PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8401 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:
animus wrote:Nebi bilo lose napraviti jednu listu ovih jadnih placenika sto po cijeli dan trolaju protiv protesta. Znam da je poveca ali prvi bi bio Lucifer, pa arshavin itd. Znam da su placeni da opstruiraju ali hajde da ih imamo na jednom mjestu da ih lakse skrolamo.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
CIA snajka CIA

jaka vam revolucija ako je srushilo pet matorih seronja na forumu

rekoh ja fino - dnevnica 120 ojra, da se s ustamujicem i omerom dogovorimo, al nece - hoce diletante da rade dzaba... a samo da ste nas vrbovali, fahro bi vec bio proglasen za mesiju i spasitelja bosnjastva u trokutu tz-ze-sa :lol:

kako bijedno
pošteno...svaku revoluciju neko mora platiti....ni ona Oktobarska nije odradžena džaba

ps

ako ikada budem išta radio angažujem Alfonsa i Madnera...Kati ne smijem nudit pare...nju zavodim
Last edited by JoseMujica on 13/02/2014 19:54, edited 2 times in total.
L u c i f e r

#8402 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Styling wrote:
JoseMujica wrote:
Styling wrote:
I to po 13 ispita za 12 dana. Kompletan faks za 18 mjeseci. Koji kapaciteti.
jah ...ali nisu ni blizu talenti ko što je Dino Konaković
Eeee, Dino je imao jakog mentora u liku Essa Radeljasa. Ne radi Esso sa svakim. Samo sa ekstra nadarenim kandindatima.
prvih se dana bio baš usro
a sad se eno ko opet počeo pomalo kofrčiti
Alfons Kauders

#8403 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

miop wrote:OVE REZULTATE JE OBJAVILA OPĆINSKA IZBORNA KOMISIJA I SADRŽE I POJEDINAČNE GLASOVE ZA VIJEĆNIKE-koliko je ko, pojedinačno dobio glasova.
LOKALNI IZBORI 2012
BPS-SEFER HALILOVIĆ
18 ČIVIĆ SELMA 47

Plenum građana ZDK
http://www.klix.ba/vijesti/bih/plenum-g ... 0213109#10
Image
Image
SBB-BOSS-BPS

nestranacki ljudi
animus

#8404 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

Butmiran wrote:Bože ja te molim da nam nikad ne bude bolje jer smo govna najveća.
Amin.
Nismo vjeruj mi. Slusao sam ovih dana sta ljudi pricaju i glavno je strah od ponovnog rata jer su im tako pricu servirali ali poslije toga 90 % ih ima misljenje da je ovo davno trebalo uraditi. Ovi placenici trebaju da ubiju narodu nadu da se ista moze promijeniti ali nemaju neke argumente jer se rezultati vec vide. A bit ce ih puno vise kako vrijeme prolazi.

Pisistratus

#8405 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Pisistratus »

miop wrote:OVE REZULTATE JE OBJAVILA OPĆINSKA IZBORNA KOMISIJA I SADRŽE I POJEDINAČNE GLASOVE ZA VIJEĆNIKE-koliko je ko, pojedinačno dobio glasova.
LOKALNI IZBORI 2012
BPS-SEFER HALILOVIĆ
18 ČIVIĆ SELMA 47

Plenum građana ZDK
http://www.klix.ba/vijesti/bih/plenum-g ... 0213109#10
Image
Image

'em što je nesposobna, 'em što ne zna pričat', 'em što ne zna ni dreknut'..elem, zbog nje sam napustio proteste pred općinom. Evidentno nekompetentna treba. Šepuri se sa ovim hepekom, valjda misleći da je važna. :cry:
O'zone
Globalni moderator

#8406 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

NEKOLIKO stotina prosvjednika okupilo se večeras u Zagrebu na skupu podrške radničkim prosvjedima u BiH.

Policija privodi prosvjednike. Razlog ne žele reći. Privedene su djevojka od 20-ak i žena od oko 50 godina.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-za ... 27454.aspx
Alfons Kauders

#8407 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:
Alfons Kauders wrote:
animus wrote:Nebi bilo lose napraviti jednu listu ovih jadnih placenika sto po cijeli dan trolaju protiv protesta. Znam da je poveca ali prvi bi bio Lucifer, pa arshavin itd. Znam da su placeni da opstruiraju ali hajde da ih imamo na jednom mjestu da ih lakse skrolamo.

