SDA-All about

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#83876 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

thekupus wrote: 19/04/2023 16:14
agent_zero wrote: 19/04/2023 15:33 Sumire, PM72 nije sda-ovac, to ti garantujem!
al se ponaša baš kao oni
samo piša uz vjetar. voli on to :D
PM72

#83877 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Jesam li ja tema ili? :lol:
Znate li za onu kad su jevreja pitali pošto bi promjenio vjeru...kaže- za pare nikad a za inat džaba.
Prema tome :wink:
Novak20

#83878 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Hajde ba, obrni, okreni svi smo mi SDA.

I moj su glas barem tri puta ako ne i više prodali SDA oni za koje sam glasao.

Nije smiješno.
laik1981

#83879 Re: SDA-All about

Post by laik1981 »

agent_zero wrote: 19/04/2023 15:33 Sumire, PM72 nije sda-ovac, to ti garantujem!
DF-ovac :mrgreen:
Bossona

#83880 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

Chisum wrote: 19/04/2023 11:14
DaysleepeR wrote: 19/04/2023 09:31 Obzirom da je kod nas država glupa, neće niko ništa uraditi bez prijave.
Mora neko prijaviti.
Kada su "stvarali drzavu", tj. uspostavljali feudalni sistem naustrb drzave za ono par odabranih, kriminalu sklonih porodica u dva i po sreza u kojim se jos uvijek nesto pitaju, nedrzavotvorni su SDA dudlaci turskoarapskih kuraca kojekakve bliskoistocne muljatore, kojim su rasprodavali bosansku zemlju i stimali tendere, u mnogocemu stavili iznad zakona, pa sam skeptican po tom pitanju.

Muhamedanska SrBska loza Izetbegovći i njihova SDA sekta su kuga Bosni i Bošnjacima koju je SANU preko UDB-ša Cerića lansirali da ostvare svoje višestoljetne planove proširenja Srbije zapadno od Drine i uspjeli su 1994 godine realizovati plan Tuđmana i Miloševića iz Karađorđeva koji je Alija potpisao, tzv. vašingtonskim potpisom kojim je ukinuo i podijelio RBiH uspostavom tzv. hrvatskomuslimanske pederacije a daytonskim potpisom je legalizovao Karadžićev genocidni čentitet.Tim velizdajničkim potpisima je Alija podijlio i predao Bosnu Beogradu i Zagrebu a nakon daytona su nastavili sa araBizacijom i getoizacijom preostalih Bošnjaka uz pljačku devastaciju države i iseljavanje Bošnjaka i blagosivanje Alije i podršku SDA do vlastite propasti i nestanka.
Novak20

#83881 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Bossona wrote: 19/04/2023 17:42
Chisum wrote: 19/04/2023 11:14

Kada su "stvarali drzavu", tj. uspostavljali feudalni sistem naustrb drzave za ono par odabranih, kriminalu sklonih porodica u dva i po sreza u kojim se jos uvijek nesto pitaju, nedrzavotvorni su SDA dudlaci turskoarapskih kuraca kojekakve bliskoistocne muljatore, kojim su rasprodavali bosansku zemlju i stimali tendere, u mnogocemu stavili iznad zakona, pa sam skeptican po tom pitanju.

Muhamedanska SrBska loza Izetbegovći i njihova SDA sekta su kuga Bosni i Bošnjacima koju je SANU preko UDB-ša Cerića lansirali da ostvare svoje višestoljetne planove proširenja Srbije zapadno od Drine i uspjeli su 1994 godine realizovati plan Tuđmana i Miloševića iz Karađorđeva koji je Alija potpisao, tzv. vašingtonskim potpisom kojim je ukinuo i podijelio RBiH uspostavom tzv. hrvatskomuslimanske pederacije a daytonskim potpisom je legalizovao Karadžićev genocidni čentitet.Tim velizdajničkim potpisima je Alija podijlio i predao Bosnu Beogradu i Zagrebu a nakon daytona su nastavili sa araBizacijom i getoizacijom preostalih Bošnjaka uz pljačku devastaciju države i iseljavanje Bošnjaka i blagosivanje Alije i podršku SDA do vlastite propasti i nestanka.
Je li ovdje bilo državne imovine ?

