Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
vazna

#83926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vazna »

crnivrag wrote:
vazna wrote: Prije nekih sat vremena mi se sam restartovao, i evo sad mi nema HRT1 i HRT2, imam samo jednu Arenu, a imao sam sve, izgleda da mi nema još nekih kanala. Mislim da je kod mene ovaj D3 mini.
Ako je D3 Mini i nestalo je dosta kanala, onda imaš problema sa signalom, i moraš vidjeti s njima da ti izađu na adresu i otkriju uzrok lošeg signala, koji je doveo do nemogućnosti očitavanja kanala.
Hvala ti. Sutra ću ih zvati.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#83927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

kako se ukida ova roditeljska kontrola na eon tv boxu ide mi zivce zna mi traziti za hbo il neke druge programe... nemam male celjadi tako da mi i ne treba
crnivrag

#83928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

pici wrote:kako se ukida ova roditeljska kontrola na eon tv boxu ide mi zivce zna mi traziti za hbo il neke druge programe... nemam male celjadi tako da mi i ne treba
Pritisnuti back strelicu dok se ne pojavi ekran "Početna", zatim strelicom prema dođe sići na "Podešavanja", zatim otići na "Roditeljska kontrola", unijeti PIN kod, i odabrati opciju "Dozvoli sve".

Više ti se neće pojavljivati ta poruka na kanalima, ali će ti i erotski kanali biti potpuno nezaštićeni.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#83929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

crnivrag wrote:
pici wrote:kako se ukida ova roditeljska kontrola na eon tv boxu ide mi zivce zna mi traziti za hbo il neke druge programe... nemam male celjadi tako da mi i ne treba
Pritisnuti back strelicu dok se ne pojavi ekran "Početna", zatim strelicom prema dođe sići na "Podešavanja", zatim otići na "Roditeljska kontrola", unijeti PIN kod, i odabrati opciju "Dozvoli sve".

Više ti se neće pojavljivati ta poruka na kanalima, ali će ti i erotski kanali biti potpuno nezaštićeni.
:thumbup: super odradjeno... erotske ne palim idem po listama filmski dokumentarni itd napravio sam vec listu za zenu sa safunicama a onda cu i sebi mada nema potrebe imaju liste i kad hocu filmove odem na njih kad hocu sport odem na njih itd... hvala, odradjeno
Filadendron96

#83930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Filadendron96 »

Desava li se jos nekome da mu tokom koristenja recimo YouTube-a pukne Wi-Fi dok je povezan sa Bluetooth zvucnikom? U pitanju je Xiaomi Redmi S2 telefon i dok gledam YouTube samo pukne pa se opet poveze ili se ne poveze nikako (dok ne restartujem range extender koji koristim), a pritom je Bluetooth upaljen sve vrijeme. Ne mogu da skontam jel mozda bug neki u aplikaciji ili bug u MIUI-u. Mozda je glupo pitanje, ali moze li Bluetooth ometati Wi-Fi signal do te mjere da uzrokuje njegovo pucanje?
damdam6

#83931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by damdam6 »

Moze li mi neko reci u vezi kanala SK HD..U zadnjih nekoliko sedmica NBA prenosi budu na tom kanalu, ne kao ranije na 1,2,3..E kod nas izgleda na SK HD je da kazem hrvatska verzija,odnosno komentatori..sto je ok samo meni srbijanski bolji..jbg :) Jel ima negdje i taj SK HD(srbijanski) a ja nisam skontao..
Boban0726

#83932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

SK HD ima tri audio jezika:srpski,hrvatski i slovenacki.
U tebe je hrvatski primarni jezik pa su hrvatski komentatori.
Trebas u podesavanjima za primarni jezik zvuka izabrati srpski da budu srpski komentatori.
damdam6

#83933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by damdam6 »

Boban0726 wrote:SK HD ima tri audio jezika:srpski,hrvatski i slovenacki.
U tebe je hrvatski primarni jezik pa su hrvatski komentatori.
Trebas u podesavanjima za primarni jezik zvuka izabrati srpski da budu srpski komentatori.
Hvala! A jel isto moguce uraditi i na EON-u..?
Boban0726

#83934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Trebalo bi da moze.
Telemach

#83935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

vazna wrote:
crnivrag wrote:
vazna wrote: Prije nekih sat vremena mi se sam restartovao, i evo sad mi nema HRT1 i HRT2, imam samo jednu Arenu, a imao sam sve, izgleda da mi nema još nekih kanala. Mislim da je kod mene ovaj D3 mini.
Ako je D3 Mini i nestalo je dosta kanala, onda imaš problema sa signalom, i moraš vidjeti s njima da ti izađu na adresu i otkriju uzrok lošeg signala, koji je doveo do nemogućnosti očitavanja kanala.
Hvala ti. Sutra ću ih zvati.
Zdravo vazna,
Dostavite nam potpune korisničke podatke u pp, rado ćemo provjeriti.
crnivrag

#83936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

damdam6 wrote:Moze li mi neko reci u vezi kanala SK HD..U zadnjih nekoliko sedmica NBA prenosi budu na tom kanalu, ne kao ranije na 1,2,3..E kod nas izgleda na SK HD je da kazem hrvatska verzija,odnosno komentatori..sto je ok samo meni srbijanski bolji..jbg :) Jel ima negdje i taj SK HD(srbijanski) a ja nisam skontao..
U postavkama box-a potrebno je podesiti prvi audio jezik srpski, a drugi hrvatski, i onda će ti po defaultu biti srpski audio jezik na SK kanalima.
photo&video