CIA snajka CIA

rekoh ja fino - dnevnica 120 ojra, da se s ustamujicem i omerom dogovorimo, al nece - hoce diletante da rade dzaba... a samo da ste nas vrbovali, fahro bi vec bio proglasen za mesiju i spasitelja bosnjastva u trokutu tz-ze-sa :lol:

kako bijedno
pošteno...svaku revoluciju neko mora platiti....ni ona Oktobarska nije odradžena džaba

ps

ako ikada budem išta radio angažujem Alfonsa i Madnera
ha ja

kvalitet je vazniji od kvantiteta

al haj ti to ustamujicu objasni :D
Alfons Kauders

#8408 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

animus wrote:
Butmiran wrote:Bože ja te molim da nam nikad ne bude bolje jer smo govna najveća.
Amin.
Nismo vjeruj mi. Slusao sam ovih dana sta ljudi pricaju i glavno je strah od ponovnog rata jer su im tako pricu servirali ali poslije toga 90 % ih ima misljenje da je ovo davno trebalo uraditi. Ovi placenici trebaju da ubiju narodu nadu da se ista moze promijeniti ali nemaju neke argumente jer se rezultati vec vide. A bit ce ih puno vise kako vrijeme prolazi.

mala je ovo zemlja koliki smo mi izdajnici
O'zone
Globalni moderator

#8409 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Kulturni radnici se oglasili u povodu protesta širom BiH

Medijskom manipulacijom se u javnost plasiraju polovične i neprovjerene informacije o samim demonstracijama, čime se tendenciozno skreće pažnja sa onoga što je njihov uzrok, a to je nezaposlenost, siromaštvo i besperspektivna situacija u koju su stanovnici BiH dovedeni.

Stav je ovo glumaca Ermina Brave, Adija Hrustemovića, Maje Izetbegović, Borisa Lera, Sanina Milavića, Jasenka Pašića, Amara Selimovića i Albana Ukaja, reditelja Nermina Hamzagića i Selme Spahić, producentice Narcise Cvitanović, dramaturginje Asje Krsmanović i arhitektice Mirne Ler.

Smatraju da se strateški podižu tenzije, iskrivljuje realna slika protesta i održava stanje apatije time što se stanovnike BiH ubjeđuje da su pozitivne promjene nemoguće.

Shodno tome, pozvali su zvaničnike na svim nivoima vlasti u BiH da zahtjeve demonstranata shvate ozbiljno, te da se suzdrže od pokušaja korištenja protesta za širenje straha i promoviranje nacionalističkih težnji.

Osudili su upotrebu nasilja koje generira strah kod građana od ostvarivanja prava na aktivizam i mirna okupljanja, te apelirali na sve studente, proizvođače, medicinske, kulturne, sportske, prosvjetne, komunalne i sve ostale radnike da pruže podršku slobodi izražavanja i misli, te učestvuju u promjenama koje su bh. društvu neophodne.

"Ne želimo dozvoliti da se zbog strategije stvaranja negativne klime prema demonstrantima ugasi žar građana prema zdravom aktivizmu i izražavanju nezadovoljstva trenutnom političkom i društvenom situacijom", stoji u saopćenju koje su potpisali.
JoseMujica

#8410 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

L u c i f e r wrote:
Styling wrote:
Eeee, Dino je imao jakog mentora u liku Essa Radeljasa. Ne radi Esso sa svakim. Samo sa ekstra nadarenim kandindatima.
to je došo sebi kad su mu javili da su Poljine sigurne....mlogo se uložilo brate, a sve pošteno zarađeno :D uvođenjem Centre u opticaj

ps

i kulturne radnike nabijem na qurac
Butmiran

#8411 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Butmiran »

animus wrote:
Amin.