Kako SDA u F BiH ovo može, a SNSD u RS ne može ?
Bossona

#83882 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

Novak20 wrote: 19/04/2023 18:12
Bossona wrote: 19/04/2023 17:42

Je li ovdje bilo državne imovine ?

Kako SDA u F BiH ovo može, a SNSD u RS ne može ?
SDA je dedcenijama uzurpator i pljačkar državne imovine, oni su jedan od tri kancerogena tkiva Bosne i dio trodecenijske bratske družine koja je nakon rata krčmila i krčmi državnu imovinu u bratskom koalicionom zagrljaju Dodika i Čovića, dok javno lažu da brane državnu imovinu oni je decenijama pljačkaju uništavaju i prodaju kao i državu. Alija i SDA su prekršili Ustav RBIH, ukinuli ga i protivustavno podijelili državu i nastavili dobijati podršku onih koje su izdali i državu za koju su ginuli. Isto su radili i rade i sa državnom imovinom i zakonom o pretvorbi društvene svojine koju je RBiH donijela 1994. godine utvrđeno da danom stupanja na snagu tog zakona RBiH postaje nosilac prava vlasništva na imovini u društvenom vlasništvu, kako je propisano članom 1. tog zakona je BiH zaključila Sporazum o pitanjima sukcesije između BiH, Republike Hrvatske, Republike Makedonije, Republike Slovenije i Savezne Republike Jugoslavije (zaključen u Beču 29. juna 2001. godine, koji je odlukom Predsjedništva BiH ratificiran 28. novembra 2001. godine). Prema članu 2. Aneksa A na Sporazum o sukcesiji, "nepokretna imovina bivše SFRJ koja se nalazi na teritoriji bivše SFRJ pripast će državama nasljednicama na čijoj se teritoriji ta imovina nalazi". Podnosioci zahtjeva smatraju da Sporazum o sukcesiji nedvojbeno pokazuje da je država BiH titular vlasništva nad nepokretnom imovinom bivše SFRJ koja se raspadom bivše SFRJ nalazila na teritoriji BiH. Dalje, BiH je kao subjekt međunarodnog prava i potpisnica tog multilateralnog sporazuma (Sporazuma o sukcesiji), koji su ratificirali njeni nadležni organi i tijela, dužna poštovati taj sporazum.
agent_zero

#83883 Re: SDA-All about

Post by agent_zero »

@Bossona

:thumbup: za svaki upis i post.

Samo malo ćešće gostuj i na onoj temi "Političko dešavanje u BiH", tamo se skuplja sva "krema" sda/df botova.
Login77777

#83884 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

agent_zero wrote: 19/04/2023 20:12 @Bossona

Samo malo ćešće gostuj i na onoj temi "Političko dešavanje u BiH", tamo se skuplja sva "krema" sda/df botova.
:thumbup: :bih:
mayab

#83885 Re: SDA-All about

Post by mayab »

Seyfo wrote: 19/04/2023 10:53
drug_profi wrote: 19/04/2023 10:51

Mislim da ni te diplome nema. Od toga i jeste počelo.
Ma dajte, je li moguće...
pa valjda je regularno bar mejtef završila
Nisam siguran, jer inače ne bi se u životu služila lažima, podvalama , falsifikatima , valjda bi usvojila da to nije po Islamu....
Seyfo

#83886 Re: SDA-All about

Post by Seyfo »

Aha onda je i taj papir dobila neregularno...propustila većinu časova kad se govorilo o poštenju,moralu...morala krave i ovce voditi na ispašu,nije se moglo
doboj71

#83887 Re: SDA-All about

Post by doboj71 »

Bobi wrote: 19/04/2023 13:46 :kiss: samo ljubav,manite se nasilja :D.
Vodimo ljubav,a ne rat.😁
drug_profi

#83888 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

agent_zero wrote: 19/04/2023 20:12 @Bossona

Bossona je mnogima otvorio oči. Ja ga često koristim kad nekom trebam objasniti šta je i ko je Alija i SDA.
drug_profi

