Ukrajina

lajkujMe

#83951 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

E e e e e :lol:

Girkin Americki spijun :lol:

Ajmo jedite se medjusobno u Rusiji necete na kraju ni znati ko vam je neprijatelj totalna anarhija.
Ovakva propaganda je osudjena na kratak vijek laz gradi laz pa opet laz i opet laz na kraju si napravio sci fi svijet koji ce doci da te srusi kao macola krmka

Samo kme kme kme nema te
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#83952 Re: Ukrajina

Post by arman1 »

Image
Mrvice_ba

#83953 Re: Ukrajina

Post by Mrvice_ba »

Spiritbreaker wrote: 06/05/2022 23:11 Malo cudna situacija u Hersonu, nema protesta vise subotom, prijete trajnom okupacijom a nema odgovora sa druge strane...
Nisu Ukrajinaci iskoristili momentum.
jednonogi_Jack

#83954 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

karanana wrote: 06/05/2022 22:52
Spoiler
Show
lajkujMe wrote: 06/05/2022 22:40

100%
Patnja na Mapsu pronaci pravu Oleksandrivku u istoj oblasti po 5-6 :lol:
100%.
neki dan je pala jedna, i dan danas nisam siguran koja, da li ona na moru kod kersona ili ona kod zaporozja.
Danas je oslobođena jedna kod Kharkiva. :D

Image
Gandalf

#83955 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

@A_A_AKCIJA :thumbup: :thumbup:
studeni76

#83956 Re: Ukrajina

Post by studeni76 »

lajkujMe wrote: 06/05/2022 22:55
studeni76 wrote: 06/05/2022 22:40
Spoiler
Show
Kakva je granica prema Rusiji u toj Harkivskoj oblasti, je li prirodna ili administrativna?
Rijeku je lakše kontrolisat a na njivama se valja zahebavat sa rujama. I kad oslobode sve to onda valja imat stalne snage da to kontrolisu

Odlicno pitanje i odgovor je oboje.

Pravac Stari Saltiv-Vovchanks je super podrucje velike sume a mnogo manjih i vecih naselja uz Rijeku i mamja jezerca.

Onda imas liniju Zelene-Krasne, uzasan za odbranu sve sama polja pokoje jezerce i mala naselja.

Ako bih crtao liniju zaustavljanja i drzanja linije to bi ovako izgledalo.

Image
Pa da, najgore moguće. Preko granice ne smiješ a valja vezat jedinice za odbranu. Nema im druge nego u buducnosti pravit pojas kao u Koreji.
A_A_AKCIJA

#83957 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

studeni76 wrote: 06/05/2022 23:28
lajkujMe wrote: 06/05/2022 22:55

Odlicno pitanje i odgovor je oboje.

Pravac Stari Saltiv-Vovchanks je super podrucje velike sume a mnogo manjih i vecih naselja uz Rijeku i mamja jezerca.

Onda imas liniju Zelene-Krasne, uzasan za odbranu sve sama polja pokoje jezerce i mala naselja.

Ako bih crtao liniju zaustavljanja i drzanja linije to bi ovako izgledalo.

Image
Pa da, najgore moguće. Preko granice ne smiješ a valja vezat jedinice za odbranu. Nema im druge nego u buducnosti pravit pojas kao u Koreji.
Mislim da se ne treba previše sikirati.

Obavještajni podaci su tako iscrpni, da bi se dosta unaprijed znalo za gomilanje snaga za napad.

Slično je sa granicom prema Bjelorusiji i sjeveroistočno od Kijeva prema Rusiji

Javiće im NATO prije nego Rusi jave svojim vojnicima, ali bukvalno.
CrveniKuk

#83958 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

arman1 wrote: 06/05/2022 23:12 Al lažira poprilično naginje rusima. Pokušavam da skontam zašto.
To je katarska TV stanica. A,Katar je dobro povezan sa Turcima. Prije godinu-dvije,oni su u Tursku,upumpali nekoliko milijardi dolara,da bi spasili tursku liru. Tokom krize,koju je Katar imao, sa S.Arabijom,UAE…Turci su uspostavili jednu vojnu bazu na teritoriji Katara i obavezali su se da će u slučaju napada S.Arabije,braniti Katar.Takođe, u svim sukobima,od Sirije do Libije, Katar i Turci su bili uvijek na istoj strani i podržavali su jedne druge. Katar je uspio (kao izraz zahvalnosti Turske) da kupi većinu kompanije BMC koja je u sastavu namjenske industrije.Kao rezultate te prodaje,BMC je iznenada dobio mogućnost proizvodnje tenka Altay,koji prije toga trebao proizvoditi Otokar (na kraju,Otokar je sa J.Korejancima zajedno razvijao ovaj tenk). I u zadnje, vrijeme Turska u svojim OS forsira borbena vozila iz BMC kompanije (Kirpi I,Kirpi II,Vuran). Vjerovatno je tu bilo još nekih drugih transakcija, ali ja sam obraćao najviše pažnje na BMC.
astala_vistala