Jesmo buraz, najveća na svijetu. Umjesto da istrajemo zajedno u nečemu mi se svađamo međusobno. Ovoliko debilnih komentara ne pamtim kad sam pročitao, čuj onaj jedan govori svaki dan će on kupiti dva hljeba nekome ko nema za hljeba. Ove izdajnike koji su se prodali za nešto malo novca nema potrebe ni spominjati nabijem ih na k****. Dao Bog da nam nikad bolje ne bude, svaki dan ću se moliti Bogu za to.
Nokian808

#8412 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nokian808 »

arshavin wrote:

Ne seri.

Nervira me idiotsko ponasanje omladine kojoj se daje los primjer.
Jesam se ismijao na ovo LOŠ PRIMJER. Koji licemjer stranački...
Pa jeb* djeca nam odrastaju u sistemu gdje za sve moraš imati vezu, sve se stiče potkupljivanjem ili davanjem pi*čke, za sve moraš biti kadar prave stranke a on priča o primjerima...očito je pravi primjer sjedi, trpi, šuti.
Odoh s odmoriti od svega - mene ne plačaju po postu. MRŠ djubrad stranačka. Treba vas SVEEEEE :run:
L u c i f e r

#8413 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

JoseMujica wrote:
L u c i f e r wrote:
Styling wrote:
to je došo sebi kad su mu javili da su Poljine sigurne....mlogo se uložilo brate, a sve pošteno zarađeno :D uvođenjem Centre u opticaj

ps

i kulturne radnike nabijem na qurac
isto sam pomislio :D
jastuk1

#8414 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jastuk1 »

Alfons Kauders wrote:

CIA snajka CIA

kako bijedno
Fakat true.

Da je gospodin egoista angažovo tebe i ovog lucifera sve bi već bilo cakum pakum. SBB bio suvereno vlaaadoo u svim suhim kartonima (sic), a egoistetina suvereno u precEdništvu. KratkovidNost se skupo plaća... Vazda bilo.

P.S. Ovo danas više Protestanata (sic) u Zabrebu nego u Sa. FakAt. :!:
red evil

#8415 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by red evil »

splinter wrote:Čovjek sve objasnio
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ukrajins ... /140213096
Pričitaj čovjek se objesio i čitam tekst i vidim da se nije niko objesio. Opet se vrati da vidim šta si napisao i vidim da piše čovjek sve objasnio :D :D

Slažem se sa ovim, nažalost takvo je vrijeme došlo da moraš ovako svoja prava tražit. Vlast drugačijene razumije, ko se ne poboja taj se i ne postidi. K'o da bi ovi otišli da nije bilo onog u petak, nažalost ali tako je. Nisam ni ja za uništavanje, paljenje, naravno, ali ako ne možemo drugačije do svojih prava pa Bože moj... Treba se više ljudi odazvat na ovim protestima, iskreno ne bih ni ja dao ostavku kad od mene od 400.000 ljudi traži ostavku "samo" hiljadu ljudi :D
animus

#8416 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

I ovo podmetanje Fahre je vec isfurana prica. Ja sam davno rekao da je svaka postena i normalna stranka trebala da podrzi ovo da ponudi ostavke i sa narodom trazi promjene. Dobro je imati neku crnu listu da znamo kad se ovo zavrsi ko je sta pricao. Svi stranci kazu da smo ovim protestima napravilu najveci pomak ka demokratiji do sada i to svako normalan vidi osim placenika. Treba imati muda i pobuniti se protiv komplet politickog sistema.

JoseMujica

#8417 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:

teško, pa i nemoguće...vidi se da mu je jedina mjera stočna vaga....džaba odijelo i kravata...taj nesretni teleći pogled ga odaje
Last edited by JoseMujica on 13/02/2014 20:01, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#8418 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

almir90 wrote:
Alfons Kauders wrote:ne, ovo radim gratis, s posla, to mi je patriotska duznost... jer nekako sam osjetljiv kad mi neko iz srbije dodje paliti grad, sta ja znam, nekako mi ne godi...

jesam

navucen sam na budzetsku sisu, istaknuti sam clan sda, sdp, hdz i sbih (sve po potrebi) a plata mi je 4500 bez toplog i regresa... plus guzim pripravnice, svaki mjesec druga... i drogiram se kad ima dobrog bijelog... u slobodno vrijeme stelim tendere raji, da mogu djeci kupit po ajfon, da ne budu gladni... i zena mi je lopov jer vozi auto od 20 milja... al kupicu joj sta bolje sad kad bude tender za obnovu zgrade kantona...