#83889 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Seyfo wrote: 19/04/2023 21:11 Aha onda je i taj papir dobila neregularno...propustila većinu časova kad se govorilo o poštenju,moralu...morala krave i ovce voditi na ispašu,nije se moglo
Ja čuo od ozbiljnog čovjeka da joj je i vozački ispit sređen u Hercegovini.
Neću tvrditi da je istina. Možda raja i pretjeruje.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#83890 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

drug_profi wrote: 19/04/2023 23:54
Seyfo wrote: 19/04/2023 21:11 Aha onda je i taj papir dobila neregularno...propustila većinu časova kad se govorilo o poštenju,moralu...morala krave i ovce voditi na ispašu,nije se moglo
Zašto bi za takve stvari trebala ići u Hercegovinu? Kao da je sci-fi naći podobnog instruktora u Sarajevu.
Seyfo

#83891 Re: SDA-All about

Post by Seyfo »

Zato je članska karta SDA oriđiđi !
drug_profi

#83892 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

sehohari wrote: 19/04/2023 23:56

Zašto bi za takve stvari trebala ići u Hercegovinu? Kao da je sci-fi naći podobnog instruktora u Sarajevu.
Pa dobro to je bilo nekad davno kad je u SA jos bilo interiteta.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#83893 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

drug_profi wrote: 19/04/2023 23:58

Pa dobro to je bilo nekad davno kad je u SA jos bilo interiteta.

Ko je se znao "snaći", mogao je i tada takve poslove obavljati.
Billy The Pljuc

#83894 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Napisah onomad da su se nakon izbora maske skinule i da je all over the sudden većina forumaša pokazala svoje pravo lice u smislu za ili protiv SDA stranke. Moram priznati da su me mnogi negativno iznenadili a ima i onih koji jesu pozitivno, možda je i taj moj krajnji utisak pogrešan s obzirom na to koliko vremena provodim na forumu.

Helem, s pozicije muslimana (izaberite šta vam draže, veliko ili malo m), bosanca, bošnjaka (namjerno malim slovom), građanina (smatram da sam dosegao stupanj razvoja ličnosti i pozicije u društvu da se mogu nazvati istim) itd. itd., moram po milioniti put razdvojiti i naznačiti ono zašto smatram SDA većim neprijateljem od bilo kojeg otvorenog ili sakrivenog protivnika zemlje u kojoj živim, možete ih po volji nazivati kako god želite, meni je svejedno, smatram da nemam iluzija.

Opet helem, od svog postanka do današnjih dana, uključujući maltene sve funkcije bez obzira na pojedince i svo glasačko tijelo istih, nije samo jednom potvrđeno nego bezbroj puta, da su svi oni skupa manje-više otvoreno radili protiv ove države i naroda kojem pripadaju prije svega. Ogledalo se isto u svakoj aktivnosti ili neaktivnosti istih i normalno je da smo došli do momenta u kojem se nalazimo. Eh sad, mene iskreno ne iznenađuje i ne pogađa to što je neki Dragan iz BL ili Ante iz Hercegovine (banalno navođenje imena i lokacija) protiv države koju ja preferiram, što me smatra vjekovnim neprijateljem, možda nekime koga treba trajno ukloniti da ga se više ne gleda, barem ne u bližoj sredini itd. itd.

Ono što mene boli i pogađa jeste upravo to što su neki Amir, Izudin (opet karikiram) i slični takođe protivnici države koju ja lično preferiram i mene i moje uže i daljnje familije jer prije svega nismo istomišljenici i pripadnici istih krugova, što smatraju da ne vrijedimo isto i da moja djeca i ja sam nismo vrijedni bukvalno hljeba na stolu, hljeba koji znači naš opstanak.

Možda će me neko pogrešno protumačiti, pišem ovaj post u svetom mjesecu Ramazana, u religiji koja u mojim očima predstavlja možda najčišći i najispravniji put do Boga, razmišljajući prije svega o svemu onome lijepom što ta religija nosi i nijednog momenta sa primisli da umanjujem i ispitujem ispravnost bilo koje druge religije. Razmišljam o lijepim stvarima i o onome kakvi muslimani trebaju biti i svodim sve na ove naše prostore i bližu i daljnju istoriju naroda kojem pripadam.

