: :roll: :roll:
phillie

#8421 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by phillie »

Zadnje informacije su bile da se osisao.

Pjanic ne igra protiv Belgije i Estonije. Motaj kablove...
Dr. Kuca

#8422 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Dr. Kuca »

Ovaj spisak je potez ocajnika. Kakva ubleha od trenera. Picic obicni.
Artest

#8423 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Artest »

Buduci selektor ce se o jadu zabavit trazeci novog desnog beka, ali i zadnjeg veznog. Besic je propao. A ovi ostali koji se vrzmaju po spiskovima ionako nisu klasicni zadnji vezni.
Logovan

#8424 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

Artest wrote:Buduci selektor ce se o jadu zabavit trazeci novog desnog beka, ali i zadnjeg veznog. Besic je propao. A ovi ostali koji se vrzmaju po spiskovima ionako nisu klasicni zadnji vezni.
I stoper i ofanzivni vezni i krilo hahah

Ma ima posla oko ekipe da te Bog mili sačuvaj. :D
Artest

#8425 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Artest »

Ma ima ofanzivnih veznih da obecavaju. Evo to moze odigrat i Milosevic i Gojak i Miličević (koji je tu max jos jedan ciklus). Tu je i izvjesni Rifat Kapic. A mozda nesto bude i od onog Zinedina iz Češke (ili je on povuceni play a la Prcic, ko ce ga znati, jos je to zeleno).

Stopera imamo u solidnim klubovima. Hoffe, Celtic, Genoa...Cocalic standardan u Belgiji. Druga je stvar sto neki od njih odigraju za repstaciju, ispod renomea klubova za koje nastupaju.

Sto se tice pozicije krila, kriteriji su toliko niski, da je jedan Lulic neupitan clan prve postave, iako odigra nesto svako četvrtu-petu utakmicu.

Dvije pozicije koje navedoh su kriza u svakom pogledu. I ne vidi se svijetlo na kraju tunela.
Locked