#83959 Re: Ukrajina

Post by astala_vistala »

Boga mi Ameri i Britanci su ih dobro pripremili, davno sam rekao od Ukra prave novi Izrael, na stranu naše ismijavanje Rusa koji su ispali tigar od papira, spremili su se dobro i ništa nije slučajno, ako rat potraje bit ce ofanziva uskoro, ako šta ostane nedovršeno bit će i abramsi na terenu all in je sa svih strana, sreca anglo saksonci nikada ne gube protiv hordi sa istoka.
karanana

#83960 Re: Ukrajina

Post by karanana »

gledam neki su azovci uhvaceni izvan celicane. ne znam je li autentican i danasnji video niti znam da li su se probali probiti pa uhvaceni ili su izasli samo da se predaju.

ne znam, kontam da su mozda mogli postaviti neke uslove da se predaju, tipa da tu bude crveni krst da evidentira da su se predali zivi. naravno, to rusima nista ne bi znacilo, ali mozda postoji 5-10% sanse da bi neki prezivili.
Spiritbreaker

#83961 Re: Ukrajina

Post by Spiritbreaker »

Mislim da niko iz Azovstalja nece prezivjeti. Nece dopustit da ih poput pasa vode kao plijen ulicama "oslovodjenog" Mariupolja ili Moskve...
quoter

#83962 Re: Ukrajina

Post by quoter »

lajkujMe wrote: 06/05/2022 23:13 E e e e e :lol:

Girkin Americki spijun :lol:

Ajmo jedite se medjusobno u Rusiji necete na kraju ni znati ko vam je neprijatelj totalna anarhija.
Ovakva propaganda je osudjena na kratak vijek laz gradi laz pa opet laz i opet laz na kraju si napravio sci fi svijet koji ce doci da te srusi kao macola krmka

Samo kme kme kme nema te
Ovog warmongera bi bilo sevap naoružati i poslati na prvu borbenu liniju!
geralt

#83963 Re: Ukrajina

Post by geralt »

drug_profi wrote: 06/05/2022 22:54 Mislim zapravo da bi Amerikanci i Englezi, uz saglasnost Ukraine, ponudili Rusima castan izlaz, one teritorije Donbas regije koje su kontrolisali do prije invazije, ali Krim ce im se oduzeti.
Jednostavno je Krim prvise vazan da se ostavi Rusiji koja je na koljenima, a Donbas ionako prepun sjebanih ljudi koji nikad vise nece biti odani Ukrajini
U Ukrajini zivi jako puno izbjeglica iz Donbasa, negdje sam procitao broj od 1,6 miliona. Ne vjerujem da bi se oni lako odrekli povratka, i svaki ukrajinski politicar koji pomisli na tako nesto ce biti pod ogromnim pritiskom.

A sto se tice separatista koji tamo zive, nikad ne znas sta ce biti za 10 godina, posebno ako Ukrajina bude imala bolji standard od Rusije. Vecina Srba koji su pobjegli u Oluji je na kraju opet uzeli pasose sa sahovnicom. Jer srpstvo je srpstvo, ali EU drzavljanstvo je EU drzavljanstvo.
GandalfSivi

#83964 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

UN: Otvorite ukrajinske luke ili riskirajte glad
Iz svjetskog programa UN-a za hranu kažu da će ljudi diljem svijeta gladovati ako se ukrajinske luke na Crnom moru ponovno ne otvore.