#83937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

Da ne listam unazad, kako se pali pozadinsko svjetlo na tipkama daljisnkog EON-a? I da li stalno svijetle ili se gase kada se box ugasi?
crnivrag

#83938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

photo&video wrote:Da ne listam unazad, kako se pali pozadinsko svjetlo na tipkama daljisnkog EON-a? I da li stalno svijetle ili se gase kada se box ugasi?
Pali se na ovaj način: https://forum.klix.ba/telemach-all-abou ... #p15081958

A upali se tri puta kad pomjeriš daljinski, i onda se ugasi dok ne pritisneš neku tipku, a zatim opet tri puta svijetli kad se pomjera ako se ništa ne tipka i stane, odnosno svijetli svaki put kad se pritisne neka tipka.
photo&video

#83939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

crnivrag wrote:
photo&video wrote:Da ne listam unazad, kako se pali pozadinsko svjetlo na tipkama daljisnkog EON-a? I da li stalno svijetle ili se gase kada se box ugasi?
Pali se na ovaj način: https://forum.klix.ba/telemach-all-abou ... #p15081958

A upali se tri puta kad pomjeriš daljinski, i onda se ugasi dok ne pritisneš neku tipku, a zatim opet tri puta svijetli kad se pomjera ako se ništa ne tipka i stane, odnosno svijetli svaki put kad se pritisne neka tipka.
Hvala drug :thumbup:
tap3ah75

#83940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

520 CINESTAR PREMIERE1

ide film GASTON .... nema titla?

Je li do mene ili?
Mehemed
Vozim: automobil

#83941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

tap3ah75 wrote:520 CINESTAR PREMIERE1

Je li do mene ili?
Nije, nema ni na EONu preko računara. Znači nema nikako, a Francuski hahaha, divno :D
Maharadza

#83942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Arena 2 SD preko EON.tv zvuk kasni...
tap3ah75

#83943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Mehemed wrote:

Je li do mene ili?
Nije, nema ni na EONu preko računara. Znači nema nikako.
Hebiga.
Ja djecu nafurao ... kokice ... sokići.
Sat prije filma našli Gaston strip ... malo čitalo, ložili se za film ..... kad ono prc.
REDDEVILS

#83944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Je li do mene ili?
Nema ni kod mene titla na CineStar Premiere 1
Eon Smart TV App
nadžak

#83945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

Mehemed wrote:

Je li do mene ili?
Nije, nema ni na EONu preko računara. Znači nema nikako, a Francuski hahaha, divno :D
EON, EON, EON...znači grešku sam napravio ogromnu, OGROMNU, kad sam prešao na ovaj EON sa onog starog dobrog D3 resivera. Najgore što sad ne mogu se vratit na staro! Ovaj EON mi toliko živce vadi da je to nenormalno! Bolan, dođeš nikakav, poluživ da malo isključiš mozak uz neke gluposti na TVu kad ono klinac od ovce! Opet isti problemi koji se ne mogu riješiti i usto još novi, gratis!

Taj vražiji prevod na ovom filmu Gaston na PremiereHD ide samo ako ga gledaš uživo, dakle u real time. To sam sad skonto nakon pola sata čačkanja po opcijama. Ako pokreneš snimak nema ga! Prebacivao na srpski ili hrvatski isti ti vrag dođe. Plus, još uvijek isto sranje sa onim kašnjenjem zvuka za slikom! History HD čim snimak pokreneš kasni zvuk. Evo i ovo sa ovim filmom problem cim snimak pokreneš. Jebo ga život više i EON. Izgubi čovjek vremena i živaca nizašta.

Znate li narode koje su varijante vračanja na onaj stari D3 resiver? Ja koliko sam vidio samo ima opcija onaj light paket a to mi je taraba živa od ponude!
Mehemed
Vozim: automobil

#83946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Nema veze gledao film uživo ili ne, jednostavno dio filma nema prevod. Kada sam testirao bilo je uživo i nije bilo prevoda, sada ima prevod. Vratim par minuta nazad ima prevod, vratim pola sata, nema prevoda. Ustanovio sam, tek na 42:20 počinje prevod, prije toga ga nema, poslije ima. Kraj filma, znači ni pola sata nema prevoda, više od pola filma je bez prevoda hahaha.
nadžak

#83947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

I još da dodam na ono od sinoć. Od huje nisam se sjetio da napišem da je sramota da se uređaj često ne može ni pokrenuti kako treba! Upališ i nema slike pa mu moraš neke fazone uradit da bi se dozvo, tipa klikni onaj EPG, prebaci kanal gore dole par puta itd, mada ni to ne pali uvijek! Nekad ga moraš i resetovat par puta.

Smiješno je da i tehničar koji je zvao kaže da ima isti problem kod sebe i da isto radi da dobije sliku! Pa mislim, jebo takav sistem, koji će mi?!

Čekam do prek kraj mjeseca da vidim ima li pomaka nabolje, da vidim ostaje li ovo smeće ili leti iz kuće!
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#83948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Ovo kad pročitam... :?

Lijepa kartica. :D :run:
kakavdanakneiskustvu

#83949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

.
Telemach

#83950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

REDDEVILS » Yesterday, 8:35 pm

tap3ah75 wrote:
520 CINESTAR PREMIERE1

Je li do mene ili?

Nema ni kod mene titla na CineStar Premiere 1
Eon Smart TV App
Da li i dalje imate iste poteškoće? Provjeravamo, i javit ćemo vam se sa povratnim informacijama.
Locked