Ako ćemo iskreno pisati o "čistoći" muslimana, pri tome mislim prvenstveno na onu moralnu, meni je poražavajuće da su pripadnici mog naroda najgori primjer za pokvarenost i sve ono što ide u kontru toj istoj čistoći. Tužno je to prije svega jer da se isti drže postulata islama i ponašaju u skladu sa onim što sveti Kuran propagira, moj narod bi trebao da je primjer progresa/prosperiteta ne samo na ovom području nego i šire a pogotovo nakon sudbine koja nas je kroz istoriju pratila.

I kad me pitate iskreno, ko mi je veći neprijatelj, onaj Dragan iz BL ili Ante iz Hercegovine ili Amir koji živi tu kraj mene i ne misli mi dobro, ni meni ni mojoj djeci, moj odgovor će uvijek biti isti.

SDA je zlo, možda nekom ne izgleda tako ali se radi o čistom, nepatvorenom zlu koje treba iskorijeniti sa nadom da ćemo se svi nakon njih i njihove vladavine stvarno početi mijenjati, da budemo bolji ljudi prije svega, da ne gledamo samo sopstvene interese, da ne lažemo i krademo jedni druge, da gradimo društvo jednakih i ostvarujemo ciljeve za opštu dobrobit. Dunjaluk je prolazan i sve ovo će nestati, ako vjerujete u Boga dovoljno je da se sjetite istog i znaćete kako se trebate ponašati, imajte to na umu.
drug_profi

#83895 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ne kaže se džaba "guja u njedrima".
Zna se šta to znači.
E to je SDA za Bošnjake i za sve kojima je Bosna identitet.
HelaS

#83896 Re: SDA-All about

Post by HelaS »

Billy The Pljuc wrote: 20/04/2023 00:39 ... smatram SDA većim neprijateljem od bilo kojeg otvorenog ili sakrivenog protivnika zemlje u kojoj živim....od svog postanka do današnjih dana, uključujući maltene sve funkcije bez obzira na pojedince i svo glasačko tijelo istih, nije samo jednom potvrđeno nego bezbroj puta, da su svi oni skupa manje-više otvoreno radili protiv ove države i naroda kojem pripadaju prije svega.

SDA je zlo, možda nekom ne izgleda tako ali se radi o čistom, nepatvorenom zlu koje treba iskorijeniti sa nadom da ćemo se svi nakon njih i njihove vladavine stvarno početi mijenjati, da budemo bolji ljudi prije svega, da ne gledamo samo sopstvene interese, da ne lažemo i krademo jedni druge, da gradimo društvo jednakih i ostvarujemo ciljeve za opštu dobrobit. ...
Ja se ne slažem s boldiranim dijelom tvog posta. Svi oni, skupa, otvoreno i perfidno, prije svega, i jedino tako - radili su za sebe i svoje interese, jedinačne ili grupne, a opet iz tog grupnog interesa provedeno - za svoje lične interese. Njih nije briga za državu, niti za nekog...
Solar Warden

#83897 Re: SDA-All about

Post by Solar Warden »

Većini a ne samo njoj, od diploma, vozačkih itd, sve je rađeno u škutoriji.

80% mostarske sda ima lažne diplome, lažne papire za invalidnost itd.

A najveći kriminalac je edo mušić.
Solar Warden

#83898 Re: SDA-All about

Post by Solar Warden »

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#83899 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

šta se ovo Šemso Bonaparta najednom brine o Prošnjacima :? :?

jel to počela utrka za Bakira mjesto Bakira :?:

sjedi u istim tim institucijama 30 godina i šlajfa ćunu, a dok mu izmakoše budžet ispod masnih prstića, krenu kuknjava da su Prošnjaci majorizirani :lol:

Pa Šemso dragi što se nisi brinuo o Prošnjacima dok si mogao?
trasport

#83900 Re: SDA-All about

Post by trasport »

JoseMujica wrote: 20/04/2023 15:27 šta se ovo Šemso Bonaparta najednom brine o Prošnjacima :? :?

jel to počela utrka za Bakira mjesto Bakira :?:

sjedi u istim tim institucijama 30 godina i šlajfa ćunu, a dok mu izmakoše budžet ispod masnih prstića, krenu kuknjava da su Prošnjaci majorizirani :lol:

Pa Šemso dragi što se nisi brinuo o Prošnjacima dok si mogao?
Ove bljuvotine su prevazišle forume slavicnet i hrhb. Sram te bilo.
Post Reply