a sta si ti uradio u svom zivotu?
Nego, bil' pomogao da se i ja uhljebim, bit' ću ti dužan čitavog života. :lol: :lol: :lol: :run:
tesko, vidis kakva je situacija... :-) mozes pokusati u SBB-u, al to ti je otprilike ko da pristupis NSDAP-u krajem aprila 1945 :D

uostalom ionako sam sve slagao... :D osim iznosa :D
O'zone
Globalni moderator

#8419 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

13.02.2014.
Vlada Federacije BiH
Amandmanima na Ustav protiv zastare kriminala u privatizaciji
Privatizacija javnih preduzeća je u vrijeme ratnih i poratnih događanja, kao i u nekim kasnijim vremenima, sinonim za nezakonitost i neopravdano bogaćenje, a to znači i kriminal

Vlada Federacije BiH u stalnom zasjedanju je utvrdila i Federalnom parlamentu uputila Prijedlog dva amandmana na Ustav FBiH. Jednim od amandmana predloženo je rješenje po kojem ne zastarijevaju kaznena djela iz procesa privatizacije, organiziranog i gospodarskog kriminala propisana zakonom, dok će imovinska korist ostvarena tim djelima ili povezana s njima biti oduzeta.

U obrazloženju ovog amandmana stoji kako je privatizacija javnih preduzeća u vrijeme ratnih i poratnih događanja, kao i u nekim kasnijim vremenima, sinonim za nezakonitost i neopravdano bogaćenje, a to znači i kriminal, te kako percepcija javnosti kad je u pitanju privatizacija ima ovakve konotacije. Procesi privatizacije, dodaje se u obrazloženju, nisu nikad bili adekvatno propisani zakonskim normama koje bi garantirale nemogućnost mahinacija i kriminalnih ponašanja skupina i pojedinaca, a to bi se ovim amandmanom trebalo promijeniti. Ugradnjom ovakve norme u Ustav FBiH stvaraju se pretpostavke za detaljnije uređenje ove oblasti, bilo izmjenom postojećih zakonskih propisa koji normiraju zastaru, bilo donošenjem potpuno novog zakonskog propisa kojim bi ova pitanja bila uređena.

Drugi amandman odnosi se na davanje pomilovanja. Iz ustavne odredbe koja se odnosi na pomilovanja za kaznena djela utvrđena federalnim zakonima treba, predloženo je, brisati dio koji se odnosi na “druge slučajeve kada je to propisano posebnim zakonima”. Ovim amandmanom se onemogućava proširenje vrsta kaznenih djela za koje se može dati pomilovanje. Institut pomilovanja, kazano je u obrazloženju, ne može i ne smije biti instrument za izbjegavanje kaznene sankcije, u što se pretvorio. Pomilovanje je mogućnost, a ne pravo osuđenih osoba.

Na sjednici je predstavljen i izvještaj Finansijske policije FBiH o podnesenim izvještajima o postojanju osnova sumnje o počinjenim koruptivnim krivičnim djelima i počiniocima za period od početka 2011. do kraja 2013. godine, a u tom periodu je dostavljen 101 izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenim koruptivnim krivičnim djelima protiv 435 počinioca. Identificirana je pričinjena imovinska šteta u iznosu od skoro 340 miliona KM, 7,7 miliona eura i 474.020 američkih dolara i nezakonito stečena imovinska korist za rezidentne i nerezidentne fizičke i pravne osobe od 27,3 miliona KM, 2,1 milion eura i 99.286 dolara.
Alfons Kauders

#8420 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:
Alfons Kauders wrote:

teško, pa i nemoguće...vidi se da mu je jedina mjera stočna vaga....džaba odijelo i kravata...taj nesretni teleći pogled ga odaje
tako je - dzaba mu sve kad ga sit kurac nije pravio
hellue

#8421 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Image

Mirni decki sa profi maskama :? :?
L u c i f e r

#8422 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

jastuk1 wrote: Da je gospodin egoista angažovo tebe i ovog lucifera sve bi već bilo cakum pakum.
:nargila: :evil:
Alfons Kauders