"Moramo otvoriti te luke kako bi hrana mogla ulaziti i izlaziti iz Ukrajine. Svijet to zahtijeva jer stotine milijuna ljudi u svijetu ovise o tim zalihama", rekao je izvršni direktor WFP-a David Beasley.
Ovi vazda u nakvim paralelnim svijetovima zive…
Zumbul2

#83965 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

CrveniKuk wrote: 06/05/2022 23:51
arman1 wrote: 06/05/2022 23:12 Al lažira poprilično naginje rusima. Pokušavam da skontam zašto.
To je katarska TV stanica. A,Katar je dobro povezan sa Turcima. Prije godinu-dvije,oni su u Tursku,upumpali nekoliko milijardi dolara,da bi spasili tursku liru. Tokom krize,koju je Katar imao, sa S.Arabijom,UAE…Turci su uspostavili jednu vojnu bazu na teritoriji Katara i obavezali su se da će u slučaju napada S.Arabije,braniti Katar.Takođe, u svim sukobima,od Sirije do Libije, Katar i Turci su bili uvijek na istoj strani i podržavali su jedne druge. Katar je uspio (kao izraz zahvalnosti Turske) da kupi većinu kompanije BMC koja je u sastavu namjenske industrije.Kao rezultate te prodaje,BMC je iznenada dobio mogućnost proizvodnje tenka Altay,koji prije toga trebao proizvoditi Otokar (na kraju,Otokar je sa J.Korejancima zajedno razvijao ovaj tenk). I u zadnje, vrijeme Turska u svojim OS forsira borbena vozila iz BMC kompanije (Kirpi I,Kirpi II,Vuran). Vjerovatno je tu bilo još nekih drugih transakcija, ali ja sam obraćao najviše pažnje na BMC.
Koliko znam Altay još nije zaživio u proizvodnji zbog pritiska Amerikanaca na Njemačku (motori) i Koreju (oklop i šasija). Turski si su samo podsistemi, neznam top čiji je.. Ako se varam ispravi me.
drug_profi

#83966 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Pa nek pomognu Ukrajincima da sto prije otvore te luke i da budu spremni za zetvu. Da se ne boje granate dok žanju.
Nespin

#83967 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 12:56, edited 1 time in total.
CrveniKuk

#83968 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Zumbul2 wrote: 07/05/2022 00:31
CrveniKuk wrote: 06/05/2022 23:51
Koliko znam Altay još nije zaživio u proizvodnji zbog pritiska Amerikanaca na Njemačku (motori) i Koreju (oklop i šasija). Turski si su samo podsistemi, neznam top čiji je.. Ako se varam ispravi me.
Tako nešto. Ali, ukoliko riješe taj problem, definitivno će ga proizvodit BMC. Opet, se pojavila informacija, da će sa J.Korejancima, početi razvijati motor za Altay. Prije,toga se nešto pokušavali sa Ukrajincima…
Spiritbreaker

#83969 Re: Ukrajina

Post by Spiritbreaker »

Koliko ja znam J.Koreja je izasla iz projekta Altaya...
Zumbul2

#83970 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

Spiritbreaker wrote: 07/05/2022 00:58 Koliko ja znam J.Koreja je izasla iz projekta Altaya...
To su američki pritisci na Tursku da odustane od kupovine S400, izbačeni su iz programa F35, nije se kačiti sa kaubojjima
dek

#83971 Re: Ukrajina

Post by dek »

OKo Severodonjecka ima nekih ruskih pomjeranja, taj grad bi mogao biti novo poprište žestokih urbanih borbi.
drug_profi

#83972 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Vrlo dobar intervju sa zarobljenim ruskim VDV. Opis haosa na Hostomelu, itd.
Dapace mi se cini da je momak iskren u svojoj izjavi da ga je stid sto je umjesan u ovo.
Kaligrafija

#83973 Re: Ukrajina

Post by Kaligrafija »

drug_profi wrote: 07/05/2022 01:32 Vrlo dobar intervju sa zarobljenim ruskim VDV. Opis haosa na Hostomelu, itd.
Dapace mi se cini da je momak iskren u svojoj izjavi da ga je stid sto je umjesan u ovo.
Jes dok ne dodje medju svoje...sutra bi vrtio drugu pricu...a vjerovatno je i dobro izmarisan usput...cudo nije rekao da je kuhar...
drug_profi

#83974 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Pa ima tu detalja koji naginju k tome da je iskren. Malo govor tijela, malo nacin kako opisuje.
Nije izmarisan, ove intervjue rade samo dobrovoljci inace bi bio ratni zlocin, a koja bi budala sama sebi snimala optuznicu.

Ali nije to poenta.
Vec haos u elitnoj jedinici.
karanana

#83975 Re: Ukrajina

Post by karanana »

Malo baca na putina facom
Post Reply