#8423 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:
13.02.2014.
Vlada Federacije BiH
Amandmanima na Ustav protiv zastare kriminala u privatizaciji
Privatizacija javnih preduzeća je u vrijeme ratnih i poratnih događanja, kao i u nekim kasnijim vremenima, sinonim za nezakonitost i neopravdano bogaćenje, a to znači i kriminal

Vlada Federacije BiH u stalnom zasjedanju je utvrdila i Federalnom parlamentu uputila Prijedlog dva amandmana na Ustav FBiH. Jednim od amandmana predloženo je rješenje po kojem ne zastarijevaju kaznena djela iz procesa privatizacije, organiziranog i gospodarskog kriminala propisana zakonom, dok će imovinska korist ostvarena tim djelima ili povezana s njima biti oduzeta.

U obrazloženju ovog amandmana stoji kako je privatizacija javnih preduzeća u vrijeme ratnih i poratnih događanja, kao i u nekim kasnijim vremenima, sinonim za nezakonitost i neopravdano bogaćenje, a to znači i kriminal, te kako percepcija javnosti kad je u pitanju privatizacija ima ovakve konotacije. Procesi privatizacije, dodaje se u obrazloženju, nisu nikad bili adekvatno propisani zakonskim normama koje bi garantirale nemogućnost mahinacija i kriminalnih ponašanja skupina i pojedinaca, a to bi se ovim amandmanom trebalo promijeniti. Ugradnjom ovakve norme u Ustav FBiH stvaraju se pretpostavke za detaljnije uređenje ove oblasti, bilo izmjenom postojećih zakonskih propisa koji normiraju zastaru, bilo donošenjem potpuno novog zakonskog propisa kojim bi ova pitanja bila uređena.

Drugi amandman odnosi se na davanje pomilovanja. Iz ustavne odredbe koja se odnosi na pomilovanja za kaznena djela utvrđena federalnim zakonima treba, predloženo je, brisati dio koji se odnosi na “druge slučajeve kada je to propisano posebnim zakonima”. Ovim amandmanom se onemogućava proširenje vrsta kaznenih djela za koje se može dati pomilovanje. Institut pomilovanja, kazano je u obrazloženju, ne može i ne smije biti instrument za izbjegavanje kaznene sankcije, u što se pretvorio. Pomilovanje je mogućnost, a ne pravo osuđenih osoba.

Na sjednici je predstavljen i izvještaj Finansijske policije FBiH o podnesenim izvještajima o postojanju osnova sumnje o počinjenim koruptivnim krivičnim djelima i počiniocima za period od početka 2011. do kraja 2013. godine, a u tom periodu je dostavljen 101 izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenim koruptivnim krivičnim djelima protiv 435 počinioca. Identificirana je pričinjena imovinska šteta u iznosu od skoro 340 miliona KM, 7,7 miliona eura i 474.020 američkih dolara i nezakonito stečena imovinska korist za rezidentne i nerezidentne fizičke i pravne osobe od 27,3 miliona KM, 2,1 milion eura i 99.286 dolara.
au

ovo samo u dvije godine... cestitam, fakat cestitam... bili su vrijedni ko japanci

e hajmo sad ostavke u finansijskoj... juce po mogucnosti
jefferson

#8424 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jefferson »

arshavin wrote:

Ne seri.

Nervira me idiotsko ponasanje omladine kojoj se daje los primjer.
Ako im pustis da nekaznjeno prodje krsenje zakona sta ocekivati sutra?

Traziti promjene ok,al traziti iste krsenjem zakona je van svake pameti. ;-)

Zamisli da ti neko ovako mamu ili sestru provocira kako bi se ponasao. :bih:
Koji debilan post jbt. Od svih problema, omladina jel daje los primjer?
Sreca politicari i kriminalci koji izlaze za vikende iz zatvora su super primjer.
Kada sam davnih dana (ne znam jel se jos uci, ali vjerovatno ne) ucio o francuskoj revoluciji, nigdje nisam procitao da se neko brinuo hocel revolucionari biti los primjer :lol:
velikonja

#8425 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by velikonja »

hellue wrote:Image

Mirni decki sa profi maskama :? :?
Ovo su valjda oni aktivisti što su spašavali Arhiv BiH? :D
Post Reply